Φερνάντεζ: «Θα ξαναρχόμουν»

Φερνάντεζ: «Θα ξαναρχόμουν»

Η Ισπανίδα πρώην κεντρική του Παναθηναϊκού αναπολεί τις στιγμές που έζησε στην Ελλάδα και επισημαίνει ότι θα ερχόταν ξανά, παρά την οικονομική κρίση.

Ο τραυματισμός στο πόδι, που την άφησε εκτός αγώνων της Εθνικής Ισπανίας με την Ελλάδα, τόσο στον Πύργο όσο και το τελευταίο διήμερο στη Βιλανόβα, στέρησε από τη Μαρίσα Φερνάντεζ να επισκεφθεί ξανά τη χώρα μας, την οποία η ίδια τονίζει ότι αγάπησε πολύ.

Η πρώην κεντρική του Παναθηναϊκού μίλησε για την οικονομική κατάσταση στο ισπανικό βόλεϊ, τις αναμνήσεις της από το «τριφύλλι» και τις εντυπώσεις της από το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα.

Όταν ακούς Ελλάδα τι αισθάνεσαι;
«Νοσταλγία. Είναι πολλά τα συναισθήματα, που ένιωσα εκεί και νοσταλγώ όλα αυτά που έζησα».

Τι σου έχει λείψει από την θητεία σου στον Παναθηναϊκό;
«Οι φίλαθλοι του Παναθηναϊκού, η ομάδα μου, όλα τα κορίτσια και το τεχνικό τιμ της ομάδας. Οι στιγμές που βίωνα καθημερινά με όλη την οικογένεια του Παναθηναϊκού, είναι πραγματικά χαραγμένες στην καρδιά μου».

Δεν αγωνίστηκες με το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα της Ισπανίας στα ματς με την Ελλάδα, εξαιτίας του τραυματισμού στο πόδι σου. Πότε αναμένεται να είσαι έτοιμη;
«Δυστυχώς δεν ήρθα στην Ελλάδα, και πολύ στεναχωρήθηκα. Αλλά τώρα είμαι ξανά στην αποστολή της ομάδας μου, και είμαι πολύ χαρούμενη γι΄ αυτό, παρότι δεν αγωνίστηκα ούτε αυτήν την εβδομάδα για προληπτικούς λόγους. Ελπίζω μέχρι την ερχόμενη εβδομάδα στα ματς με την Σερβία να είμαι έτοιμη να βοηθήσω την ομάδα μου».

Βλέποντας την εθνική Ελλάδας από τον πάγκο, ποιες παίκτριες ξεχωρίζεις;
«Η Ελλάδα είναι μια ομάδα που έχει πολλές αλλαγές και νέες παίκτριες. Πιστεύω ότι σε βάθος χρόνου θα βρει τον ρυθμό της και θα παρουσιάζεται βελτιωμένη. Τώρα αναφορικά με τις παίκτριες, η "Τζο" (σ.σ. Γεωργία Τζανακάκη) πάντα με εκπλήσσει γιατί είναι σαν… τυφώνας μέσα στο γήπεδο, ενώ η απουσία της Νικολέτας (σ.σ. Κουτουξίδου) θεωρώ ότι έχει επηρεάσει την ομάδα. Τέλος η Ελλάδα έχει το καλύτερο λίμπερο, την Ξανθούλα (σ.σ. Μυλωνά) και αυτό είναι πολύ σημαντικό».

Ποια είναι τα σχέδιά στου για την ερχόμενη σεζόν σε συλλογικό επίπεδο;
«Ειλικρινά δεν έχω ιδέα. Δεν ξέρω σε ποια ομάδα θα αγωνίζομαι. Τώρα σκέφτομαι μόνο την εθνική μου ομάδα, και επικεντρώνω την προσοχή μου στα ματς του Ευρωπαϊκού Λιγκ».

Η οικονομική κρίση έχει επηρεάσει πολύ την Ελλάδα, συμβαίνει το ίδιο και στην Ισπανία και γενικά σε όλον τον ευρωπαϊκό χάρτη;
«Ναι. Μαθαίνω από τα κορίτσια στον Παναθηναϊκό την κατάσταση που επικρατεί στην Ελλάδα. Με ενδιαφέρει και έτσι μιλάω με την Ελευθερία (σ.σ. Χατζηνίκου) και μαθαίνω τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν οι μεγάλες ομάδες όπως είναι ο Παναθηναϊκός και ο Ολυμπιακός. Αυτό ακριβώς γίνεται και στην Ισπανία. Η κρίση έχει επηρεάσει την χώρα και τον αθλητισμό, και εδώ υπάρχουν απλήρωτες παίκτριες από τα σωματεία τους».

Θα επέστρεφες σε κάποια ομάδα της Ελλάδας να αγωνιστείς;
«Θα ξαναερχόμουν σίγουρα στην Ελλάδα και φυσικά στον Παναθηναϊκό. Αυτή θα ήταν η πρώτη μου επιλογή, γιατί μου άρεσε πολύ ο χρόνος που πέρασα σε αυτήν την ομάδα, που είναι κάτι παραπάνω από ομάδα και την αγαπάω. Βέβαια έτσι όπως έχουν γίνει τα πράγματα αν έρθει πρόταση από άλλη ομάδα θα την σκεφτόμουν επίσης».

Ποιο παιχνίδι από αυτά που έπαιξες στον Παναθηναϊκό δεν θα ξεχάσεις ποτέ;
«Τους τελικούς με τον Ολυμπιακό. Εύκολα 3-0 είχαμε νικήσει και πήραμε το Πρωτάθλημα. Αλλά και στο Κύπελλο είχαμε κερδίσει τον Ολυμπιακό στον ημιτελικό και στον τελικό τον Ηρακλή. Τα παιχνίδια με τον Ολυμπιακό ήταν τα πιο έντονα, γιατί ήταν ντέρμπι, και ήθελαν και οι οπαδοί μας να νικήσουμε οπωσδήποτε, αλλά πιστεύω πως τα παιχνίδια με τον Ηρακλή ήταν πιο δύσκολα, πιο ποιοτικά. Τον Ολυμπιακό τον κερδίζαμε εύκολα, ο Ηρακλής ήταν καλύτερος από τον Ολυμπιακό και μας δυσκόλευε περισσότερο».

Στο πρώτο σου παιχνίδι στον Παναθηναϊκό, παρότι είχες κάνει μια εξαιρετική εμφάνιση, η ομάδα σου έχασε από τον Ολυμπιακό μέσα στην Λεωφόρο, και μετά το ματς ξέσπασες σε κλάματα. Τι σε έκανε να αντιδράσεις έτσι;
«Ήμασταν παθιασμένες για να κερδίσουμε, αλλά δεν τα καταφέραμε. Δεν με ένοιαζε η δική μου απόδοση, αλλά της ομάδας μου. Ήμουν πολύ συγχυσμένη και έβαλα τα κλάματα. Θέλαμε τόσο πολύ να πάρουμε τη νίκη μέσα στην έδρα μας, γιατί είναι ιερό το γήπεδο για τον Παναθηναϊκό.

Η Λεωφόρος είναι η πιο καυτή έδρα που έχω παίξει ποτέ μου. Το συναίσθημα να αγωνίζεσαι εκεί είναι απίστευτο. Η μυρωδιά, οι φωνές των οπαδών του Παναθηναϊκού και η ένταση που ένιωθες σε έκαναν να πετάς. Ειλικρινά πολύ στεναχωρήθηκα όταν έμαθα ότι η ομάδα δεν αγωνίζεται πια εκεί. Ελπίζω αν επιστρέψω μετά από κάποια χρόνια στον ΠΑΟ, να παίζουμε πάλι εκεί και να τελειώσει η χρονιά με άλλο ένα νταμπλ»!



Euroleague: "Διπλό" τετράδας στο Βελιγράδι ο Ολυμπιακός
Euroleague: "Διπλό" τετράδας στο Βελιγράδι ο Ολυμπιακός
ΠΑΟΚ: Δύσκολα προλαβαίνει Παναθηναϊκό ο Μπάμπα
ΠΑΟΚ: Δύσκολα προλαβαίνει Παναθηναϊκό ο Μπάμπα
Ο κόσμος γιούχαρε τον Ντάνι Άλβες
Ο κόσμος γιούχαρε τον Ντάνι Άλβες
Η FA ερευνά τον Σάντρο Τονάλι για παραβάσεις που αφορούν στοιχηματισμό
Η FA ερευνά τον Σάντρο Τονάλι για παραβάσεις που αφορούν στοιχηματισμό
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved