Ελλάδα: Περηφάνια και… δάκρυα για τις νέες γυναίκες

Ελλάδα: Περηφάνια και… δάκρυα για τις νέες γυναίκες

Η εθνική ομάδα υδατοσφαίρισης νέων γυναικών ανέβηκε το βράδυ του Σαββάτου (9/9) στο δεύτερο... σκαλoπάτι του κόσμου.

Μονάχα η διαδικασία των πέναλτι στον τελικό με την Ρωσία, μπόρεσε να την κρατήσει μακριά από την κορυφή. Όμως οι στιγμές χαράς σε αυτή την διοργάνωση και κυρίως η ελπίδα για το μέλλον, κυριάρχησαν στις σκέψεις και τις λέξεις, μετά τον χαμένο τελικό. Εκεί που σίγουρα υπάρχει πάντα μία πικρή γεύση.

«Έχουμε μία πικρία γιατί χάσαμε στα πέναλτι. Έτσι είναι αυτή η ψυχοφθόρα διαδικασία. Είχαμε μία πολύ καλή παρουσία στο τουρνουά. Πολλά κορίτσια σταματούν από την εθνική νέων γυναικών. Τους εύχομαι καλή συνέχεια στο μέλλον και να μπορέσουν να βοηθήσουν την γυναικεία ομάδα. Συγχαρητήρια σε όλα τα κορίτσια. Ευχαριστώ πολύ τους συνεργάτες μου, τον Γιώργο Μορφέση που ήταν συνέχεια δίπλα μας, τον Άγγελο Γαρελίδη που ένα πρόβλημα υγείας τον κράτησε μακριά μας, της φυσιοθεραπεύτριά μας Έφη Βούλγαρη, την έφορό μας την Βασιλική Αρβανιτοπούλου και φυσικά την Ομοσπονδία για την στήριξη», είπε ο προπονητής της ομάδας Στέφανος Λέανδρος.

Τα κορίτσια δεν μπορούσαν να κρύψουν τα δάκριά τους. «Σε αυτό το τουρνουά ήμασταν αήττητες. Είναι πολύ σημαντική η δεύτερη θέση και το ασημένιο μετάλλιο. Αξίζουμε πολλά. Ο τελικός χάθηκε στα πέναλτι. Μακάρι κάποιες από μας να ξαναζήσουν τέτοιες στιγμές. Ευχαριστώ πολύ τον κόσμο, ήταν απίστευτο το συναίσθημα να τον ακούμε να μας χειροκροτεί διαρκώς. Δεν έχω λόγια για να περιγράψω την δύναμη που μας έδωσε», τόνισε η αρχηγός μας Ελευθερία Πλευρίτου, μιλώντας στις συμπαίκτριές της μετά το τέλος του αγώνα.

H Έλενα Ξενάκη, υποστήριξε πως δεν θα άλλαζε με τίποτα, τις στιγμές που έζησε στην διοργάνωση: «Έτσι είναι ο πρωταθλητισμός. Έχει χαρές και λύπες. Δεν είμαστε στεναχωρημένες για το ασημένιο μετάλλιο. Είναι μεγάλη επιτυχία. Μας μένει όμως μία πικρία, για την ατυχία που είχαμε στα πέναλτι. Συγχαρητήρια σε όλη την ομάδα. Αυτό που ζήσαμε δεν ξέρω αν θα μπορέσουμε να το ξαναζήσουμε. Όλες αυτές τις στιγμές δεν τις αλλάζω με τίποτα».

Η Ιωάννα Σταματοπούλου, από την πλευρά της δήλωσε: «Είναι πολύ μεγάλη επιτυχία το ασημένιο μετάλλιο. Πιστεύω πως η ομάδα μας άξιζε το χρυσό, αλλά τα πέναλτι είναι ρώσικη ρουλέτα. Ήμασταν άτυχες. Έχουμε όμως μέλλον. Αυτή ήταν και η τελευταία μου συμμετοχή στα ηλικιακά τμήματα της Εθνικής ομάδας, όπως και για άλλες παίκτριες της ομάδας. Μας αφήνει μια γλυκόπικρη γεύση, όμως τα όνειρα για το μέλλον συνεχίζονται».

Για το όνειρό της μίλησε η Μαριαλένα Σελετοπούλου: «Ήμασταν στην κορυφή και χάσαμε στα πέναλτι. Αυτό είναι επιτυχία. Είμαστε αήττητες και αφήσαμε μια παρακαταθήκη για το μέλλον. Ότι ζήσαμε ήταν ένα όνειρο. Έχουμε βάσεις , εμπειρίες και δυνατότητες για το μέλλον. Αν ισχύει ότι σε δύο χρόνια το Παγκόσμιο θα ξαναγίνει στον Βόλο, τότε μακάρι να ζήσουμε και πάλι μεγάλες στιγμές, κοντά σε αυτό τον κόσμο, που μας προκάλεσε ανατριχίλα με την στήριξή του.



Βέροια: Ο Πρόδρομος Κουτσούκης ενεπλάκη σε τροχαίο δυστύχημα
Βέροια: Ο Πρόδρομος Κουτσούκης ενεπλάκη σε τροχαίο δυστύχημα
Συνεχίζεται η άνοδος της τιμής του ελαιόλαδου
Συνεχίζεται η άνοδος της τιμής του ελαιόλαδου
ATP: Ο Τζόκοβιτς στην κορυφή για 417η εβδομάδα, στο Νο11 ο Τσιτσιπάς
ATP: Ο Τζόκοβιτς στην κορυφή για 417η εβδομάδα, στο Νο11 ο Τσιτσιπάς
Λάτσιο: Εποχή Τούντορ στην ομάδα της Ρώμης
Λάτσιο: Εποχή Τούντορ στην ομάδα της Ρώμης
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved