Νόβακ Τζόκοβιτς: Ο «βασιλιάς» έδωσε απαντήσεις και μεγάλωσε την υστεροφημία του!
EPA/Alessandro Di Marco, ΑΜΠΕ

Νόβακ Τζόκοβιτς: Ο «βασιλιάς» έδωσε απαντήσεις και μεγάλωσε την υστεροφημία του!

Νόβακ Τζόκοβιτς: Το 2023 ήταν η χρονιά που ο «Νόλε» μεγάλωσε τον «μύθο» του κι απέδειξε γιατί είναι ο κορυφαίος όλων των εποχών.

Η εποχή του κορονοϊού μας δοκίμασε όλους με τον έναν ή τον άλλον τρόπο. Από τον πιο καθημερινό άνθρωπο μέχρι τους κορυφαίους αθλητές του πλανήτη.

Ο Νόβακ Τζόκοβιτς δεν θα μπορούσε να αποτελεί εξαίρεση! Για την ακρίβεια αποτέλεσε παράδειγμα, για το πώς μπορεί κάποιος να πετύχει τους στόχους του, δίχως να αλλάξει τα πιστεύω του. Ο Σέρβος τενίστας βρέθηκε στο «στόχαστρο», καθώς επέλεξε να μην κάνει το εμβόλιο, γνωρίζοντας ακόμα και την ταπείνωση της απέλασης από την Αυστραλία.

Δεν μπόρεσε να υπερασπιστεί τον τίτλο του στο Australian Open, ενώ στη συνέχεια δεν του επετράπη να αγωνιστεί και σε άλλα σπουδαία τουρνουά, με αποκορύφωμα το US Open. Ο «Νόλε» έπεσε από την κορυφή στο Νο7, αλλά ποτέ δεν σκέφτηκε να αλλάξει τα «πιστεύω» του, υπογραμμίζοντας ότι θα αγωνιστεί σε όσα τουρνουά του επιτραπεί. «Έχω τις απόψεις μου και είμαι υπέρμαχος της ελευθερίας να επιλέγεις αυτό που είναι καλύτερο για σένα. Σέβομαι τα πάντα και τους πάντες και περιμένω από τους ανθρώπους τουλάχιστον να σεβαστούν την απόφασή μου», είχε αναφέρει σε συνέντευξή του.

To 2022 ήταν χωρίς αμφιβολία η πιο δύσκολη χρονιά στην αθλητική ζωή του. Ο ίδιος, όμως, δεν «λύγισε» και το 2023 έδωσε τις «απαντήσεις» του, δείχνοντας, γιατί είναι ο κορυφαίος όλων των εποχών!

Η στιγμή της απόλυτης λύτρωσης

Ήταν 16 Ιανουαρίου 2022 όταν το δικαστήριο της Αυστραλίας απέρριψε την έφεσή του και τον απέλασε από τη χώρα. 378 ημέρες αργότερα, ο Τζόκοβιτς σήκωνε για 10η φορά το τρόπαιο του Australian Open και γνώριζε την αποθέωση από το κοινό στη Rod Laver Arena.

Ήταν η στιγμή της απόλυτης λύτρωσης για τον «Νόλε», ο οποίος επέστρεψε στη χώρα που έζησε τη χειρότερη στιγμή της ζωής του, για να γευτεί τη «μεγαλύτερη νίκη της ζωής μου». Είχε περάσει δύσκολες στιγμές τις προηγούμενες 378 ημέρες και με τη λήξη του τελικού έβγαλε όλη την ένταση που είχε μέσα του και ξέσπασε σε κλάματα, βλέποντας τη μητέρα του στην κερκίδα.

Τα σάρωσε όλα!

Μετά την Αυστραλία, ο «Νόλε» δεν κοίταξε ξανά πίσω, «σάρωσε» τα πάντα κι ολοκλήρωσε το 2023 στο Νο1, συμπληρώνοντας συνολικά 400 εβδομάδες στην κορυφή!

Ο Τζόκοβιτς κατέκτησε τρία Grand Slam, δύο Masters και τον τίτλο στα ATP Finals! Συγκεκριμένα, σήκωσε το τρόπαιο στο Australian Open, στο Roland Garros και το US Open, ενώ ηττήθηκε μόνο στον τελικό του Wimbledon από τον Κάρλος Αλκαράθ. Επίσης, πανηγύρισε την κατάκτηση των Cincinnati και Paris Masters. Η συλλογή τίτλων το 2023 είχε ξεκινήσει από την Αδελαΐδα.

Συνολικά, κατέκτησε εφτά τίτλους, τους περισσότερους σε μια χρονιά από το 2017, μέχρι και τώρα. Δεν κατέρριψε το ρεκόρ των 11 του 2015, αλλά πέτυχε πολλά άλλα κατά τη διάρκεια της χρονιάς.

Η πιο μεγάλη νίκη του

«Ήταν μια από τις καλύτερες σεζόν στη ζωή μου. Ήταν πολύ ξεχωριστή», ήταν τα λόγια του Τζόκοβιτς, μετά τον ιστορικό έβδομο τίτλο του στα ATP Finals. Ο «Νόλε» έγινε μέσα στο 2023 ο τενίστας με τους περισσότερους τίτλους σε Grand Slam (24), σε ATP Finals (7) και σε Masters (40). Η μεγαλύτερη νίκη του, όμως, ήταν άλλη!

Ο Τζόκοβιτς δουλεύει σκληρά για να βρίσκεται στο υψηλότερο επίπεδο στα 36 του κι η πραγματική επιβράβευση ήρθε στο Τορίνο, όπου τα παιδιά του τον είδαν ως θεατές να κατακτά τα ATP Finals. Καλοί οι τίτλοι, αλλά σαν αυτό το συναίσθημα… δεν έχει!

Τα λόγια του Σέρβου «μιλούν» από μόνα τους: «Πάντα ήθελα να αγωνιστώ μπροστά τους, όταν θα ήταν σε ηλικία να καταλαβαίνουν τι συμβαίνει. Είμαι τόσο ευγνώμων που είμαι πατέρας αυτών των δύο αγγέλων. Με έχουν ευλογήσει με τόση χαρά και αγάπη στη ζωή μου, μου δίνουν δύναμη».



Νιγηρία: Νέος ομοσπονδιακός προπονητής ο Φίνιντι Τζορτζ
Νιγηρία: Νέος ομοσπονδιακός προπονητής ο Φίνιντι Τζορτζ
ΠΑΟΚ – ΑΕΚ: Οι ξέφρενοι πανηγυρισμοί στην Τούμπα – «Το πρωτάθλημα έχει δρόμο» (videos)
ΠΑΟΚ – ΑΕΚ: Οι ξέφρενοι πανηγυρισμοί στην Τούμπα – «Το πρωτάθλημα έχει δρόμο» (videos)
Ιταλία: «Άγριο» ξύλο πριν το Τζένοα – Κάλιαρι στη Serie A | Δείτε video
Ιταλία: «Άγριο» ξύλο πριν το Τζένοα – Κάλιαρι στη Serie A | Δείτε video
Χάντμπολ: Εκτός έδρας ο πρώτος τελικός του Ολυμπιακού με Βαλούρ για το European Cup
Χάντμπολ: Εκτός έδρας ο πρώτος τελικός του Ολυμπιακού με Βαλούρ για το European Cup
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved