Συνέχεια στην επιτυχία για την Αθλητική Ένωση Αστυνομικών Ελλάδος

Συνέχεια στην επιτυχία για την Αθλητική Ένωση Αστυνομικών Ελλάδος

Με αφορμή τις εκλογές της Αθλητικής Ένωσης Αστυνομικών Ελλάδος στις 24/11 ας θυμηθούμε πώς μπήκε στον δρόμο των επιτυχιών όπου στοχεύει να παραμείνει.

Η Αθλητική Ένωση Αστυνομικών μπήκε στη ζωή μας μετά την τεράστια επιτυχία της κατάκτησης του 3ου συνεχόμενου Χρυσού Μεταλλίου στο 8ο Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Καλαθοσφαίρισης αστυνομικών. Μπαίνοντας στ’ άδυτα της Αθλητικής Ένωσης βρήκαμε ακούραστους εργάτες του αθλητισμού, οι οποίοι στον ελεύθερο τους χρόνο, μετά από την εκτέλεση των υπηρεσιακών τους υποχρεώσεων έχουν οργανώσει και οικοδομήσει έναν οργανισμό πρότυπο.

Σημαντικότερο όλων είναι πως η ΑΕΑΕ δεν επιβαρύνει το Ελληνικό δημόσιο ούτε κατ’ ελάχιστο, καθώς με χρηστή διαχείριση, και με την προσέλκυση πολλών χορηγιών και δωρεών το οικονομικό ισοζύγιο είναι θετικό. Ο νυν Αντιπρόεδρος Γιώργος Τζατζάκης μαζί με τον ταμία Κώστα Ζακεστίδη και τους συνεργάτες τους, μέλη της ΑΕΑΕ, κατάφεραν να προσελκύσουν εταιρείες κολοσσούς, την Περιφέρεια Αττικής και το Υφυπουργείο Αθλητισμού.

Έχουν καταφέρει να φτιάξουν μια ομάδα εργασίας η οποία με μεράκι αλλά και αυταπάρνηση, έχει προσφέρει τα μέγιστα στον αστυνομικό αθλητισμό. Πέραν του ποδοσφαίρου αλλά και του εθνικού αθλήματος της καλαθοσφαίρισης, στα οποία διεξάγεται εσωτερικό πρωτάθλημα υπηρεσιών στα οποία συμμετέχουν περί των 3000 αστυνομικών, με προσπάθειες των μελών της υπάρχουσας Διοίκησης έχει επιτευχθεί άνθιση στα αθλήματα όπως του τζούντο, της πάλης, του ΤΑΕ ΚΒΟ ΝΤΟ, της επιτραπέζιας αντισφαίρισης, του τένις, του βόλεϊ, της χιονοδρομίας, ακόμα και του μηχανοκίνητου αθλητισμού.

Κατά τη θητεία της διοίκησης παραδόθηκαν δωρεάν μαθήματα σκάκι και Shotokan στα παιδιά των μελών της ΑΕΑΕ.
Αθλητές πρότυπα, ολυμπιονίκες και παγκόσμιοι πρωταθλητές έχουν στηρίξει και στηρίζουν την ΑΕΑΕ, όπως τα αδέρφια Ξενοφών και Γιώργος Κουτσιούμπας (πάλη), η Μαρία Καρπαθάκη (ΤΑΕ ΚΒΟ ΝΤΟ), ο Χριστόφορος Μερούσης (Μαραθώνιος), ο Γιώργος Πετράκης (τζούντο) και άλλοι πολλοί από ομαδικά και ατομικά αθλήματα.

Σημαντικές διεθνείς επιτυχίες και πολλά χρυσά μετάλλια ήρθαν στην Ελλάδα και προέβαλαν τον αστυνομικό αθλητισμό σε όλα τα μήκη και πλάτη της υφηλίου. Κορυφαίες στιγμές ορίζονται τα μετάλλια που κατακτήθηκαν κατά τη διάρκεια των παγκόσμιων αγώνων στις ΗΠΑ το 2015, στην καλαθοσφαίριση, στο τζούντο, στην άρση βαρών και στο Ταε Κβον Ντο. Οι αθλητές της χιονοδρομίας κατέκτησαν τις κορυφές των Ελβετικών, Γαλλικών και Αυστριακών Άλπεων συναγωνιζόμενοι με παγκόσμιους πρωταθλητές χιονοδρομικών αθλημάτων. Η ομάδα ποδοσφαίρου χάρισε το ασημένιο μετάλλιο στην πατρίδα μας στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα του 2014 στην Πράγα. Η Ελληνική σημαία και η σημαία της Ελληνικής Αστυνομίας ανυψώθηκε μέχρι και στο μακρινό Άμπου Ντάμπι. Σημειώνεται ότι το ποδαρικό έκαναν οι γυναίκες της Ελληνικής αστυνομίας οι οποίες έχουν κατακτήσει μετάλλια και στις τρείς διοργανώσεις που έχουν συμμετάσχει.

Το μεγαλύτερο όμως επίτευγμα της τελευταίας διοίκησης είναι η φιλανθρωπική δράση αυτής, το άνοιγμα προς την κοινωνία και προσφορά χαράς και ελπίδας σε ευπαθείς κοινωνικές ομάδες. Φιλανθρωπικές δράσεις για το Χατζηπατέρειο Ίδρυμα, το Χαμόγελο του παιδιού, το Κοινωνικό παντοπωλείο Πεντέλης, το Αντικαρκινικό ίδρυμα παίδων, το ίδρυμα Μέλισσα. Δράσεις για τις οποίες έχουν απονεμηθεί τιμητικές βραβεύσεις από την UNESCO, την Ολυμπιακή Επιτροπή και λοιπούς φορείς.

Με μπροστάρηδες νέους και άξιους ανθρώπους που στηρίζουν τον Αστυνόμο Γιώργο Τζατζάκη, στόχος αυτής της ομάδας εργασίας τα επόμενα χρόνια είναι να κάνει γνωστή την Αθλητική Ένωση Αστυνομικών Ελλάδος ακόμη πιο πολύ στην Ελληνική κοινωνία, προβάλλοντας ένα διαφορετικό προφίλ του Έλληνα Αστυνομικού. Επίσης, να προσφέρει στο κοινωνικό γίγνεσθαι με την αύξηση συμμετοχής σε κοινωνικές και φιλανθρωπικές δράσεις. Σημαντικότερο όλων είναι η εκπλήρωση του καταστατικού σκοπού αυτής, δηλαδή η περαιτέρω ανάπτυξη του αθλητισμού, με την διατήρησή του αθλητικού - αγωνιστικού επιπέδου των ομάδων που είχαν επιτυχίες στις πρόσφατες διοργανώσεις, την ενίσχυση των ομάδων που προσπάθησαν να κατακτήσουν το βάθρο αλλά δεν τα κατάφεραν και με την ανεύρεση αθλητών οι οποίοι θα αναπτύξουν αθλήματα στα οποία δεν είχαμε μέχρι τώρα συμμετοχή.

Αποτέλεσμα αυτών θα είναι μια ΑΕΑΕ ισχυρή, με έντονη παρουσία στο αθλητικό και κοινωνικό γίγνεσθαι, αδέσμευτη και ακομμάτιστη, που θα είναι άξια να εκπροσωπεί την Ελληνική Αστυνομία, που θα συνεργάζεται με φορείς αθλητισμού, τις αντίστοιχες Ομοσπονδίες των αθλημάτων και την ΥΦΑΑ. Μια ΑΕΑΕ που θα την εκπροσωπούν οι άξιοι και θα προσφέρει στα μέλη της τρόπους εκγύμνασης, αθλητικής ενασχόλησης και εκτόνωσης εντός των γηπέδων.



Συνεχίζεται η άνοδος της τιμής του ελαιόλαδου
Συνεχίζεται η άνοδος της τιμής του ελαιόλαδου
ATP: Ο Τζόκοβιτς στην κορυφή για 417η εβδομάδα, στο Νο11 ο Τσιτσιπάς
ATP: Ο Τζόκοβιτς στην κορυφή για 417η εβδομάδα, στο Νο11 ο Τσιτσιπάς
Λάτσιο: Εποχή Τούντορ στην ομάδα της Ρώμης
Λάτσιο: Εποχή Τούντορ στην ομάδα της Ρώμης
Σαρακοστή: Τα οφέλη της νηστείας για τον οργανισμό και τα δημοφιλέστερα τρόφιμα
Σαρακοστή: Τα οφέλη της νηστείας για τον οργανισμό και τα δημοφιλέστερα τρόφιμα
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved