ΠΑΣΑΠ: Για τις αξίες του αθλητισμού στην κοινωνία μίλησε ο Παναγιώτης Πελεκούδας στον Ασπρόπυργο
ΠΑΣΑΠ / pasapvolleyball

ΠΑΣΑΠ: Για τις αξίες του αθλητισμού στην κοινωνία μίλησε ο Παναγιώτης Πελεκούδας στον Ασπρόπυργο

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε η 1η Διημερίδα του ΑΟ Σείριος Ασπροπύργου με τίτλο «Οι Αξίες του Αθλητισμού στην Κοινωνία μας» (04-05/06), με τον ΠΑΣΑΠ να εκπροσωπείται από τον πρόεδρο Παναγιώτη Πελεκούδα τη δεύτερη ημέρα.

Τόσο οι αθλητές του συλλόγου του Ασπροπύργου όσο και οι γονείς και λοιποί θεατές είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν ομιλίες γεμάτες έμπνευση, να συμμετέχουν σε αθλητικές δραστηριότητες με πάθος, να γνωρίσουν νέα δημιουργικά μονοπάτια και ιδεώδη. Ήταν μία εκδήλωση διαφορετική από όσες είχαν πραγματοποιηθεί έως τότε, στον Ασπρόπυργο.

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους εκπρόσωποι της Κυβέρνησης και της Περιφέρειας Αττικής. Ο κος Γεώργιος Κώτσηρας, Υφυπουργός Δικαιοσύνης, Βουλευτής Β’ Δυτικής Αττικής & Διδάκτωρ Νομικής, άνοιξε την εκδήλωση τονίζοντας ότι δύο εκ των αξιών του αθλητισμού είναι η δικαιοσύνη και ο αλληλοσεβασμός, ενώ ο κος Χρήστος Θεοδωρόπουλος, Πρόεδρος Περιφερειακού Συμβουλίου Αττικής & Δικηγόρος, μίλησε για την αξία του σωματειακού αθλητισμού και τη σημασία τα γήπεδα να είναι γεμάτα με παιδιά και εμπνευσμένους προπονητές.

Ο Χρυσός & Αργυρός Ολυμπιονίκης ενόργανης γυμναστικής, επισμηναγός Δημοσθένης Ταμπάκος, η παγκόσμια πρωταθλήτρια ξιφασκίας σε αμαξίδιο & πρέσβειρα #BeActiveHellas Κέλλυ Λουφάκη, ο πρωταθλητής στίβου παραολυμπιακών αγώνων Γιώργος Ανυφαντής και οι υποψήφιες Διδάκτορες του Πανεπιστημίου Αθηνών, Έλενα Κωτσαλά & Ιόλη Πανίδη ενέπνευσαν τους θεατές και τους μικρούς αθλητές. Οι αξίες της προσπάθειας, της επιμονής και της συμπερίληψης αναδείχθηκαν με τον πιο άμεσο τρόπο. Σε αυτήν την θετική ατμόσφαιρα οι αθλητές «γεύτηκαν» τη χαρά της άθλησης και του παιχνιδιού συμμετέχοντας σε αθλητικά εργαστήρια εξαίρετων ομιλητών (Κέλλυ Λουφάκη - ξιφασκία καθιστών, Γιώργος Ανυφαντής - ασκήσεις στίβου, Έλενα Κωτσαλά - ασκήσεις pilates, Πανίδη Ιόλη - βόλεϊ καθιστών). Η 1η ημέρα ολοκληρώθηκε με φιλικό αγώνα βόλεϊ με τον Ευκλείδη Μεγάρων, έχοντας όλοι στο μυαλό μας ότι ο αθλητισμός είναι ένας!

Τη 2η ημέρα της διημερίδας ο Σείριος υποδέχθηκε τον διεθνή αθλητή πετοσφαίρισης & πρόεδρο ΠΑΣΑΠ κ. Παναγιώτη Πελεκούδα, ο οποίος συνομίλησε με τον πρόεδρο του συλλόγου κ. Ιωσήφ Κουτσουλίνη, παρουσιάζοντας την αξία της εμπλοκής ενός παιδιού στον αθλητισμό. Ακολούθησε μακρά και πολύτιμη συζήτηση με τους αθλητές και τις αθλήτριες του συλλόγου, μεταφέροντας με ταπεινότητα και ειλικρίνεια τις εμπειρίες του τονίζοντας την αξία της συμμετοχής, της εσωτερικής γαλήνης και όχι της νίκης. Στην συνέχεια υποδεχθήκαμε την κα. Γεωργία Παράσχου, ιδρύτρια της ΜΚΟ Humanity Greece & Πρόεδρο Νεολαίας & Πολιτισμού UNESCO Πειραιώς & Νήσων, η οποία συνομίλησε με την προπονήτρια του συλλόγου Ιόλη Πανίδη και «προσκάλεσε» τους νεαρούς αθλητές και αθλήτριες να γνωρίσουν την αξία του εθελοντισμού και της ανιδιοτέλειας. Η πολύτιμη συζήτηση μαζί της, κατέληξε σε μια κοινή υπόσχεση για μελλοντικές-συνεργατικές πράξεις του ΑΟ Σείριος και του Humanity Greece.

Άξια αναφοράς είναι η συμβολή στα εργαστήρια της 1ης ημέρας των αξιότιμων καθηγητριών φυσικής αγωγής κ. Δέσποινα Μπέτσου και Ευαγγελία Φωτοπούλου (ασκήσεις στίβου) και Κατερίνας Καλλιακούδη (βόλεϊ καθιστών).

Το «παρών» στη διημερίδα έδωσαν ο κ. Χρήστος Δέδες και ο Μανώλης Κατσανεβάκης, πρόεδρος του Μανδραϊκού Βόλεϊ και  προπονητής αντιστοίχως, ο πρόεδρος του ΑΣ Ευκλείδη Μεγάρων κος Αναστάσιος Κίτσιος με τους έφορο Βασίλης Γιάννος και προπονήτρια Μαρίζα Μπεκιάρη, ο κος Τσάκωνας Φάνης μέλος της επιτροπής διαιτησίας με τους διαιτητές κα Μαίρη Καλλιγέρη και κ. Δημήτρης Μπολοβίνο, και η προϊσταμένη του ΟΑΦΝΤΗ Ασπροπύργου κα Αλεξάνδρα Τσίγκου.

Πηγή: ΠΑΣΑΠ



Champions League, Ντόρτμουντ - Παρί Σεν Ζερμέν 1-0: Βλέπει τελικό με Φούλκρουγκ
Champions League, Ντόρτμουντ - Παρί Σεν Ζερμέν 1-0: Βλέπει τελικό με Φούλκρουγκ
Euroleague: Με Καλάθη 2-1 η Φενέρ - Έβγαλε «σκούπα» η Ρεάλ
Euroleague: Με Καλάθη 2-1 η Φενέρ - Έβγαλε «σκούπα» η Ρεάλ
Άστον Βίλα - Ολυμπιακός, Ελ Αραμπί: «Εδώ με την αξία μας, γεμάτοι προσδοκίες»
Άστον Βίλα - Ολυμπιακός, Ελ Αραμπί: «Εδώ με την αξία μας, γεμάτοι προσδοκίες»
Euroleague: Σφυρίζουν το Game 4 του Παναθηναϊκού AKTOR οι διαιτητές του Game 3 του Ολυμπιακού
Euroleague: Σφυρίζουν το Game 4 του Παναθηναϊκού AKTOR οι διαιτητές του Game 3 του Ολυμπιακού
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved