Τα fitness trends του 2020 που αξίζει να δοκιμάσει κάθε λάτρης των σπορ!

Τα fitness trends του 2020 που αξίζει να δοκιμάσει κάθε λάτρης των σπορ!

Με την τεχνολογία και την επιστήμη να κάνουν τεράστια άλματα και μάλιστα με ιλιγγιώδη ταχύτητα, ο τρόπος που αθλούμασταν χθες, σίγουρα δεν μοιάζει με τον σημερινό, ενώ μπορεί ακόμα και να θεωρείται όχι απλώς ξεπερασμένος, αλλά και λανθασμένος.

Αυτό που μένει σταθερό και αναλλοίωτο, βέβαια, είναι η απαραίτητη τόνωση που προσφέρουν στον οργανισμό μας οι υπερτροφές όπως το ιπποφαές energy, το οποίο μειώνει την αίσθηση της κόπωσης ή της κούρασης, ώστε να νιώθει κάθε λάτρης των σπορ γεμάτος ενέργεια ακόμη και έπειτα από την πιο απαιτητική προπόνηση. Ας δούμε αναλυτικά τα πιο hot fitness trends του 2020.

Η τεχνολογία που φοράς: Δεν είναι κάτι νέο, αλλά πλέον αξιολογείται ως ο νούμερο ένα σύμμαχος στην προσπάθεια κάποιου να γυμναστεί ή να αθληθεί. Τα smartwatch κατά κύριο λόγο, αλλά και άλλου τύπου παρόμοιες συσκευές, μπορούν να σε βοηθήσουν να ακολουθείς ένα εξειδικευμένο στις ανάγκες σου πρόγραμμα, να παρακολουθείς τις επιδόσεις σου και τις μετρήσεις του οργανισμού σου μόνος σου, ανά πάσα ώρα και στιγμή. Σε βοηθούν έτσι να προσαρμόζεις την άθληση στην καθημερινότητά σου πολύ πιο εύκολα και άνετα, χωρίς να πιέζεσαι από κανέναν και τίποτα.

HIIT ή αλλιώς, υψηλής έντασης διαλειμματική προπόνηση: Το HIIT, όπως συνηθίζεται να αποκαλείται η προπόνηση υψηλής έντασης που γίνεται με μεγάλα διαλείμματα, είναι το δεύτερο πιο δημοφιλές fitness trend για το 2020. Πρωτοεμφανίστηκε ως τάση λίγα χρόνια πριν, όμως τώρα έχει κερδίσει έδαφος και κατατάσσεται πολύ υψηλά στις προτιμήσεις όσων γυμνάζονται. Έγινε μια δημοφιλής μέθοδος προπόνησης ακριβώς γιατί αποτελείται από μικρές, σύντομες περιόδους πολύ έντονης άσκησης, που ακολουθούνται από «διαλείμματα ξεκούρασης». Υπερτροφές όπως το ιπποφαές, ο ελευθερόκκος, το γκουαρανά,  λοιπόν, μπορεί να αποδειχθούν εξαιρετικά ευεργετικές για εκείνους που ασχολούνται με το HIIT, αφού θα τους προσφέρει την ενέργεια που χρειάζονται.

ippofaes1

Work out buddies: Καλή η μοναχική προπόνηση, καμιά φορά όμως χρειάζεται και η παρότρυνση, το κίνητρο που δίνει ένας «συνοδοιπόρος». Η προπόνηση μαζί με τον κολλητό ή την σύντροφο, ανεβάζει την ψυχολογία του αθλούμενου και του δίνει το απαραίτητο κίνητρο για να συνεχίσει. Συνήθως το σύστημα δουλεύει καλύτερα όταν μιλάμε για δυάδες ή τριάδες, που μάλιστα έχουν κάποια σχέση μεταξύ τους, εκτός γυμναστικής: Είτε είναι φίλοι, είτε συνάδελφοι είτε ακόμα και μέλη μιας οικογένειας.

Προπόνηση με ελεύθερα βάρη: Οι αλτήρες, οι μπάρες, τα kettlebells και άλλα τέτοια όργανα θεωρούνται ελεύθερα βάρη και είναι το νέο trend στο fitness. Το μεγάλο τους πλεονέκτημα είναι πως γυμνάζουν πολλούς μύες του σώματος ταυτόχρονα. Ακριβώς επειδή ενεργοποιούν πολλούς μύες μαζί, έχουν ως αποτέλεσμα και τη μεγαλύτερη καύση θερμίδων και άρα βοηθούν στο πιο γρήγορο αδυνάτισμα.

ippofaes2

Προπόνηση body weight: Είναι η προπόνηση που κάνουμε χρησιμοποιώντας μόνο το σώμα μας και κανενός είδους εξοπλισμό. Είναι η πιο προσιτή μορφή γυμναστικής και μπορεί να πραγματοποιηθεί οπουδήποτε και ανά πάσα στιγμή. Επιπλέον οι ασκήσεις αυτού του τύπου προπόνησης είναι λιγότερο επιβαρυντικές για τις αρθρώσεις και μπορούν να προσαρμοστούν στο επίπεδο της φυσικής κατάστασης του καθενός -αυτός άλλωστε είναι και ο λόγος που η προπόνηση body weight θεωρείται η πλέον κατάλληλη για να ξεκινήσει κάποιος να αθλείται.

Όποιον τύπο προπόνησης κι αν επιλέξουμε, είναι σημαντικό να ενισχύουμε τον οργανισμό μας ώστε να ανταπεξέλθει στις απαιτήσεις του προγράμματος και να το φέρει εις πέρας με επιτυχία. Το Ιπποφαές Energy από την Superfoods περιέχει ένα μοναδικό συνδυασμό από φυσικά συστατικά -ιπποφαές, τζίνσενγκ, ελευθερόκοκκο, σχισάνδρα, ασβαγκάντα, γκουαράνα, συνένζυμο Q10, βιταμίνες Β5, Β12 και φολικό οξύ που- και αποσκοπεί στην παραγωγή ενέργειας και τη μείωση της κούρασης και της κόπωσης. Πιο αναλυτικά, κάθε κάψουλα από το συγκεκριμένο διατροφικό συμπλήρωμα, αποτελεί ένα σύμπλεγμα υπερτροφών σε κατάλληλες αναλογίες, ώστε να καλύπτουν τις ανάγκες της καθημερινότητας, ειδικά ενός ανθρώπου που έχει έντονη σωματική δραστηριότητα.

ippofaes energy

Ας δοκιμάσουμε τον τρόπο γυμναστικής που μας ταιριάζει με τον πλέον κατάλληλο τρόπο, ακολουθώντας τα παγκόσμια trends στο fitness, χωρίς όμως να αμελήσουμε τη θωράκιση του οργανισμού μας. Με πολύ απλά λόγια, δηλαδή, ας «πάρουμε τη δύναμή μας»!


ΠΑΟΚ – ΑΕΚ: Με καθυστέρηση η σέντρα λόγω υβριστικού πανό στην Τούμπα
ΠΑΟΚ – ΑΕΚ: Με καθυστέρηση η σέντρα λόγω υβριστικού πανό στην Τούμπα
Παναθηναϊκός - Άρης: Οι ενδεκάδες των δύο ομάδων
Παναθηναϊκός - Άρης: Οι ενδεκάδες των δύο ομάδων
ΠΑΟΚ – ΑΕΚ: Οι ενδεκάδες του ντέρμπι «Δικεφάλων» της Super League
ΠΑΟΚ – ΑΕΚ: Οι ενδεκάδες του ντέρμπι «Δικεφάλων» της Super League
Ολυμπιακός-Λαμία 4-1: Εντυπωσιακός πριν τον πρώτο ημιτελικό
Ολυμπιακός-Λαμία 4-1: Εντυπωσιακός πριν τον πρώτο ημιτελικό
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved