Μπορεί μία πορνοσταρ να έχει υψηλό IQ;

Μπορεί μία πορνοσταρ να έχει υψηλό IQ;

Για το αν οι γυναίκες είναι εξυπνότερες από τους άνδρες, έχει χυθεί πολύ μελάνι. Οι επιστήμονες ακόμη το ερευνούν. Είναι εξυπνότερα τα θηλυκά;

Κάποιες, έτσι θέλουν να δείχνουν προσπαθώντας να μπερδέψουν ακόμη και τις επίσημες μετρήσεις IQ της Mensa! Το σίγουρο είναι πως όσο τα θηλυκά χαμηλώνουν την ηλικία τους, άλλο τόσο θέλουν να ανεβάζουν το IQ τους!

Ο Oscar Wilde ίσως ήταν λίγο «κακούλης», όταν το 1890 έγραφε : «Καμία γυναίκα δεν είναι ιδιοφυΐα. Οι γυναίκες αποτελούν αντικείμενο του σεξ. Αν και ποτέ δεν έχουν να πουν τίποτα, θα το πουν όμορφα. Οι γυναίκες αντιπροσωπεύουν το θρίαμβο της ύλης έναντι του πνεύματος, όπως ακριβώς και οι άνδρες αντιπροσωπεύουν τον θρίαμβο του νου έναντι της ηθικής».
Είναι ο ίδιος που επιμένει απευθυνόμενος στους άνδρες, πως: «Οι γυναίκες μάς αγαπούν για τα ελαττώματά μας. Αν έχουμε ελαττώματα, θα μας συγχωρέσουν τα πάντα, ακόμα και την ευφυΐα μας».
Παράλληλα, είναι ο ίδιος άνθρωπος που έχει πει πως: «Είμαι τόσο έξυπνος, που μερικές φορές δεν καταλαβαίνω ούτε λέξη απ’ αυτά που λέω».
Αφού το παραδέχθηκε, πάμε και παρακάτω...
Τα λόγια του ειπώθηκαν-γράφτηκαν, αρκετά χρόνια αφ’ ότου η κόρη του Λόρδου Βύρωνα, η Ada Lovelace –για να μη μιλήσω για άλλες- είχε σχεδιάζει το πρώτο πρόγραμμα για ηλεκτρονικούς υπολογιστές στον κόσμο. Από μικρή ηλικία είχε αφοσιωθεί στην εκπαίδευση κατόπιν και της εμμονής της μάνας της, η οποία διαρκώς της έλεγε πως η εκπαίδευση είναι η μόνη που μπορεί να ξεριζώσει κάθε παραφροσύνη ή κάθε ψυχικό νόσημα που κληρονόμησε από τον πατέρα της (μπορεί να επηρεάσει το IQ της κόρης, το μαμαδίστικο... σύνδρομο;) Anyway. Η μικρή φοίτησε στα σημαντικότερα σχολεία της εποχής και διδάχθηκε μαθηματικά από κορυφαίους επιστήμονες, ανάμεσά τους η Mary Somerville (λογικό μου φαίνεται). Το 1842 σχεδίασε- δημιούργησε το πρώτο πρόγραμμα για ηλεκτρονικούς υπολογιστές στον κόσμο και απλά έμεινε στην ιστορία. Α, ξέχασα, το IQ της εκτιμήθηκε στο 170.

Αρκετές δεκαετίες μετά, η Lisa Randall με λίγο χαμηλότερο IQ (157), σε ηλικία μόλις 18 ετών κατέκτησε την πρωτιά στην περίφημη αναζήτηση ταλέντων Westinghouse Science Talent Search (1980). Είναι η πρώτη γυναίκα τακτική καθηγήτρια του Τμήματος Φυσικής στο Πανεπιστήμιο του Princeton και η πρώτη γυναίκα φυσικός στο ΜΙΤ και το Πανεπιστήμιο του Harvard.

Κυριολεκτικά, πάντως, με πιάνει ζαλάδα με την Edith Stern. Γεννημένη το 1962, διαθέτει έναν εκρηκτικό δείκτη ευφυΐας (IQ 200). Λίγο πριν την ηλικία του ενός έτους, όχι μιλούσε με σύνθετες προτάσεις, αλλά έκανε μαθηματικούς υπολογισμούς!  Στα τρία της χρόνια έπαιζε σκάκι και έκανε μαθηματικές πράξεις. Στην ηλικία των πέντε, είχε διαβάσει την Britannica και είχε μάθει άλγεβρα. Στην ηλικία των έξι ετών διάβαζε έξι βιβλία την ημέρα! Μέχρι τα οκτώ, φυσικά και ήξερε τα πάντα για τον Freud! Στα δώδεκα γράφτηκε στο κολέγιο και στα 18 ξεκίνησε να διδάσκει μαθηματικά στο Michigan State University! To 2012 βραβεύθηκε από την IBM.
Με  IQ 160, η Alia Sabur γεννημένη το 1989, μιλούσε κανονικά από οκτώ μηνών. Στα 14 της είχε τελειώσει τις σπουδές της στα εφαρμοσμένα μαθηματικά στο Πανεπιστήμιο Stony Brook. Τρία χρόνια μετά ολοκλήρωσε και το διδακτορικό της από το Πανεπιστήμιο του Drexel. Είναι καθηγήτρια μαθηματικών από την ηλικία των 19 ετών.

Η διάσημη ηθοποιός Sharon Stone, πάλι, ισχυρίζεται ότι έχει IQ 154. Η πληροφορία ελέγχεται. Μπορεί να έχει και 148. Ναι, ξέρω. Τι σημασία έχει; Για την Mensa, πάντως, είχε όταν ισχυριζόταν ότι ήταν μέλος της, ενώ δεν ήταν. Αλλά, έτσι συμβαίνει με τις διάσημες ή τουλάχιστον με όσες θέλουν να γίνουν και να παραμείνουν διάσημες. Πετάνε ένα IQ και όποιον πάρει ο...χάρος! Και καλά να το κάνει η Sharon Stone...

IQ 140 διαθέτει η Madonna και στην ίδια σειρά βρίσκεται και η Hillary Clinton.

Η Asia Carrera είναι πορνοστάρ. Διαθέτει μεγαλύτερο δείκτη ευφυΐας και από τις δύο. Με IQ 156, η Carrera θα μπορούσε σήμερα να έχει ένα σημαντικό επιστημονικό πόστο. Και; Είχε άλλες επιλογές. Προτίμησε να κάνει καριέρα πορνοστάρ. Διεθνής καριέρα.

Μία από τις πολύ γνωστές Playmate του Playboy της δεκαετίας του ’80, η οποία επίσης διέθετε υψηλό IQ, είναι και η Julie Peterson. Μετά την καριέρα της στο Playboy, ακολούθησε αυτή του... CNN. Με δική της εκπομπή για τα ευεργετήματα της χειροπρακτικής, εξελίχθηκε σε ενεργό μέλος της Εταιρείας για τις Νευροεπιστήμες. Και ναι, η Peterson είναι μέλος της Mensa!

Η γνωστή ηθοποιός Geena Davis είναι πραγματικό μέλος της Mensa και διαθέτει το ίδιο IQ με τον George Washington.

Τώρα, σε ότι αφορά στην Sharon Stone, η αλήθεια είναι ότι αυτή η γυναίκα είχε στα νιάτα της μια εμμονή ώστε να δείχνει η εξυπνότερη στο Hollywood. Κάποια στιγμή, μάλιστα, είχε βγει η βρώμα ότι ήταν μέλος της Mensa (ποιος να την είχε βγάλει άραγε;). Οταν, όμως, ο Jim Blackstone από τη Mensa το 2002 το διέψευσε, η Stone το γύρισε αλλιώς κι έπαιξε έναν ακόμη «ρόλο»... ήμουν τόσο έξυπνη από μικρή, που ήθελα να φοιτήσω σ’ ένα από τα σχολεία της Mensa.  Any way, τα σχολεία της Mensa λειτούργησαν αρκετό καιρό μετά την γέννηση της Stone.  Θα μπορούσε, βέβαια, να φοιτήσει, αλλά δεν...

Από τη μία η ζωή και από την άλλη το θηλυκό IQ.  Ταιριάζουν αυτά τα δύο; Φυσικά. Ενίοτε, όμως, «κλωτσάει» το ένα το άλλο. Η γυναικεία διαολιά, δεν προσδιορίζει έναν υψηλό δείκτη IQ. Πολλές φορές, μάλιστα, το αντίθετο...



Μεταγραφική «βόμβα» μεγατόνων: «Ο Ικάρντι θα παίζει του χρόνου στην Ελλάδα»!
Μεταγραφική «βόμβα» μεγατόνων: «Ο Ικάρντι θα παίζει του χρόνου στην Ελλάδα»!
Σάλος με το σχόλιο του Τσιλαβέρτ για τον θάνατο του Μενότι: «Οι πίθηκοι είμαστε ακόμα ζωντανοί...»
Σάλος με το σχόλιο του Τσιλαβέρτ για τον θάνατο του Μενότι: «Οι πίθηκοι είμαστε ακόμα ζωντανοί...»
Ολυμπιακός - Άστον Βίλα: Ο ελίτ Τσβάιερ διευθύνει τη ρεβάνς των ημιτελικών
Ολυμπιακός - Άστον Βίλα: Ο ελίτ Τσβάιερ διευθύνει τη ρεβάνς των ημιτελικών
Premier League: Απορρίφθηκε η έφεση της Νότιγχαμ Φόρεστ, παραμένει η αφαίρεση βαθμών - Η βαθμολογία
Premier League: Απορρίφθηκε η έφεση της Νότιγχαμ Φόρεστ, παραμένει η αφαίρεση βαθμών - Η βαθμολογία
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved