Τουρνουά πολλών αστέρων στη Κίνα

Τουρνουά πολλών αστέρων στη Κίνα

Ξεκίνησε στις 17 Ιουλίου στη πόλη Νίνγκμπο της Κίνας το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ομάδων 2011, με τη συμμετοχή δέκα εκ των ισχυρότερων Εθνικών Ομάδων του παγκόσμιου σκακιού, που εξασφάλισαν τη συμμετοχή τους από διαφορετικές διοργανώσεις.

Ο λόγος για τις: Ρωσία, ως κάτοχος του τίτλου ( ήταν η νικήτρια στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα του 2009, που έγινε στη Προύσα της Τουρκίας ), Ουκρανία, Ισραήλ και Ουγγαρία, που κατέλαβαν τις τρεις πρώτες θέσεις στη Σκακιστική Ολυμπιάδα του 2010, Αζερμπαϊτζάν, ως πρωταθλήτρια Ευρώπης, Η.Π.Α. ως πρωταθλήτρια Αμερικής, Αίγυπτος, ως πρωταθλήτρια Αφρικής, Κίνα, ως διοργανώτρια χώρα, Ινδία, ως εκπρόσωπος της Ασίας και Αρμενία, ως μια από τις 10 ισχυρότερες σκακιστικές ομοσπονδίες και επιλογή του Προέδρου της FIDE, για να συμπληρωθεί η δεκάδα.

Αξίζει να σημειωθεί ότι στη διοργάνωση θα υπάρχει και ελληνικό χρώμα, καθώς ο Γενικός Γραμματέας της Ελληνικής Σκακιστικής Ομοσπονδίας και Πρόεδρος της Επιτροπής Διαιτησίας της Παγκόσμιας Σκακιστικής Ομοσπονδίας, Τάκης Νικολόπουλος, θα είναι επικεφαλής διαιτητής της διοργάνωσης.

Ο πρώτος γύρος διεξήχθη την Κυριακή και δεν παρουσίασε ιδιαίτερες εκπλήξεις. Η Ρωσία, χρησιμοποιώντας το γνωστό «σίγουρο» τρόπο, κέρδισε εύκολα τις ΗΠΑ με σκορ 3-1, κάνοντας νίκες με τα λευκά και ισοπαλίες με τα μαύρα. Τα αναλυτικά αποτελέσματα ήταν: Κάμσκι-Καριάκιν ισοπαλία, Νεπομιάτσι-Όνιτσουκ 1-0, Σούλμαν-Σβίντλερ ισοπαλία και Βιτιούγκοφ-Χες 1-0

Εύκολη ήταν και η νίκη της Αρμενίας επί του Ισραήλ με 3.5-0.5 με τα αποτελέσματα ως εξής:
Αρονιάν-Σουτόφσκι 1-0, Ροϊζ-Μοοβσεσιάν ισοπαλία, Ακοπιάν-Πόστνι 1-0 και Ναμπάτι-Σαρκισσιάν 0-1.

Η Ουκρανία δυσκολεύτηκε να νικήσει την πιο αδύνατη ομάδα της διοργάνωσης, την Αίγυπτο, με το μικρότερο δυνατό σκόρ 2.5-1.5, χάρη στην ισοπαλία που απέσπασε στη τελευταία χρονικά παρτίδα του ματς ο Εφιμένκο από τον Μπασέμ, σε χειρότερη θέση !

Τα αναλυτικά αποτελέσματα ήταν:

Άντλυ-Ιβαντσούκ 0-1, Εφιμένκο-Μπασεμ ισοπαλία, ΕλΓκίντυ-Μοϊσένκο 0-1 και Αρεσένκο-Σοκέρ 0-1, που ήταν και το μοναδικό αποτέλεσμα-έκπληξη του πρώτου γύρου.

Κίνα και Αζερμπαϊτζάν μοιράστηκαν τους βαθμούς με σκορ 2-2, έπειτα από σκληρή μάχη, με τα αναλυτικά αποτελέσματα ως εξής: Βάνγκ Χάο – Ρατζάμποφ ισοπαλία, Γκασίμοφ-Βαν Γιούε 0-1, Λι Τσάο-Μαμέντοφ ισοπαλία και Μαμεντιάροφ-Γιου Γιανγκί 1-0.

Τέλος, ισοπαλία 2-2 έκαναν και η Ινδία με την Ουγγαρία με τα εξής αναλυτικά αποτελέσματα: Χαρικρίσνα-Λέκο ισοπαλία, Αλμάσι-Σασικιράν 0-1, Γκανγκούλι-Πόλγκαρ 0-1 και Μπάλοχ-Γκοπάλ ισοπαλία.

Υ.Γ. Στην φωτογραφία, που μας την έστειλε ο κ. Νικολόπουλος, ο Έλληνας διαιτητής, παίζει με τον πρόεδρο της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Σκακιού, Κιρσάν Ιλιουμτζίνοφ μια παρτίδα γρήγορου σκακιού. Όπως μπορείτε να παρατηρήσετε η παρτίδα είναι χαμένη για τον πρόεδρο της FIDE, αλλά λίγο πριν εγκαταλείψει, ο Έλληνας διαιτητής… πρόλαβε να του πρότεινε ισοπαλία!!!

Γιώργος Στεργιόπουλος



Serie A: «Κλείδωσε» και μαθηματικά την παραμονή της η Βερόνα
Serie A: «Κλείδωσε» και μαθηματικά την παραμονή της η Βερόνα
Basket League, Άρης – Προμηθέας 89-85: «Ζωντανός» στην παράταση και Game 3!
Basket League, Άρης – Προμηθέας 89-85: «Ζωντανός» στην παράταση και Game 3!
Παναθηναϊκός AKTOR: Ο Γιαννακόπουλος παρέθεσε δείπνο στην ομάδα πριν το Euroleague Final Four 2024
Παναθηναϊκός AKTOR: Ο Γιαννακόπουλος παρέθεσε δείπνο στην ομάδα πριν το Euroleague Final Four 2024
Ολυμπιακός: Ο Μασεράνο κάλεσε τον Έσε στην εθνική Αργεντινής Κ23
Ολυμπιακός: Ο Μασεράνο κάλεσε τον Έσε στην εθνική Αργεντινής Κ23
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved