Σταντάρ Λιέγης – Παναθηναϊκός 0-0: Ραντεβού πρόκρισης στη Λεωφόρο (photos)

Σταντάρ Λιέγης – Παναθηναϊκός 0-0: Ραντεβού πρόκρισης στη Λεωφόρο (photos)

Ο Παναθηναϊκός στάθηκε όρθιος στη Λιέγη, άξιζε κάτι καλύτερο από το 0-0 κόντρα στη Σταντάρ και την περιμένει την Τρίτη στη Λεωφόρο για να προκριθεί στα play off του Champions League

Στον πρώτο επίσημο αγώνα της χρονιάς ο Παναθηναϊκός έδειξε πως έχει τη δυνατότητα να γίνει ξανά… Panathinaikos. Η ομάδα του Γιάννη Αναστασίου στάθηκε πολύ καλά στο «Μορίς Ντουφράνς», έδειξε να «ανεβαίνει» όσο κυλούσε το παιχνίδι και στο τέλος μπορεί να θεωρεί πως είναι και άτυχη που δεν έφυγε με τη νίκη από το Βέλγιο και την έδρα της Σταντάρ Λιέγης. Οι «πράσινοι» δεν απειλήθηκαν ιδιαίτερα από το συγκρότημα του Λουζόν, είχαν ευκαιρίες να πάρουν το ματς – με αποκορύφωμα το δοκάρι του Σίλντενφελντ – και πλέον στη Λεωφόρο στις 5 Αυγούστου καλούνται να εκμεταλλευτούν την έδρα τους και την ώθηση που δεδομένα θα δώσει ο κόσμος τους για να προκριθούν στα play off του Champions League και να διεκδικήσουν το… όνειρο των «χρυσοφόρων» ομίλων.

standardpao00mesa1

Αν και στο ξεκίνημα του ματς ο Παναθηναϊκός φάνηκε να έχει μπει με πρώτο του μέλημα τη διαφύλαξη του «μηδέν» στα μετόπισθεν, σταδιακά άρχισε να ανεβαίνει. Το «τριφύλλι» κέρδισε μέτρα στον αγωνιστικό χώρο, έκλεισε καλύτερα τους διαδρόμους προς τους γρήγορους μεσοεπιθετικούς της Σταντάρ και – κυρίως στο δεύτερο ημίχρονο – απείλησε την εστία του Καβασίμα, χάνοντας αρκετές ευκαιρίες για να κάνει βήμα πρόκρισης από απόψε και να είναι ακόμα πιο κοντά στα play off του Champions League. Ωστόσο, μετά το 0-0 της Λιέγης οι «πράσινοι» έχουν την κατάσταση στα χέρια τους και με δεδομένο πως θα έχουν ακόμα μια εβδομάδα δουλειάς μπροστά τους, για να παρουσιαστούν καλύτεροι, αύξησαν τις πιθανότητες πρόκρισης στην επόμενη φάση.

Κύριο χαρακτηριστικό του Παναθηναϊκού στο ματς με τη Σταντάρ, ήταν το γεγονός ότι έδειξε να «ανεβάζει» στροφές και να κερδίζει μέτρα στο γήπεδο, όταν οι Βέλγοι άρχισαν να… ξεμένουν. Παρά το γεγονός ότι το βελγικό πρωτάθλημα έχει ξεκινήσει εδώ και μια εβδομάδα και η ομάδα του Λουζόν είχε δείξει πιο έτοιμη στα φιλικά, η ομάδα του Αναστασίου ήταν αυτή που παρουσίασε περισσότερες αντοχές, καλύτερη συνοχή και περισσότερη συγκέντρωση στο παιχνίδι της. Με ποδοσφαιριστές αποκλειστικά από την περσινή ομάδα, που γνώριζαν ο ένας το παιχνίδι του άλλου, με καλύτερη κυκλοφορία όσο κυλούσε ο χρόνος και με αρκετές ευκαιρίες για γκολ στο δεύτερο μέρος, ο Παναθηναϊκός έδειξε πως ο επαναληπτικός της Λεωφόρου είναι «χρυσή» ευκαιρία πρόκρισης στον επόμενο γύρο του Champions League και – γιατί όχι – ίσως και στους ομίλους αν τα πράγματα είναι ευνοϊκά στη συνέχεια.

Αχ αυτό το δοκάρι!

Η Σταντάρ ήταν η πρώτη που απείλησε, αφού μπήκε πιο δυνατά στον αγωνιστικό χώρο από τον Παναθηναϊκό. Στο 12' ο Μπιά είχε ένα καλό σουτ όμως η μπάλα κόντραρε και πέρασε κόρνερ, με τους φιλοξενούμενους να απαντούν στο 22' όταν ο Μπεργκ έχασε καλή ευκαιρία μετά από μπαλιά του Πέτριτς, καθώς πλάσαρε άτσαλα από τη μικρή περιοχή. Στον Παναθηναϊκό άνηκε και η δεύτερη καλή στιγμή του ματς, με το σουτ του Νάνο στο 30' να αποκρούεται από τον Καβασίμα. Η Σταντάρ έχασε την τελευταία καλή ευκαιρία του πρώτου ημιχρόνου, όταν στο 39' ο Ντε Καμάργκο από διαγώνια θέση δεν μπόρεσε να νικήσει τον Κοτσόλη ο οποίος κράτησε το «μηδέν».

Με το ξεκίνημα του δεύτερου ημιχρόνου, ο Παναθηναϊκός έδειχνε να πατάει καλύτερα. Στο 52' ο Ζέκα έκανε σέντρα-σουτ κι ανάγκασε τον Καβασίμα σε εξαιρετική επέμβαση, ενώ στο 57' ο Ατζαγκούν έβγαλε τον Πέτριτς στη μικρή περιοχή με τον Κροάτη να καθυστερεί και να κάνει κακή επιλογή. Ο Παναθηναϊκός συνέχισε να πιέζει, στο 64' έκανε την κορυφαία φάση του ματς με το δυνατό σουτ του Σίλντενφελντ να σταματάει στο δοκάρι και από εκεί και πέρα, η μορφή του αγώνα είχε αλλάξει οριστικά. Ο Αναστασίου έκανε διορθωτικές κινήσεις από τον πάγκο, ο Παναθηναϊκός πήρε τον έλεγχο του παιχνιδιού κι είχε ακόμα δυο-τρεις καλές στιγμές με Ατζαγκούν και Κλωναρίδη, όμως, το 0-0 έμεινε ως το τελευταίο σφύριγμα του Κάρλος Κλος Γκόμεζ.

Όλα θα κριθούν στη Λεωφόρο

Το θετικό για τον Παναθηναϊκό ήταν πως έδειξε μια αρκετά καλή εικόνα για την εποχή, κόντρα σε μια πιο έτοιμη ομάδα, αποζημιώνοντας και τους περισσότερους από 800 οπαδούς του που βρέθηκαν στο «Μορίς Ντουφράνς». Πλέον, οι «πράσινοι» περιμένουν τη Σταντάρ Λιέγης στη Λεωφόρο, την ερχόμενη Τρίτη, 5 Αυγούστου, στις 21:00 το βράδυ, σε έναν αγώνα που θα ξυπνήσει μνήμες από… Panathinaikos. Η ιστορική έδρα του «τριφυλλιού» θα φιλοξενήσει ευρωπαϊκό αγώνα για πρώτη φορά μετά από έξι χρόνια και θα βάλει τα καλά της, παραμένοντας όμως… καυτή και «αφιλόξενη» για τους αντιπάλους. Ο Παναθηναϊκός έχει πλέον την ευκαιρία να προκριθεί στα play off του Champions League, παίρνοντας τη νίκη σε βάρος της Σταντάρ Λιέγης η οποία σε καμία περίπτωση δεν έδειξε να είναι η ομάδα που μπορεί να προξενήσει σοβαρά προβλήματα στο «τριφύλλι», ειδικά στο «Απόστολος Νικολαΐδης». Ραντεβού… πρόκρισης στη Λεωφόρο λοιπόν!

standardpao00mesa2

Το φύλλο αγώνα του Σταντάρ Λιέγης - Παναθηναϊκός

Θυμηθείτε τον αγώνα Σταντάρ Λιέγης - Παναθηναϊκός μέσα από το virtual γήπεδο του Onsports

Διαβάστε επίσης:

«Free Palestine» και στη Λιέγη (photo)

Σταντάρ Λιέγης – Παναθηναϊκός: Το έκαναν… Λεωφόρο (video+photos)

Αναστασίου: «Διαφορετικοί στη Λεωφόρο»



NBA: Πάσχει από παράλυση Bell ο Τζοέλ Εμπίντ
NBA: Πάσχει από παράλυση Bell ο Τζοέλ Εμπίντ
Αποχαιρετιστήριο Eurojackpot πάρτι στη Μαρίνα Σάττι
Αποχαιρετιστήριο Eurojackpot πάρτι στη Μαρίνα Σάττι
Λευτέρης Πετρούνιας: Ραντεβού με την Ιστορία για τον «άρχοντα των κρίκων» - Ώρα τελικού στο Ρίμινι
Λευτέρης Πετρούνιας: Ραντεβού με την Ιστορία για τον «άρχοντα των κρίκων» - Ώρα τελικού στο Ρίμινι
Αθλητικές μεταδόσεις: Πού θα δείτε Μπαρτσελόνα-Ολυμπιακός, Τενερίφη-Περιστέρι και τον Πετρούνια
Αθλητικές μεταδόσεις: Πού θα δείτε Μπαρτσελόνα-Ολυμπιακός, Τενερίφη-Περιστέρι και τον Πετρούνια
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved