Champions League: Όταν το ποδόσφαιρο μας ξεσηκώνει (Videos)

Champions League: Όταν το ποδόσφαιρο μας ξεσηκώνει (Videos)

Champions League: Η ρεβανς του Ρεάλ Μαδρίτης-Μάντσεστερ Σίτι που μας άφησε με ανοιχτό το στόμα στο πρώτο ματς, δίνει αφορμή να σας θυμίσει το Onsports.gr την ενδεκάδα των κορυφαίων και πιο συναρπαστικών παιχνιδιών της διοργάνωσης.

Στις ΗΠΑ δε θεωρούν το ποδόσφαιρο συναρπαστικό άθλημα, επειδή δεν έχει συχνή εναλλαγή στο σκορ. Δεν το βλέπουν ως θεαματικό άθλημα. Ή απλά δεν ξέρουν τι λένε. Ο βασιλιάς των σπορ, έχει τις δικές του στιγμές μαγείας.

Αυτές που σε ξεσηκώσουν, σε κάνουν να μη θες να τελειώσει ένα παιχνίδι. Συγκινείσαι, χωρίς να ξέρεις γιατί. Μένεις αποσβολωμένος να ρωτάς τον εαυτό σου «τι είδα ρε φίλε;». Σε συλλογικό επίπεδο, η κορυφαία διοργάνωση παγκοσμίως είναι το Champions League. Χωρίς καμία αμφιβολία.

Στα «αστέρια» αγωνίζονται τα μεγαλύτερα αστέρια του αθλήματος. Οι κορυφαίες ομάδες. Καλή ώρα όπως το αποψινό ματς της Ρεάλ Μαδρίτης με την Μάντσεστερ Σίτι. Η ρεβάνς των ημιτελικών που όλη η Ευρώπη, όλος ο πλανήτης περιμένει. Μετά το «εξωγήινο» πρώτο παιχνίδι του «Etihad».

Με αφορμή αυτή την προσμονή, αυτή τη θέληση να δούμε κάτι ανάλογο, το Onsports.gr σας παραθέτει μια ενδεκάδα ίσως των πιο συναρπαστικών παιχνίδιών που έχουν διεξαχθεί στο Champions League. Αναμετρήσεις με πολλά γκολ, ανατροπές, αγωνία, σασπένς, στόματα που δεν έκλεισαν ποτέ και μάτια γουρλωμένα!

Παιχνίδια που γράφτηκαν στην ιστορία και αποτέλεσαν τη «σφραγίδα» στο βιβλίο των λόγων για τους οποίους το ποδόσφαιρο είναι ο βασιλιάς των σπορ. Θυμηθείτε και απολαύστε τα ξανά:

Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ-Ρεάλ Μαδρίτης 4-3

Αυτό το σκορ στο Μάντσεστερ, φαίνεται να γίνεται συνήθεια για τη Ρεάλ Μαδρίτης. Όχι στην έδρα της Σίτι, αλλά στο «Όλντ Τράφορντ», οι «μερένχες» είχαν ηττηθεί ξανά με 4-3. Ύστερα από ματσάρα κόντρα στη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ. Ρεβάνς των προημιτελικών του Champions League τη σεζόν 2002-03. Στην πρώτη αναμέτρηση οι «Γκαλάκτικος» της εποχής είχαν επικρατήσει 3-1. Αυτή τη φορά έχασαν 4-3 αλλά προκρίθηκαν φυσικά. Μετά από ματσάρα. Πρωταγωνιστής ο Ρονάλντο. Το «φαινόμενο».

 

Μπαρτσελόνα-Παρί Σεν Ζερμέν 6-1

Η μεγάλη ανατροπή. Η μεγαλύτερη της ιστορίας για πολλούς. Η Παρί Σεν Ζερμέν στην πρώτη αναμέτρηση των «16» του 2016-17, είχε νικήσει 4-0 στη Γαλλία. Η ρεβάνς του «Καμπ Νου» έμοιαζε σχετικά εύκολα. Όχι όμως κόντρα στην Μπαρτσελόνα που ήταν αποφασισμένη να το παλέψει. Η παρέα των Μέσι και Νεϊμάρ μεταξύ άλλων (τώρα αγωνίζονται στην Παρί) έκανε το θαύμα της. Νίκη 6-1 και πρόκριση στο τέλος που θα μνημονεύεται για χρόνια. Ίσως και για πάντα. Απίστευτη ποδοσφαιρική ραψωδία, με ψεγάδια που δε γίνεται να μην αναφέρονται βέβαια. Κυρίως λόγω της διαιτησίας που έδειχνε να… ωθεί με τον τρόπο της τους Καταλανούς.

 

Τσέλσι-Λίβερπουλ 4-4

Η νίκη με 3-1 των Λονδρέζων στην έδρα των «κόκκινων», τους έδινε το ξεκάθαρο προβάδισμα. Όμως η Λίβερπουλ ιστορικά έχει αποδείξει πως δεν μπορεί κανείς να την ξεγράφει ποτέ! Ακόμη κι αν δεν τα κατάφερε τελικά σε εκείνο το ματς των προημιτελικών της σεζόν 2008-09, μας χάρισε ένα απ’ τα κορυφαία ματς της ιστορίας του Champions League. Προηγήθηκε με 2-0, ενώ στο τέλος του ματς ήταν μπροστά με 3-4 και χρειαζόταν ένα γκολ για την απόλυτη ανατροπή. Τελικά η Τσέλσι ισοφάρισε σε 4-4, για μια αναμέτρηση που χόρτασε κάθε ποδοσφαιρόφιλο του πλανήτη.

 

Ίντερ-Σάλκε 2-5

Κάτοχος του Champions League, η Ίντερ βρήκε στο δρόμο της για τα προημιτελικά τη Σάλκε. Οι Γερμανοί «σκόρπισαν» τρόμο στο «Τζουζέπε Μεάτσα», επικρατώντας με 5-2 της ομάδας του Λεονάρντο τότε. Σκορ που σόκαρε την Ευρώπη. Αφήνοντας τους πάντες με ανοιχτό το στόμα. Η αύρα του Ραούλ και του εξαιρετικού συνόλου των Γερμανών, έφερε το θρίαμβο και ουσιαστικά την πρόκριση στα ημιτελικά. Η οποία τυπικά «σφραγίστηκε» μετά τη νίκη και στη ρεβάνς (2-1). Εκείνο το 2-5 όμως, κανείς δεν πρόκειται να το ξεχάσει.

 

Μίλαν-Μπαρτσελόνα 4-0

Το Champions League ακόμη στα… σπάργανα. Πρώτες του χρονιές. Ήδη έχει αρχίσει να φαίνεται η «μαγεία» του. Ο τελικός του 1993-94 είχε Ελληνικό χρώμα. Διεξήχθη στο ΟΑΚΑ. Εκεί, η Μίλαν αντιμετώπισε την Μπαρτσελόνα. Οι Καταλανοί του Γιόχαν Κρόιφ, φάνταζαν το απόλυτο φαβορί. Με τον Ρομάριο, τον Στόιτσκοφ, τον Κούμαν και όλα τα υπόλοιπα αστέρια. Οι «μπλαουγκράνα» είχαν συμπεριφορά κατακτητών, απέναντι στη σοβαρή και πειθαρχημένη Μίλαν του Φάμπιο Καπέλο. Το τελικό 4-0 ήταν το λιγότερο εντυπωσιακό. Γιατί πέρα απ’ το ίδιο το σκορ, ήρθε σε ένα ματς που θεωρήθηκε απ’ τις μεγάλες εκπλήξεις σε επίπεδο ομάδας που σήκωσε το τρόπαιο. Το γκολ του Σαβίσεβιτς, το απόλυτο κερασάκι στην τούρτα των «ροσονέρι»!

 

Λα Κορούνια-Μίλαν 4-0

Δέκα χρόνια μετά το θρίαμβο στο ΟΑΚΑ κόντρα στην Μπαρτσελόνα, η Μίλαν άλλαξε ρόλο. Από θύτης έγινε θύμα. Η Ντεπορτίβο Λα Κορούνια του Ιρουρέτα, απέδειξε στα προημιτελικά του 2003-04, γιατί θεωρήθηκε απ’ τις πιο εντυπωσιακές ομάδες στις αρχές της χιλιετίας. Στο «Σαν Σίρο» η Μίλαν είχε νικήσει 4-1 και πήγαινε στο «Ριαθόρ» με τον αέρα του απόλυτου φαβορί. Η παρέα της Ντέπορ, προσέφερε μία απ’ τις μεγαλύτερες ποδοσφαιρικές ανατροπές, σε αγώνα επίδειξη ποιότητας και «μαγείας»! Τελικό σκορ 4-0 και πρόκριση των Ισπανών μετά από ιστορική ματσάρα.

 

Λίβερπουλ-Μπαρτσελόνα 4-0

Στο «Καμπ Νου» η Μπαρτσελόνα νίκησε 3-0. Οι Καταλανοί είχαν έπαρση, θεωρώντας πως τελείωσε η δουλειά. Ειδικά απ’ τη στιγμή που πήγαιναν στο «Άνφιλντ», με τη Λϊβερπουλ να μην έχει Σαλάχ και Φιρμίνο. Όλα έμοιαζαν διαδικαστικά. Εκεί ακριβώς η Λίβερπουλ έτριβε τα χέρια της. Το γήπεδο «κόχλαζε». Τα μάτια «γυάλιζαν». Βαϊνάλντουμ και Ορίγκι προσέφεραν στιγμές που το ποδόσφαιρο τις έχει ανάγκη και θα ευγνωμονεί για πάντα. Το 4-0 έφερε μία απ’ τις επικότερες ανατροπές όλων των εποχών, σε ένα απ’ τα επικότερα ματς όλων των εποχών.

 

Μπαρτσελόνα-Μπάγερν Μονάχου 2-8

Αγώνας τέτοιου επιπέδου, με αντιμέτωπες ομάδες αυτού του level, που λήγει με 10 γκολ συνολικά, εκ των οποίων τα 8 τα σημειώνει η μία πλευρά, αυτόματα μπαίνει στα ιστορικότερα ματς του θεσμού. Η βραδιά του 2019-20, στον προημιτελικό αγώνα της Μπάγερν Μονάχου με την Μπαρτσελόνα, δύσκολο να επαναληφθεί. Θα μνημονεύεται αιώνια στα ματς που σχετίζονται με τις δύο ομάδες-κολοσσούς της Ευρώπης. Οι Βαυαροί «σκόρπισαν» την αντίπαλό τους. Γράφοντας ουσιαστικά το τέλος της περιόδου που οι Καταλανοί θεωρήθηκαν ποδοσφαιρικό πρότυπο. Το 8-2 ακόμη δεν έχει δουλευτεί στο μυαλό όσων παρακολούθησαν το ματς και βίωσαν το ποδοσφαιρικό σοκ που σκόρπισε ο κορυφαίος Γερμανικός σύλλογος.

 

Γιουβέντους-Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ 2-3

Σεζόν όνειρο για την Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ. 1998-99. Ημιτελικά Champions League. Πρώτο ματς στο «Όλντ Τράφοραντ». Η Γιουβέντους που είχε αποκλείσει τον Ολυμπιακό στα προημιτελικά, έφυγε με το 1-1 απ’ την Αγγλία. Η ρεβάνς στο «Ντέλε Άλπι», τότε έδρα των Ιταλών, συναρπαστική. Η «γηραιά κυρία» προηγήθηκε με δύο γρήγορα γκολ 2-0. Έμοιαζε να έχει την κατάσταση στα χέρια της. Η ομαδάρα του Σερ Άλεξ Φέργκιουσον, «απάντησε» ισοφαρίζοντας σε 2-2 πριν το ημίχρονο. Βρήκε και τρίτο γκολ στο δεύτερο μέρος και έφυγε νικήτρια με 3-2 απ’ το Τορίνο, έχοντας την πρόκριση στη βαλίτσα της. Τεράστια ανατροπή, τεράστια ποδοσφαιρική βραδιά για το άθλημα και την Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ. Μέχρι την επόμενη που δεν άργησε…

 

Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ-Μπάγερν 2-1

Πάντα στο 1999. Αφού πέρασε τη Γιουβέντους, η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ πήγε στο «Καμπ Νου» για τον μεγάλο τελικό κόντρα στην Μπάγερν Μονάχου. Δεν ήταν ματς με πολλά γκολ, ή με στιγμές ποδοσφαιρικής μαγείας. Είχε όμως το μεγαλύτερο σασπένς στο τελείωμά του. Και μια ανατροπή που θα μνημονεύεται για πάντα. Οι Βαυαροί προηγήθηκαν, είχαν ευκαιρίες (δοκάρια) να «καθαρίσουν» τη νίκη. Όμως η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ στις καθυστερήσεις ισοφάρισε με τον Σέριγχαμ, για να έρθει ο Σόλσκιερ αμέσως μετά να κάνει το 2-1. Αφήνοντας τους πάντες αποσβολωμένους να μην καταλαβαίνουν τι έγινε, πως έγινε και τι ακριβώς είδαν!

 

Λίβερπουλ-Μίλαν 3-3 (3-2 στα πέναλτι)

Ο τελικός της Κωνσταντινούπολης. Περισσότερες συστάσεις δε χρειάζονται. Ούτε σεζόν, ούτε αντίπαλοι, ούτε θριαμβευτής, ούτε διοργάνωση. Τυπικά να αναφέρουμε πως ήταν ο αγώνας που έκρινε τον τροπαιούχο του Champions League το 2005. Λίβερπουλ κόντρα στη Μίλαν. Οι «ροσονέρι» προηγήθηκαν 3-0. Φαινόταν πως όλα τελείωσαν. Αλλά όταν εμπλέκεται η ψυχή των «κόκκινων», τίποτα δεν τελειώνει πριν τη λήξη των αγώνων. Ανατροπή έπος και 3-3. Παράταση στην οποία δεν άλλαξε κάτι και πέναλτι. Εκεί ο Ντούντεκ σταμάτησε τον Σεφτσένκο στο κρίσιμο πέναλτι και το τρόπαιο πήγε στη Λίβερπουλ. Η ομορφότερη ποδοσφαιρική ιστορία, η μεγαλύτερη επιστροφή ειδικά σε τέτοιο επίπεδο και σημείο διοργάνωσης. Ματς που ευχόμαστε να το ξαναζήσουμε κι όσοι δεν το πρόλαβαν, μακάρι να το δουν έστω μια φορά στη ζωή τους.

 

 

 

 

 

 



Χάντμπολ Γυναικών: Ισοφάρισε η Πυλαία τον ΠΑΟΚ
Χάντμπολ Γυναικών: Ισοφάρισε η Πυλαία τον ΠΑΟΚ
BCL: Το σήκωσε η Μάλαγα
BCL: Το σήκωσε η Μάλαγα
Χωρίς Αντετοκούνμπο και Λίλαρντ οι Μπακς στο Game 4 με τους Πέισερς
Χωρίς Αντετοκούνμπο και Λίλαρντ οι Μπακς στο Game 4 με τους Πέισερς
Στέφανος Ντούσκος: Ασημένιο μετάλλιο στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα στην Ουγγαρία
Στέφανος Ντούσκος: Ασημένιο μετάλλιο στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα στην Ουγγαρία
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved