Ο αντιπρόεδρος της ΕΣΟ στο Onsports

Ο αντιπρόεδρος της ΕΣΟ στο Onsports

Ο πρόεδρος του Κυπελλούχου Ελλάδος ΣΟ Καβάλας, Βασίλης Θεοδωρίδης, αλλά και αντιπρόεδρος της Ελληνικής Σκακιστικής Ομοσπονδίας μίλησε αποκλειστικά στο Onsports για τα καυτά θέματα του αθλήματος!

Ο πολύπειρος παράγοντας αναφέρθηκε στο σύστημα των αγώνων και στην έμφαση που δίνει η ομοσπονδία στις αναπτυξιακές σκακιέρες και την συμμετοχή μικρών παιδιών στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα, αλλά και στην επιτυχία της ομάδας του, να σηκώσει την Παρασκευή το Κύπελλο! Όσο για το πρωτάθλημα; Χρίζει φαβορί την ΠΣ Περιστερίου!

Συγχαρητήρια για το Κύπελλο που κατακτήσατε την Παρασκευή! Η πορεία σας εδώ ξεκίνησε καλά, τι βλέπετε για το πρωτάθλημα;

Ευχαριστώ πολύ! Ήταν μια σπουδαία επιτυχία για την ομάδα μου, αλλά τώρα στο πρωτάθλημα τα πράγματα είναι πολύ διαφορετικά. Το Περιστέρι έχει μεγάλο προβάδισμα βάσει των μεταγραφών που έχει κάνει. Έχει δυο πολύ μεγάλα ονόματα στη σύνθεση του, τον Βασίλι Ιβαντσούκ, που παίζει για 3η χρονιά, αλλά και την Τζούντιτ Πόλγκαρ.

Θα θέλαμε το σχόλιο σας, για τα πολύ μεγάλα ονόματα ξένων που έχουν φέρει σχεδόν όλες οι ομάδες φέτος, παρά την οικονομική κρίση που μαστίζει την χώρα μας;

Υπάρχουν πολλές ομάδες που κάνουν παρθενική εμφάνιση σε αυτή τη διοργάνωση και ειδικά όσες είναι από την περιφέρεια καταφέρνουν να βρουν κάποιες μικρές χορηγίες για να μπορέσουν να σταθούν αξιοπρεπώς. Άλλωστε, δεν πρέπει να ξεχνάμε ο, τι οι ξένοι δεν είναι τόσο ακριβοί όσο οι Έλληνες κορυφαίοι. Βέβαια, αυτό που έχει σημασία είναι το αν αυτές οι ομάδες θα μπορέσουν να το κάνουν και δεύτερη και τρίτη χρονιά αυτό.
Επίσης, φέτος επειδή έχει λιγότερες ανδρικές σκακιέρες, αρκετές ομάδες έχουν επιλέξει να φέρουν και γυναίκες εκτός συνόρων και για αυτό έχουμε τόσο μεγάλα ονόματα, όπως η Πόλγκαρ, η Σμιλίτε, η Κράμλινγκ κτλ.

Πως σας φαίνεται το σύστημα που μπήκε φέτος με τις τόσες ομάδες και τις λιγότερες σκακιέρες;

Ήταν λίγο απότομη η περικοπή και σε συζήτηση που θα γίνει μέσα στη βδομάδα θα υπάρξουν προτάσεις για νέες αλλαγές. Είναι υπερβολικός ο αριθμός των ομάδων που συμμετέχουν. Το πρωτάθλημα έχει γίνει σχεδόν Open. Δεν θα είχα πρόβλημα να ήταν τελείως ανοιχτό το πρωτάθλημα, όπως έχει προτείνει ο Τάκης Δρεπανιώτης, αλλά στο τέλος να υπάρχει ένα final 8 στο οποίο οι οκτώ καλύτεροι να μάχονται για την κατάκτηση του τίτλου! Για να υπάρχει μεγαλύτερο ενδιαφέρον και μεγαλύτερος ανταγωνισμός! Αυτό που έχουμε τώρα είναι λίγο πανηγυράκι. Το πρωτάθλημα είναι 2-3 ταχυτήτων και υπάρχουν πολλοί που έρχονται για τουρισμό.

Η άποψη σας για την έμφαση στις αναπτυξιακές σκακιέρες;

Ήδη υπάρχει έντονη διαφωνία. Πρέπει να γίνει η σύνθεση ελεύθερη με έξι σκακιέρες. Να υπάρχουν αναβαθμισμένα νεανικά πρωταθλήματα, αλλά και ξεχωριστό πρωτάθλημα γυναικών. Πιστεύω ότι είμαστε σε θέση πλέον να διοργανώσουμε πρωτάθλημα γυναικών ξεχωριστό. Τόσο μικρές ηλικίες δεν έχει νόημα να παίζουν στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα. Η ανάπτυξη στη βάση έχει γίνει, απλά πρέπει σιγά σιγά να βρούμε νέους τρόπους να την αξιοποιήσουμε!

Συνέντευξη στον Γιώργο Στεργιόπουλο



Basket League: Εύκολα το 1-0 ο Προμηθέας επί του Άρη
Basket League: Εύκολα το 1-0 ο Προμηθέας επί του Άρη
Παναθηναϊκός AKTOR: Κανονικά στη Θεσσαλονίκη Ναν και Μπαλτσερόφσκι
Παναθηναϊκός AKTOR: Κανονικά στη Θεσσαλονίκη Ναν και Μπαλτσερόφσκι
Απολύθηκε ο Αλέγκρι απ' την Γιουβέντους!
Απολύθηκε ο Αλέγκρι απ' την Γιουβέντους!
Παναθηναϊκός AKTOR: Ευχαρίστησε τον κόσμο για το απίστευτο sold out στα διαρκείας!
Παναθηναϊκός AKTOR: Ευχαρίστησε τον κόσμο για το απίστευτο sold out στα διαρκείας!
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved