Xanthi Masters: Αγριοδήμου/Καραγκούνη νικήτριες στην Ξάνθη – MVP η Δήμητρα Καραγκούνη
volleyball.gr

Xanthi Masters: Αγριοδήμου/Καραγκούνη νικήτριες στην Ξάνθη – MVP η Δήμητρα Καραγκούνη

Οι Ηλέκτρα Αγριοδήμου, Δήμητρα Καραγκούνη ήταν οι μεγάλες νικήτριες στον τελικό του Xanthi Masters στο κατάμεστο γήπεδο στην πλατεία Δημοκρατίας στην Ξάνθη. MVP η Δήμητρα Καραγκούνη.

Οι Καραγκούνη/Αγριοδήμου επικράτησαν με 2-1 (25-23, 20-22, 17-15) των Διονυσία Μάτιου, Έλενα Χαντζή σε έναν συναρπαστικό τελικό που κρίθηκε στα τρία σετ.

Στο πρώτο σετ οι Μάτιου, Χαντζή ξεκίνησαν καλύτερα τον αγώνα και έφτασαν να προηγηθούν με 9-2 για να φτάσουν στο 14-9. Από εκείνο το σημείο όμως οι Καραγκούνη και Αγριοδήμου άρχισαν να πιέζουν στο σερβίς και η εικόνα του αγώνα άλλαξε καθώς κατάφεραν να ισοφαρίσουν σε 16-16. Μάτιου, Χαντζή μπόρεσαν να ξεφύγουν πάλι με 19-17, αλλά με άσο της Καραγκούνη είχαμε νέα ισοπαλία για να ακολουθήσει μια φοβερή μάχη που έληξε στο 23-25 με άουτ επίθεση της Μάτιου.

Παρά την απώλεια του σετ Μάτιου, Χαντζή ξεκίνησαν καλύτερα και στο δεύτερο σετ μετατρέποντας το 2-2 σε 10-4 και φτάνοντας τη διαφορά στη μέγιστη τιμή της στο 13-6. Οι Αγριοδήμου, Καραγκούνη σε εκείνο το σημείο άρχισαν να ροκανίζουν τη διαφορά με συνεχόμενες πετυχημένες κόντρα μπάλες μειώνοντας αρχικά σε 14-9 και λίγο αργότερα σε 15-14.

Μάτιου, Χαντζή έφτασαν στο 17-14, για να ακολουθήσει από μία χαμένη κόντρα για κάθε ομάδα (18-15) για να γίνει φτάσουμε στο 19-16. Η Αγριοδήμου πήρε την αλλαγή, η Καραγκούνη τελείωσε τις τρεις επόμενες κόντρα μπάλες για να φτάσει η ομάδα της στο ματς μπολ (19-20).

Η Χαντζή όμως το «έσβησε» με επίθεση, για να ακολουθήσει δικό της άσος (21-20) και νέος πόντος με φοβερή άμυνα για το 22-20 που έστειλε τον τελικό στο τάι μπρέικ!

Εκεί οι Αγριοδήμου, Καραγκούνη ξεκίνησαν με ένα γρήγορο 3-0 και μέχρι το 4-2 είχαν χάσει και δύο κόντρα μπάλες για να αυξήσουν κι άλλο τη διαφορά για να φτάσουμε στο 6-5 και να αρχίσει πάλι η μάχη πόντο με πόντο. Μάτιου και Χαντζή στην προσπάθεια τους να ισοφαρίσουν πίεζαν στο σερβίς, αλλά είχαν 4 χαμένα για να φτάσουμε στο 11-10 που έγινε 13-10 με πετυχημένη κόντρα της Καραγκούνη.

Μετά το τάιμ άουτ όμως η τελευταία έχασε το σερβίς και με κακή υποδοχή το σκορ έγινε 13-12 για να ακολουθήσει νέος πόντος μετά από άμυνα της Χαντζή για το 13-13!

Η Μάτιου έχασε κι αυτή το σερβίς μετά το τάιμ άουτ για το πρώτο ματς μπολ, το οποίο έσβησε η ίδια για να γίνει το 141-5 μετά από κακή υποδοχή και πλασέ της Χαντζή, ωστόσο η Αγριοδήμου με εκπληκτικό πλασέ διαμόρφωσε το 15-15.

Μετά από ένα μεγάλο ράλι η Αγριοδήμου έκανε το 16-15 και το θρίλερ ολοκληρώθηκε με το άστοχο πλασέ της Μάτιου με το οποίο διαμορφώθηκε το τελικό 17-15.

Την απονομή στην πολυτιμότερη παίκτρια, Δήμητρα Καραγκούνη έκανε ο Παναγιώτης Ιωαννίδης, ο εκπρόσωπος της Αφοί Ιωαννίδη ΑΕ, επίσημου διανομέα της Jeep.

Ενώ την απονομή των χρυσών μεταλλίων στις νικήτριες του Xanthi Masters Ηλέκτρα Αγριοδήμου, Δήμητρα Καραγκούνη έκανε ο Αντιδήμαρχος Αθλητισμού Δήμου Ξάνθης Σουά Μπεκήρ Ογλού, ενώ τα κύπελλα έδωσε ο Δήμαρχος Ξάνθης Μανώλης Τσέπελης.

Την απονομή των αργυρών μεταλλίων στις Διονυσία Μάτιου, Έλενα Χαντζή απένειμε ο Βουλευτής Νέας Δημοκρατίας Ξάνθης Σπύρος Τσιλιγκίρης και το μέλος του ΔΣ της ΕΟΠΕ και πρόεδρος της Ένωσης Σωματείων Πετοσφαίρισης Θράκης και Αν. Μακεδονίας Ειρήναρχος Κεμανετζής.



ΠΑΜΕ ΣΤΟΙΧΗΜΑ: Περισσότερα από 30 εκατομμύρια ευρώ σε κέρδη μοίρασε την προηγούμενη εβδομάδα
ΠΑΜΕ ΣΤΟΙΧΗΜΑ: Περισσότερα από 30 εκατομμύρια ευρώ σε κέρδη μοίρασε την προηγούμενη εβδομάδα
Σοκ στο ελληνικό βόλει: Η Πέννυ Ρόγκα ανακοίνωσε ότι έχει καρκίνο
Σοκ στο ελληνικό βόλει: Η Πέννυ Ρόγκα ανακοίνωσε ότι έχει καρκίνο
ΑΕΚ: Πάνω 3.000 επισκέπτες την πρώτη εβδομάδα στο Μουσείο Ιστορίας
ΑΕΚ: Πάνω 3.000 επισκέπτες την πρώτη εβδομάδα στο Μουσείο Ιστορίας
Το MyREWARDS του opaponline.gr σε περιμένει με σούπερ ανταμοιβές
Το MyREWARDS του opaponline.gr σε περιμένει με σούπερ ανταμοιβές
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved