Ανακοίνωση της ΚΕΠ/ΕΟΠΕ

Συντάκτης: Onsports Team Δημοσίευση: Τετάρτη, 26 Οκτωβρίου 2011 15.11

Ανακοίνωση εξέδωσε η ΚΕΠ/ΕΟΠΕ για τη συμμετοχή των ομάδων στα Εθνικά πρωταθλήματα.

Με ανακοίνωσή της, η Κεντρική Επιτροπή Πρωταθλημάτων της ΕΟΠΕ διευκρινίζει ότι όποια σωματεία επιλέξουν να μην αγωνιστούν φέτος στο πρωτάθλημα της κατηγορίας τους, δε θα πάρουν μέρος σε κανένα άλλο πρωτάθλημα.
Αναλυτικά η ανακοίνωση:

«Με αφορμή σημερινά δημοσιεύματα, τα οποία δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα και προτρέπουν τις ομάδες Εθνικών Κατηγοριών να μην δηλώσουν συμμετοχή στο πρωτάθλημα της κατηγορίας που ανήκουν την φετινή αγωνιστική περίοδο 2011-2012, προκειμένου να συμμετάσχουν σε πρωτάθλημα μικρότερης κατηγορίας και να εξασφαλίσουν μέσω αυτού την άνοδό τους στην ίδια κατηγορία, η ΚΕΠ ενημερώνει τον κόσμο του αθλήματος για τα παρακάτω:

Με απόφαση Γενικής Συνέλευσης, στον Γενικό Κανονισμό Οργάνωσης και Διεξαγωγής Πρωταθλημάτων συμπεριλήφθηκε διάταξη, σύμφωνα με την οποία τα σωματεία έχουν δικαίωμα να δηλώσουν μέχρι 30 Ιουνίου εκάστου έτους, ότι επιθυμούν να αγωνιστούν σε συγκεκριμένο πρωτάθλημα μικρότερης κατηγορίας. Χρήση της διάταξης αυτής έκαναν για την αγωνιστική περίοδο 2011-2012 4 σωματεία (ΣΑ ΠΕΙΡΑΜΑΤΙΚΟΥ, ΑΟ ΞΥΛΟΚΑΣΤΡΟΥ, ΠΟ Ν.ΜΟΥΔΑΝΙΩΝ και ΑΟ ΝΕΑΣ ΒΥΣΣΑΣ).

Η διάταξη αυτή δεν μπορεί να εφαρμοστεί τώρα, για προφανείς τυπικούς λόγους διότι η χρονική προθεσμία έχει παρέλθει, αλλά κυρίως γιατί τα τοπικά πρωταθλήματα Ανδρών και Γυναικών ή έχουν ξεκινήσει ή βρίσκονται στη διαδικασία για την άμεση έναρξή τους.

Συνεπώς, γνωστοποιούμε σε όλες τις ομάδες ότι στην περίπτωση που θα δηλώσουν ότι δεν θα συμμετάσχουν σε πρωτάθλημα Εθνικής Κατηγορίας, δεν θα αγωνιστούν σε κανένα άλλο πρωτάθλημα την φετινή αγωνιστική περίοδο και θα υποβιβαστούν στο πρωτάθλημα της αμέσως κατώτερης κατηγορίας αγωνιστικής περιόδου 2012-2013 χωρίς την επιβολή ποινής αφαίρεσης βαθμών, όπως αποφάσισε το ΔΣ/ΕΟΠΕ στη συνεδρίαση Νο. 17/8.10.2011».

Για να έχετε πλήρη πρόσβαση στις κυριότερες ειδήσεις της ημέρας και μέσα από τη σελίδα σας στο Facebook, κάντε LIKE στο Onsports πατώντας ΕΔΩ.

Κατηγορία: Βόλεϊ - ΕΟΠΕ