Ο Βαρθολομαίος τιμά τη Γιούνις

Ο Βαρθολομαίος τιμά τη Γιούνις

Ο Οικουμενικός Πατριάρχης ήταν παρών σε ειδική τελετή, που πραγματοποιήθηκε στο Μαρούσι, προς τιμήν της Γιούνις Κέννεντι Σράιβερ (1921-2009), που εμνεύστηκε και υλοποίησε την ιδέα των Αγώνων Special Olympics.

«Θα συνεχίσουμε όλοι μαζί να στεκόμαστε στους συνανθρώπους μας, να νοιαζόμαστε και να κάνουμε ό, τι περνά από το χέρι μας για να τους ενισχύουμε και να τους δίνουμε μια παρηγοριά στις δυσκολίες τις ζωής. Οι δυσκολίες δεν είναι μόνο για τους ανάπηρους, αλλά και για τους υγιείς. Η εκκλησία μας διδάσκει να αγωνιζόμαστε τον αγώνα τον καλόν της ζωής, πάντοτε με αγάπη προς όλους τους ανθρώπους μας» τόνισε ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος.
Αναφερόμενος στη Γιούνις Σράιβερ, επισήμανε: «Ενδιαφέρθηκε για ανθρώπους με διανοητικά προβλήματα. Ό, τι και αν κάνει κανείς για ανθρώπους, που προσέφεραν τόσα πολλά στην ανθρωπότητα, είναι λίγο».

Η τελετή πραγματοποιήθηκε στο πάρκο που βρίσκεται μπροστά από το Αμαλίειο Ορφανοτροφείο στο Μαρούσι και ονομάστηκε «Παιδικό πάρκο Special Olympics «Ευνίκη»», προς τιμήν της Γιούνις (Ευνίκη, το όνομα στα ελληνικά) Κέννεντι Σράιβερ, ενώ έγιναν αποκαλυπτήρια τιμητικής πλάκας που φέρει το όνομά της.
«Πρόκειται για μια ιστορική στιγμή, όπου το πνεύμα της γυναίκας που θεμελίωσε το παγκόσμιο κίνημα των Special Olympics συναντά το σήμερα και το αύριο», δήλωσε η Γιάννα Δεσποτοπούλου, πρόεδρος της Οργανωτικής Επιτροπής των Special Olympics και συμπλήρωσε: « Το πάρκο απευθύνεται στους αληθινούς πρωταγωνιστές. Εκείνους που ενσαρκώνουν την ελπίδα για ένα καλύτερο αύριο, έναν κόσμο με περισσότερη ανθρωπιά και περισσότερο χαμόγελο. Τα παιδιά με και χωρίς διανοητική αναπηρία».

Η κόρη της Γιούνις, Μαρία Σράιβερ, μεταξύ άλλων είπε: «Η μητέρα μου θα ήταν πολύ περήφανη για το πάρκο, γιατί πίστευε στο πνεύμα του παιγνιδιού και του συναγωνισμού και αυτές ήταν οι αξίες, που την ενέπνευσαν για να δημιουργήσει το Παγκόσμιο κίνημα των Special Olympics».

Μιλώντας για τη Γιούνις Κέννεντι Σράιβερ, ο Ναμίσεφ αθλητής των Special Olympics την χαρακτήρισε ως «τη γυναίκα η οποία μεταλαμπάδευσε ένα πάθος, που δε θα σβήσει ποτέ και η φλόγα του θα παραμένει στην καρδιά μας για πάντα».

Παρούσα στην εκδήλωση ήταν η σύζυγος του αντιπρόεδρου των Η.Π.Α, Τζίλ Μπάιντεν, καθώς και ο Τίμ Σράιβερ, πρόεδρος του Παγκόσμιου κινήματος των Special Olympics και γιος της τιμώμενης. Παρόντες επίσης ήταν οι μπασκετμπολίστες του ΝΒΑ Γιάο Μίνγκ και Ντικέμπς Μουτόμπο.



Σέλτικ: Φιέστα με πρωταγωνιστή τον Άγιο Βασίλη! (vids)
Σέλτικ: Φιέστα με πρωταγωνιστή τον Άγιο Βασίλη! (vids)
Σοβαρά επεισόδια σε αγώνα μπάσκετ στην Καισαριανή
Σοβαρά επεισόδια σε αγώνα μπάσκετ στην Καισαριανή
Δώρο η φανέλα του Ναν σε πιτσιρικά που παρακαλούσε!
Δώρο η φανέλα του Ναν σε πιτσιρικά που παρακαλούσε!
Παναθηναϊκός - Ολυμπιακός: Έτοιμος για την πρόκληση ο Κόντης - «Μπορούμε να τα καταφέρουμε»
Παναθηναϊκός - Ολυμπιακός: Έτοιμος για την πρόκληση ο Κόντης - «Μπορούμε να τα καταφέρουμε»
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved