Πόλο Γυναικών: Κοινή προετοιμασία με Κίνα
Intime

Πόλο Γυναικών: Κοινή προετοιμασία με Κίνα

Πόλο Γυναικών: Προπονήσεις με την Κίνα για την Εθνική μας ομάδα στο πλαίσιο της προετοιμασίας για τα προκριματικά του World Cup.

Με κοινές προπονήσεις με την εθνική ομάδα της Κίνας (το τεχνικό επιτελείο της οποίας απαρτίζουν οι Χάρης Παυλίδης, Ορέστης Σαλάχας και Κωστής Χατζηδάκης), συνεχίζει η εθνική υδατοσφαίρισης των γυναικών την προετοιμασία της ενόψει των προκριματικών του World Cup, σε Ρότερνταμ και Αθήνα. Απώτερος στόχος του αντιπροσωπευτικού συγκροτήματος είναι βέβαια οι μεγάλες διοργανώσεις που ακολουθούν, αρχής γενομένης από το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα της Φουκουόκα τον Ιούλιο, μέσω των οποίων η ελληνική ομάδα θα επιδιώξει να πάρει το εισιτήριο για το Παρίσι και να επιστρέψει σε Ολυμπιακούς Αγώνες μετά από 16 χρόνια.

«Ο άμεσος στόχος μας είναι το World Cup, αλλά ουσιαστικά τώρα ξεκινάει ένας πολύ μεγάλος κύκλος προετοιμασίας της εθνικής μας ομάδας, που απώτερο στόχο έχει την προετοιμασία για την πρόκριση στους Ολυμπιακούς Αγώνες. Θα έχουμε τρεις ευκαιρίες, αρχής γενομένης με το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα στη Φουκουόκα. Για αυτό, από την πρώτη προπόνηση θέσαμε αυτό το στόχο, ξέροντας πως πρέπει να προσπαθήσουμε πολύ σκληρά, να έχουμε συνέπεια, να έχουμε πίστη, να έχουμε όρεξη για πολλή δουλειά. Τα παιδιά δείχνουν αποφασισμένα, έχουν πάρα πολλή θέληση, ξέρουν ότι ο δρόμος θα είναι μακρύς και δύσκολος, όμως είμαι σίγουρη πως θα τα καταφέρουμε», δήλωσε η ομοσπονδιακή προπονήτρια, Αλεξία Καμμένου και συμπλήρωσε:

«Θα σταθούμε με σεβασμό απέναντι σε όλους τους αντιπάλους, αλλά χωρίς φόβο και με πίστη σε αυτά που θα έχουμε κάνει. Θα μετρήσουμε όλα τα αποτελέσματα, θέλοντας να φτιάξουμε την ψυχολογία μας και ξέροντας πως παίζουμε σταθερά καλά, έτσι ώστε τη χρονική στιγμή που πρέπει να πάμε έτοιμες να διεκδικήσουμε αυτό που πραγματικά πιστεύουμε πως αξίζει η ομάδα μας».

Να σημειωθεί ότι στο προπονητικό επιτελείο της ομάδας, μαζί με τον συνεργάτη της Καμμένου, Τάσο Πυρπιρή και τους τεχνικούς των «μικρών» εθνικών ομάδων, Ευτυχία Καραγιάννη και Γιώργο Τσόκα, προστέθηκε και ο προπονητής του Απόλλωνα Σμύρνης και παλιός διεθνής τερματοφύλακας, Νίκος Δεληγιάννης, ο οποίος έχει αναλάβει την εκγύμναση των γκολκίπερ της ομάδας.

Οι περισσότερες προπονήσεις της εθνικής γίνονται στο κολυμβητήριο του Αγίου Κοσμά (κάποιες φορές χρησιμοποιείται το κολυμβητήριο του Πειραιά) και οι παίκτριες που συμμετέχουν είναι οι Ευαγγελία Καρύτσα, Θωμαΐς Μουστακαρία, Ειρήνη Νίνου, Ελευθερία Φουντωτού (Γλυφάδα), Ευδοκία Τσιμάρα, Χρυσούλα-Νεφέλη Χαλδαίου (Αλιμος), Αριάδνη Καραμπέτσου, Ελένη Σωτηρέλη (Εθνικός), Φοίβη Αγγελίδη, Αθηνά Γιαννοπούλου, Ελένη Ελληνιάδη, Τίνα Καϊάφα, Μαρίνα Κοτσιώνη (Βουλιαγμένη), Διονυσία Κουρέτα (ΝΕ Πατρών), Χρυσή Διαμαντοπούλου, Νικόλ Ελευθεριάδου, Μαρία Μυριοκεφαλιτάκη, Έλενα Ξενάκη, Βάσω Πλευρίτου, Ελευθερία Πλευρίτου, Μαργαρίτα Πλευρίτου, Στεφανία Σάντα, Χριστίνα Σιούτη, Ιωάννα Σταματοπούλου, Σοφία Τορνάρου, Φωτεινή Τριχά, Ιωάννα Χυδηριώτη (Ολυμπιακός).

 



EURO 2024: Η UEFA άναψε το πράσινο φως για 26 παίκτες
EURO 2024: Η UEFA άναψε το πράσινο φως για 26 παίκτες
Μεταγραφές, Ντόρτμουντ: Τέλος ο Ρόις - Αποχωρεί στο τέλος της σεζόν
Μεταγραφές, Ντόρτμουντ: Τέλος ο Ρόις - Αποχωρεί στο τέλος της σεζόν
«Τέλος» από τον Ατρόμητο ο Ίλιτς
«Τέλος» από τον Ατρόμητο ο Ίλιτς
Πινγκ Πονγκ: Η αποστολή για το Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα Under 13 του Βουκουρεστίου
Πινγκ Πονγκ: Η αποστολή για το Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα Under 13 του Βουκουρεστίου
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved