Παγκόσμιο Υγρού Στίβου: Επίδοση ρεκόρ για την Ελλάδα - Έβδομος τελικός με τον Σίσκο

Παγκόσμιο Υγρού Στίβου: Επίδοση ρεκόρ για την Ελλάδα - Έβδομος τελικός με τον Σίσκο

Αλλη μία πρόκριση σε τελικό πανηγύρισε η ελληνική αποστολή στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Υγρού Στίβου της Ντόχα και ξεπέρασε κάθε προηγούμενη επίδοση της ιστορίας.

Ο Απόστολος Σίσκος επιβεβαίωσε τα προγνωστικά και με χρόνο 1:56.82 κατέλαβε την έκτη θέση στα ημιτελικά των 200μ. ύπτιο, εξασφαλίζοντας τη συμμετοχή του στον αυριανό (16/2, 18:59) τελικό του αγωνίσματος.

Ο 19χρονος κολυμβητής ήταν λίγο πιο αργός σε σχέση με το πανελλήνιο ρεκόρ που πέτυχε στον πρωινό προκριματικό (1:56.64), αλλά η επίδοσή του ήταν αρκετή για να του δώσει το εισιτήριο για την οκτάδα.

Με την πρόκριση του Απόστολου Σίσκου, η Ελλάδα έφτασε ήδη τους επτά τελικούς στη Ντόχα, ξεπερνώντας το ρεκόρ των έξι τελικών από τη διοργάνωση του 2005, στο Μόντρεαλ.

Ο νεαρός Ελληνας πρωταθλητής δεν έμεινε απόλυτα ικανοποιημένος από την κούρσα του, αλλά απέδωσε τα λάθη του στο άγχος και εξέφρασε την ανυπομονησία του για τον τελικό.

«Η αλήθεια είναι ότι, παρά το γεγονός ότι ήταν πιο αργή η επίδοσή μου, κρατάω ότι θα βρεθώ στον μεγάλο τελικό αύριο. Ήμουν λίγο πιο αγχωμένος από το πρωί, γιατί δημιούργησα κάποιες προσδοκίες για τον εαυτό μου, όποτε αυτό αυτομάτως μου προκάλεσε λίγο άγχος. Παρόλα αυτά ήταν μια πολύ ωραία κούρσα, σίγουρα έγιναν κάποια λάθη και πιστεύω ότι ήταν λόγω του άγχους, τα οποία αύριο θα κάτσω να ξεκουραστώ και με καθαρό μυαλό θα προσπαθήσω να τα διορθώσω, ώστε να βγει το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα», δήλωσε ο Σίσκος και συνέχισε:

«Δύο κούρσες στο 1:56 νομίζω ότι είναι πολύ σημαντικό. Δείχνει ότι έχω κάνει προπόνηση και ότι έχει πιάσει τόπο. Οπότε αναμένουμε τον τελικό αύριο με μεγάλο χαμόγελο και ανυπομονησία. Ήμουν 13 με 15 χρονών όταν έβλεπα όλα τα μεγάλα ονόματα στους τελικούς και έλεγα πώς το κάνουν αυτοί. Είναι απίστευτο συναίσθημα και είμαι τρομερά χαρούμενος που θα το βιώσω και εγώ και θα τους ανταγωνιστώ στα ίσα. Είναι ακόμα μία μεγάλη πρόκληση και στόχος είναι το 1:56. Βέβαια, όταν είσαι σε έναν τελικό τα πάντα μπορούν να παίξουν ρόλο και σίγουρα είναι μια διαφορετική κούρσα».

Τη δική της προσπάθεια στα ημιτελικά των 200μ. πρόσθιο έκανε η Ελένη Κοντογεώργου και, παρά το γεγονός ότι δεν κατάφερε να βελτιώσει το ρεκόρ της, έμεινε εξαιρετικά ικανοποιημένη από τη 13η θέση που κατέλαβε. «Ούτε στα όνειρά μου!», είπε χαρακτηριστικά.

«Ήταν απαιτητική κούρσα, γιατί η διπλανή μου ήξερα ότι έχει ρεκόρ στο 2:22 και ξέρω ότι δεν πρέπει να κοιτάω τους δίπλα μου, αλλά ήθελα να ξέρω και εγώ πού βρίσκομαι μέσα στην κούρσα. Μετά τα 100 μέτρα κατάλαβα ότι μου ξέφυγε, όμως δεν αγχώθηκα και προσπάθησα να κρατήσω το κολύμπι μου. Ήθελα να "γράψω" 2:27 είναι η αλήθεια, αλλά δεν πειράζει γιατί είμαι 13η. Βοηθάει να έχω δίπλα μου μία γρήγορη κολυμβήτρια, μόνο όταν είναι κοντά μου (βάσει χρόνων), γιατί αν φεύγει και προσπαθώ να την πιάσω και χαλάω το κολύμπι μου δεν βοηθάει», ανέφερε η κολυμβήτρια του Ολυμπιακού και πρόσθεσε:

«Είναι μία επιτυχία που πήγα πιο γρήγορα από το πρωί, γιατί είναι απόγευμα και λένε ότι πρέπει να πηγαίνεις πιο γρήγορα, αλλά είναι άλλο να βρίσκεσαι στην Ελλάδα και άλλο στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα. Το ότι κολύμπησα δίπλα σε τόσο μεγάλα ονόματα με έκανε να ανατριχιάσω. Έλεγαν τα ονόματά τους και ήμουν ανάμεσά τους. Ήμουν πάρα πολύ συγκεντρωμένη και χαρούμενη ταυτόχρονα για να μην ξεφύγω από τον στόχο και να κάνω έναν χρόνο ικανοποιητικό. Είμαι πεπεισμένη ότι θα έρθει το 2:27, δεν ξέρω πότε, αλλά είμαι σίγουρη ότι θα έρθει και ελπίζω σύντομα».



Super League 2: Τριάρα στην ΑΕΚ Β’ η ΑΕΛ - Πήρε βαθμό στη Ρόδο ο Παναθηναϊκός Β’
Super League 2: Τριάρα στην ΑΕΚ Β’ η ΑΕΛ - Πήρε βαθμό στη Ρόδο ο Παναθηναϊκός Β’
Elite League: Στο Final 4 ο Ηρακλής ολοκληρώνονται τη μεγάλη ανατροπή
Elite League: Στο Final 4 ο Ηρακλής ολοκληρώνονται τη μεγάλη ανατροπή
Στέφανος Ντούσκος: Πρόκριση στον τελικό του σκιφ στο Ευρωπαϊκό του Ζέγκεντ - Η ώρα και το κανάλι
Στέφανος Ντούσκος: Πρόκριση στον τελικό του σκιφ στο Ευρωπαϊκό του Ζέγκεντ - Η ώρα και το κανάλι
Παναθηναϊκός: Πολλές απουσίες για Άρη, μόνος στόπερ στην αποστολή ο Βίτορ Ούγκο!
Παναθηναϊκός: Πολλές απουσίες για Άρη, μόνος στόπερ στην αποστολή ο Βίτορ Ούγκο!
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved