Άρσεναλ - Ολυμπιακός 2-3: «Γκρέμισε» το Emirates!

Άρσεναλ - Ολυμπιακός 2-3: «Γκρέμισε» το Emirates!

Ιστορική εμφάνιση και νίκη του Ολυμπιακού στο Λονδίνο όπου κοίταξε στα μάτια την Άρσεναλ και νικώντας τη 3-2 πανηγύρισε την πρώτη νίκη του επί αγγλικού εδάφους!!!

Οι «ερυθρόλευκοι» ήταν εξαιρετικοί στο μεγαλύτερο διάστημα του αγώνα, καθώς έκλεισαν τους… διαδρόμους προς την εστία του Ρομπέρτο, χτύπησαν… αρχικά με τον Πάρντο στο 33’ και εν συνεχεία με τον Φορτούνη (40’), είχαν σωστή αντίδραση και στις δύο περιπτώσεις που οι Λονδρέζοι έφεραν το ματς στα ίσια με τον Γουόλκοτ (35’) και Σάντσες (65’) και με το πρώτο επίσημο τέρμα του Φινμπόγκασον στο 67’ πανηγύρισαν την πρώτη τους νίκη στους φετινούς ομίλους του Champions League και έκαναν σημαντικό… βήμα για την πρόκριση στην επόμενη φάση, μια και στο Μόναχο, η Μπάγερν Μονάχου διέλυσε 5-ο την Ντιναμό Ζάγκρεμπ.

Αυτό ήταν το πρώτο «διπλό» του Ολυμπιακού στο «Νησί» μετά από 12 συνεχόμενες ήττες και πλέον, η ομάδα του Πειραιά είναι στην δεύτερη θέση του ομίλου με 3 βαθμούς, όσους έχουν και οι Κροάτες και 3 πίσω από τους Βαυαρούς, την στιγμή που οι Λονδρέζοι βρίσκονται στην τελευταία θέση χωρίς συγκομιδή βαθμών. Τα επόμενα δύο ματς των «ερυθρόλευκων» με την ομάδα του Πάουλο Μασάντο, αρχικά στο Ζάγκρεμπ και μετά στο «Γ. Καραϊσκάκης» θα κρίνουν σε πολύ την πορεία των Νταμπλούχων στην κορυφαία ευρωπαϊκή διασυλλογική διοργάνωση, τη στιγμή που το «συγκρότημα» του Αρσέν Βενγκέρ θα αντιμετωπίσει την Μπάγερν Μονάχου για την 3η και 4η αγωνιστική των ομίλων.

Εξαιρετικό πρώτο ημίχρονο

Το παιχνίδι ξεκίνησε με ωραίο ρυθμό, καθώς η Άρσεναλ είχε την πρωτοβουλία των κινήσεων, τη στιγμή που ο Ολυμπιακός προσπάθησε να «χτυπήσει» στην κόντρα. Η αμυντική λειτουργία των «ερυθρόλευκων» ήταν εξαιρετική, μια και δεν άφησε πολλά… περιθώρια στους γηπεδούχους, με εξαίρεση τις δύο αντεπιθέσεις των Λονδρέζων, στο 10’ με τον Τσάμπερλεϊν, το σουτ του οποίου πέρασε άουτ και στο 12’ με τον Γουόλκοτ, αλλά ο Ρομπέρτο μπλόκαρε, ενώ οι Πειραιώτες είχαν απειλήσει δευτερόλεπτα νωρίτερα, όταν ο Ιντέγε δεν κατάφερε να μπεις στην πορεία της μπάλας από το φάουλ του Φορτούνη.

Όσο περνούσαν τα λεπτά, το «συγκρότημα» του Μάρκο Σίλβα έβγαινε από την περιοχή του και θέλησε να προκαλέσει προβλήματα στην άμυνα των γηπεδούχων και τα κατάφερε στο 33ο λεπτό, όταν ο Φορτούνης εκτέλεσε το φάουλ, ο Πάρντο πήρε το σουτ έξω από την περιοχή, η μπάλα κόντραρε στον Τσάμπερλεϊν και κατέληξε στα δίχτυα του Οσπίνα. Όμως, η αντίδραση της Άρσεναλ ήταν άμεση, μια και δύο λεπτά αργότερα, ο Γουόλκοτ έφερε το ματς στα ίσια (1-1) με πλασέ, σε μία φάση που φέρει μεγάλη ευθύνη ο Ρομπέρτο, που δεν κατάφερε να μπλοκάρει.

Όμως, οι παίκτες του Μάρκο Σίλβα κατάφεραν να πάνε προηγούμενοι στα αποδυτήρια, μια και στο 39’ ο Φορτούνης εκτέλεσε απ’ ευθείας το κόρνερ, ο Οσπίνα έκανε λάθος, μια και θέλησε να κατεβάσει τη μπάλα, η οποία πέρασε την γραμμή και οι «ερυθρόλευκοι» πήραν άμεσα εκ νέου το προβάδισμα, πηγαίνοντας με το καλύτερο πρόσημο στο ημίχρονο.

Καθολική… οπισθοχώρηση

Στο δεύτερο ημίχρονο, ο Μάρκο Σίλβα ξεκίνησε στην κορυφή της επίθεσης τον Φινμπόγκασον αντί του Ιντέγε, αλλά η Άρσεναλ ήταν αυτή που επέβαλλε πλήρως τον ρυθμό της. Οι γηπεδούχοι αναζήτησαν το δεύτερο τέρμα, προκειμένου να μπουν και πάλι στην διεκδίκηση της νίκης, δεν ανησύχησαν με τα σουτ των Φινμπόγκασον (50’) και Κασάμι (54’) και αύξησαν την πίεσή τους προς την εστία του Ρομπέρτο. Στο 61’ οι «κανονιέρηδες» δεν κατάφεραν να φτάσουν στην ισοφάριση με τη διπλή ευκαιρία, αρχικά με τον Μερτεζάκερ, όπου ο τερματοφύλακας του Ολυμπιακού απέκρουσε και στην συνέχεια με τον Καθόρλα, αλλά ο Ελαμπντελαουί έδιωξε με κεφαλιά στη γραμμή.

Ισοφάριση και… αντίδραση

Τρία λεπτά αργότερα, ο Καθόρλα απείλησε και πάλι, αλλά ο Ρομπέρτο έδιωξε, ωστόσο, στο 66’ η πίεση έφερε… καρπούς. Ο Γουόλκοτ έκανε τη σέντρα και ο Σάντσες στο πρώτο δοκάρι με κεφαλιά, έδωσε ελπίδες και πάλι στους γηπεδούχους. Κι εκεί που όλοι περίμεναν την ομάδα του Αρσέν Βενγκέρ να αυξήσει την πίεσή της για την ανατροπή, ο Φινμπόγκασον έδωσε το… έναυσμα για νέους πανηγυρισμούς. Ο Καμπιάσο με εξαιρετική μπαλιά στο 67’ βρήκε τον Πάρντο, αυτός από τα δεξιά, έκανε το γύρισμα και ο Ισλανδός με το πρώτο του «ερυθρόλευκο» γκολ, διαμόρφωσε το 3-2, προκαλώντας και νέο σοκ στο Emirates.

Όπως είναι εύκολα αντιληπτό, στα επόμενα λεπτά, η Άρσεναλ ανέλαβε την πρωτοβουλία των κινήσεων για να φτάσει στη νέα ισοφάριση. Στο 70’ ο Ρομπέρτο μπλόκαρε το σουτ του Σάντσες, στο 77’ απέκρουσε εντυπωσιακά το φάουλ του Οζίλ, όπως και στο 88’ το φάουλ του Καθόρλα, στην τελευταία ουσιαστική ευκαιρία των Λονδρέζων, με αποτέλεσμα, ο Ολυμπιακός να φύγει με πρώτη φορά με το «διπλό» από την Αγγλία.

ΑΡΣΕΝΑΛ: Οσπίνα, Γκιμπς, Γκάμπριελ, Κοσιενλί (57’ Μετερσάγκερ) Μπεγερίν (85’ Κάμπελ), Οζίλ, Καθόρλα, Κοκελέν (60’ Ράμσεϊ), Γουόλκοτ, Τσάμπερλεϊν, Σάντσες.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: Ρομπέρτο, Ελαμπντελαουί, Σιόβας, Μποτία, Σαλίνο, Καμπιάσο, Κασάμι, Σεμπά (72’ Ερνάνι), Πάρντο, Φορτούνης (86’ Βούρος), Ιντέγιε (46’ Φιμπόγκασον).

Παρακολουθήστε και σχολιάστε τον αγώνα από το Onsports:

Άρσεναλ - Ολυμπιακός 2-3: «Γκρέμισε» το Emirates!

{iframe}http://livechat.bbend.com/livebomb/560ac4abdc4edbcd2437a11e?theme=onsports|600|700{/iframe}


Οι κληρώσεις στα προκριματικά του EURO σε Εθνική Νέων κι Εθνική Παίδων
Οι κληρώσεις στα προκριματικά του EURO σε Εθνική Νέων κι Εθνική Παίδων
Formula 1: «Άπιαστος» και πάλι ο Φερστάπεν! Άνετη νίκη και στο Sprint στο Grand Prix στο Μαϊάμι
Formula 1: «Άπιαστος» και πάλι ο Φερστάπεν! Άνετη νίκη και στο Sprint στο Grand Prix στο Μαϊάμι
Ρεάλ Μαδρίτης: Θέμα χρόνου η μαθηματική στέψη της στη LaLiga
Ρεάλ Μαδρίτης: Θέμα χρόνου η μαθηματική στέψη της στη LaLiga
Premier League: Με «τριάρα» συνεχίζει πρώτη η Άρσεναλ, νίκη «ανάσα» για τη Νότιγχαμ
Premier League: Με «τριάρα» συνεχίζει πρώτη η Άρσεναλ, νίκη «ανάσα» για τη Νότιγχαμ
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved