«Δάκρυσε» το παγκόσμιο τένις στον επίλογο της καριέρας του Ντελ Πότρο (videos+photos)

«Δάκρυσε» το παγκόσμιο τένις στον επίλογο της καριέρας του Ντελ Πότρο (videos+photos)

Με δάκρυα στα μάτια μέσα σε κλίμα αποθέωσης ο Αγαθός Γίγαντας, Χουάν Μάρτιν Ντελ Πότρο είπε το «αντίο» μπροστά στο αγαπημένο του κοινό, γράφοντας τον επίλογο στην πληγωμένη από τραυματισμούς, αλλά πλούσια καριέρα του στα 33 του χρόνια.

Άπαντες υποκλίθηκαν στο μεγαλείο του Αργεντινού, ενώ μέχρι και το Twitter «δάκρυσε» στο τέλος της καριέρας του Ντελ Πόρτο, που είναι ο μοναδικός που πανηγύρισε τίτλο σε Grand Slam τουρνουά με τους Φέντερερ, Τζόκοβιτς και Ναδάλ όντας μόλις 20 ετών, το 2009 στο US Open!

Ο «Πύργος του Ταντίλ» όπως τον αποκαλούσαν έδωσε τον τελευταίο του επαγγελματικό αγώνα στο Argentina Open της πατρίδας του. Για την ιστορία ο πρώην Νο3 της παγκόσμιας κατάταξης ηττήθηκε με 6-1, 6-3 από τον συμπατριώτη και καλό του φίλο, Φεντερίκο Ντελμπόνις για τον 1ο γύρο του χωμάτινου τουρνουά στο Μπουένος Άιρες σε έναν αγώνα που «γράφτηκε» το τέλος της καριέρας του.

Ο Ντελ Πότρο ο οποίος δυσκολεύτηκε πολύ να σερβίρει στο 3-5 του 2ου σετ για να παραμείνει στο ματς, ξεσπώντας σε λυγμούς, όπως και ο αντίπαλός του αλλά και οι θεατές του τουρνουά σημείωσε:

«Είναι δύσκολο να εξηγήσω πως ένιωσα στο κορτ. Πολλά συναισθήματα. Η ατμόσφαιρα ήταν τρελή και ο κόσμος φανταστικός. Ένα από τα καλύτερα ματς της καριέρας μου με τον κόσμο. Δεν ξέρω τι θα γίνει γιατί ο πόνος στο γόνατο είναι πολύ μεγάλος. Θα συνεχίσω να προσπαθώ να το φτιάξω κι αν τα καταφέρω, ίσως έχω άλλη μια ευκαιρία να παίξω».

Στο κατάμεστο κεντρικό κορτ  του Μπουένος Άιρες που έχει πάρει την ονομασία του Γκιγέρμο Βίγιας, βρέθηκε η μητέρα του Ντελ Πότρο, Πατρίτσια μαζί της η αδερφή του Αργεντινού, Τζουλιέτα αλλά και η θρυλική Γκαμπριέλα Σαμπατίνι, μαζί με τον Γκιγέρμο Κορία και αρκετούς από τους αθλητές που παίρνουν μέρος στο τουρνουά, μεταξύ των οποίων και ο Μπενουά Περ.

Δείτε μερικά από τα αφιερώματα που ετοίμασαν οι επίσημοι και ανεπίσημοι φορείς του αθλήματος για το τέλος της καριέρας του γίγαντα, με στιγμές, τίτλους και... αγκαλιές.

Juan Martin del Potro: Heartwarming Sportsmanship Moments ♥️

Juan Martin del Potro Breaks Down In Tears In Potential Final Match ♥️ | Argentina Open 2022



Νέα άνοδος της θερμοκρασίας
Νέα άνοδος της θερμοκρασίας
Τζούντο: Ασημένιο η Ματζηρίδη
Τζούντο: Ασημένιο η Ματζηρίδη
Serie A: Ισοπαλία που δε βολεύει τη Ρόμα
Serie A: Ισοπαλία που δε βολεύει τη Ρόμα
Θρήνος στην Αργεντινή - Πέθανε ο θρυλικός Σέζαρ Λουίς Μενότι
Θρήνος στην Αργεντινή - Πέθανε ο θρυλικός Σέζαρ Λουίς Μενότι
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved