Μίλτος Τεντόγλου: Το 2023 ήταν η χρονιά που άγγιξε τον… ουρανό!
Eurokinissi

Μίλτος Τεντόγλου: Το 2023 ήταν η χρονιά που άγγιξε τον… ουρανό!

Μίλτος Τεντόγλου: Τη συλλογή μεταλλίων και των ρεκόρ συνέχισε το 2023 ο Έλληνας πρωταθλητής.

Ο 25χρονος άλτης αποτελεί τον κορυφαίο Έλληνα αθλητή στίβου τα τελευταία χρόνια και επιβεβαίωσε την εξαιρετική του φόρμα και μέσα στο 2023. Κορυφαία του στιγμή ήταν η πρώτη θέση που κατέκτησε στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα, βάζοντας στο στήθος του το μοναδικό χρυσό που έλειπε από το πλούσιο παλμαρέ του.

Τις πρώτες ημέρες του 2023, ο αθλητής του Γκεόργκι Πομάτσκι, πήρε την πρώτη θέση στο μίτινγκ του κλειστού στίβου στο Γκέτεμποργκ, και ακολούθησε αυτό του Τορούν, τις πρώτες μέρες του Φεβρουαρίου. Και στη δεύτερη προσπάθειά του σημείωσε την καλύτερη επίδοση της χρονιάς, μέχρι εκείνη την ημέρα, «πετώντας» στα 8,40μ. Όμως, λίγο αργότερα, η World Athletics ακύρωσε την προσπάθειά του λόγω… παπουτσιών.

Όπως είναι εύκολα αντιληπτό, η συγκεκριμένη απόφαση προκάλεσε μεγάλη αντίδραση, όχι μόνο από τον Έλληνα αθλητή, αλλά φαίνεται πως η εν λόγω κίνηση περισσότερο πείσμωσε τον Μίλτο Τεντόγλου. Λίγες μέρες πιο μετά, στις 15 Φεβρουαρίου, ο κορυφαίος άλτης πήρε μέρος στο μίτινγκ του Λιεβέν και έδωσε την απάντησή του. Έφτασε στα 8,41μ. και βελτίωσε, δηλαδή, την κορυφαία επίδοση στον κόσμο για το 2023, τρεις φορές σε τέσσερα άλματα!

Ακολούθησε η πρώτη θέση στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα και άλλη μία, αυτή τη φορά στην Ισπανία λίγο πριν το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα κλειστού στίβου στην Κωνσταντινούπολη. Υπό τη σκιά της τραγωδίας στα Τέμπη, ο Μίλτος Τεντόγλου έγραψε ιστορία με το τρίτο χρυσό σε κλειστό μίτινγκ. Μετά τη Γλασκώβη το 2019 και το Τορούν το 2021, ο Έλληνας πρωταθλητής έγραψε ιστορία, καθώς στέφθηκε για τρίτη σερί φορά Πρωταθλητής Ευρώπης στον κλειστό στίβο. Μάλιστα, έγινε ο πρώτος αθλητής στην ιστορία του μήκους, ο οποίος καταφέρνει αυτό το μοναδικό επίτευγμα, ενώ παράλληλα κατέκτησε το όγδοο μετάλλιο του σε μεγάλες διοργανώσεις.

Στις αρχές του Ιουλίου, λίγο πριν το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα, ο 25χρονος άλτης εξασφάλισε την παρουσία του στους Ολυμπιακούς Αγώνες στο Παρίσι. Το όριο ήταν στα 8,27μ., με τον Μίλτο Τεντόγλου να κάνει 8.38μ. στο έκτο του άλμα στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα, το οποίο διεξήχθη στο Πανθεσσαλικό Στάδιο. Επίδοση που αποτελεί και τρίτη καλύτερη επίδοση στον κόσμο για φέτος.

Η μεγαλύτερη στιγμή για τον Μίλτο Τεντόγλου για το 2023 «γράφτηκε» το βράδυ της 24ης Αυγούστου στη Βουδαπέστη στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα. Η μεγάλη «μάχη» ήταν με τον Τζαμαϊκανό, Πίνοκ. Ένας επίσης σπουδαίο αθλητή, αλλά ο Τεντόγλου… είναι απλά καλύτερος! Και το απέδειξε με αθλητική μαγκιά και χαρακτήρα για πολλοστή φορά. Έχοντας την ίδια επίδοση οι δύο αθλητές μέχρι την τελευταία προσπάθεια, ο Τεντόγλου ήταν δεύτερος λόγω ενός εκατοστού λιγότερου στην δεύτερη καλύτερη.

Αν και του αρκούσε λοιπόν μια επίδοση 8,40μ. στην 6η του προσπάθεια, δεν σταμάτησε πουθενά. Κυνήγησε την καλύτερη πρώτη επίδοση και την πέτυχε με 8,52! Ξεπερνώντας κατά δύο εκατοστά τον Τζαμαϊκανό που απλά δεν μπορούσε μετά να ακολουθήσει και τα πάντα τελείωσαν με το χρυσό στον Μίλτο Τεντόγλου. Έτσι, έβαλε στο στήθος του το μοναδικό μετάλλιο που έλειπε από την πλούσια τροπαιοθήκη του.



Elite Neon Cup 2024: Τα ταλέντα του… αύριο παίζουν μπάλα στα Σπάτα! – Πού θα δείτε το τουρνουά
Elite Neon Cup 2024: Τα ταλέντα του… αύριο παίζουν μπάλα στα Σπάτα! – Πού θα δείτε το τουρνουά
Σπανάκη: Το κλειδί της επιτυχίας ήταν η σοβαρότητα και η σταθερότητα
Σπανάκη: Το κλειδί της επιτυχίας ήταν η σοβαρότητα και η σταθερότητα
Κολύμβηση: Πανελλήνιο ρεκόρ η Βασιλάκη
Κολύμβηση: Πανελλήνιο ρεκόρ η Βασιλάκη
ΠΑΟΚ – ΑΕΚ: Στο πλευρό της ο κόσμος | Φίλοι της «Ένωσης» υποδέχθηκαν την ομάδα στο αεροδρόμιο
ΠΑΟΚ – ΑΕΚ: Στο πλευρό της ο κόσμος | Φίλοι της «Ένωσης» υποδέχθηκαν την ομάδα στο αεροδρόμιο
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved