«Το ματς που όλοι θέλουν να περιγράψουν»

«Το ματς που όλοι θέλουν να περιγράψουν»

Ο συνάδελφος Γρηγόρης Παπαβασιλείου είναι ο άνθρωπος που θα περιγράψει για λογαριασμό της Nova το Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός και μιλάει στο Onsports για το πώς προετοιμάζεται ο ίδιος για το «αιώνιο» ντέρμπι του ΟΑΚΑ!

Καλά τα αφιερώματα, καλές οι αναλύσεις, καλές οι προπονήσεις και η προετοιμασία παικτών και τεχνικών επιτελείων, όμως, έχει σκεφτεί κανείς πως μπορεί να ετοιμάζεται για ένα Παναθηναϊκός Ολυμπιακός ο άνθρωπος που θα ακούμε το βράδυ να μας περιγράφει όσα βλέπουμε στην τηλεόραση της Nova; Το Onsports επικοινώνησε με τον Γρηγόρη Παπαβασιλείου, ο οποίος θα κάνει τη μετάδοση για λογαριασμό του συνδρομητικού καναλιού, και φρόντισε να τον ρωτήσει για το πώς κύλησε η δική του… προετοιμασία για το ντέρμπι του ΟΑΚΑ!

Όπως μας είπε ο καλός συνάδελφος, αυτό που έχει σημασία σε τέτοια παιχνίδια είναι να μην γίνει κουραστικός για τους τηλεθεατές και να τους μεταφέρει όσες πληροφορίες χρειάζονται, την κατάλληλη στιγμή. «Τις αναλύσεις και την έξτρα πληροφόρηση, καλύτερα να την αφήνουμε για αυτούς που ξέρουν παραπάνω», μας είπε χαρακτηριστικά. Παράλληλα, μας αποκάλυψε και τις λεπτομέρειες της μετάδοσης που θα γίνει από τη Nova, τους καλεσμένους στο pre– game, την ύπαρξη παρακάμερας αλλά και το post-game που θα υπάρχει μετά τον αγώνα! Τέλος, δεν θα μπορούσαμε να μην ρωτήσουμε για τα παλαιότερα ντέρμπι που έχει περιγράψει, τις φάσεις και τα απρόοπτα που του έχουν μείνει στη μνήμη…

«Αυτό που ουσιαστικά γίνεται είναι απλά μεγαλύτερη προσοχή στο συγκεκριμένο παιχνίδι. Είναι σπουδαιότερο από τα υπόλοιπα αναμφίβολα, αλλά ο κόσμος με την πληροφόρηση που υπάρχει και από το διαδίκτυο μαθαίνει και ξέρει, δεν θέλω να δίνω περισσότερες πληροφορίες από αυτές που του πρέπει. Έχουμε ακούσει αρκετούς που γίνονται «ενοχλητικοί». Καλή είναι η πληροφόρηση, μέχρι ένα σημείο. Στη μετάδοση, θα υπάρχει και σχολιαστής που είναι ο συνάδελφος Δημήτρης Καρύδας», είπε αρχικά ο Γρηγόρης Παπαβασιλείου.

Όσο για την… δική του προετοιμασία, ανέφερε: «Διαβάζουμε πριν από αυτά τα ματς, τι έχει κάνει ο Παναθηναϊκός, τι έχει κάνει ο Ολυμπιακός. Κυρίως στους αγώνες τους στην Ευρωλίγκα, γιατί εκεί υπάρχει σαφές πεδίο για να βγάλεις συμπεράσματα, αλλά μέχρι ένα σημείο. Από εκεί και πέρα, αυτό σίγουρα είναι ένα παιχνίδι που θα ήθελαν να έχουν την ευκαιρία να περιγράψουν. Είναι ένα ματς που κρίνει την πρώτη θέση, σαν… τελικός της κανονικής περιόδου ας το πούμε. Για αυτό και η προετοιμασία μας, είναι στο ίδιο στιλ με αυτό ενός αθλητή. Χωρίς ξενύχτι το προηγούμενο βράδυ, με περισσότερη συγκέντρωση, χωρίς τσακωμούς και φωνές την προηγούμενη ημέρα, για να είσαι έτοιμος και να έχεις τη φωνή σου εντάξει. Εγώ είμαι και λίγο… φωνακλάς, οπότε θέλω να είμαι έτοιμος. Και πιστεύω πως αυτό είναι ένα παιχνίδι που θα μου δώσει την ευκαιρία να φωνάξω, γιατί θα προσφέρει πολλές θεαματικές φάσεις».

Στη συνέχεια, ρωτήσαμε για όσα θα περιλαμβάνει η αποψινή μετάδοση: «Έχουμε… κακομάθει τους συνδρομητές μας τα τελευταία χρόνια. Στο ΟΑΚΑ η μετάδοση θα γίνει στο ίδιο στιλ με τους αγώνες της Ευρωλίγκα. Θα υπάρξει pre-gameαπό τις 18:00, όπου θα βρίσκομαι εγώ μαζί με τον Γιώργο Συρίγο, θα υπάρξουν δυο καλεσμένοι και ο Μάνος Μανουσέλης για να κάνει ξεχωριστή ανάλυση φάσεων. Οι συνάδελφοι Χρήστος Καούρης και Νικήτας Αυγουλής θα είναι στο ρεπορτάζ των πάγκων, κι ο Δημήτρης Καρύδας στον σχολιασμό. Μετά τον αγώνα θα υπάρχει post-game, ενώ θα υπάρχει και παρακάμερα της Nova για να καταγράψει όσα δεν θα δούμε στη ζωντανή μετάδοση του αγώνα».

Τέλος, αναφορικά με ντέρμπι που έχει περιγράψει στο παρελθόν και τις φάσεις και τα απρόοπτα που θυμάται, απάντησε: «Έχω περιγράψει ξανά παιχνίδια των δυο και στο ΣΕΦ και στο ΟΑΚΑ για λογαριασμό της ΕΡΤ. Θυμάμαι το Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός του 2012, στο ΟΑΚΑ, που ήταν η πρώτη συμμετοχή του Λάσμε με τον Παναθηναϊκό. Στη μία φάση έκανε αιρ-μπολ σε βολή και στην επόμενη ο Διαμαντίδης του πέταξε τη μπάλα κι αυτός σηκώθηκε σχεδόν ως την κορυφή του ταμπλό, την έπιασε και κάρφωσε. Ήταν μια φάση που θυμάμαι ακόμα και σήμερα! Την ίδια σεζόν, στο ΣΕΦ, θυμάμαι πως είχαμε κλείσει σχολιαστή και δυο ώρες πριν το τζάμπολ ενημέρωσε πως δεν θα έρθει! Δεν θέλω ως σπίκερ να μπλέκω, την έξτρα πληροφόρηση την αφήνω για αυτούς που ξέρουν περισσότερα, όπως οι προπονητές. Όμως, όταν μένεις χωρίς σχολιαστή και έχεις ένα πλάνο συγκεκριμένο, τότε αυτό είναι μια έξτρα δυσκολία και δημιουργήθηκε πριν από εκείνο το παιχνίδι στο ΣΕΦ».

Αναλυτικά το πρόγραμμα των καναλιών Novasports για το ντέρμπι Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός:

18:00 Pre Game Show σε παρουσίαση των Γρηγόρη Παπαβασιλείου και Γιώργου Συρίγου από τα Novasports 2 και Novasports 2 HD

19:00 Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός liveσε περιγραφή του Γρηγόρη Παπαβασιλείου, σχόλιο του Δημήτρη Καρύδα και ρεπορτάζ του Χρήστου Καούρη και του Νικήτα Αυγουλή από τα Novasports 2 και Novasports 2 HD και ηχητικά από το Novasports.gr

21:00 Post Game Show – Παίζουμε Ελλάδα Σάββατο σε παρουσίαση των Γρηγόρη Παπαβασιλείου – Γιώργου Συρίγου και Άγγελου Στυλιάδη από τα Novasports 2 και Novasports 2 HD

23:00 Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός επανάληψη από τα Novasports 1 και Novasports 1 HD



Ολλανδία: Το σήκωσε η PSV Αϊντχόφεν
Ολλανδία: Το σήκωσε η PSV Αϊντχόφεν
Premier League: Τεσσάρα της Λίβερπουλ στην Τότεναμ
Premier League: Τεσσάρα της Λίβερπουλ στην Τότεναμ
Παναθηναϊκός: Έτοιμος να φορέσει "πράσινα" ο Μπάλντοκ!
Παναθηναϊκός: Έτοιμος να φορέσει "πράσινα" ο Μπάλντοκ!
Πυγμαχία: Ο Κανέλο Άλβαρες «γκρέμισε» τον Μουνγκούια και διατήρησε τους τίτλους (vid)
Πυγμαχία: Ο Κανέλο Άλβαρες «γκρέμισε» τον Μουνγκούια και διατήρησε τους τίτλους (vid)
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved