Προ Ρέκο η κυρίαρχος

Προ Ρέκο η κυρίαρχος

Η Προ Ρέκο δείχνει ότι, όχι άδικα, θεωρείται η Νο 1 ομάδα της Ιταλίας, στο πρωτάθλημα πόλο της Α1 των ανδρών. Στον πρώτο τελικό των play offs επικράτησε με 12-9 της Σαβόνα και έκανε το πρώτο βήμα για την κορυφή, όπως και πέρυσι.

Η καλή ημέρα από την αρχή φαίνεται και οι περυσινοί πρωταθλητές  άρχισαν πολύ καλά τον αγώνα και πήραν γρήγορα διαφορά 3 γκολ, στο ημίχρονο. Ο αγώνας ήταν πολύ δυνατός και  σκληρός με χαρακτηριστικό ότι στο ημίχρονο είχαν ήδη δοθεί 19 αποβολές (10 στη Ρέκο, 9 στη Σαβόνα). Στην αρχή του 2ου ημιχρόνου, η Σαβόνα αν και κυνηγούσε συνέχεια το σκορ, έστρωσε την αμυντική της λειτουργία και δημιούργησε τις ευκαιρίες, αναγκάζοντας τη Ρέκο σε λάθη. Οι παίκτες της κατάφεραν και έκλεβαν την μπάλα και έβγαιναν στην επίθεση. Ο Τεμπέστι  όμως είχε κατεβάσει τα ρολά, και δεν επέτρεψε στη Σαβόνα να πετύχει γκολ έστω και με πέναλτι, σε εκτέλεση του Γιάνοβιτς. Ο Ούγγρος  Τίμπορ Μπένετεκ, έδειξε για ακόμη μια φορά την κλάση του, σημειώνοντας ένα γκολ, που μόνο αυτός μπορεί, σε μία χαμένη φάση με το τέλος  του χρόνου της επίθεσης. Η κάτοχος του LEN TROPHY Σαβόνα δεν κατάφερε σε κανένα σημείο του αγώνα να μπει στο παιχνίδι με τη διαφορά να παραμένει στα 2-3 γκολ.
Τα οκτάλεπτα: 4-2, 4-3, 1-2, 3-2
Τα γκολ της Ρέκο (7/14 στον παραπάνω): Μπένετεκ 3, Φιλιόλι 3, Ιβοβιτς 2, Φίγκαρι 1, Τζωρτζέτι 1, Φελούγκο 1, Ζλόκοβιτς 1.
Τα γκολ της Σαβόνα (7/14 στον παραπάνω, 0/1 πέναλτι) Γιάνοβιτς 3, Ασταρίτα 2,  Λαπένα 1, Γκ. Φιορεντίνι 1,  Τζιάκοπο 1, Αικάρντι 1.

Μοιρασμένα τα στατιστικά του αγώνα , με μικρές διαφορές για τις δύο ομάδες. Αναλυτικά:
ΠΡΟ ΡΕΚΟ: Σουτ 29, Γκολ 12, Αποκρούσεις τερματοφύλακα 7, Αμυντικά μπλοκ 3, Άουτ 4, Δοκάρια 3

ΣΑΒΟΝΑ: Σουτ 25, Γκολ 9, Αποκρούσεις τερματοφύλακα 7, Αμυντικά μπλοκ αμυντικών 2, Άουτ 4, Δοκάρια 3

Μετά το τέλος του αγώνα ο προπονητής της Προ Ρέκο Πίνο Πόρτζιο, παραδέχθηκε την ανωτερότητα της ομάδας του: «Ήμασταν πολύ καλά. Ξεκινήσαμε εντυπωσιακά και θα μπορούσαμε να είχαμε διευρύνει κι άλλο την διαφορά αν δεν χάναμε κάποια σουτ από πολύ καλές θέσεις τα οποία απέκρουσε ο Βολάρεβιτς. Τώρα, και έχοντας ήδη 27 συνεχόμενες νίκες, θεωρώ σχεδόν αδύνατο να χάσουμε 2 σερί φορές. Πάμε στη Σαβόνα για να τελειώσουμε εκεί το πρωτάθλημα».
Και για να μη νομίζετε ότι συμβαίνουν μόνο εν Ελλάδι τα προβλήματα με τη διαιτησία, ο Πόρτσιο απάντησε με το δικό του τρόπο, στις διαμαρτυρίες των ανθρώπων της Σαβόνα: « Όσον αφορά στους διαιτητές και τις διαμαρτυρίες, ίσως θα πρέπει τον επόμενο αγώνα να τον παίξουμε στην Ιερουσαλήμ δίπλα στο τοίχος των δακρύων».

Αντίθετα, ο Κλαούντιο Μιστράντζελο, προπονητής της Σαβόνα, παραδέχθηκε τα λάθη του: «Οι παίκτες μου πολέμησαν σκληρά σε αυτό το παιχνίδι. Ήταν ίσως λάθος μου που πήρα τάιμ άουτ 3΄πριν το τέλος, ενώ χάσαμε πολλές από τις πιθανότητές μας στο χαμένο πέναλτι. Είμαι ευχαριστημένος από το ποσοστό μας στον παίκτη λιγότερο».
Οι διαιτητές παντού οι ίδιοι, σύμφωνα με τις δηλώσεις των ειδικών: «Η Ρέκο είναι μια μεγάλη πόλη, με καλή και προσεγμένη οργάνωση και η Σαβόνα είναι μία καλά οργανωμένη μικρή πλατεία Οι διαιτητές δεν αντιμετώπισαν τις δύο ομάδες, με τον ίδιο τρόπο».

Στο μικρό τελικό, η Ποζίλιπο με 5 συνεχόμενα γκολ του Γκάλο κατάφερε να επικρατήσει της Μπολιάσκο με 11-8.
Μετά τον αγώνα ο προπονητής της Ποζίλιπο, Κάρλο Σίλιπο μίλησε και αυτός, για το παιχνίδι του πρωταθλήματος: «Η Ρέκο δίκαια πήρε τη νίκη, από τη στιγμή που πήρε προβάδισμα και δεν το έχασε ποτέ. Το κλειδί της επιτυχίας ήταν το εντυπωσιακό ξεκίνημα της ομάδας του Πόρτζιο, η οποία πήρε γρήγορα προβάδισμα με 3-0.Κορυφαίοι αντίστοιχα για τις δύο ομάδες, ο Μπένετεκ από τη Ρέκο και ο Γιάνοβιτς από τη Σαβόνα. Η Σαβόνα δείχνει ικανή να πάρει το παιχνίδι  στην έδρα της».

Για την 5η θέση που οδηγεί στο LEN TROPHY, η Μπρέσια πέτυχε μεγάλη νίκη με10-9 επί της Φλωρεντίας και απέκτησε προβάδισμα. Κορυφαίος σκόρερ του αγώνα ο Πρεσιούτι με 6 γκολ. Οι «Βιόλα» στο 2ο  ημίχρονο πάλεψαν, αλλά δεν κατάφεραν να  οδηγήσουν τον αγώνα, στην παράταση, όπως ήλπιζαν
Τα οκτάλεπτα: 4-3, 3-0, 1-2, 2-4
Τα γκολ της Μπρέσια: Πρεσιούτι 6, Ελεζ 2,  Φρανίσεβιτς 2.
Τα γκολ της Φλωρεντία: Παγκάνι 2, Γκόμπι 2, Βίνι 2, Ράντου 1, Μαντολίνο 1, Κόκι 1.



AEK: Η όμορφη «κιτρινόμαυρη» ιστορία του Τάσου με τη φανέλα του Σαμπανάτζοβιτς
AEK: Η όμορφη «κιτρινόμαυρη» ιστορία του Τάσου με τη φανέλα του Σαμπανάτζοβιτς
Γκιώνης: Συγκλονιστική φωτογραφία με την ελληνική σημαία μετά την πρόκριση στους Ολυμπιακούς Αγώνες
Γκιώνης: Συγκλονιστική φωτογραφία με την ελληνική σημαία μετά την πρόκριση στους Ολυμπιακούς Αγώνες
Υποψήφια η Βαρκελώνη για το επόμενο Final 4
Υποψήφια η Βαρκελώνη για το επόμενο Final 4
Ολυμπιακοί Αγώνες 2024: Ο Παναγιώτης Γκιώνης πάει Παρίσι με ιστορική επίδοση!
Ολυμπιακοί Αγώνες 2024: Ο Παναγιώτης Γκιώνης πάει Παρίσι με ιστορική επίδοση!
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved