Super League 2: Φινάλε στα γήπεδα, συνέχεια στα δικαστήρια

Super League 2: Φινάλε στα γήπεδα, συνέχεια στα δικαστήρια

Την Κυριακή (1/5) ολοκληρώνεται η δράση στη Super League 2, αλλά οι δικαστικές εκκρεμότητες θα συνεχιστούν.

 

Αυλαία ρίχνει το πρωτάθλημα της Super League 2 την Κυριακή (1/5, 14:45) με τη διεξαγωγή της 34ης αγωνιστικής. Ωστόσο, η επικύρωση της βαθμολογίας, τουλάχιστον στο σύνολό της, αναμένεται να καθυστερήσει λόγω δικαστικών εκκρεμοτήτων. Κι αυτές είναι αρκετές και ίσως κρατήσουν… όμηρο το πρωτάθλημα για εβδομάδες.

Το -6 του Απόλλωνα Λάρισας

Η πρώτη, και ίσως πιο απλή, εκκρεμότητα είναι αυτή της ποινής της αφαίρεσης 6 βαθμών που έχει επιβληθεί στον Απόλλωνα Λάρισας από το Διαιτητικό Δικαστήριο. Με το -6, οι «κυανόλευκοι» βρίσκονται κάτω από τη ζώνη του υποβιβασμού. Αν όμως νικήσουν την Κυριακή τον ΠΑΟΚ Β, τότε θα φτάσουν τους 29, κι αν πληρώσουν τις οφειλές έως την Τετάρτη (4/5), τότε θα τους επιστραφούν οι 6 βαθμοί και θα παραμείνουν στην κατηγορία.

Όλα αυτά θα εξαρτηθούν βέβαια από τον μεγαλομέτοχο της ΠΑΕ Παναγιώτη Μαντζάνα, ο οποίος ανακοινώσει την απόφασή του να αποχωρήσει από την ομάδα, μετά από οκτώ χρόνια.

Η καταγγελία κατά του Απόλλωνα Πόντου

Αλλαγές στη μάχη της παραμονής ενδέχεται να φέρει η έκβαση της καταγγελίας που κατέθεσε αρχικά ο Πανσερραϊκός και στη συνέχεια ο Πιερικός, κατά του Απόλλωνα Πόντου, παράβαση του άρθρου 69 παρ.8,9,11 του νόμου 2725/99.

Ο εν λόγω νόμος αναφέρει ότι δεν μπορεί να υπάρχει πρώτου βαθμούς συγγένεια μεταξύ προπονητή, διοικούντων και μεγαλομετόχων. Η υπόθεση έχει παραπεμφθεί στην ΕΕΑ και οι πληροφορίες αναφέρουν ότι η Επιτροπή θα την εξετάσει στη συνεδρίαση της Τετάρτης (04/05). Εάν προκύψει παράβαση, θα σταλεί το πόρισμα στον αθλητικό δικαστή της Super League 2.

Αναλόγως της βαρύτητας της παράβασης προβλέπεται ποινή αφαίρεσης 5 έως 10 βαθμών. Αν η παράβαση διαπιστώνεται μετά το τέλος της αγωνιστικής περιόδου, η ως άνω ποινή επιβάλλεται για το επόμενο επαγγελματικό πρωτάθλημα. Αυτό βέβαια έχει να κάνει με το πότε θα κληθεί σε απολογία ο Απόλλων Πόντου και το αν θα έχει επικυρωθεί η βαθμολογία του πρωταθλήματος.

Η καταγγελία για απόπειρα δωροδοκίας από τον Καραϊσκάκη

Τις αρμόδιες αρχές περιμένει και μια άλλη υπόθεση, η καταγγελία του Καραϊσκάκη για απόπειρα δωροδοκίας παίκτη του, από άλλη ομάδα του ομίλου με τον ίδιο στόχο την παραμονή. Οι Αρτινοί έκαναν την καταγγελία, χωρίς να κατονομάσουν τον παίκτη ή την ομάδα και αναμένεται να δραστηριοποιηθούν οι αρμόδιοι για να ερευνήσουν την υπόθεση.

Η καταγγελία της ΑΕΛ κατά της Βέροιας

Καταγγελία έχει κάνει και η ΑΕΛ στην ΕΠΟ και σε κάθε αρμόδια αρχή, προκειμένου να εξετάσει το παιχνίδι Απόλλων Λάρισας-Βέροια, που έχει χαρακτηριστεί ως ύποπτο για χειραγώγηση από τη Sportsradar. Ακόμα δεν έχει ανακοινωθεί κάποια ενέργεια από την πλευρά των δικαιοδοτικών οργάνων για εξέταση της υπόθεσης, κάτι που ενδέχεται να αλλάξει τα δεδομένα στον Α’ Όμιλο της Super League 2.

Με δεδομένο, πως για την Τρίτη (3/5) έχει οριστεί η κλήρωση των μπαράζ των πρώτων των δύο ομίλων της Super League 2 για το απευθείας εισιτήριο στη Super League, η επικύρωση της βαθμολογίας καλείται να γίνει άμεσα, τουλάχιστον ως προς τις πρώτες θέσεις.



ΠΑΣ Γιάννινα: Τέλος ο Μπόρις Κλέιμαν
ΠΑΣ Γιάννινα: Τέλος ο Μπόρις Κλέιμαν
Αταμάν:"Πολύ υψηλό I.Q. ο Σαμοντούροβ"
Αταμάν:"Πολύ υψηλό I.Q. ο Σαμοντούροβ"
Basket League: Με Κατσίβελη ο Άρης στην Πάτρα
Basket League: Με Κατσίβελη ο Άρης στην Πάτρα
Παναθηναϊκός AKTOR: Εύκολα, σοβαρά και 1-0 τον ΠΑΟΚ
Παναθηναϊκός AKTOR: Εύκολα, σοβαρά και 1-0 τον ΠΑΟΚ
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved