Volleyleague: Τηλεδιάσκεψη 4,5 ωρών χωρίς αποτέλεσμα

Volleyleague: Τηλεδιάσκεψη 4,5 ωρών χωρίς αποτέλεσμα

Δεν πάρθηκε απόφαση για το αν θα συνεχιστεί η Volleyleague ή αν θα μπει παύλα με οριστική διακοπή στη σεζόν μετά από «μαραθώνια» τηλεδιάσκεψη – Πίεσε για… τίτλο στα χαρτιά ο Ολυμπιακός, άτεγκτη στάση από τον Παναθηναϊκό.

Μια ακόμα τηλεδιάσκεψη χωρίς αποτέλεσμα για την ΕΣΑΠ. Το απόγευμα της Τρίτης (12/05) οι 10 ομάδες της Volleyleague τα είπαν για περισσότερες από 4 ώρες χωρίς, όμως, αποτέλεσμα. Παρά το γεγονός ότι ο εκπρόσωπος του Ολυμπιακού, και πρόεδρος της λίγκας, έκανε… ό,τι μπορούσε για να περάσει τη δική του πρόθεση, εν τέλει απόφαση δεν πάρθηκε.

Η πλευρά των Πειραιωτών θέλησε είτε συνέχεια της σεζόν, είτε… απονομή πρωταθλήματος σε περίπτωση οριστικής διακοπής. Για να περάσει, όμως, η οποιαδήποτε αλλαγή στην προκήρυξη του πρωταθλήματος χρειάζονταν τα 3/4 των ψήφων. Σε καμία από τις ψηφοφορίες που διεξήχθησαν, αυτή η πλειοψηφία (οκτώ από τις δέκα ομάδες δηλαδή) δεν επετεύχθη κι έτσι δεν… πέρασε η προσπάθεια του Ολυμπιακού.

Την ίδια ώρα, ο Παναθηναϊκός επανέλαβε τη σταθερή και αδιαπραγμάτευτη θέση του για οριστική διακοπή της σεζόν και παύλα στον πρωταθλητή. Στην ίδια γραμμή κινήθηκε και ο ΠΑΟΚ, ενώ το μοναδικό στο οποίο συμφώνησαν όλοι ήταν στο ότι δεν θα υπάρξει υποβιβασμός στη φετινή σεζόν. Εντύπωση προκάλεσε το γεγονός ότι αρκετές ομάδες που είχαν αρκετά παράπονα από τη λειτουργία της Λίγκας και τον Παντελή Ταρνατόρο ψήφισαν τις προτάσεις του, χωρίς πάντως να περάσει καμία από αυτές.

Εν τέλει, όπως αναφέραμε, αποφασίστηκε η διακοπή της τηλεδιάσκεψης. Η νέα συνεδρίαση της Volleyleague, θα οριστεί αφού προκύψει και η νέα ΠΝΠ που θα αφορά τις προπονήσεις σε κλειστούς χώρους. Η ΕΣΑΠ στην ανακοίνωσή της δίνει… περιθώριο μέχρι το τέλος Μαΐου, έτσι ώστε να μπορέσει να διεξαχθεί η συνέχεια του πρωταθλήματος, σε διαφορετική περίπτωση θα συνεδριάσει έτσι κι αλλιώς για να δει την… επόμενη ημέρα.

Η ανακοίνωση της ΕΣΑΠ

«Μετά από τέσσερις και πλέον ώρες συνεδρίασης και ύστερα από ομόφωνη απόφαση διακόπηκε η συνεδρίαση του Δ.Σ. της Ε.Σ.Α.Π.

Οι αποφάσεις για το μέλλον του πρωταθλήματος της Volley League 2019-20 θα παρθούν στην συνέχεια της συνεδρίασης.

Στην σημερινή πολύωρη συνεδρίαση του ΔΣ της ΕΣΑΠ με θέμα την ολοκλήρωση του φετινού πρωταθλήματος στην οποία συμμετείχαν όλα τα ΤΑΑ, δεν κατέστη δυνατή η επίτευξη της προβλεπόμενης ειδικής πλειοψηφίας (8 πλειοψηφικές ψήφους στις 10 ομάδες), σύμφωνα με το άρθρο 8 της από 24/04/2020 ΠΝΠ για την αλλαγή της προκήρυξης του πρωταθλήματος , συνολικά για όλες τις ομάδες με βάση την κατάταξή τους στον βαθμολογικό πίνακα και τόσο ως προς το ζήτημα της συνέχισης διεξαγωγής, όσο και ως προς αυτό της διακοπής του πρωταθλήματος, με ανάδειξη ή μη πρωταθλητή.

Παρά το γεγονός ότι έγινε διεξοδική συζήτηση και  αλλεπάλληλες ψηφοφορίες, κρίθηκε τελικά σκόπιμο να διακοπεί η συνεδρίαση , προκειμένου να εξαντληθούν όλες οι δυνατότητες προκειμένου η Πολιτεία  να αποφασίσει το δυνατόν συντομότερα έναν σαφή και χρονικά προσδιορισμένο «οδικό χάρτη» επανεκκίνησης προπονήσεων και αγώνων της Volley League πάντα με γνώμονα  την υγεία και ασφάλεια όλων των συμμετεχόντων.

Αν αυτό δεν καταστεί εφικτό το αργότερο μέχρι το τέλος Μαΐου (και σε κάθε περίπτωση ευθύς αμέσως υπάρξουν νεότερες εξελίξεις) το ΔΣ θα επανασυνεδριάσει, οπότε και θα αποφασιστεί οριστικά η τύχη του φετινού πρωταθλήματος».



ΠΑΟΚ – ΑΕΚ: Οι ξέφρενοι πανηγυρισμοί στην Τούμπα – «Το πρωτάθλημα έχει δρόμο» (videos)
ΠΑΟΚ – ΑΕΚ: Οι ξέφρενοι πανηγυρισμοί στην Τούμπα – «Το πρωτάθλημα έχει δρόμο» (videos)
Ιταλία: «Άγριο» ξύλο πριν το Τζένοα – Κάλιαρι στη Serie A | Δείτε video
Ιταλία: «Άγριο» ξύλο πριν το Τζένοα – Κάλιαρι στη Serie A | Δείτε video
Χάντμπολ: Εκτός έδρας ο πρώτος τελικός του Ολυμπιακού με Βαλούρ για το European Cup
Χάντμπολ: Εκτός έδρας ο πρώτος τελικός του Ολυμπιακού με Βαλούρ για το European Cup
Μαρία Σάκκαρη: Αποκλεισμός από το Madrid Open κι υποχώρηση δύο θέσεων
Μαρία Σάκκαρη: Αποκλεισμός από το Madrid Open κι υποχώρηση δύο θέσεων
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved