Ο Ρόμπεν των… Βαυαρών (video)

Ο Ρόμπεν των… Βαυαρών (video)

Η Μπάγερν Μονάχου με γκολ του Ρόμπεν στο 89’ πήρε τη νίκη με 2-1 επί της Ντόρτμουντ κατακτώντας το πέμπτο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα της ιστορίας της.

Ένα χρέος προς τον εαυτό του, την ομάδα του και τη… μοίρα εκπλήρωσε στο Λονδίνο και το «Γουέμπλεϊ» ο Άριεν Ρόμπεν. Στη χώρα που ο «Ρομπέν των Δασών» φρόντιζε να χαρίζει στους φτωχούς χρήματα και αγαθά, ο Ρόμπεν των… Βαυαρών χάρισε στη Μπάγερν Μονάχου αυτό που δικαιούται να υποστηρίζει ότι αξίζει την τελευταία διετία. Ο Ολλανδός ακραίος επιθετικός ήταν από τους μοιραίους παίκτες στον περσινό χαμένο τελικό απέναντι στην Τσέλσι, έχοντας αστοχήσει στη διαδικασία των πέναλτι, όμως, αυτή τη φορά πήρε το αίμα του πίσω όντας ο απόλυτος πρωταγωνιστής για λογαριασμό της Μπάγερν Μονάχου.

Ο Ρόμπεν κατάφερε να πάρει την προσωπική του ρεβάνς αλλά και να φέρει επιτέλους τη χαρά στη Μπάγερν, χαρίζοντάς της το πέμπτο ευρωπαϊκό τρόπαιο και το πρώτο μετά από 12 χρόνια, αφού είχαν προηγηθεί οι χαμένοι τελικοί του 2010 και του 2012, με τον δεύτερο να είναι ο πιο οδυνηρός της ιστορίας της καθώς χάθηκε μέσα στο Μόναχο και στη δική της έδρα. Οι Βαυαροί μπορούν να πανηγυρίζουν, όχι μόνο για το δικό τους κατόρθωμα μπροστά στα μάτια της Καγκελαρίου Άνγκελα Μέρκελ αλλά και των 86.298 θεατών που βρέθηκαν στο «Γουέμπλεϊ», αλλά και γιατί τα κατάφεραν απέναντι σε μια ομάδα-μοντέλο, μια ομάδα υπόδειγμα που έκανε άπαντες να υποκλιθούν στη συστηματική δουλειά και το ταλέντο των ποδοσφαιριστών της. Το «παραμύθι» της Ντόρτμουντ στο τέλος είχε δράκο, και μάλιστα ολλανδικό, όμως, τα δάκρυα που έχυσαν στο φινάλε οι πιτσιρικάδες του Κλοπ δεν της αρμόζουν αφού η συνολική πορεία αποτελεί μια τεράστια επιτυχία και ένα υπόδειγμα ανάπτυξης για το σύνολο του ευρωπαϊκού ποδόσφαιρου.

Αναμφίβολα, ο τελικός χάρισε πολλές συγκινήσεις και το καλύτερο θέαμα των τελευταίων ετών σε αντίστοιχο επίπεδο, θέαμα που δεν είχε κάνει την εμφάνισή του ούτε στην παντοκρατορία της Μπαρτσελόνα. Η Μπάγερν Μονάχου και η Ντόρτμουντ έκαναν τη διαφορά, έδωσαν χορταστικό ποδόσφαιρο σε έναν τελικό – εμφύλιο και τα γκολ των Μάντζουκιτς (59’), Γκουντόγκαν (69’) και Ρόμπεν (89’), έγραψαν την ιστορία της κατάκτησης του πέμπτου ευρωπαϊκού τροπαίου των Βαυαρών, επίδοση που τους φέρνει στην 3η θέση μαζί με τη Λίβερπουλ, ενώ πρώτη παραμένει πάντα η Ρεάλ Μαδρίτης με 9 ευρωπαϊκά πρωταθλήματα και δεύτερη τη Μίλαν με 7 τρόπαια…

Αυτός ήταν ο τελικός του Λονδίνου, του Ρόμπεν και των Γερμανών…

Ο αγώνας:

Μεγάλες στιγμές για το Ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο και την Μπάγερν Μονάχου. Οι απανταχού ποδοσφαιρόφιλοι είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν έναν από τους πιο εντυπωσιακούς τελικούς της ιστορίας του Champions League, όπου η Μπάγερν Μονάχου, ήταν η μεγάλη νικήτρια, επικρατώντας 2-1 της Ντόρτμουντ και κατακτώντας το πέμπτο της Ευρωπαϊκό στην ιστορία της!

Ο ρυθμός του αγώνα από το ξεκίνημα ήταν πολύ γρήγορος και εγγυούταν υψηλό θέαμα με μεγάλες συγκινήσεις. Όπως και έγινε με το τελικό 2-1 να κρίνεται δίκαιο και να αφήνει τους πάντες ικανοποιημένους για το θέαμα που παρακολούθησαν.

Το ξεκίνημα, ανήκε ολοκληρωτικά στους «κιτρινόμαυρους» οι οποίοι μπήκαν εντυπωσιακά και απείλησαν σε αρκετές περιπτώσεις. Στο 14’ έγινε το πρώτο σουτ με τον Λεβαντόφσκι να βλέπει τον Νόιερ να αποκρούει σε κόρνερ. Στο αμέσως επόμενο λεπτό, ο Μπλατζικόφσκι βρέθηκε σε θέση για σκοράρισμα με τον Νόιερ να αποκρούει εκ νέου σε κόρνερ.  Στα πρώτα λεπτά μόνο η Ντόρτμουντ απειλούσε για να έρθει η απάντηση από τους Βαυαρούς στο 26’ με κεφαλιά του Μάντζουκιτς που αποκρούστηκε σε κόρνερ. Με τη συμπλήρωση μισής ώρας όμως, οι Βαυαροί ήταν αυτοί που λίγο έλειψε να πανηγυρίσουν.

Ο Ρόμπεν βρέθηκε απέναντι στον Βάιντερφελερ με το πλασέ του να μην είναι το κατάλληλο και να διώχνει σε κόρνερ. Πέντε λεπτά αργότερα, ο Λεβαντόφσκι ήταν αυτός που έχασε μεγάλη ευκαιρία καθώς απέναντι στον Νόιερ, είδε για ακόμα μία φορά τον διεθνή γκολκίπερ να του στερεί το γκολ.

Στην επανάληψη, ο ρυθμός του αγώνα σε καμία περίπτωση δεν έπεσε και οι δύο ομάδες συνέχισαν το επιθετικό τους ποδόσφαιρο. Στο πρώτο τέταρτο δεν έγινε κάτι σπουδαίο, ωστόσο στην πρώτη σημαντική φάση ήρθε και το γκολ για την Μπάγερν.

Ο Ρόμπεν βρέθηκε στα πλάγια της περιοχής της Ντόρτμουντ προλαβαίνοντας την έξοδο του Βάιντερφελερ. Έτσι, γυρνώντας την μπάλα στο ύψος της μικρής περιοχής, ο Μάντζουκιτς δεν δυσκολεύτηκε να ανοίξει το σκορ και να δώσει το προβάδισμα στην ομάδα του με τη συμπλήρωση μίας ώρας παιχνιδιού.

Από εκεί και πέρα η ομάδα του Γιούργκεν Κλοπ αντέδρασε και στο 67’ κέρδισε πέναλτι με τον Ρόις ο οποίος ανατράπηκε από τον Ντάντε. Την εκτέλεση αντί για τον Λεβαντόφσκι, ανέλαβε ο Γκουντόγκαν ο οποίος με ψυχραιμία έκανε το 1-1, αποτέλεσμα που έδειχνε να μένει μέχρι τέλους.

Οι Βαυαροί πατούσαν καλύτερα στον αγωνιστικό χώρο του «Γουέμπλεϊ» και έδειχναν πιο κοντά στο γκολ. Στο 74’ ο Μίλερ γύρισε την μπάλα σε κενή εστία, όπου ο Σούμποτιτς έκανε το κόψιμο του αιώνα πάνω στη γραμμή, πριν ο Ρόμπεν μπει με την μπάλα στα δίχτυα.

Αφού χάθηκε και αυτή η ευκαιρία, όλα συνηγορούσαν πως το παιχνίδι θα οδηγηθεί στην παράταση. Παρόλα αυτά στο 89’ ο Ρόμπεν εκμεταλλεύτηκε τη σύγχυση στην άμυνα της Ντόρτμουντ και σε νέο τετ α τετ με τον Βάιντερφελερ, δεν αστόχησε δίνοντας τον τίτλο στην ομάδα του και παίρνοντας την προσωπική εκδίκηση για το χαμένο πέναλτι στον περυσινό τελικό με την Τσέλσι.

ΝΤΟΡΤΜΟΥΝΤ:Βάιντερφελερ, Πίστσεκ, Σούμποτιτς, Χούμελς, Σμέλτσερ, Γκουντόγκαν, Μπέντερ, Μπλατζικόφσκι (90’ Σίμπερ), Ρόις, Γκρόσγκροϊτς, Λεβαντόφσκι.

ΜΠΑΓΕΡΝ ΜΟΝΑΧΟΥ: Νόιερ, Λαμ, Μπόατενγκ, Αλάμπα, Ντάντε, Μαρτίνεθ (90' Λουίς Γκουστάβο), Σβαϊνστάιγκερ, Ρόμπεν, Μίλερ, Ριμπερί, Μάντζουκιτς (93' Γκόμεζ).

Θυμηθείτε την εξέλιξη του τελικού:

{coveritlive}421ae8ebd5{/coveritlive}

Ο Ρόμπεν των… Βαυαρών (video)



Παναθηναϊκός AKTOR: Τρέλα από 11.000 “πράσινους”
Παναθηναϊκός AKTOR: Τρέλα από 11.000 “πράσινους”
Diamond League: Δεύτερος ο Τεντόγλου, πέμπτη η Στεφανίδη
Diamond League: Δεύτερος ο Τεντόγλου, πέμπτη η Στεφανίδη
Conference League: Στη διάθεση του κοινού το τρόπαιο - Ακυρώθηκε η έκθεση στη Ν. Φιλαδέλφεια
Conference League: Στη διάθεση του κοινού το τρόπαιο - Ακυρώθηκε η έκθεση στη Ν. Φιλαδέλφεια
Προφυλακίστηκε ο 31χρονος συλληφθέντας οπαδός για τη δολοφονία Λυγγερίδη
Προφυλακίστηκε ο 31χρονος συλληφθέντας οπαδός για τη δολοφονία Λυγγερίδη
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved