Το World Superbike έχει όλα όσα θέλεις: Γκάζι, αγώνες, μηχανές και όμορφες παρουσίες

Το World Superbike έχει όλα όσα θέλεις: Γκάζι, αγώνες, μηχανές και όμορφες παρουσίες

Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Superbike και το Onsports.gr βρέθηκε στη Χερέθ ντε λα Φροντέρα της Ανδαλουσίας για να δει από κοντά τον αγώνα, να βιώσει την αδρεναλίνη και να συνομιλήσει με τους πολλά υποσχόμενους πιλότους Alex Lowes και Michael van der Mark, που τρέχουν με την Yamaha Racing Team with RIZLA+.

Πώς επιλέχθηκαν οι δύο συγκεκριμένοι πιλότοι και ποιο είναι το συστατικό της επιτυχίας για να βρεθεί η ομάδα ανάμεσα στις κορυφαίες του πρωταθλήματος;

Σύμφωνα με τον Ian Norman, Διευθύνοντα Σύμβουλο της Crescent Motorcycles που έχει την ευθύνη της τεχνικής και τεχνολογικής υποστήριξης της ομάδας, τρία είναι τα κριτήρια για την επιλογή ενός οδηγού: Δυνατότητα, ικανότητα, απόδοση. Φυσικά, σύμφωνα με τον ίδιο, σημαντικό ρόλο παίζει η σωματική διάπλαση του πιλότου, «η ενδυνάμωση», όπως μας είπε χαρακτηριστικά, όσο μας ανέλυε τα τεχνικά χαρακτηριστικά των μηχανών.

Σ2

Γκάζι και 320 χλμ/ώρα

Μια ιδιαίτερα απαιτητική, ελικοειδή, πίστα κλήθηκαν να διανύσουν οι πολλά υποσχόμενοι πιλότοι Alex Lowes και Michael van der Mark. Ο 27χρονος Alex Lowes ήξερε ότι θέλει να γίνει πιλότος από την ηλικία των 6 ετών. Μάλιστα, έχει έναν δίδυμο αδερφό, επίσης πιλότο. Τον ρωτώ αν πρόκειται για ένα εκ γενετής ταλέντο. «Είναι ένα πάθος που μας μετέδωσαν οι γονείς μας από πολύ μικρή ηλικία. Από μικροί, που κάναμε ποδήλατο, ήμασταν ανταγωνιστικοί. Τώρα, πια, βοηθούμε πολύ ο ένας τον άλλο».

Ο ίδιος, όταν τρέχει, προσπαθεί να έχει ένα πλάνο στο μυαλό του, αν και, όπως εξομολογείται, δεν έχει φοβηθεί ποτέ για τη ζωή του. «Προσπαθώ να είμαι εστιασμένος σε αυτό που κάνω, σκεπτόμενος πάντα την επόμενη στροφή, την επόμενή μου κίνηση».

Ο 25χρονος Michael van der Mark, αν και μικρότερος, φαίνεται πως έχει ήδη τη διάθεση να κατακτήσει τις πίστες του κόσμου. «Διαρκώς θέλεις να πας όλο και πιο γρήγορα, οπότε σε κάθε στροφή προσπαθείς να προετοιμαστείς για την επόμενη» μου λέει, όταν τον ρωτώ τι σκέφτεται όσο βρίσκεται στο τιμόνι. «Ήταν η δουλειά των ονείρων μου» θυμάται και νοητά γυρίζει πίσω, όταν ήταν 12 χρονών και το ανακοίνωσε στους γονείς του.

Σ3

Στο γκαράζ οι εργασίες είναι πυρετώδεις. Το ίδιο και στην πίστα, όσο οι δύο πιλότοι σκίζουν την άσφαλτο. Αγωνία, αδρεναλίνη και χειροκροτήματα εμψύχωσης, όλα ανάμεικτα. Το πλήθος τρέχει από τη μία πλευρά του αίθριου στην άλλη, για να παρακολουθήσει τις εξελίξεις. Ο ήχος από τις μηχανές, το γκάζι, έχει εξαφανίσει κάθε άλλο ήχο. Οι δύο πιλότοι ολοκληρώνουν τους 20 γύρους της πίστας και βγάζουν τα κράνη.

Η αποστολή ολοκληρώθηκε με επιτυχία και η ικανοποίηση στέλνει χαμόγελα σε όλους τους εμπλεκόμενους. Αγκαλιές, αναμνηστικές φωτογραφίες και αυτόγραφα ολοκληρώνουν το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Superbike.

Σ4

Keep rolling!

To RIZLA+ η Νο.1 μάρκα χαρτιών για στρίψιμο και φίλτρων στον κόσμο είναι επίσημος χορηγός της ομάδας της Yamaha στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Superbike, την οποία στηρίζει δυναμικά από το 2016! Με τη χορηγία της Yamaha στο WSBK, το RIZLA+ επιβεβαιώνει το δυναμικό χαρακτήρα και εκφράζει εκείνους που δε συμβιβάζονται και δεν εφησυχάζουν.

Τη σημαντικότητα της χορηγίας του RIZLA+ σημείωσε ο οδηγός με το νούμερο «22», Alex Lowes: «Χρειαζόμαστε την οικονομική υποστήριξη των χορηγών καθώς σε διαφορετική περίπτωση δεν θα μπορούσαμε να κάνουμε αυτή τη δουλειά, τη δουλειά μας. Η συνεργασία συγκεκριμένα με το RIZLA+ είναι απλά φανταστική».

Το RIZLA+ έχει ένα μακροχρόνιο πάθος και μία ιστορική σύνδεση με την αγωνιστική μοτοσικλέτα, αλλά και η Yamaha έχει εκφράσει έντονο ενθουσιασμό για τη συνεργασία με το RIZLA+ στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Superbike.
«Χωρίς αυτή την υποστήριξη δεν θα μπορούσαμε να συμμετάσχουμε στους αγώνες. Είμαστε μία πολυπληθής ομάδα, που λειτουργούμε σωστά και άρτια χάρη σε αυτή την οικονομική ενίσχυση» προσθέτει ο Michael van der Mark.

Σ5

Τα κορίτσια της RIZLA+

Να σημειωθεί πως όμορφες παρουσίες (ξανθές, μελαχρινές και καστανές) έκαναν το Σαββατοκύριακό μας ακόμη πιο ενδιαφέρον, ενώ τα καλλίγραμμα σώματά τους έκαναν ακόμη πιο εντυπωσιακή τη στολή της RIZLA+. Όπως ήταν λογικό, δεν υπήρξε άνθρωπος που δεν έκανε μια στάση για να φωτογραφηθεί με τα όμορφα κορίτσια που απλόχερα μοίραζαν τη θετική τους αύρα!

Σ6
Αξίζει να σημειωθεί πως το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Superbike ξεκίνησε το 1988 και συνεχίζει ακάθεκτο προσφέροντας ανεπανάληπτες στιγμές συγκίνησης στους θεατές του. Διεξάγεται σε 13 αγωνιστικούς γύρους και ο αγώνας της Ισπανίας που διεξήχθη στην Χερέθ ντε λα Φροντέρα της Ανδαλουσίας ήταν ο προτελευταίος της σεζόν, με τον τελευταίο να διεξάγεται στο Κατάρ στις αρχές Νοεμβρίου.

Στο φετινό πρωτάθλημα, η Yamaha βρίσκεται στην 3η θέση της βαθμολογίας των κατασκευαστών, διατηρώντας την ομάδα της ανάμεσα στις κορυφαίες του πρωταθλήματος, και με τους δύο νεαρούς και πολλά υποσχόμενους πιλότους της, Alex Lowes και Michael van der Mark να ξεχωρίζουν.

Σε κάθε περίπτωση, τα αποτελέσματα και των δύο αγώνων ήταν θετικά και δικαίωσαν τις αποφάσεις της ομάδας στο 100%, αποδεικνύοντας την ετοιμότητα, την τεχνολογία, αλλά και τη συνοχή της. Well done!

Σ7



Φώτης Ιωαννίδης: Ένας «γίγαντας» για τον φορ του Παναθηναϊκού - «Τον θέλει και η Γιουβέντους»
Φώτης Ιωαννίδης: Ένας «γίγαντας» για τον φορ του Παναθηναϊκού - «Τον θέλει και η Γιουβέντους»
NBA: Δραματική πρόκριση των Σίξερς στα playoffs, «ζωντανοί» οι Μπουλς
NBA: Δραματική πρόκριση των Σίξερς στα playoffs, «ζωντανοί» οι Μπουλς
Εργκίν Αταμάν: «Έφυγε» από τη ζωή ο πατέρας του - Η ανακοίνωση της ΚΑΕ Παναθηναϊκός AKTOR
Εργκίν Αταμάν: «Έφυγε» από τη ζωή ο πατέρας του - Η ανακοίνωση της ΚΑΕ Παναθηναϊκός AKTOR
EOKAN: «Καμία ενημέρωση για θετικό δείγμα ποδοσφαιριστή της Εθνικής Ελλάδας»
EOKAN: «Καμία ενημέρωση για θετικό δείγμα ποδοσφαιριστή της Εθνικής Ελλάδας»
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved