Νίκη τίτλου για Αρμενία!

Νίκη τίτλου για Αρμενία!

Με 2 βαθμούς αποσπάστηκε η Αρμενία από τη Ρωσία και την Ουγγαρία που την καταδιώκουν.

Η Αρμενία κέρδισε δύσκολα την Ινδία στον 6ο γύρο του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Εθνικών Ομάδων 2011, που διεξάγεται στη πόλη Νίνγκμπο της Κίνας.

Η επικράτηση στο ματς ήρθε χάρη στην εξαιρετική νίκη του Αρονιάν επί του Χαρικρίσνα στη πρώτη σκακιέρα. Αναλυτικά τα αποτελέσματα ήταν : Αρονιάν-Χαρικρίσνα 1-0, Σασικιράν-Μοβσεσιάν ισοπαλία, Ακοπιάν-Γκανγκούλι ισοπαλία και Νέγκι-Σαργκισιάν ισοπαλία.

Η Ρωσία δεν μπόρεσε να κερδίσει την Ουκρανία, μένοντας στο 2-2 με ισοπαλίες και στις τέσσερεις παρτίδες του ματς. Κατά σκακιέρα είχαμε :  Καριάκιν-Ιβαντσούκ ισοπαλία, Ελιάνοφ-Γκρισούκ ισοπαλία, Νεπομιάτσι-Ελιάνοφ ισοπαλία και Μοϊσένκο-Βιτιούγκοφ ισοπαλία.

Η Ουγγαρία δεν μπόρεσε να συνεχίσει τα εξαιρετικά της αποτελέσματα και αναδείχθηκε ισόπαλη 2-2 με την ομάδα των Η.Π.Α. Τα αναλυτικά αποτελέσματα ήταν : Κάμσκι-Λέκο ισοπαλία, Αλμάσι-Σούλμαν 1-0, Σεϊράβαν-Πόλγκαρ 1-0 και Μπάλοχ-Χες ισοπαλία.

Πριν την έναρξη του γύρου οι Κινέζοι διοργανωτές οργάνωσαν ένα μικρό «πάρτυ», με ανθοδέσμες, τούρτα, κ.λ.π., προς τιμήν της Τζούντι Πόλγκαρ, που είχε τα γενέθλιά της, αλλά αυτό μάλλον ...... απέσπασε τη συγκέντρωση της Ουγγαρέζας από το παιχνίδι τόσο, που έχασε εύκολα, παίζοντας άσχημα σε όλη τη παρτίδα! (Μπορείτε να το δείτε και σε μια από τις φωτογραφίες του άρθρου).

Το Αζερμπαϊτζάν δεν κατάφερε κι αυτό να νικήσει το Ισραήλ, κάνοντας ισοπαλία 2-2, παρά τη σπουδαία νίκη του Ρατζάμποφ επί του Σουτόφσκι στη πρώτη σκακιέρα. Τα αποτελέσματα κατά σκακιέρα ήταν : Σουτόφσκι-Ρατζάμποφ 0-1, Γκασίμοφ-Σμίριν ισοπαλια, Πόστνι-Μαμέντοφ 1-0 και Μαμεντιάροφ-Ναμπάτι ισοπαλία.

Τέλος η Κίνα νίκησε εύκολα το... «σάκο του μποξ» του τουρνουά, την αδύναμη ομάδα της Αιγύπτου, με σκορ 3.5-0.5, μη καταφέρνοντας όμως να κερδίσει το ... «στοίχημα του Πρωταθλήματος»
(που είναι το ποία ομάδα θα κάνει το απόλυτο σκορ, δηλαδή το 4-0!). Αναλυτικά τα αποτελέσματα ήταν : Άντλυ-Βάνγκ Χάο 0-1, Βάνγκ Γιούε-Μπασέμ 1-0, Σοκέρ-Λι Τσάο ισοπαλία και Ντινγκ Λιρέν-Εζάτ 1-0.

Παρά τις ήττες τους οι Αιγύπτιοι παίκτες είναι μαχητικοί και ήδη ο Σοκέρ (που είναι γαλλικής καταγωγής), με 3 βαθμούς στους 6 αγώνες του έχει εξασφαλίσει νόρμα GM, ακόμα κι αν χάσει στο έβδομο παιχνίδι του με τον Ινδό Γκανγκούλι !

Στη βαθμολογία προηγείται η Αρμενία με 10 βαθμούς και ακολουθούν η Ρωσία  με 8 βαθμούς και 14 πόντους, η Ουγγαρία με 8 βαθμούς και 13.5 πόντους, η Κίνα με 7 βαθμούς και 14.5 πόντους, η Ουκρανία με 7 βαθμούς και 12.5 πόντους, το Αζερμπαϊτζάν με 6 βαθμούς και 13 πόντους και οι ΗΠΑ με 6 βαθμούς και 12 πόντους. Ακολουθεί το Ισραήλ με 5 βαθμούς, η Ινδία με 3 βαθμούς και τελευταία είναι η Αίγυπτος χωρίς βαθμό.



Νιγηρία: Νέος ομοσπονδιακός προπονητής ο Φίνιντι Τζορτζ
Νιγηρία: Νέος ομοσπονδιακός προπονητής ο Φίνιντι Τζορτζ
ΠΑΟΚ – ΑΕΚ: Οι ξέφρενοι πανηγυρισμοί στην Τούμπα – «Το πρωτάθλημα έχει δρόμο» (videos)
ΠΑΟΚ – ΑΕΚ: Οι ξέφρενοι πανηγυρισμοί στην Τούμπα – «Το πρωτάθλημα έχει δρόμο» (videos)
Ιταλία: «Άγριο» ξύλο πριν το Τζένοα – Κάλιαρι στη Serie A | Δείτε video
Ιταλία: «Άγριο» ξύλο πριν το Τζένοα – Κάλιαρι στη Serie A | Δείτε video
Χάντμπολ: Εκτός έδρας ο πρώτος τελικός του Ολυμπιακού με Βαλούρ για το European Cup
Χάντμπολ: Εκτός έδρας ο πρώτος τελικός του Ολυμπιακού με Βαλούρ για το European Cup
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved