Παναθηναϊκός - Εύα Χαντάβα στο Onsports: «Η νίκη κρίθηκε στην ψυχή και την καρδιά»! (videos+photos)

Παναθηναϊκός - Εύα Χαντάβα στο Onsports: «Η νίκη κρίθηκε στην ψυχή και την καρδιά»! (videos+photos)

Με λίγες μόνο προπονήσεις πήγε η Εύα Χαντάβα στο ντέρμπι με τον Ολυμπιακό, καθώς βρισκόταν μία εβδομάδα σε καραντίνα λόγω κορονοϊού, ωστόσο με 21 πόντους και τεράστια κατάθεση ψυχής οδήγησε τον Παναθηναϊκό στη νίκη με 3-2 σετ και στην πρόκριση στους «8» του Κυπέλλου Ελλάδας. «Τιμή μου να είμαι μέλος αυτής της ομάδας», τόνισε η ακραία του «τριφυλλιού» σε συνέντευξή της στο Onsports!

Η Εύα Χαντάβα «πυροβολούσε» κατά ριπάς τις αντιπάλους της, που δε μπορούσαν να τη σταματήσουν με κανένα τρόπο, και με 19 πόντους από επίθεση και δύο μπλοκ συνεισέφερε τα μέγιστα στην κατάκτηση της νίκης του Παναθηναϊκού επί του Ολυμπιακού με 3-2 σετ και μάλιστα μέσα στο κλειστό του Ρέντη.

Η καλή της παρουσία δεν θα αποτελούσε… είδηση για όσους την παρακολουθούν με την πράσινη φανέλα και ξέρουν τι μπορεί να κάνει. Δε θα αποτελούσε είδηση αν δεν προερχόταν από καραντίνα!

Η διεθνής ακραία του «τριφυλλιού», η οποία έχει αγωνιστεί στο παρελθόν και στον Ολυμπιακό, αν και ασυμπτωματική νόσησε από κορονοϊό και πέρασε μια εβδομάδα σε καραντίνα πριν το μεγάλο ντέρμπι αιωνίων. Παρότι έκανε ελάχιστες προπονήσεις με τις «πράσινες» η Εύα Χαντάβα τα έδωσε όλα στο τάραφλεξ και οδήγησε την ομάδα της σε μια πολύ σημαντική νίκη.

Αναλυτικά η συνέντευξη της Εύας Χαντάβα στο Onsports.gr.

3380925

Αρχικά πως ήταν να παίζεις μετά από μια εβδομάδα καραντίνας, ένα τόσο σημαντικό ματς όσο είναι το ντέρμπι Ολυμπιακού-Παναθηναϊκού;

«Σίγουρα δεν ήταν πολύ ενθαρρυντικό να ξέρεις ότι θα παίξεις με τον Ολυμπιακό ενώ έχεις κορονοϊό. Καθόμουν ήδη μια εβδομάδα στο σπίτι, αν και ήμουν από τους τυχερούς και δεν είχα συμπτώματα. Ήμουν τελείως ασυμπτωματική. Δεν είχα πυρετό, ούτε πόνους. Αλλά όλο αυτό λίγο σε στρεσάρει γιατί δεν είχα κάνει προπόνηση μια εβδομάδα και δεν ήξερα αν θα ήμουν έτοιμη για αυτό το παιχνίδι. Όμως ευτυχώς δεν με πήγε πολύ πίσω αγωνιστικά. Το μόνο που σκεφτόμουν εγώ ήταν να βγω αρνητική για να επιστρέψω στις προπονήσεις όσο πιο γρήγορα μπορούσα και να είμαι έτοιμη ενόψει του ντέρμπι με τον Ολυμπιακό».

Τι σκέφτηκες πριν την κλήρωση του Κυπέλλου, όπου βγήκε το ζευγάρι Ολυμπιακός-Παναθηναϊκός;

«Με το που έγινε η κλήρωση σκέφτηκα πως είναι πολύ νωρίς για ένα τέτοιο παιχνίδι σε μια τέτοια φάση. Πάντα τα ντέρμπι «αιωνίων» συγκεντρώνουν όλα τα βλέμματα και είναι αυτά που περιμένει ο κόσμος, άρα καλό για το άθλημα είναι να διασταυρωνόμασταν αργότερα στο Κύπελλο. Όμως μετά είδα και τις υπόλοιπες κληρώσεις και υπήρχαν πολλά ντέρμπι. Έτσι είναι οι κληρώσεις».

Περίμενες πριν το ματς ότι θα έπαιρνε ο Παναθηναϊκός την πρόκριση επί του Ολυμπιακού και μάλιστα μέσα στην έδρα του;

«Όταν πας να παίξεις ένα τέτοιο ματς κόντρα σε έναν τέτοιο αντίπαλο και μάλιστα στην έδρα του, ξέρεις πόσο δύσκολο είναι να «φύγεις» με τη νίκη-πρόκριση. Πάντα τα ματς μεταξύ Ολυμπιακού και Παναθηναϊκού είναι ιδιαίτερα. Είναι δύσκολα και δε μπορείς να είσαι σίγουρος ποτέ για την πρόκριση. Οι πιθανότητες για τέτοια ντέρμπι είναι πάντοτε 50-50. Σίγουρα πιστεύω στον εαυτό μου και στην ομάδα μου, αλλά σε τέτοια ντέρμπι δε μπορείς να κάνεις προβλέψεις».

Που πιστεύεις ότι κρίθηκε τελικά η νίκη;

«Κρίθηκε στην ψυχή και την καρδιά. Δείξαμε ότι το θέλαμε περισσότερο γιατί κάναμε πολύ μεγάλες ανατροπές, ειδικά στο 4ο σετ. Δε θα μιλήσω τεχνικά».

3381123

Έκανες ένα από τα καλύτερα παιχνίδια σου για φέτος, τι σκεφτόσουν;

«Θεωρώ ότι όντως ήταν το καλύτερό μου παιχνίδι για φέτος, και ένα από τα καλύτερα που έχω παίξει γενικά. Εύχομαι στο μέλλον να κάνω ακόμη περισσότερα τέτοια παιχνίδια».

Είναι αυτή η νίκη ο… μισός τίτλος του Κυπέλλου;

«Κάνοντας μια τέτοια νίκη το μόνο που θες και στοχεύεις είναι η πρώτη θέση και η κατάκτηση του Κυπέλλου. Θα έλεγα πως μετά τη νίκη αυτή, είμαστε πιο κοντά στον τίτλο, αλλά δε θα έλεγα με τίποτα πως πήραμε το Κύπελλο. Πάντοτε όλα τα παιχνίδια Κυπέλλου είναι παιχνίδια εκπλήξεων. Οπότε εμείς θα πηγαίνουμε σε κάθε ματς σοβαρές για να παρουσιάζουμε το πρόσωπο ούτως ώστε να παίρνουμε τις νίκες που χρειαζόμαστε μέχρι το τέλος».

Πως νιώσατε με την υποδοχή των οπαδών στη Λεωφόρο μετά τη νίκη σας επί του Ολυμπιακού;

«Η νίκη αυτή μας έφερε όλους τους οπαδούς στη Λεωφόρο και πραγματικά αυτό που ζήσαμε και αυτό που ζούμε γενικά φέτος είναι κάτι εξωπραγματικό και ονειρικό. Εγώ δεν το έχω ξαναζήσει ποτέ στη καριέρα μου σε καμία ομάδα που έχω αγωνιστεί. Με χαροποιεί ιδιαίτερα αυτό που ζούμε. Τιμή μου να είμαι μέλος αυτής της ομάδας, που πραγματικά αγαπάει το βόλεϊ».

Τέλος ποιοι είναι οι στόχοι του Παναθηναϊκού που ενισχύθηκε και άλλο με τη Βραζιλιάνα, Μπαρμπίλλα σε Ελλάδα και Ευρώπη;

«Οι στόχοι του Παναθηναϊκού είναι πάντα υψηλοί. Έχοντας ολοκληρωθεί το πρώτο μισό του πρωταθλήματος μπορούμε πλέον να πούμε πως πάμε για την 1η θέση. Επίσης στόχος μας είναι και η κατάκτηση του Κυπέλλου, ειδικά μετά την πρόκριση στους «8» επί του Ολυμπιακού. Ας μην ξεχνάμε την Ευρώπη που θέλουμε να φτάσουμε όσο πιο μακριά γίνεται στη διοργάνωση».

Δείτε παρακάτω βίντεο με την επική νίκη του Παναθηναϊκού κόντρα στον Ολυμπιακό, αλλά και τους πανηγυρισμούς των φίνων κοριτσιών καθώς και φωτογραφικό υλικό από την υποδοχή τους στη Λεωφόρο.


ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Τεράστια και στις δηλώσεις της η Χαντάβα - Η αντίδρασή της για τα περιστατικά έμφυλης βίας (video)

Τεράστια και στις δηλώσεις της η Χαντάβα - Η αντίδρασή της για τα περιστατικά έμφυλης βίας (video)

Ολυμπιακός-Παναθηναϊκός: «Πράσινη» υποδοχή για τις θριαμβεύτριες (videο+photos)

Ολυμπιακός-Παναθηναϊκός: «Πράσινη» υποδοχή για τις θριαμβεύτριες (videο+photos)

Χάντμπολ Γυναικών: Ισοφάρισε η Πυλαία τον ΠΑΟΚ
Χάντμπολ Γυναικών: Ισοφάρισε η Πυλαία τον ΠΑΟΚ
BCL: Το σήκωσε η Μάλαγα
BCL: Το σήκωσε η Μάλαγα
Χωρίς Αντετοκούνμπο και Λίλαρντ οι Μπακς στο Game 4 με τους Πέισερς
Χωρίς Αντετοκούνμπο και Λίλαρντ οι Μπακς στο Game 4 με τους Πέισερς
Στέφανος Ντούσκος: Ασημένιο μετάλλιο στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα στην Ουγγαρία
Στέφανος Ντούσκος: Ασημένιο μετάλλιο στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα στην Ουγγαρία
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved