Η Golden League 5×5 ανοίγει πλέον την Ευρωπαϊκή πύλη σε όλους!

Η Golden League 5×5 ανοίγει πλέον την Ευρωπαϊκή πύλη σε όλους!

Έλα στην ανοιχτή λίγκα και εκπροσώπησε την Ελλάδα σε όλη την Ευρώπη!

Η Golden League 5×5 είναι το νεοσύστατο ανοιχτό πρωτάθλημα στο άθλημα του minifootball υπό την οργανωτική σκέπη της EMF, Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας Minifootball. Πληροφορίες και δηλώσεις συμμετοχής στο 6936030100, στο 2109515730 και στο www.greekminifootball.com.

Την φετινή σεζόν ο αριθμός συμμετοχών είναι κλειστός, συνεπώς οι ομάδες θα πρέπει να βιαστούν να δηλώσουν συμμετοχή. Οι δηλώσεις ολοκληρώνονται στις 11 Νοεμβρίου, ωστόσο οι θέσεις ενδέχεται να κλείσουν νωρίτερα. Ως γνωστό, επί σειρά ετών, η χώρα εκπροσωπούνταν στην Ευρώπη μέσω της διοργάνωσης του Unileague, η οποία αν και διεξάγεται με υψηλότατα οργανωτικά στάνταρ, είναι περιοριστική ως προς την ταυτότητα των συμμετεχόντων, καθώς είναι το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Φοιτητών και Σπουδαστών. Η απόφαση ελήφθη λοιπόν και η δημιουργία ανοιχτής λίγκας – η οποία έλαβε και την επίσημη σφραγίδα της EMF – ώστε πλέον το 5x5 να ανοίξει τις πύλες του και σε ευρύτερο κοινό, είναι γεγονός. Αυτό φυσικά δεν αλλάζει τίποτα ως προς την θέση του Unileague στην EMF.

Unileague και Golden League ανήκουν στην ίδια οργανωτική ενότητα, απλά αποτελούν ανεξάρτητες λίγκες δομικά. Την φετινή σεζόν η Golden League minifootball θα λάβει χώρα μόνο στην Αθήνα ενώ από το 2017-18 θα είναι Πανελλήνια. Πολλές ιστορικές ομάδες που έπαιζαν για χρόνια στο Unileague έχουν ήδη μεταφερθεί στην ανοιχτή λίγκα καθώς ούτως ή άλλως δεν πληρούν τα κριτήρια των φοιτητών ενώ ακόμα αρκετές ομάδες που είναι γνωστές στην Αθήνα με τις πορείες και τις κατακτήσεις τους στα γήπεδα Minifootball έχουν ήδη δηλώσει συμμετοχή.

Έπαθλο
Η Golden League Minifootball τονίζουμε πως δεν είναι προσανατολισμένη όπως τα ιδιωτικά πρωταθλήματα 5×5 στην κατάκτηση ενός επάθλου αλλά σε κάτι πολύ μεγαλύτερο και αυτό είναι η συμμετοχή και η προσπάθεια για κατάκτηση της κορυφής ή μίας καλής πορείας αυτή καθεαυτή στο Ανοιχτό Πρωτάθλημα Ελλάδος 5×5. Παρόλα αυτά, η νικήτρια ομάδα θα λάβει ως δώρο και όχι ως κίνητρο για τη συμμετοχή της, ένα ταξίδι για όλη την ομάδα σε νησί-τουριστικό προορισμό για 3 ημέρες με τα έξοδα ταξιδιού και διαμονής καλυμμένα.

Πρόγραμμα – Δομή – Πληροφορίες συμμετοχής
1. Η Golden League Minifootball θα ανακοινώσει την Τελική της δομή αμέσως με την λήξη των συμμετοχών.
2. Κάθε ομάδα θα δηλώσει από 10 ως 18 παίχτες και επίσης θα δηλώσει γήπεδο στην Αθήνα (ανάμεσα σε συγκεκριμένες επιλογές που εξυπηρετούν όλες τις ανάγκες) ως εντός έδρας γήπεδο.
3. Κάθε ομάδα θα αγωνιστεί με όλες τις ομάδες εντός και εκτός έδρας. Στα εντός έδρας παιχνίδια θα αγωνίζεται στην ώρα και μέρα που θα δηλώσει και στα εκτός έδρας παιχνίδια θα στην ώρα και μέρα που θα δηλώσει ο αντίπαλος για όλη τη σεζόν.
4. Οι αγώνες θα διεξάγονται Σάββατο, Κυριακή ή Δευτέρα, απογευματινές / βραδινές ώρες.
5. Αναβολές αγώνων δεν θα επιτρέπονται και το πρόγραμμα θα τηρείται αυστηρά.
6. Κάθε παίχτης με την εγγραφή του θα έχει δικό του ηλεκτρονικό δελτίο στο futbalito μέσω του οποίου θα γίνεται και η ταυτοποίηση παιχτών.
7. Όλες οι ομάδες είναι υποχρεωμένες να έχουν εμφανίσεις τις οποίες δηλώνουν εξαρχής (χρώμα φανέλας, σορτς, κάλτσες). Σε περίπτωση που δεν έχουν, μπορούν να παραγγείλουν σε ιδιαίτερα χαμηλές τιμές από τον κεντρικό συνεργάτη της διοργάνωσης την Umbro.
8. Κάθε αγώνα η κάθε ομάδα τον πληρώνει 35 ευρώ στην εγκατάσταση για την ενοικίαση της ώρας, και φυσικά πάντοτε υπάρχει γραμματεία της διοργάνωσης, διαιτητής και φυσιοθεραπευτής.

Ευρωπαϊκή προοπτική και EMF
Οι κορυφαίοι παίχτες της διοργάνωσης θα έχουν την δυνατότητα να κληθούν στα κάμπ της Ελληνικής Ομάδας Minifootball που θα λάβουν χώρα στους πρώτους μήνες του 2017 και τα οποία θα οδηγήσουν στο χτίσιμο του τελικού ρόστερ που θα ταξιδέψει στην Τσεχία τον Ιούνιο του 2017 για να εκπροσωπήσει την χώρα μας στο EMF EURO 2017, Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Minifootball. Πάρτε μία γεύση από την περσινή διοργάνωση του EMF EURO 2016 της Ουγγαρίας εδώ: https://www.facebook.com/eurominifootball/videos/913956365377456/ 
αλλά και από τα highlights του εναρκτήριου αγώνα της Ελλάδας με την Κροατία: https://www.facebook.com/eurominifootball/videos/898478100258616/

Παράλληλα, οι ομάδες που θα διακριθούν στην Golden League (οι 3 πρώτοι) θα εξασφαλίσουν την συμμετοχή τους στο EMF Champions League, την κορυφαία Ευρωπαϊκή διασυλλογική διοργάνωση του Minifootball εξασφαλίζοντας ένα από τα «εισιτήρια» που θα δικαιούται η χώρα μας. Συνολικά συμμετέχουν οι 128 κορυφαίες Ευρωπαϊκές ομάδες από τις αντίστοιχες λίγκες της Ευρώπης, από 36 χώρες, με περισσότερους από 1.000.000 παίχτες. Φυσικά, το κόστος συμμετοχής και ταξιδιού (που δεν είναι ιδιαίτερα υψηλό ωστόσο) καλύπτεται από την κάθε ομάδα ξεχωριστά και τους χορηγούς της, όπως πάντα σε όλα τα αθλήματα. Δείτε εδώ τα highlights του φετινού τελικού το EMF Champions League που κατέκτησε η Aramis SE από την Ουγγαρία: https://www.facebook.com/eurominifootball/videos/926950820744677/



Παναθηναϊκός - Άρης: Οι ενδεκάδες των δύο ομάδων
Παναθηναϊκός - Άρης: Οι ενδεκάδες των δύο ομάδων
ΠΑΟΚ – ΑΕΚ: Οι ενδεκάδες του ντέρμπι «Δικεφάλων» της Super League
ΠΑΟΚ – ΑΕΚ: Οι ενδεκάδες του ντέρμπι «Δικεφάλων» της Super League
Ολυμπιακός-Λαμία 4-1: Εντυπωσιακός πριν τον πρώτο ημιτελικό
Ολυμπιακός-Λαμία 4-1: Εντυπωσιακός πριν τον πρώτο ημιτελικό
Χωρίς κόσμο η Θύρα 7 στο "Γ. Καραϊσκάκης"
Χωρίς κόσμο η Θύρα 7 στο "Γ. Καραϊσκάκης"
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved