Παπαφωτίου στο Onsports: «Η μαζική υστερία δε βοηθάει»!  (photos)

Παπαφωτίου στο Onsports: «Η μαζική υστερία δε βοηθάει»! (photos)

Η Αθηνά Παπαφωτίου, που αγωνίζεται στην Λαρντίνι Φιλοτράνο μίλησε στο Onsports.gr για την κατάσταση που επικρατεί στην Ιταλία, λόγω του Κορονοϊού, συνιστά ψυχραιμία καθώς επικρατεί υπερβολικός πανικός!

Η διεθνής πασαδόρος που είναι η μοναδική Ελληνίδα, που αγωνίζεται φέτος στο καμπιονάτο, αρχικά ανέφερε: «Γενικά επικρατεί υπερβολικός πανικός θα έλεγα, όμως κατοικώ στο Φιλοτράνο και εδώ ακόμη δεν έχει κρούσματα. Ενώ μόλις χθες ανακοινώθηκε κρούσμα στην ευρύτερη περιοχή του Μάρκε. Παρόλα αυτά τα μέτρα ήδη δημιουργούν μια αίσθηση ανασφάλειας. Στα σούπερ μάρκετ πάμε κανονικά, ενώ μόνο μερικούς χώρους μαζικής εστίασης έχουν κλείσει προληπτικά και σύμφωνα με τις γενικές οδηγίες του κράτους. Εμείς προπονήσεις κάνουμε κανονικά και αν δεν βγει καινούρια ανακοίνωση θα παίξουμε και την Κυριακή. Αν ωστόσο βγει, κάτι την τελευταία στιγμή θα γίνει η αγωνιστική κεκλεισμένων των θυρών».

Εν συνεχεία η Αθηνά Παπαφωτίου υπογράμμισε: «Καλά κάνουν και προσπαθούν να περιορίσουν την εξάπλωση του, ώστε οι ευπαθείς ομάδες να μην έρθουν σε επαφή με τον ιό. Εκεί είναι πραγματικά ο κίνδυνος, αλλά δε χρειάζεται πανικός και υστερία. Ο καθένας με προσωπική ευθύνη να τηρεί τις συνθήκες υγιεινής κι όταν αντιμετωπίσει οποιοδήποτε σύμπτωμα να απευθυνθεί στους αρμόδιους γιατρούς νοσοκομεία και να κάνει τις  απαραίτητες εξετάσεις και να λάβει οδηγίες».

Σχετικά με το αν την έχουν πάρει τηλέφωνα από την Ελλάδα, τόνισε με νόημα: «Ναι πολλοί και όχι μόνο από Ελλάδα. Έχουν ανησυχήσει πάρα πολλοί και με ρωτάνε πως είναι η κατάσταση και μήπως να γυρίσω πίσω. Αλλά νομίζω από αυτά που αναπαράγονται στις ειδήσεις και στα μέσα μαζικής ενημέρωσης, δημιουργείται ένα κοινό αίσθημα πανικού κυρίως επειδή πρόκειται για κάτι που δεν γνωρίζουμε καλά. Έτσι θεωρώ πως με την σωστή ενημέρωση σε δεύτερη φάση όλοι κάπως ηρεμούν, καθώς σε τελική ανάλυση μόνο με ψυχραιμία μπορείς να χειριστείς σωστά οποιοδήποτε πρόβλημα. Ψυχραιμία και σωστή ενημέρωση. Σίγουρα είναι ανησυχητικό να κλείνουν όλα γύρω σου και ο κόσμος να κυκλοφορεί με μάσκες, αλλά κι η μαζική υστερία δε βοηθάει σε τίποτα»!



ΝΒΑ: Πρόστιμο 25.000 δολαρίων στον Ράσελ
ΝΒΑ: Πρόστιμο 25.000 δολαρίων στον Ράσελ
Ο Πύρρος Δήμας στην πρώτη φωτογραφία με τη νεογέννητη κορούλα του
Ο Πύρρος Δήμας στην πρώτη φωτογραφία με τη νεογέννητη κορούλα του
Σκωτία: Εύκολη νίκη για τους Ρέιντζερς
Σκωτία: Εύκολη νίκη για τους Ρέιντζερς
ΝΒΑ: Το Κλίβελαντ προκρίθηκε στα ημιτελικά
ΝΒΑ: Το Κλίβελαντ προκρίθηκε στα ημιτελικά
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved