Στέφανος Τσιτσιπάς: «Να κάνουμε καλύτερα, μεγαλύτερα και πιο θαρραλέα πράγματα»
EPA/Alessandro Di Marco, ΑΜΠΕ

Στέφανος Τσιτσιπάς: «Να κάνουμε καλύτερα, μεγαλύτερα και πιο θαρραλέα πράγματα»

Στέφανος Τσιτσιπάς: Χαρούμενος για την παρουσία του στο United Cup με την Εθνική Ελλάδας εμφανίστηκε ο Έλληνας πρωταθλητής.

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς θα ενισχύσει την εθνική ομάδα της χώρας μας, μαζί με την Μαρία Σάκκαρη και βρίσκεται στο Σίδνεϊ, μαζί με τους υπόλοιπους παίκτες, ενώ τις επόμενες ώρες θα φτάσει και η Ελληνίδα κορυφαία πρωταθλήτρια.

Μάλιστα, η ελληνική ομάδα μίλησε στους εκπροσώπους του Τύπου, ενόψει της πρεμιέρας της στην διοργάνωση, τα ξημερώματα της Τρίτης (02/01) με τον Έλληνα τενίστα να εμφανίζεται χαρούμενος για τη συμμετοχή του.

«Είναι υπέροχο να είμαι ξανά σε ομαδικό event. Υπάρχει ενθουσιασμός, για μένα προσωπικά έχει μεγάλη αξία. Έχω ξαναπεί πόσο απολαμβάνω τα ομαδικά events στο τένις, είναι κάτι που μας λείπει. Συνήθως εκπροσωπούμε τους εαυτούς μας. Το United Cup είναι ένα από τα πιο συναρπαστικά τουρνουά. Το να εκπροσωπούμε την Ελλάδα δεν γίνεται πολύ συχνά», ανέφερε αρχικά ο Στέφανος Τσιτσιπάς.

Και συνέχισε: «Όλοι έχουν παλέψει για μια θέση στην ομάδα. Είναι η δεύτερη χρονιά της διοργάνωσης και έχουμε σταθερότητα από την πλευρά μας ως ομάδα. Είμαστε εδώ για να κάνουμε καλύτερα, μεγαλύτερα και πιο θαρραλέα πράγματα αυτή τη σεζόν. Πέρυσι ήμασταν κοντά, φτάσαμε στα ημιτελικά. Είναι σημαντικό να βρεθούμε ξανά μαζί, να ενωθούμε και να το κάνουμε να δουλέψει, όπως πέρυσι».

Αναφορικά με την υποστήριξη της ελληνικής κοινότητας στο Σίδνεϊ, ο 25χρονος τενίστας απάντησε: «Ίδιοι Έλληνες, διαφορετική πόλη. Οι Έλληνες θα μας στηρίξουν σε κάθε περίπτωση. Έχουμε εξαιρετική σχέση μαζί τους και πάντα η παρουσία τους είναι έντονη σε αυτά τα courts. Το είδαμε και στο Περθ, το βλέπουμε και στη Μελβούρνη, στο Μπρίσμπεν, τώρα είναι η σειρά του Σίδνεϊ. Όποιος από εμάς και να παίζει η στήριξη είναι η ίδια. Η στήριξη είναι ίδια σε κάθε περίσταση. Αυτό σημαίνει πολλά για εμάς, μας δίνει ψυχολογικό αβαντάζ».

Όσον αφορά στον Νικολάς Τζάρι, τον πρώτο του αντίπαλο, ο Στέφανος Τσιτσιπάς τόνισε: «Έχει ποιότητα στο παιχνίδι του. Μεγάλο σερβίς, μεγάλα χτυπήματα, παράγει δύναμη. Έχουμε παρόμοιο στυλ παιχνιδιού. Έχουμε δοκιμαστεί σε αρκετές περιπτώσεις. Θυμάμαι τον αγώνα στο Λος Καμπος, ήταν πολύ έντονο και μεγάλο ματς. Θέλει καλή προετοιμασία και νοοτροπία από την αρχή».

Από την πλευρά του, ο Πέτρος Τσιτσιπάς, ο αρχηγός της αποστολής, ανέφερε: «Είναι υπέροχο που επιστρέψαμε, ανυπομονούμε. Θα ξεκινήσουμε σύντομα να δουλεύουμε, για να συνηθίσουμε τις συνθήκες. Είναι ακόμα νωρίς να ξέρουμε πώς θα πάει».

Ακόμα, η Δέσποινα Παπαμιχαήλ, τόνισε: «Είναι μεγάλα παραδείγματα η Μαρία και ο Στέφανος. Τους παρακολουθούμε όλη τη σεζόν και ανυπομονούμε κάθε φορά να παίξουμε μαζί τους, είναι ευκαιρία να μάθουμε από εκείνους. Εκείνοι άνοιξαν τον δρόμο και εμείς προσπαθούμε να ακολουθήσουμε. Εγώ και ο Πέτρος μπήκαμε στο Τop 100 στο διπλό. Παλεύουμε και είμαστε ενθουσιασμένοι που ακολουθούμε τα βήματά τους».

Από τη μεριά της, η Βαλεντίνη Γραμματικοπούλου, δήλωσε: «Συμφωνώ με τη Δέσποινα, είναι δώρο για εμάς να μαθαίνουμε από αυτούς που είναι στην κορυφή, από τον Στέφανο και τη Μαρία. Είναι ώθηση για όλη τη χρονιά το να μαθαίνουμε πώς παλεύουν και η στήριξή τους. Η ομάδα μας είναι πολύ ενωμένη και είμαι ενθουσιασμένη που έχω μια δεύτερη ευκαιρία. Δεν έχουμε μεγάλες προσδοκίες, αλλά είμαστε έτοιμοι να παλέψουμε όπως πέρυσι. Ελπίζω να το απολαύσουμε ξανά».

Τέλος, ο Στέφανος Σακελλαρίδης, είπε: «Ήταν διασκεδαστικό πέρυσι, πολύ περισσότερο από όσο είναι όταν παίζεις μόνος. Μοιράζεσαι τη χαρά στο court, δουλεύεις ως ομάδα και αυτό σου δίνει έξτρα κίνητρο στην προπόνηση. Είναι και καλή προετοιμασία για το Australian Open για τον Στέφανο και τη Μαρία, θα παίξουν εκεί και τα κορίτσια. Είναι ένα υπέροχο τουρνουά».



Παναθηναϊκός AKTOR: Αφιέρωσε τη νίκη στον Πάρη ο Αταμάν - «Στο 5ο ματς το ΟΑΚΑ θα είναι φωτιά»
Παναθηναϊκός AKTOR: Αφιέρωσε τη νίκη στον Πάρη ο Αταμάν - «Στο 5ο ματς το ΟΑΚΑ θα είναι φωτιά»
Άστον Βίλα - Ολυμπιακός 2-4: Αφεντικό για τον τελικό στην «OPAP Arena» με τεσσάρα
Άστον Βίλα - Ολυμπιακός 2-4: Αφεντικό για τον τελικό στην «OPAP Arena» με τεσσάρα
Παναθηναϊκός: «Έκλεισε» το… σπίτι της Μακάμπι στο Βελιγράδι και τώρα έχει ΟΑΚΑ
Παναθηναϊκός: «Έκλεισε» το… σπίτι της Μακάμπι στο Βελιγράδι και τώρα έχει ΟΑΚΑ
Άστον Βίλα - Ολυμπιακός 2-4: Live ο ημιτελικός του Europa Conference League
Άστον Βίλα - Ολυμπιακός 2-4: Live ο ημιτελικός του Europa Conference League
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved