Το λευκό που ξεχωρίζει…

Το λευκό που ξεχωρίζει…

Η Μπέθανι Μάτεκ Σάντς, ο κόσμος να χαλούσε δεν επρόκειτο να τραβήξει κανενός το βλέμμα στα κορτ, αν δεν έμοιαζε στυλιστικά με την Lady Gaga. Σύμπτωση; Όχι βέβαια. Αφού αυτή και η ντίβα της ποπ έχουν τον ίδιο σχεδιαστή ρούχων.

Η Μπέθανι είχε προαναγγείλει ότι θα κάνει εντυπωσιακή εμφάνιση στο φετινό Γουίμπλεντον. Και πράγματι έκανε, μπαίνοντας στο γήπεδο, για τον πρώτο αγώνα της, φορώντας σακάκι στολισμένο με μπαλάκια του τένις.

Στην 134χρονη ιστορία του, οι θεματοφύλακες του πιο παραδοσιακού  τουρνουά τένις στον κόσμο, βρέθηκαν ουκ ολίγες φορές αντιμέτωποι με παίκτες και παίκτριες, που ήθελαν να εισάγουν «κενά δαιμόνια» στο «ναό» τους.

Ήτοι, να παραβούν τον ενδυματολογικό κώδικα, ο οποίος υπήρξε ανέκαθεν αυστηρός απέναντι στους συμμετέχοντες και εξακολουθεί και στις μέρες μας να ανθίσταται στις επιταγές της μόδας.

Ο κανονισμός του τουρνουά ήταν και είναι σαφής. Οι παίκτες και οι παίκτριες υποχρεούνται να φορούν λευκά στους αγώνες τους. Μόνο λευκά…

Οι διοργανωτές βρέθηκαν σε δύσκολη θέση το  2005 με τον ερχομό του Ράφα Ναδάλ στο τουρνουά. Ο Ισπανός (τινέιτζερ, ακόμη τότε)  συνήθιζε να φοράει βερμούδες στα κορτ.

Προβληματίστηκαν οι Άγγλοι, αν θα του επιτρέψουν να εμφανιστεί σαν πειρατής στα γήπεδα, τελικά του έδωσαν άδεια να παίξει με λευκή (εννοείται) βερμούδα αλλά είπαν «όχι» στο πράσινο γιλέκο του.

Του έκαναν μάλιστα και πλάκα μετά. «Στο παρελθόν έχουν αγωνιστεί στο τουρνουά παίκτες με πολύ μακρύτερα παντελόνια. Αν θέλει να τα φορέσει, κανένα πρόβλημα» είχε δηλώσει εκπρόσωπος του All England Club στο BBC.

Αξίζει να σημειωθεί ότι όλοι οι κατασκευαστές είναι υποχρεωμένοι να υποβάλλουν τα σχέδια τους προς έγκριση στην αρμόδια επιτροπή … ρουχοκρισίας του Γουίμπλεντον αρκετό καιρό πριν από την έναρξη της διοργάνωσης.

Δέκα χρόνια πριν από τον Ναδάλ, είχε βάλει σε πειρασμό τους Άγγλους  μια Αμερικανίδα. Η Αν Γουάιτ εμφανίστηκε στον πρώτο της αγώνα ντυμένη με ένα λευκό κολάν, από τα νύχια μέχρι την κορυφή.

Στις παρατηρήσεις των διοργανωτών απάντησε πως «κρυώνουν τα πόδια της». Για κακή της τύχη το ματς διακόπηκε λόγω της βροχής και το βράδυ ο επιδιαιτητής Αλαν Μιλς, την έπεισε να αλλάξει εμφάνιση.

Αν η Γουάιτ ήταν μια άσημη παίκτρια, ο Άντρε Αγκασι το 1991 ήταν το πιο hot  ίσως όνομα του τένις στον κόσμο. Ταυτόχρονα ήταν και ο πιο… πολύχρωμος παίκτης  στο σιρκουί, αφού επάνω του μπορούσε να βρεις ό,τι χτυπητό χρώμα μπορούσε κανείς να φανταστεί.

Η εναντίωσή του στους κώδικες ντυσίματος του Γουίμπλεντον ήταν γνωστή σε όλους. Και βέβαια στους διοργανωτές. Όλοι κρατούσαν την ανάσα τους περιμένοντας τον να βγει στο κορτ. Όμως όταν εμφανίστηκε ήταν πιο λευκός και από το χιόνι.

Δεν μπορεί, σκέφτηκε το κοινό, κάτι… χρωματιστό θα φοράει. Έστω ένα κολάν κάτω από το σορτς. Μάταια όμως περίμενε την… αποκάλυψη. Ο Άγκασι τέλειωσε το ματς δίχως να παραβιάσει τον κώδικα…

Από το 1877, που ξεκίνησε το τουρνουά, αρκετές παίκτριες έχουν σκανδαλίσει –ανάλογα με την εποχή τους- τους ανθρώπους του Γουίμπλεντον.

Η περίφημη Γαλλίδα Σουζάν Λεγκλέν, νικήτρια πέντε φορές,  την δεκαετία του 1920, άφησε εποχή με την εμφάνισή της στο Γουίμπλεντον. Τα μεταξένια συνολάκια της και η μπαντάνα με το διαμάντι στο κεφάλι δεν γινόταν να περάσουν απαρατήρητα.

Η Λεγκλέν,  ακόμη και στις πιο ζεστές μέρες του Ιουνίου, ποτέ δεν αποχωριζόταν το λευκό γούνινο πανωφόρι της. Η πρώτη τενίστρια που αποπειράθηκε να «βάλει χρώμα» στα γήπεδα του All England Club ήταν το 1949 η  Γκούσι Μοράν

Όταν όμως ζήτησε να φορέσει χρωματιστή εμφάνιση, εισέπραξε αρνητική απάντηση. Τότε κι αυτή «έριξε πάνω της» ένα κοντό φορεματάκι, που άφηνε να φαίνεται το στολισμένο με δαντέλα σλιπάκι της.

Ο πρώτος άνδρας, που τόλμησε να δείξει …πόδι, ήταν ο Βρετανός Μπάνι Οστιν, το 1932. Ακόμη και ο διάσημος για τα μπλουζάκια του σήμερα, Φρεντ Πέρι αγωνιζόταν με μακριά παντελόνια και κλειστό πουκάμισα.

Εβδομήντα χρόνια αργότερα η Αννα Κουρνίκοβα έβαλε σε δοκιμασία την παράδοση του Γουίμπλεντον όταν κατέβηκε στην προπόνηση φορώντας μαύρο (καυτό) σορτσάκι.

Μόλις έγινε αντιληπτή από τους σεκιουριτάδες υποχρεώθηκε να τα βγάλει. Η σέξι Άννα συνέχισε την προπόνηση φορώντας το άσπρο μπάγκι σορτ του προπονητή της, αφού βεβαίως πρώτα αφαίρεσε το λόγκο της μάρκας.



Σοκ στο ελληνικό βόλει: Η Πέννυ Ρόγκα ανακοίνωσε ότι έχει καρκίνο
Σοκ στο ελληνικό βόλει: Η Πέννυ Ρόγκα ανακοίνωσε ότι έχει καρκίνο
ΑΕΚ: Πάνω 3.000 επισκέπτες την πρώτη εβδομάδα στο Μουσείο Ιστορίας
ΑΕΚ: Πάνω 3.000 επισκέπτες την πρώτη εβδομάδα στο Μουσείο Ιστορίας
Το MyREWARDS του opaponline.gr σε περιμένει με σούπερ ανταμοιβές
Το MyREWARDS του opaponline.gr σε περιμένει με σούπερ ανταμοιβές
Μάλλιος: «Έχουμε απαιτήσεις από τους εαυτούς μας και θέλουμε την πρόκριση»
Μάλλιος: «Έχουμε απαιτήσεις από τους εαυτούς μας και θέλουμε την πρόκριση»
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved