Ενωμένοι στις «φουρτούνες»

Ενωμένοι στις «φουρτούνες»

Ο αρχηγός του Παναθηναϊκού Γιώργος Τσόκας και ο προπονητής Φάνης Κουντουδιός, ξετύλιξαν το...κουβάρι της χρονιάς που βρήκε την ομάδα πόλο του «τριφυλλιού» στην τρίτη θέση μετά από 36 ολόκληρα χρόνια.

Αμφότεροι αποτελούν τον πιο δυνατό κρίκο στην «πράσινη» αλυσίδα στο πόλο του Παναθηναϊκού, ωστόσο επειδή είναι χαμηλών τόνων, θα αρκεστούμε να πούμε ότι φέρουν σημαντικό μερίδιο στην φετινή πορεία του «τριφυλλιού».

Ο τεχνικός Φάνης Κουντουδιός και ο αρχηγός της ομάδας, Γιώργος Τσόκας αποκάλυψαν στην εφημερίδα Πράσινη άγνωστες πτυχές της φετινής χρονιάς, περιέγραψαν τις «Συμπληγάδες» από τις οποίες πέρασε το «πράσινο» …αντιτορπιλικό και εξέφρασαν την ευχή, το «τριφύλλι» να ανοίξει ακόμη περισσότερο τις… μηχανές του τη νέα σεζόν, για να βρει την δική του «Γη της Επαγγελίας».

-Φάνη και Γιώργο θεωρείτε πετυχημένη τη φετινή χρονιά του Παναθηναϊκού στο πόλο;

Γ.Τ: « Βάσει συνθηκών ναι. Πιστεύω ότι κανείς δεν πίστευε το καλοκαίρι, ότι θα τερματίζαμε στην τρίτη θέση, ειδικά μετά τις μέτριες εμφανίσεις που κάναμε στα τουρνουά προετοιμασίας».

Φ.Κ: « Η φετινή χρονιά ήταν μία αθλητική υπέρβαση για τον Παναθηναϊκό. Είχαμε ένα από τα μικρότερα μπάτζετ στην ιστορία του τμήματος, χώρια τα προβλήματα. Ωστόσο, ότι πετύχαμε οφείλεται στην δίψα των παιδιών για διάκριση, στο οικογενειακό κλίμα και στην πολύ καλή χημεία της ομάδας»

-Ποια ήταν τα σημαντικότερα προβλήματα που αντιμετώπισε φέτος ο Παναθηναϊκός;

Γ.Τ: «Κατ΄αρχήν είμαστε το μοναδικό τμήμα του Ερασιτέχνη, που αποδέχθηκε το καλοκαίρι μείωση 50% του μπάτζετ που προϋπήρχε. Όταν ξεκίνησε η χρονιά, συναντήθηκα με τον τότε Πρόεδρο του Ερασιτέχνη, κ. Κίτσιο και μου είπε ότι θα γίνει μείωση σε όλα τα τμήματα, για να μπορεί η Διοίκηση να είναι συνεπής ως προς τους μισθούς των παικτών. Πειστήκαμε και αποδεχθήκαμε την μείωση του 50% για μας, πέσαμε στην πισίνα, αλλά αυτά που μας είχε υποσχεθεί δεν έγιναν. Άλλαξε η Διοίκηση, ανέλαβε Πρόεδρος ο κ. Ρισβάς και κάναμε υπομονή. Συν τοις άλλοις, δεν είχαμε πισίνα να προπονηθούμε, πληρώναμε εμείς κάποιες θεραπείες που κάναμε, δεν είχαμε μπάλες, σκουφάκια, φόρμες, παρά μόνο μπλουζάκια. Αναγκαστικά πληρώσαμε από την τσέπη μας, για να πάρουμε απαραίτητο εξοπλισμό που χρειαζόμασταν. Φτάσαμε σε σημείο να μην έχουμε βενζίνη να βάλουμε στα μηχανάκια, για να πάμε για προπόνηση».

-Φτάσατε ποτέ σε σημείο, να τα παρατήσετε και να δηλώσετε στην Διοίκηση αδυναμία να ανταπεξέλθετε;

Γ.Τ «Με το χέρι στην καρδιά ναι. Μετά την παραίτηση του κ. Ρισβά, αισθανθήκαμε ότι παλεύουμε μόνοι μας, γι΄αυτό και βγάλαμε τότε την ανακοίνωση για αποχή. Συζητήσαμε με τα παιδιά πολύ σοβαρά 1-2 ημέρες και συμφωνήσαμε ότι θα ήταν καλό να συνεχίσουμε μέχρι το τέλος. Βάλαμε τον εγωϊσμό μας κάτω από την ομάδα και ενωμένοι συνεχίσαμε».

- Φάνη, πότε άρχισες να καταλαβαίνεις ότι ο Παναθηναϊκός μπορεί να έχει βλέψεις για κάτι καλό;

Φ.Κ: «Λόγω των οικονομικών προβλημάτων, ξεκινήσαμε μαζί με τον Εθνικό, τελευταίοι την προετοιμασίας μας για τη νέα σεζόν. Είχα δει από την προετοιμασία της ομάδας, ότι τα παιδιά δουλεύουν σκληρά, με μεγάλη πειθαρχία, αλλά εσκεμμένα κρατήσαμε χαμηλούς τόνους. Όταν ενσωματώθηκε και ο Γιώργος Αφρουδάκης στην ομάδα, αυξήθηκαν οι προσδοκίες. Στο τέλος του Α΄γύρου του Πρωταθλήματος, ήμασταν στην τετράδα και ήξερα ότι έχουμε δυνατότητες. Μερίδιο επιτυχίας έχει πάντως και ο Ντράγκαν Άντριτς που έβαλε τις βάσεις τα προηγούμενα δύο χρόνια που ήταν στον Παναθηναϊκό».

-Τι πρόσφερε η προσθήκη του Γιώργου Αφρουδάκη στον φετινό Παναθηναϊκό;

Φ.Κ: « Ήταν πολύ σημαντική. Αρχικά για αγωνιστικούς λόγους, διότι όλοι ξέρουν ότι η θέση του φουνταριστού στο πόλο είναι «κλειδί». Όταν λοιπόν αυτή καλύπτεται από τον Γιώργο Αφρουδάκη, που εκτός από σπουδαίος αθλητής είναι και εξαιρετικός άνθρωπος, έχει διπλή σημασία. Ο Γιώργος ανέβασε τον πήχη στην ομάδα. Έχω ξαναπεί ότι σαν αντίπαλο στην πισίνα, τον παραδεχόμουν σαν παίκτη. Φέτος που ήμουν προπονητής του, κατάλαβα και πόσο σπουδαίος άνθρωπος είναι. Ωστόσο, επειδή ένας κούκος δεν φέρνει την άνοιξη, όλα τα παιδιά υπερέβαλλαν εαυτούς, αγκάλισαν τον Γιώργο, όπως και αυτός αγκάλιασε την ομάδα».

-Συνέβη κάτι κατά τη διάρκεια της χρονιάς, από το οποίο, βγήκατε πιο δυνατοί;

Φ.Κ: «Είναι τραγική ειρωνεία, αλλά το ατύχημα του Νίκου Πλυτά, μας… ατσάλωσε. Ήταν την περίοδο που οι παίκτες ήταν έτοιμοι να μην κατέβουν σε αγώνα, ωστόσο το τραγικό αυτό γεγονός μας συγκλόνισε, και πέσαμε στην πισίνα γι΄αυτόν. Γι αυτό και αφιερώνω πρώτα σε αυτόν την τρίτη θέση που πήραμε».

Γ.Τ: « Το έχω πει ξανά, ότι χωρίς το Νίκο Πλυτά, δεν θα υπήρχε water polo στον Παναθηναϊκό. Όλη τη χρονιά, υπήρχε φοβερή πίεση στην ομάδα, λόγω των προβλημάτων και πάντα ψάχναμε τρόπους να… αποφορτιστούμε».

-Υπάρχει κάποιο μεγάλο παράπονο που έχετε από τη χρονιά που μας πέρασε;

Φ.Κ: «Το μεγάλο μου παράπονο, είναι ότι για ακόμη μία χρονιά, ο Ερασιτέχνης απαξίωσε το πόλο. Είναι κρίμα, γιατί είναι ένα ανδρικό σπορ με μεγάλη απήχηση. Σε κάθε εντός έδρας αγώνα, είχαμε πολύ κόσμο που χειροκροτούσε και επευφημούσε την ομάδα. Θα μου μείνει αξέχαστη η σκηνή που αντίκρισα, όταν ηττηθήκαμε από τον Ολυμπιακό στο ΟΑΚΑ, στο δεύτερο ματς για τα πλέϊ οφ. Όρθιοι 300 φίλαθλοι του Παναθηναϊκού, χειροκροτούσαν την ομάδα και φώναζαν: « Δεν πειράζει παιδιά, ψηλά το κεφάλι, πάμε πιο δυνατά».

Γ.Τ: «Η σκηνή ήταν συγκλονιστική. Μας έλεγαν: «Ξέρουμε τι περνάτε, αλλά μην τα παρατάτε». Τους  χειροκροτούσαμε και φωνάζαμε «ευχαριστούμε παιδιά» και απαντούσαν : «Εμείς ευχαριστούμε». Νομίζω ότι αυτό δείχνει και το μεγαλείο του κόσμου του Παναθηναϊκού».

-Κάποιοι λένε ότι ο Ολυμπιακός έχει τα ίδια προβλήματα με τον Παναθηναϊκό και όμως έφτασε πέρυσι στο νταμπλ και φέτος είναι πάλι κοντά στον στόχο του. Τι απαντάτε;

Γ.Τ: « Δεν γίνονται συγκρίσεις. Ο Ολυμπιακός έχει πενταπλάσιο μπάτζετ από το δικό μας. Επίσης την περίοδο που έκαναν αποχή οι παίκτες του, έκαναν μία προπόνηση στο Παπαστράτειο, ενώ συμμετείχαν στην προετοιμασία  της ανδρικής ομάδας του Ντράγκαν Άντριτς στο Ζάππειο. Συνεπώς, δεν ήταν απροπόνητοι σε σύγκριση με εμάς».

Φ.Κ: «Ο Ολυμπιακός διαθέτει 15 παίκτες στο ρόστερ του. Δύο ισάξιες επτάδες, και αρκετούς παίκτες στην Εθνική ομάδα. Ο Παναθηναϊκός έβγαλε όλη τη χρονιά με 8-9 παιδιά. Δεν θέλω να μειώσω την προσπάθεια των παιδιών του Ολυμπιακού. Παλεύουν και αυτοί με τα προβλήματά τους. Απλά οι αριθμοί στο δικό μας άθλημα, καταδεικνύουν τις διαφορές».

-Η χρονιά τελείωσε. Θα είστε του χρόνου στον Παναθηναϊκό;

Γ.Τ: « Αφού είπε ο Γιώργος Αφρουδάκης ότι θα μείνει στον Παναθηναϊκό, μέχρι να πάρει το Πρωτάθλημα με το «τριφύλλι», δεν το κουνάω! Θέλω να το γευτώ και εγώ αυτό! Ξέχωρα από την πλάκα, φυσικά και θέλω να μείνω στην ομάδα».

Φ.Κ: « Αυτή τη στιγμή δεν έχω συμβόλαιο με την ομάδα, όπως και κανένας άλλος παίκτης. Θέλω να μείνω στον Παναθηναϊκό, εφόσον υπάρχει όραμα και προοπτική. Ευχαριστώ όσους ήταν δίπλα στην ομάδα από την αρχή της χρονιάς και τον Αχιλλέα Μακρόπουλο. Μας έχει δώσει ελπίδα και δείχνει ενδιαφέρον για την ομάδα. Το ξαναλέω ωστόσο ότι το μεγάλο ευχαριστώ το απευθύνω στο Νίκο Πλυτά, για την ευκαιρία που μου έδωσε να αναλάβω τον πάγκο του Παναθηναϊκού. Έκανε ακριβώς ό,τι του ζήτησα το καλοκαίρι, έτρεξε πολύ για την ομάδα και δεν παρενέβη ούτε στο ελάχιστο στην λειτουργία της».

-Μπορεί να περιμένει ο Παναθηναϊκός να βγάλει παίκτες από τις υποδομές του;

Φ.Κ: «Εκτιμώ ότι φέτος ο Παναθηναϊκός, λειτούργησε ιδανικά από το τμήμα μίνι παίδων μέχρι και την ανδρική ομάδα, σε επίπεδο συνεργασίας. Θυμάμαι μία προπόνηση που κάναμε ένα Σάββατο πρωί στο ΟΑΚΑ. Η πισίνα είχε χωριστεί σε τρία μέρη. Στο 1/3 ήταν η ανδρική ομάδα, στο άλλο τρίτο, κολυμπούσαν οι Νέοι-Έφηβοι και στο τελευταίο τρίτο, ήταν 30-40 παιδιά από τις ακαδημίες. Ο Μιχάλης Λαζαρίδης, ως υπεύθυνος κάνει πολύ καλή δουλειά και θεωρώ ότι ο Παναθηναϊκός θα βγάλει παίκτες».

-Φάνη, υπάρχουν στο μυαλό σου σχέδια ενόψει της νέας χρονιάς;

Φ.Κ: «Έχω ήδη κάνει τα σχέδια μου για τη νέα χρονιά. Έχω ήδη σχεδιάσει την ομάδα, έχω φτιάξει την αναφορά μου για την φετινή χρονιά, είτε ο Παναθηναϊκός έχει μεγάλο προϋπολογισμό, είτε μικρό τη νέα σεζόν. Δεν έχει γίνει καμία επίσημη συζήτηση».

-Πώς βλέπεις να διαμορφώνονται οι ισορροπίες του χρόνου στο Πρωτάθλημα;

Φ.Κ: «Η Χίος μπήκε δυνατά στο… μεταγραφικό παζάρι, αλλά είναι νωρίς ακόμη. Ο Παναθηναϊκός θα πρέπει σταδιακά αν θέλει και του χρόνου να έχει ισάξια ομάδα ή ακόμη πιο ανταγωνιστική να κάνει τις κινήσεις του. Ούτως ώστε να φτάσει να χτυπήσει κάποιο τίτλο και στην υδατοσφαίριση. Ελπίζω η καινούρια Διοίκηση να δώσει δύναμη στην ομάδα και να προχωρήσουμε γρήγορα».

-Τέλος θα ήθελα να μου κάνετε μία ευχή για το μέλλον του Ερασιτέχνη;

Γ.Τ:  «Εύχομαι να βγει σύντομα από το τέλμα και όλα τα τμήματα να πορευτούν με υγεία και στόχους. Σε ότι αφορά το τμήμα πόλο, εύχομαι το τμήμα να βοηθηθεί από την Διοίκηση γιατί το αξίζει. Παραμένω αισιόδοξος για τη νέα χρονιά . Η τρίτη θέση δίνει ελπίδες για κάτι ακόμη καλύτερο».

Φ.Κ: « Με τη σειρά μου θα ήθελα να ευχηθώ ο Ερασιτέχνης να βγει από το αδιέξοδο και πιστεύω ότι θα τα καταφέρει γιατί ο Παναθηναϊκός είναι τεράστιος σύλλογος. Αναφορικά με το τμήμα, εύχομαι η φετινή χρονιά να αποτελέσει το εφαλτήριο για να μπορέσουμε στο εγγύς μέλλον να πανηγυρίσουμε όλοι έναν τίτλο και στο πόλο, που δεν έχουμε πάρει ποτέ. Για κλείσιμο, ήθελα να διαβεβαιώσω τον κόσμο του Παναθηναϊκού, ότι είμαι περήφανος για τους αθλητές που φόρεσαν φέτος το σκουφάκι του Παναθηναϊκού. Το έχουν τιμήσει και το τιμούν με την αξία τους».

  • Αθλητικά νέα
  • Ειδήσεις
Survivor: Νέα νεύρα Ντάνου με «Μαχητές»
Survivor: Νέα νεύρα Ντάνου με «Μαχητές»
Νότιγχαμ: Κίνηση για Ρομπέρτο
Νότιγχαμ: Κίνηση για Ρομπέρτο
ΑΕΚ: Πάει για… βόμβα με Κονέ!
ΑΕΚ: Πάει για… βόμβα με Κονέ!
Europa League: Τρομοκρατημένος… τελικός για Άγιαξ και Γιουνάιτεντ
Europa League: Τρομοκρατημένος… τελικός για Άγιαξ και Γιουνάιτεντ
Ούτε ιερό ούτε όσιο οι Τούρκοι: Απαγορεύουν ασκήσεις σε επτά ελληνικά νησιά!
Ούτε ιερό ούτε όσιο οι Τούρκοι: Απαγορεύουν ασκήσεις σε επτά ελληνικά νησιά!
Η δισκογραφική συνεργασία της χρονιάς
Η δισκογραφική συνεργασία της χρονιάς
Πέθανε ο ηθοποιός Ρότζερ Μουρ
Πέθανε ο ηθοποιός Ρότζερ Μουρ
Οι διαδρομές του Nike+ Run Club συνεχίζονται παρέα με τον Yatzer, στις 24/5 στο Κολωνάκι
Οι διαδρομές του Nike+ Run Club συνεχίζονται παρέα με τον Yatzer, στις 24/5 στο Κολωνάκι

Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.

Περισσότερα
Σήκωσε κούπα η Βουλιαγμένη!
Σήκωσε κούπα η Βουλιαγμένη!
Οι παίκτες του Λούδη φρέναραν τον Ολυμπιακό και μετά τη…
Σήκωσε κούπα η Βουλιαγμένη!
Αποσύρεται από την Εθνική ο Αφρουδάκης
Αποσύρεται από την Εθνική ο Αφρουδάκης
Την άμεση αποχώρησή του από την εθνική υδατοσφαίρισης ανακοίνωσε ο…
Αποσύρεται από την Εθνική ο Αφρουδάκης
Βουλιαγμένη - Ολυμπιακός 8-9: «Διπλό» τίτλου για τις «ερυθρόλευκες»
Βουλιαγμένη - Ολυμπιακός 8-9: «Διπλό» τίτλου για τις «ερυθρόλευκες»
Ζωντανή στην κατάκτηση του πρωταθλήματος της Α1 Γυναικών στο πόλο…
Βουλιαγμένη - Ολυμπιακός 8-9: «Διπλό» τίτλου για τις «ερυθρόλευκες»
Έσωσε την κατηγορία ο Πανιώνιος, υποβιβασμός για ΝΟΠ
Έσωσε την κατηγορία ο Πανιώνιος, υποβιβασμός για ΝΟΠ
Στην Α1 υδατοσφαίρισης των ανδρών θα αγωνίζεται και την επόμενη…
Έσωσε την κατηγορία ο Πανιώνιος, υποβιβασμός για ΝΟΠ
Έχασε την απευθείας πρόκριση ο Ολυμπιακός
Έχασε την απευθείας πρόκριση ο Ολυμπιακός
Στο πιο κρίσιμο φετινό παιχνίδι στη φάση των ομίλων του…
Έχασε την απευθείας πρόκριση ο Ολυμπιακός
Απετράπη το… μέγα κάζο για τον Ολυμπιακό
Απετράπη το… μέγα κάζο για τον Ολυμπιακό
Η μεγαλύτερη έκπληξη των τελευταίων ετών στην Α1 υδατοσφαίρισης των…
Απετράπη το… μέγα κάζο για τον Ολυμπιακό
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies
Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τους Όρους Χρήσης