Κορονοϊός-Βόλεϊ: Οι Έλληνες του εξωτερικού ζουν τη δική τους περιπέτεια (photos)

Κορονοϊός-Βόλεϊ: Οι Έλληνες του εξωτερικού ζουν τη δική τους περιπέτεια (photos)

Οι Γιάννης Καλμαζίδης, Θάνος Μαρούλης, Όλγα Στράντζαλη και Αθηνά Παπαφωτίου… εκπροσωπούν το ελληνικό βόλεϊ σε όλο τον πλανήτη και βιώνουν τη δική τους περιπέτεια λόγω κορονοϊού.

Από την Πέμπτη το πρωί όλη η ομάδα της  Σααρέμα που προπονητής είναι ο πρώην Ομοσπονδιακός τεχνικός, και πρώην προπονητής σε Παναθηναϊκού, Ολυμπιακό και ΠΑΟΚ, Γιάννης Καλμαζίδης, ο οποίος μίλησε στην «Πράσινη», βρίσκεται σε καραντίνα, στο σπίτι του αν και ίδιος δεν έχει συμπτώματα από το κορονοϊό!

Και παρότι στην Εσθνονία δεν έχει και έξαρση και ραγδαία εξάπλωση του ιού, όμως η ομάδα του Γιάννη Καλμαζίδη την προηγούμενη εβδομάδα, αντιμετώπισε το Μιλάνο, με τις δύο ομάδες να συμφωνούν και οι δύο αγώνες της προημιτελικής φάσης του Challenge Cup να διεξαχθούν στην Σααρέμα! Κάποιοι αθλητές ανέβασαν πυρετό όπως και ο τιμ μάνατζερ της ομάδας, Χάνες Σεπ, και έτσι όλη ομάδα παίκτες, προπονητές και διοίκηση μπήκαν σε καραντίνα στα σπίτια τους. Ενώ σε καραντίνα έχει μπει και η ομάδα του Μιλάνο, ένας διαιτητής και ένας φωτογράφος που πήγε να καλύψει τους αγώνες.

kalmazidis

Ο Γιάννης Καλμαζίδης, ανέφερε σχετικά: «Είμαστε όλοι καλά στην υγεία μας ευτυχώς. Εγώ δεν έχω κανένα σύμπτωμα αλλά όλη η ομάδα και η διοίκηση είμαστε σε καραντίνα για 14 ημέρες τουλάχιστον. Καλό είναι άπαντες και στην Ελλάδα να το πάρουν σοβαρά για να μην έχουμε και εκεί να αντιμετωπίσουμε αυτά που βιώνουν τώρα στην Ιταλία. Δεν έχουν κλείσει επίσημα εστιατόρια και καταστήματα, αλλά εδώ ο καθένας προσέχει. Εμείς που είμαστε σε καραντίνα μας φέρνουν γνωστοί και φίλοι έξω από την πόρτα μας κάποια πράγματα που χρειαζόμαστε. Χρειάζεται προσοχή και υπομονή»!

«Άλλος κόσμος εδώ, τηρούνται οι κανόνες κατά γράμμα»!

Για την κατάσταση που επικρατεί στην Ελβετία μίλησε στην «Πράσινη» ο Θάνος Μαρούλης. Ο πρώην πασαδόρος του «τριφυλλιού» που φέτος αγωνίζεται στην Μπιογκάς Βόλεϊ Νέφελς, αρχικά εξήγησε: «Προσπαθούμε και εδώ να προσαρμοστούμε. Πριν λίγο είχαμε επίσημη ενημέρωση για οριστική διακοπή του Πρωταθλήματος. Στην περιοχή μας τα κρούσματα είναι 3, αλλά από σήμερα (σ.σ. χθες) βγήκε εντολή από την κυβέρνηση για κλείσιμο των δημόσιων χώρων.  Στην ομάδα μου μας επέτρεψαν όποιος θέλει να φύγει και όποιος δε μπορεί να μείνει. Ενώ μας ενημέρωσαν πως θα πληρωθούμε κανονικά τα συμβόλαιά μας μέχρι το τέλος της σεζόν, παρά την διακοπή. Έστειλαν οι ίδιες οι ομάδες επιστολές ζητώντας να διακοπεί το πρωτάθλημα και πριν λίγη ώρα βγήκε η κυβερνητική απόφαση».

omada marouli

Ενώ για το αν θα επιστρέψει στην Ελλάδα, ο Θάνος Μαρούλης σημείωσε: «Εγώ δυστυχώς έχω έρθει με το αυτοκίνητό μου εδώ, οπότε για να επιστρέψω αν δε μπορέσω να έρθω μέσω Ιταλίας με καράβι, θα πρέπει να διανύσω 7 χώρες, Γερμανία, Αυστρία, Σλοβενία, Κροατία, Σερβίς, Σκόπια και Ελλάδα περίπου 2300χλμ. Και επειδή δεν ξέρω τι κατάσταση επικρατεί στα σύνορα όλων αυτών των χωρών θα πρέπει να περιμένω λίγο. Ευτυχώς εδώ δεν νιώθω ότι κινδυνεύω καθώς όλοι ακολουθούν τους κανόνες κατά γράμμα. Υπάρχει απόλυτος σεβασμός στην κοινωνία εδώ και στην ανθρώπινη ζωή. Άλλος κόσμος»!

«Επιστρέφω στην Ελλάδα»!

Η Όλγα Στράντζαλη, όπως αποκάλυψε στην «Πράσινη» επιστρέφει (σ.σ. επέστρεψε ήδη) στην Ελλάδα από την Πολωνία, όπου αγωνιζόταν στην Λεγκιονόβια Λεγκιονόβο, μετά την ανακοίνωση της οριστικής διακοπής του πολωνικού Πρωταθλήματος, με την ομάδα της να τερματίζει στην 4η θέση!

Η διεθνής ακραία υπογράμμισε: «Αποφασίστηκε η οριστική διακοπή του πρωταθλήματος και έτσι έκλεισα αμέσως εισιτήριο για να γυρίσω στην Ελλάδα! Γιατί φοβάμαι μην κλείσουν και τα αεροδρόμια εδώ. Πρέπει να αδειάσω το σπίτι μέσα σε μία ημέρα καθώς όλο αυτό είναι πολύ ξαφνικό, αλλά πρέπει να είμαστε προσεκτικοί γιατί είναι σοβαρά τα πράγματα. Εμάς μέχρι στιγμής μας είχαν απαγορεύσει να μετακινηθούμε σε άλλες πόλεις, και έπρεπε να μείνουμε στη Λεγκιονόβια, δε μπορούσαμε καν να πάμε στην Βαρσοβία που είναι ένα τέταρτο μόνο από εδώ.

strantzali

Δεν είναι πολύ άσχημα τα πράγματα εδώ, καθώς έχουν δράσει πιο γρήγορα από ότι στην Ιταλία. Δεν έχουν πολλά κρούσματα γύρω στα 50, αλλά έχουν λάβει τα μέτρα τους από νωρίς για να προλάβουν τα χειρότερα, έχοντας κλείσει τα σύνορα μεταξύ των πόλεων. Θα μείνουν και σε εμάς ανοικτά μόνο φαρμακεία και σουπερ μάρκετ».

Και κατέληξε: «Οι γονείς μου έχουν ανησυχήσει πολύ και μου λένε να γυρίσω να είμαστε μαζί τους. Να μην είμαι εδώ μόνη μου σε καραντίνα, να το περάσουμε όλοι μαζί αυτό. Αυτό που θέλω να πω είναι μην τρομοκρατείται ο κόσμος και απλά να λάβει τα μέτρα του. Είναι προτιμότερο να μείνουμε σπίτι για τρεις εβδομάδες, από το να γίνουν χειρότερα τα πράγματα για όλους μας»!

«Η μαζική υστερία δε βοηθάει, τηρείτε όλοι τις οδηγίες»!

Στον… πυρήνα των εξελίξεων, την Ιταλία, βρίσκεται η πρώην πασαδόρος του Παναθηναϊκού, Αθηνά Παπαφωτίου, που αγωνίζεται στην Λαρντίνι Φιλοτράνο και μίλησε στην «Π» για την κατάσταση που επικρατεί στην Ιταλία, λόγω του κορονοϊού. Η διεθνής πασαδόρος που είναι η μοναδική Ελληνίδα, η οποία αγωνίζεται φέτος στο καμπιονάτο, το οποίο επίσης έχει διακοπεί. Η Παπαφωτίου είχε μιλήσει και στην αρχή της έξαρσης του κορονοϊού  στο OnSports για το συγκεκριμένο θέμα και επικοινώνησε ξανά μαζί της και η εφημερίδα «Πράσινη».

papafotiou

Συγκεκριμένα, δήλωσε: «Από πλευράς ομάδας όλα είναι σε αναμονή μέχρι 3/4.. δεν κάνουμε προπονήσεις τώρα! Είμαι αρκετά σκεπτική για το τι πρέπει να κάνω, αλλά το νόημα της καραντίνας είναι να μείνεις εκεί που είσαι, σπίτι, και να μην έρχεσαι σε επαφή με κόσμο ώστε να αναχαιτιστεί η μετάδοση από άνθρωπο σε άνθρωπο. Και για αυτό το λόγο θεωρώ ότι πρέπει να καθίσω εδώ μέχρι να δούμε πως θα εξελιχθούν τα πράγματα. Τα πρωταθλήματα κλείνουν ένα προς ένα, κι αν όλοι οι παίκτες από όλα τα αθλήματα αποφασίσουν να γυρίσουν στην πατρίδα τους, θα υπάρξει μια μεγάλη μετακίνηση ανθρώπων από και προς ολες τις χωρες και αυξάνονται οι πιθανοτητες μεταδοσης. είναι το ακριβώς αντίθετο από αυτό που προσπαθούμε να πετύχουμε συνολικά .. καταλαβαίνω τη συναισθηματική φόρτιση και επιθυμία να είσαι με την οικογένεια σου, αλλά ίσως πρέπει να προσπαθήσουμε να αντιμετωπίσουμε πιο ψυχρά τα πράγματα. Και πραγματικά δεν είναι εύκολη για κανεναν η απομόνωση, ειδικά όταν είσαι μόνος σου σε άλλη χώρα. Αλλά ο καθένας μας έχει ατομική ευθύνη προς την κατάσταση και πρέπει να κάνουμε ότι καλύτερο μπορούμε».

Το βόλεϊ έβαλε… λουκέτο σε όλο τον πλανήτη

Η CEV ανακοίνωσε χθες την αναστολή όλων των διοργανώσεων, Champions League, Challenge Cup κ.ά. τουλάχιστον μέχρι αρχές Απριλίου, λόγω της πανδημίας του κορονοϊού! Στην Ελβετία, Πολωνία και Γερμανία έχουν ανακοινώσει την οριστική διακοπή του πρωταθλήματος. Στην Ιαπωνία το πρωτάθλημα είχε ολοκληρωθεί και έτσι διακόπηκαν τα Κύπελλα, ενώ στην Κίνα που είχε διακοπεί το πρωτάθλημα, ξεκίνησε πάλι.

stop volley

Σε προσωρινή διακοπή βρίσκονται τα πρωταθλήματα στις εξής χώρες: Κορέα, Ισπανία, Γαλλία, Ιταλία, Κροατία, Σλοβενία, Βέλγιο, Ιράν, Ολλανδία, Πορτογαλία, Αυστρία, Τσεχία, Σλοβακία, Δανία, Ελλάδα, Ισραήλ, Νορβηγία, Βουλγαρία, Ρουμανία, Φινλανδία, Περού, Μαυροβούνιο και  Βοσνία Ερζεγοβίνη



ΠΑΟΚ – ΑΕΚ: «Τρελαμένος» ο Αλμέιδα στο φινάλε – Δεν μπορούσε να τον συγκρατήσει κανείς!
ΠΑΟΚ – ΑΕΚ: «Τρελαμένος» ο Αλμέιδα στο φινάλε – Δεν μπορούσε να τον συγκρατήσει κανείς!
Super League: "Μάχη" ΑΕΚ, ΠΑΟΚ, Ολυμπιακού για τίτλο, "αυτοκτόνησε" και μένει εκτός ο Παναθηναϊκός
Super League: "Μάχη" ΑΕΚ, ΠΑΟΚ, Ολυμπιακού για τίτλο, "αυτοκτόνησε" και μένει εκτός ο Παναθηναϊκός
Παναθηναϊκός - Άρης 0-1: «Ταφόπλακα» στις ελπίδες τίτλου και αποδοκιμασίες στη Λεωφόρο
Παναθηναϊκός - Άρης 0-1: «Ταφόπλακα» στις ελπίδες τίτλου και αποδοκιμασίες στη Λεωφόρο
Γ' Εθνική: Φιέστα ανόδου στη Νέα Σμύρνη για τον Πανιώνιο - Το πανόραμα της Γ' Εθνικής
Γ' Εθνική: Φιέστα ανόδου στη Νέα Σμύρνη για τον Πανιώνιο - Το πανόραμα της Γ' Εθνικής
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved