Χάντμπολ: Προβάδισμα πρόκρισης για την Εθνική Ελλάδας

Χάντμπολ: Προβάδισμα πρόκρισης για την Εθνική Ελλάδας

Χάντμπολ: Η Εθνική ανδρών επικράτησε 31-27 της Ολλανδίας και έχει προβάδισμα για πρόκριση στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα 2025.

Μικρό προβάδισμα για πρόκριση στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα του 2025 απέκτησε η εθνική ομάδα χάντμπολ των ανδρών, η οποία επιβλήθηκε της αντίστοιχης της Ολλανδίας στο ΔΑΚ Λευκόβρυσης Κοζάνης με 31-27, στην πρώτη μεταξύ τους αναμέτρηση για το δεύτερο και τελευταίο μέρος της β΄ φάσης των προκριματικών από την ευρωπαϊκή ζώνη. Το συγκρότημα του Γιώργου Ζαραβίνα καλείται πλέον να «υπερασπιστεί» αυτό το +4 στον αγώνα ρεβάνς της προσεχούς Κυριακής (12/5, 17:00) στο Αϊντχόφεν, προκειμένου να επιστρέψει σε τελικά Παγκοσμίου για πρώτη φορά μετά το 2005. Την τελική φάση του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος του 2025 θα συνδιοργανώσουν Κροατία, Δανία και Νορβηγία το διάστημα 14 Ιανουαρίου-2 Φεβρουαρίου.

Οι «οράνιε» πήραν από την αρχή το προβάδισμα στο σκορ και προηγήθηκαν μέχρι και με τρία γκολ διαφορά (8-5 στο 17΄). Οι φιλοξενούμενοι έφτασαν εκ νέου στο +3 στο 25΄, όταν ο Τεν Φέλντε «έγραψε» το 12-9, αλλά η εθνική «απάντησε» με τέσσερα σερί γκολ (τρία του Τζηρά και ενδιάμεσα ένα του Παπαβασίλη) και πήγε στα αποδυτήρια για την ανάπαυλα μπροστά στο σκορ με 13-12.

Οι δύο ομάδες συμβάδιζαν στο σκορ στο ξεκίνημα του β΄ μέρους, αλλά, αφού ο Στάινς ισοφάρισε σε 15-15 στο 35΄, η «γαλανόλευκη» έκανε σερί 3-0 με τέρματα των Αραμπατζή, Παναγιώτου και Τζηρά και προηγήθηκε 18-15 στο 39΄. Στη συνέχεια η ομάδα του Γιώργου Ζαραβίνα συντηρούσε αυτό το προβάδισμα, ενώ κατάφερε να προηγηθεί με τέσσερα (22-18 στο 45΄) και πέντε γκολ διαφορά (27-22 στο 53΄), πριν οι Ολλανδοί μειώσουν με τους Τεν Φέλντε και Μπάιγενς σε 27-24 στο 54΄. Η ελληνική ομάδα όχι μόνο δεν... πτοήθηκε από αυτή την εξέλιξη, αλλά κατάφερε να ανακτήσει προβάδισμα πέντε τερμάτων (31-26 στο 58΄) με τα γκολ των Λιάπη και Παπαβασίλη. Το τελικό σκορ διαμόρφωσε ο Στάινς, περίπου 1,5 λεπτό πριν τη λήξη του αγώνα, με την εθνική να πανηγυρίζει τη νίκη και το «μαξιλαράκι» τεσσάρων γκολ.

Διαιτητές: Καρίμ Γκασμί-Ραούφ Γκασμί (Γαλλία). Δίλεπτα: 6-4. Πέναλτι: 5/5-4/5.

ΕΛΛΑΔΑ (Γιώργος Ζαραβίνας): Παναγιώτου 4, Μπόσκος 5, Λιάπης 3, Μάλλιος, Λ. Παπάζογλου, Μιχαηλίδης, Πασσιάς, Τόσκας 7, Μπουκοβίνας, Παπαβασίλης 3, Τζηράς 6, Κανδύλας, Παπαδιονυσίου 1, Αραμπατζής 2, Σάββας, Κεδέρης.

ΟΛΛΑΝΔΙΑ (Στάφαν Όλσον): Στάβαστ 1, Φαν Τσούντερτ, Τεν Φέλντε 10, Μπλάουβ, Σενάκερ, Ντόργκελο, Σάγκεν 4, Κούι, Χέενεν, Φερστάινεν 3, Κλάικερς 1, Στάινς 4, Σμιτς, Σμιτ, Ντε Λάνγκε, Μπάιγενς 4.



Κέρασε μπύρα τους φιλάθλους για το αντίο του ο Μάρκο Ρόις!
Κέρασε μπύρα τους φιλάθλους για το αντίο του ο Μάρκο Ρόις!
Επεισόδια στα Άνω Λιόσια - Ήρθαν στα χέρια οπαδοί του Ηρακλή και του Πανιωνίου (vid)
Επεισόδια στα Άνω Λιόσια - Ήρθαν στα χέρια οπαδοί του Ηρακλή και του Πανιωνίου (vid)
Πόλο: Εύκολα στον τελικό ο Ολυμπιακός
Πόλο: Εύκολα στον τελικό ο Ολυμπιακός
ΠΑΟΚ: Τίτλος αφιερωμένος στον Ιβάν Σαββίδη
ΠΑΟΚ: Τίτλος αφιερωμένος στον Ιβάν Σαββίδη
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved