Λάιος: «Υπάρχει μέλλον!»

Λάιος: «Υπάρχει μέλλον!»

Ο Γιάννης Λάιος πιστεύει πως με σωστές επιλογές ο Παναθηναϊκός μπορεί να ανακάμψει.

«Το μέλλον του βόλεϊ δεν εξαρτάται από τα χρήματα», με αυτήν την αφοπλιστική φράση, ο προπονητής του Παναθηναϊκού, Γιάννης Λάιος βάζει τέλος στην κινδυνολογία.

Μολονότι Έλληνες και ξένοι παίκτες, όχι μόνο του Παναθηναϊκού αλλά και των υπολοίπων ομάδων της Volleyleague, ψάχνουν να βρουν ομάδες στο εξωτερικό να αγωνιστούν τη νέα σεζόν, ο Γιάννης Λάιος πιστεύει πως «κανείς δεν είναι αναντικατάστατος» και πως υπάρχει μέλλον στο «τριφύλλι» και στο ελληνικό πρωτάθλημα γενικότερα!

Ο έμπειρος τεχνικός αποκάλυψε στην «ΠΡΑΣΙΝΗ» πως ακόμη και αν ο Παναθηναϊκός δεν δαπανήσει μεγάλα ποσά στο τμήμα βόλεϊ, θα δεχτεί να παραμείνει στον πάγκο του «τριφυλλιού» με την προϋπόθεση να δημιουργηθεί ένα νέο σύνολο με στόχο τον πρωταθλητισμό από τώρα και για βάθος χρόνου.

Ποιες είναι οι σκέψεις σας για τον Παναθηναϊκό τη νέα σεζόν;

«Μέχρι να βρεθεί κάποια διοίκηση στον Ερασιτέχνη, που να μπορεί να αποφασίσει να φτιάξει ομάδα δεν μπορώ να πω κάτι. Η αλήθεια είναι πως περιμένω κάποιες προτάσεις από το εξωτερικό. Έχω κάνει μία συζήτηση με τον κύριο Στράτο Σωπήλη, η επιθυμία του οποίου είναι να παραμείνω στην ομάδα. Ωστόσο τίποτα δεν μπορεί να οριστικοποιηθεί μέχρι τις εκλογές του Ερασιτέχνη. Έτσι και εγώ θα κοιτάξω το τι μπορώ να κάνω. Αν μέχρι το τέλος Ιουνίου δεν έχω φύγει για το εξωτερικό, φυσικά και θα συζητήσω το ενδεχόμενο να παραμείνω».

Υπό ποιες προϋποθέσεις θα δεχθείτε την ενδεχόμενη πρόταση του «τριφυλλιού»;

«Το σίγουρο είναι πως θα μου άρεσε να παραμείνω στον Παναθηναϊκό. Αρκεί όμως να φτιαχτεί ομάδα ικανή να πρωταγωνιστήσει. Παρόλα αυτά αν η νέα διοίκηση αποφασίσει ότι θέλει να κάνει μία ανανέωση στο ρόστερ και να φτιάξει μία νέα ομάδα με προοπτικές σε βάθος χρόνου, τότε και πάλι θα το σκεφτώ γιατί θα είναι πρόκληση για μένα. Με ενδιαφέρει πολύ το βόλεϊ και ιδιαίτερα το βόλεϊ που εξελίσσεται»!

Η τάση φυγής που υπάρχει με τον Μπόγιαν Ιορντάνοφ και τον Αχιλλέα Παπαδημητρίου να ανοίγουν πρώτοι την πόρτα, σας ανησυχεί;

«Κανείς δεν είναι αναντικατάστατος. Όπως έγινε ο Αχιλλέας καλός παίκτης, μπορεί να γίνει και άλλος αθλητής εξίσου καλός. Φυσικά στην αρχή δεν θα υπάρχει συνοχή στην ομάδα αν φύγουν πολλοί παίκτες. Αυτό όμως που θα έχει ενδιαφέρον είναι να δημιουργηθούν ομάδες αξιόλογες που να είναι ανταγωνιστικές μεταξύ τους σε όλο το πρωτάθλημα. Θα γίνει μία απότομη αλλαγή προσώπων, αλλά οι καινούριοι κάποια στιγμή θα πλησιάσουν τις ικανότητες των παλιών».

Κατά τη γνώμη σας, υπάρχει μέλλον στο βόλεϊ δεδομένης της οικονομικής κατάστασης που επικρατεί στην Ελλάδα;

«Το μέλλον του βόλεϊ δεν εξαρτάται από τα χρήματα. Ένας καλός παίκτης με ταλέντο αν δουλευτεί από προπονητή με μεράκι θα εξελιχθεί σε πολύ καλό παίκτη. Τα λεφτά δεν έχουν τόση μεγάλη σημασία και οι αθλητές και οι προπονητές πρέπει να κάνουμε θυσίες και να δίνουμε τον καλύτερό μας εαυτό στο γήπεδο. Εάν δεν κάνεις την μέγιστη προσπάθεια, δεν θα ξεπεράσεις ποτέ τον εαυτό σου. Το χρηματιστήριο όλων μας είναι στο γήπεδο».

Υπάρχουν αθλητές με ταλέντο στην χώρα μας που θα μπορέσουν να σηκώσουν στις πλάτες του το ελληνικό βόλεϊ;

«Ναι, φυσικά υπάρχουν. Τα σωματικά προσόντα των Ελλήνων είναι πολύ καλά. Τα νέα παιδιά έχουν ύψος και καλό σωματότυπο. Στον χειρισμό της μπάλας είμαστε σε μέτρια κατάσταση. Λείπει η ακρίβεια. Παλαιότερα ο κάθε αθλητής ήταν ολοκληρωμένος παίκτης, ήξερε και μπορούσε να κάνει τα πάντα μέσα στο γήπεδο. Αυτό τώρα δεν συμβαίνει. Και εξαιτίας της έλλειψης χειρισμού, χαλάει και η τακτική. Ωστόσο υπάρχει μέλλον γιατί η τακτική είναι θέμα προπόνησης».



Σεπόλια: Ένοχος για βιασμό, αθώος για εμπορία ο Ηλίας Μίχος - Αθώα για μαστροπεία η μητέρα
Σεπόλια: Ένοχος για βιασμό, αθώος για εμπορία ο Ηλίας Μίχος - Αθώα για μαστροπεία η μητέρα
Αθλητικές μεταδόσεις: Πού θα δείτε Βίρτους - Παναθηναϊκός AKTOR και Ολυμπιακός - ΠΑΟΚ
Αθλητικές μεταδόσεις: Πού θα δείτε Βίρτους - Παναθηναϊκός AKTOR και Ολυμπιακός - ΠΑΟΚ
Λέστερ: Απολύθηκε ο προπονητής της γυναικείας ομάδας λόγω σχέσης με παίκτρια
Λέστερ: Απολύθηκε ο προπονητής της γυναικείας ομάδας λόγω σχέσης με παίκτρια
NBA: Συγκλονιστικός ο Γιάννης Αντετοκούνμπο, αλλά απελπιστικά μόνος - Σοκ για τους Σέλτικς
NBA: Συγκλονιστικός ο Γιάννης Αντετοκούνμπο, αλλά απελπιστικά μόνος - Σοκ για τους Σέλτικς
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved