Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Κλειστού Στίβου: Τέσσερις Έλληνες σε τελικούς

Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Κλειστού Στίβου: Τέσσερις Έλληνες σε τελικούς

Εξαιρετική παρουσία για τους Έλληνες αθλητές στο πρωινό πρόγραμμα της πρεμιέρας του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος Κλειστού Στίβου στη Γλασκόβη.

Τέσσερις προκρίσεις σε τελικά αγωνίσματα απέσπασαν οι Έλληνες αθλητές που συμμετείχαν στο πρωινό πρόγραμμα της πρεμιέρας του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος κλειστού στίβου στη Γλασκώβη. Φυσικό ήταν επομένως να υπάρχει ικανοποίηση από τους πρωταγωνιστές για τις προκρίσεις και αισιοδοξία για τοις εμφανίσεις τους στον τελικό.

Ο Κώστας Μπανιώτης προκρίθηκε στον τελικό του ύψους στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα κλειστού στίβου της Γλασκώβης. Ο Έλληνας αθλητής στην 5η συμμετοχή του στη διοργάνωση, πέρασε στον τελικό του Σαββάτου (2/3, 20.00) με άλμα στα 2.25μ, καταλαμβάνοντας την 8η θέση μεταξύ των συνολικά 18 αθλητών που μετείχαν και στα δύο προκριματικά γκρουπ. Ο Μίλτος Τεντόγλου, από την πλευρά του, προκρίθηκε στον τελικό του μήκους στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα κλειστού στίβου της Γλασκώβης, στην πρώτη συμμετοχή του στη διοργάνωση. Ο 20χρονος άλτης είχε άλμα με την δεύτερη προσπάθεια στα 8.01μ (η πρώτη ήταν άκυρη) κι έπιασε το όριο (7.95μ) για τον τελικό της Κυριακής, όπου βέβαια προβάλει από τα φαβορί για το βάθρο.

Η Βούλα Παπαχρήστου προκρίθηκε στον τελικό του τριπλούν, στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα κλειστού στίβου της Γλασκώβης. Στην 4η συμμετοχή της στη διοργάνωση και στον πρώτο εφετινό αγώνα της, η Ελληνίδα αθλήτρια έκανε 14.28μ στην πρώτη προσπάθεια και χωρίς να κοπιάσει ιδιαίτερα πήρε την πρόκριση για τον τελικό, όπου θέλει να επαναλάβει την επιτυχία του 2017 στο Βελιγράδι (χάλκινο μετάλλιο). Τέλος, ο Νικόλας Σκαρβέλης προκρίθηκε στον τελικό της σφαιροβολίας στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα κλειστού στίβου της Γλασκώβης. Ο Έλληνας αθλητής στην πρώτη συμμετοχή του στη διοργάνωση, είχε καλύτερη βολή στα 20.34μ στον προκριματικό και κατετάγη 7ος, κάτι που σημαίνει ότι θα δώσει απόψε (22.35) «το παρών» στον τελικό. Ο Σκαρβέλης σημείωσε την καλύτερη εφετινή του επίδοση, αφού είχε 20.11μ, ενώ το ατομικό του ρεκόρ είναι 20.36.

Το πρωί της Παρασκευής (01/03) αγωνίστηκαν ακόμα δυο Έλληνες αθλητές και αθλήτριες. Ο Ανδρέας Δημητράκης δεν κατάφερε να προκριθεί στον τελικό των 1.500μ στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα κλειστού στίβου της Γλασκώβης. Στη δεύτερη συμμετοχή του στη διοργάνωση, ο Έλληνας αθλητής τερμάτισε 8ος στην 3η προκριματική σειρά με 3.50.94 (είχε φέτος 3.44.92) κι έμεινε εκτός τελικού. Πρώτος στη σειρά ήταν ο Πολωνός Λεβαντόφσκι με 3.47.49. Επίσης, η Ειρήνη Βασιλείου δεν κατάφερε να προκριθεί στα ημιτελικά των 400μ στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα κλειστού στίβου της Γλασκώβης. Η Ελληνίδα αθλήτρια, στην πρώτη συμμετοχή της στη διοργάνωση, συμμετείχε στην 7η προκριματική σειρά και με 53.66 (είχε κάνει φέτος ατομικό ρεκόρ με 53.39) κατετάγη 5η και 26η στο σύνολο, με την Ολλανδέζα Ντε Βίτε να τερματίζει πρώτη με 52.56. Στην 6η σειρά έτρεξε για την Κύπρο η Ελένη Αρτυματά που με 53.49 κατετάγη 5η και 24η στο σύνολο με νέο ατομικό ρεκόρ.

Οι δηλώσεις των Ελλήνων αθλητών

«Ήταν ελάχιστα άκυρο το πρώτο μου άλμα, ωστόσο στη δεύτερη προσπάθεια όλα πήγαν καλά. Είμαι αισιόδοξος για τον τελικό, ήρθα για να κατακτήσω μετάλλιο, μου αρέσει το στάδιο και ο αγωνιστικός χώρος», είπε ο Τεντόγλου, που αναφέρθηκε και στους αντιπάλους του στον τελικό. «Θεωρώ πως ο Νίλσον είναι ο πιο επικίνδυνος, ωστόσο και ο Νικιφόροφ έδειξε πως είναι σε καλή κατάσταση. Σε κάθε περίπτωση είναι τελικός Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος και ο καθένας θα μπορέσει να κυνηγήσει το καλύτερο».

Η Βούλα Παπαχρήστου είπε από την πλευρά της: «Οταν συνέβη το περιστατικό με τον τραυματισμό μου δεν χάσαμε την ψυχραιμία μας. Είχαμε πλάνο και δουλέψαμε σωστά. Κάναμε όλα όσα έπρεπε για να διατηρηθούμε σε καλό επίπεδο. Δεν με άγχωνε το γεγονός ότι δεν έχω κάνει αγώνες. Έχω την εμπειρία να διαχειριστώ μια τέτοια κατάσταση. Ο προκριματικός ήταν για εμένα μια γρήγορη διαδικασία. Δεν ήθελα να χάσω ενέργεια και δυνάμεις. Τώρα κυνηγάω το καλύτερο δυνατό στον τελικό της Κυριακής».

Όσο για το Νικόλα Σκαρβέλη, που στην πρώτη συμμετοχή του στη διοργάνωση πέρασε στον τελικό της σφαιροβολίας, τόνισε: «Είμαι πάρα πολύ χαρούμενος. Κατάφερα στον αγώνα στόχο της χρονιάς να κάνω την καλύτερη παρουσία μου. Από την αρχή της σεζόν με τον προπονητή μου αυτό είχαμε θέσει ως στόχο. Είναι σημαντικό για εμένα ότι καταφέρνω να κάνω αυτή την εμφάνιση με τα χρώματα της Ελλάδας. Ο εθνικός προπονητής Γιάννης Κουτσιώρας, που με επέβλεπε, μου είπε τώρα πάμε για το ρεκόρ. Ελπίζω να το κυνηγήσω στον απογευματινό τελικό».

Ο Κώστας Μπανιώτης θα δώσει για 4η φορά το «παρών» στον τελικό του ύψους σε Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα και για την επιτυχία του είπε μετά την πρόκριση που πήρε: «Είχα αρκετές δυσκολίες, αφού η φόρα μου είναι μεγάλη και δεν μου έφτανε ο χώρος, με αποτέλεσμα να βγαίνω ψηλά στη στροφή και να πατάω καλώδια. Ο τελικός θα είναι εντελώς διαφορετικός και ανοιχτός για όλους. Είμαι καλά και θέλω να το δείξω στον τελικό, διεκδικώντας μια θέση ψηλά στην κατάταξη. Αυτός που θα είναι πιο ξεκούραστος θα είναι κι αυτός που θα είναι πιο ανταγωνιστικός».

Η Ειρήνη Βασιλείου μπορεί να μην κατάφερε να πάρει την πρόκριση στα 400μ, όμως έμεινε ικανοποιημένη από την πρώτη παρουσία της στη διοργάνωση: «Είμαι πολύ ευχαριστημένη από την εμφάνισή μου. Τον τελευταίο μήνα, λόγω των καιρικών συνθηκών, δεν καταφέραμε να κάνουμε την προπόνηση που θα θέλαμε. Παρόλα αυτά κατάφερα να έρθω εδώ και να τρέξω κοντά στο ρεκόρ μου. Συνεχίζω την προετοιμασία μου για τον ανοιχτό στίβο, εκεί όπου οι προκλήσεις θα είναι πολλές».

Ο Ανδρέας Δημητράκης εκπροσώπησε τη χώρα μας στα 1.500μ, ωστόσο δεν μπόρεσε να πάει όσο καλά θα ήθελε, αφού τερμάτισε σε 3.50.94, επίδοση που του έδωσε την όγδοη θέση στη σειρά του και την 22η στο σύνολο. «Θεωρητικά η τρίτη κούρσα είναι και η γρηγορότερη. Αυτό που δεν ήθελα να συμβεί ήταν να πάει σε ρυθμό τακτικής, όπως κι έγινε. Δεν είμαι ικανοποιημένος από την παρουσία μου. Ίσως αν δεν είχε προηγηθεί ο τραυματισμός, τα πράγματα να ήταν διαφορετικά».



NBA: Δεν υπάρχει! Οι Νάγκετς έκαναν ζέσταμα με παντόφλες - Αυτός είναι ο λόγος (video)
NBA: Δεν υπάρχει! Οι Νάγκετς έκαναν ζέσταμα με παντόφλες - Αυτός είναι ο λόγος (video)
Πέθανε ο δημοσιογράφος Στράτος Σεφτελής
Πέθανε ο δημοσιογράφος Στράτος Σεφτελής
Λιονέλ Μέσι: Οδήγησε με οργια στην ανατροπή την Ίντερ Μαϊάμι - Συνεχίζει στην κορυφή (video)
Λιονέλ Μέσι: Οδήγησε με οργια στην ανατροπή την Ίντερ Μαϊάμι - Συνεχίζει στην κορυφή (video)
Formula 1: Στοχεύει στον κορυφαίο η Mercedes!
Formula 1: Στοχεύει στον κορυφαίο η Mercedes!
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved