Ταλαντούχες και… ωραίες!

Ταλαντούχες και… ωραίες!

Η Κατερίνα Γιώτα και η Εύα Χαντάβα, είναι δύο από τα πιο ταλαντούχα κορίτσια που απαρτίζουν την Εθνική ομάδα, και αποτελούν το μέλλον του ελληνικού βόλεϊ.

33f1

Άλλωστε η φετινή Εθνική ομάδα βόλεϊ γυναικών «χτίστηκε» με γνώμονα την επιτυχία σε βάθος χρόνου. Οι… παλιές προσφέρουν εμπειρίες και γνώσεις και οι… νέες πάθος και διάθεση για διάκριση. Όταν αυτά τα στοιχεία προσαρμοστούν κατάλληλα, η Εθνική γυναικών θα δείξει το πραγματικό της πρόσωπο, και θα έρθουν και τα αποτελέσματα.

Οι νέες, όμορφες και επιστήθιες φίλες, Κατερίνα Γιώτα και Εύα Χαντάβα, μίλησαν στην απεσταλμένη στην Ισπανία, Δήμητρα Πολυχρονοπούλου, για την Εθνική ομάδα, τα σχέδιά τους για το μέλλον και για όλα αυτά που τις προβληματίζουν!

Είστε το μέλλον της Εθνικής ομάδας βόλεϊ πως αισθάνεστε γι’ αυτό;

Κ.Γ.: «Είμαι υπερήφανη που είμαι μέλος της Εθνικής ομάδας και ανήκω σε αυτήν την νέα φουρνιά. Αυτή η ομάδα αποτελείται από παιδιά που έχουμε στόχους και θέλουμε να δικαιώσουμε τους ανθρώπους που μας επέλεξαν».

E.X.: «Είναι πολύ μεγάλη τιμή για μένα. Σίγουρα είναι το όνειρο του κάθε αθλητή να αντιπροσωπεύει τη χώρα του! Πιστεύω στο μέλλον να μπορέσουμε να κάνουμε πολλές επιτυχίες με αυτήν την ομάδα!»

Είναι βάρος για εσάς να φοράτε την φανέλα με τον εθνόσημο; Σας αγχώνει;

Κ. Γ.: «Παρόλο το άγχος που υπάρχει, είναι πολύ όμορφο συναίσθημα να παίζεις στην Εθνική ομάδα, να ακούς τον εθνικό ύμνο πριν τους αγώνες, και να έχεις την ελληνική σημαία στην καρδιά. Συνάμα είναι μεγάλο βάρος για όποιον αθλητή φοράει την γαλανόλευκη φανέλα. Όλοι μας θέλουμε να τιμήσουμε την χώρα μας, δίνοντας τον καλύτερό μας εαυτό σε κάθε παιχνίδι».

Ε.Χ: «Δεν θα έλεγα ότι με αγχώνει. Μπαίνουμε στο γήπεδο για να δώσουμε κάθε φορά το 100%. Σίγουρα η εξέλιξη των παιχνιδιών δεν ήταν η αναμενόμενη που θα θέλαμε να είχαμε αλλά είμαι σίγουρη πως μέσα από όλα αυτά το μέλλον θα είναι δικό μας και της Εθνικής μας».

Παρότι τα παιχνίδια στο Ευρωπαϊκό Λιγκ δεν εξελίσσονται όπως τα φανταζόσασταν. Τι κρατάτε από κάθε ματς;

Κ.Γ.: «Σίγουρα κρατάμε τις εμπειρίες που αποκτούμε όταν αγωνιζόμαστε, γιατί είναι πολύ σημαντικό λόγω της ηλικίας που είμαστε να παίζουμε σε αυτό το υψηλό επίπεδο. Από εκεί και πέρα θέλουμε να κρατήσουμε τα καλά πράγματα και να δούμε τα μειονεκτήματά μας σε κάθε μας παιχνίδι, ούτως ώστε να δουλέψουμε και να τα διορθώσουμε. Θεωρώ ότι το κάθε ματς έχει κάτι να μας δώσει και εμείς πρέπει να εκμεταλλευόμαστε την κάθε ευκαιρία».

Ε.Χ.: «Από κάθε ματς κρατάμε μόνο τα θετικά στοιχεί. Παίρνουμε εμπειρίες αφού σχεδόν όλη η ομάδα μας απαρτίζεται από νέες κοπέλες. Ελπίζω και εύχομαι αυτό να φανεί τα επόμενα χρόνια και γιατί όχι και άμεσα».

Σε συλλογικό επίπεδο. Ποια είναι τα σχέδιά σας;

Κ. Γ.: «Συνεχίζω κανονικά στον σύλλογό μου, στον Ηρακλή Κηφισιάς. Χαίρομαι που ανανέωσε ο προπονητής μας, Ζόραν Κοβάσεβιτς και θα συνεχίσουμε και του χρόνου την προσπάθειά μας και στην σκληρή δουλειά, με σκοπό να διατηρήσουμε την ομάδα σε υψηλά αγωνιστικά επίπεδα».

Ε.Χ.: «Προτεραιότητα μου αυτή τη στιγμή είναι το εξωτερικό».

ΓΙΩΤΑ: «Και ακραία και διαγώνια»!

Στο δεύτερο παιχνίδι της 4ης Εβδομάδας του Ευρωπαϊκού Λιγκ κόντρα στην Ισπανία, που πραγματοποιήθηκε στη Βιλανόβα, η… Σκάρλετ Γιόχανσον, όπως αποκαλούσαν την Κατερίνα Γιώτα οι Ισπανίδες από την στιγμή που την είδαν στο βίντεο και μετά, κλήθηκε να βοηθήσει την Εθνική ομάδα όχι ως ακραία, αλλά ως διαγώνια και ανταπεξήλθε πλήρως. Η αρχηγός του Ηρακλή Κηφισιάς, θεωρεί πολύ σημαντικό για όλους τους αθλητές να μπορούν να αγωνίζονται σε παραπάνω από μία θέση, έτσι η ίδια σκέφτεται να δουλεύει και στις δύο θέσεις.

Κατερίνα, στο δεύτερο παιχνίδι με την Ισπανία αγωνίστηκες ως διαγώνια και τα κατάφερες καλά, αυτή η θέση θεωρείς ότι σου ταιριάζει καλύτερα;

«Η αλήθεια είναι πως δεν έχω κανένα πρόβλημα σε όποια θέση και αν αγωνιστώ. Ανάλογα σε ποια θέση με χρειάζεται η εκάστοτε ομάδα μου, είμαι διατεθειμένη να προσπαθήσω να ανταποκριθώ στις απαιτήσεις της και να μπορέσω σύντομα να ολοκληρωθώ τεχνικά και στις δύο θέσεις. Θεωρώ τέλος ότι είναι πολύ σημαντικό η κάθε παίκτρια να μπορεί να καλύψει το κενό σε όποια θέση και αν δημιουργείται».

Περιέγραψε την φετινή χρονιά και πόσο δύσκολο ήταν για σένα να επανέλθεις μετά τον τραυματισμό σου;

«Η χρονιά ξεκίνησε με έναν πολύ ευχάριστο τρόπο για τον Ηρακλή Κηφισιάς. Κάναμε μια πολύ καλή αρχή τον πρώτο γύρο. Καταφέραμε να βρεθούμε στις πρώτες έξι θέσεις. Δυστυχώς όμως δεν κατάφερα να βοηθήσω την ομάδα μου στον δεύτερο γύρο καθώς ο τραυματισμός μου στο πόδι, με κράτησε εκτός για ένα τετράμηνο. Παρόλα αυτά με υπομονή και την απαραίτητη στήριξη από την ομάδα μου, κατάφερα να ξεπεράσω τον τραυματισμό μου και να είμαι έτοιμη για την Εθνική ομάδα».

ΧΑΝΤΑΒΑ: «Στόχος μου να φτάσω ψηλά»!

Η ακραία του Ολυμπιακού μετά την δύσκολη σεζόν που πέρασε, αντιμετωπίζοντας πληθώρα οικονομικών προβλημάτων, εμμένει στην απόφασή της να φύγει για το εξωτερικό, με στόχο την ολοκλήρωσή της ως παίκτρια και ως επαγγελματίας.

Εύα, η οικονομική κρίση έχει επηρεάσει ανεπανόρθωτα τους δύο μεγαλύτερους συλλόγους της χώρας και γενικά όλες τις ομάδες της Α1 Γυναικών. Ήταν αυτός ένας από τους λόγους που σε έκαναν να θέλεις να φύγεις;

«Σίγουρα επηρέασε πάρα πολύ την απόφαση μου η οικονομική κρίση που πλήττει όχι μόνο τους αθλητικούς συλλόγους αλλά και ολόκληρη τη χώρα... Το να δουλεύεις χωρίς να αμείβεσαι και να προσπαθείς να δίνεις το 100% κάθε μέρα στις προπονήσεις και στα παιχνίδια και μάλιστα χωρίς να υπάρχει κίνητρο δεν είναι και ότι καλύτερο για οποιονδήποτε αθλητή. Αυτό δεν ισχύει μόνο για τους αθλητές αλλά είναι και ένα παράδειγμα για όλους αυτούς που δουλεύουν... Επίσης είναι και πολλοί άλλοι λόγοι, σίγουρα είναι και τα λεφτά αλλά στο εξωτερικό πιστεύω ότι μπορείς να ολοκληρωθείς σαν αθλητής και σαν επαγγελματίας πολύ περισσότερο από ότι στην Ελλάδα όπως και το επίπεδο στο οποίο παίζουν στο εξωτερικό είναι και πολύ πιο υψηλό σε σχέση με την Ελλάδα».

Ποιο είναι το επόμενο βήμα στην καριέρα σου; Μέχρι που θέλεις να φτάσεις;

«Όλοι οι αθλητές έχουν στόχους και όνειρα. Έτσι λοιπόν και εγώ έχω βάλει στόχο να φτάσω όσο πιο ψηλά μπορώ, με πολύ δουλειά. Στόχος μου τώρα είναι να φύγω για το εξωτερικό και να ανταπεξέλθω στις απαιτήσεις που θα έχει η ομάδα, στην οποία θα “κλείσω”».



Volley League: Μία αγωνιστική κεκλεισμένων των θυρών στον Ολυμπιακό από τη ΔΕΑΒ
Volley League: Μία αγωνιστική κεκλεισμένων των θυρών στον Ολυμπιακό από τη ΔΕΑΒ
Η ΠΑΕ Βόλος κατήγγειλε τηλεφώνημα Θοδωρή Καρυπίδη σε παίκτη της
Η ΠΑΕ Βόλος κατήγγειλε τηλεφώνημα Θοδωρή Καρυπίδη σε παίκτη της
Η Ελλάδα αποχαιρετά την Ολυμπιακή Φλόγα - Το πρόγραμμα της τελετής παράδοσης
Η Ελλάδα αποχαιρετά την Ολυμπιακή Φλόγα - Το πρόγραμμα της τελετής παράδοσης
Μπάσκετ Γυναικών: Εύκολα πήγε τη σειρά σε πέμπτο ματς ο Παναθηναϊκός
Μπάσκετ Γυναικών: Εύκολα πήγε τη σειρά σε πέμπτο ματς ο Παναθηναϊκός
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved