«Να εκπληρωθούν οι υποσχέσεις»

«Να εκπληρωθούν οι υποσχέσεις»

Η Ξανθή Μυλωνά προβληματίζεται για τον Ερασιτέχνη, αλλά οραματίζεται την επόμενη χρονιά με ένα ακόμα νταμπλ.

Έχει πανηγυρίσει 7 Πρωταθλήματα και 5 Κύπελλα και έχει συμβάλλει τα μέγιστα στην κατάκτηση και των 12 τίτλων, αφού ήταν η μοναδική λίμπερο της ομάδας τα τελευταία 7 χρόνια. Παρόλα αυτά η αρχηγός του Παναθηναϊκού, Ξανθή Μυλωνά, όπως δήλωσε στην «ΠΡΑΣΙΝΗ», δεν βαρέθηκε ακόμη να σηκώνει Κούπες και ήδη σκέφτεται την κατάκτηση του επόμενου νταμπλ για να φτάσει τις 14 Κούπες με το τριφύλλι στην καρδιά!

Σε ανησυχεί η οικονομική και διοικητική κατάσταση που επικρατεί αυτήν την περίοδο στον Ερασιτέχνη;
«Σίγουρα με ανησυχεί. Περισσότερο όμως με φοβίζει το γεγονός ότι δεν έχει ακουστεί τίποτα ακόμη αναφορικά με το ποιος θα βάλει υποψήφιος για πρόεδρος στις προσεχείς εκλογές. Ταυτόχρονα όμως με λυπεί πολύ αυτή η ζοφερή κατάσταση, γιατί 7 χρόνια που είμαι στον Παναθηναϊκό, δεν έχω ζήσει κάτι παρόμοιο. Και τώρα μου προκαλεί ιδιαίτερη εντύπωση και ανησυχία για το μέλλον».

Θεωρείς ότι το γυναικείο τμήμα βόλεϊ μπορεί να συνεχίσει να πρωταγωνιστεί και τη νέα χρονιά;
«Από την στιγμή που αυτό το τμήμα έχει καταφέρει να χαρίσει 12 τίτλους τα τελευταία 7 χρόνια στον Παναθηναϊκό, δεν γίνεται να μην συνεχίσει να πρωταγωνιστεί. Το γυναικείο τμήμα βόλεϊ είναι από τα πιο επιτυχημένα τμήματα όχι μόνο στον Ερασιτέχνη, αλλά γενικά στον χώρο του αθλητισμού. Έτσι με ανάλογες και σωστές κινήσεις, θεωρώ πως μπορεί το τμήμα να πρωταγωνιστήσει και του χρόνου και τον επόμενο χρόνο».

Τι σκοπεύεις να απαντήσεις σε ενδεχόμενη –και αναμενόμενη φυσικά- πρόταση του Παναθηναϊκού για ανανέωση;
«Περιμένω τις εκλογές του Ερασιτέχνη στις 20 Ιουνίου, όπως και όλοι οι αθλητές του συλλόγου. Θέλω να συζητήσω με τη νέα διοίκηση για τους στόχους της τη νέα σεζόν για το τμήμα. Φυσικά πρώτος μου στόχος μου είναι να παραμείνω στον Παναθηναϊκό. Αρκεί βέβαια μέχρι το Σεπτέμβριο να με έχουν εξοφλήσει για την περσινή χρονιά, όπου δυστυχώς δεν έχω πάρει ούτε το μισό συμβόλαιό μου.

Από εκεί και πέρα όμως, προϋπόθεση για να συνεχίσω να αγωνίζομαι στο τριφύλλι είναι να επιλυθεί το ζήτημα της δουλειάς μου. Έχω πάρει άδεια άνευ αποδοχών, που σημαίνει πως έχω να πληρωθώ από τον Φεβρουάριο, εξαιτίας των προσωπικών υποσχέσεων μέλους του ΔΣ του Ερασιτέχνη, ο οποίος ακόμη δεν έχει εκπληρώσει την υπόσχεσή του».

Ξεχνώντας τα προβλήματα που υπάρχουν πες μου το ιδανικό σενάριο για τον Παναθηναϊκό της νέα σεζόν;
«Προσωπικά ονειρεύομαι να τελειώσει η χρονιά με άλλο ένα νταμπλ, για να φτάσουμε τις 14 Κούπες! Ειλικρινά ανυπομονώ για την στιγμή που ως αρχηγός θα σηκώσω το 13ο Πρωτάθλημα, αυτήν την φορά μέσα στη Λεωφόρο, όπου ελπίζω να επιστρέψουμε φέτος»!

Οι Κούπες φέρνουν χορηγούς!

Το μοντέλο του ενός χρηματοδότη για κάθε τμήμα, φαίνεται πως έχει τελειώσει στον Ερασιτέχνη. Η Ξανθή Μυλωνά αποκαλύπτει στην «Π» την δική της πρόταση για να μπορέσει το τμήμα να ορθοποδήσει: «Δεν χρειάζεται να έρθει κάποιος και να αναλάβει εξολοκλήρου το γυναικείο τμήμα βόλεϊ όπως έκανε ο Θανάσης Γιαννακόπουλος τα προηγούμενα χρόνια. Αρκεί να υπάρξουν δύο τρεις άνθρωποι να καλύψουν τα συμβόλαια κάποιων παικτριών, για να μπορέσει το υπόλοιπο μπάτζετ του τμήματος να καλυφθεί από τους χορηγούς. Ούτως ή άλλως πρόκειται για μια ομάδα που βρίσκεται στην κορυφή για 7 χρόνια. Δεν πιστεύω πως είναι δύσκολο να βρεθούν χορηγοί. Αρκεί κάποιος να «τρέξει» και να τους φέρει κοντά στο τμήμα».

Η Λαρισαία λίμπερο και φέτος αγωνίζεται με την Εθνική ομάδα βόλεϊ Γυναικών και έτσι είναι πολύ σημαντικό να δίνει το 100% των δυνατοτήτων της, προκειμένου να έχει προοπτικές να συνεχίσει την καριέρα της στο εξωτερικό, αν δεν επιτευχθεί τελικά συμφωνία με τον Παναθηναϊκό. Η ίδια κατέληξε: «Η εθνική ομάδα βοηθάει σε μεγάλο βαθμό, στο να έχεις ευκαιρίες να σε προσέξει κάποιος προπονητής από οποιαδήποτε ευρωπαϊκή χώρα. Έτσι και εγώ προσπαθώ να δίνω τον καλύτερό μου εαυτό ούτως ώστε αν προκύψει η ανάγκη να φύγω από τον Παναθηναϊκό- πράγματα που δεν θέλω- να έχω την δυνατότητα να παίξω στο εξωτερικό».



Ολυμπιακοί Αγώνες: Εκτός από το μεγάλο «ραντεβού» ο Μάτι Λι
Ολυμπιακοί Αγώνες: Εκτός από το μεγάλο «ραντεβού» ο Μάτι Λι
Το ξεχωριστό μήνυμα της Εθνικής ομάδας
Το ξεχωριστό μήνυμα της Εθνικής ομάδας
Κύπελλο βόλεϊ ανδρών: Απαγόρευση μετακίνησης φιλάθλων για το Final 4
Κύπελλο βόλεϊ ανδρών: Απαγόρευση μετακίνησης φιλάθλων για το Final 4
ΑΕΚ: Αποκάλυψε το σλόγκαν των 100 ετών
ΑΕΚ: Αποκάλυψε το σλόγκαν των 100 ετών
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved