Άτυχος ο Ηλίας Παγκαλίδης κατετάγη 7ος, δεύτερη ευκαιρία στα ρεπεσάζ για την Γκουγκούδη

Άτυχος ο Ηλίας Παγκαλίδης κατετάγη 7ος, δεύτερη ευκαιρία στα ρεπεσάζ για την Γκουγκούδη

Με θέαμα υψηλού επιπέδου και συναρπαστικούς αγώνες συνεχίστηκε για τρίτη ημέρα η μεγάλη γιορτή της Πάλης, το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Παίδων Κορασίδων, στο Ολυμπιακό Κέντρο Πάλης στα Άνω Λιόσια.

Η κορυφαία διοργάνωση, για μία ακόμη φορά, εκτός από πολλούς αξιόλογους αθλητές προσέλκυσε και πολλούς επίσημους καλεσμένους. Μεταξύ άλλων, σήμερα παρακολούθησαν τους τελικούς ο υφυπουργός Παιδείας Δημήτρης Μπαξεβανάκης και ο Γενικός Γραμματέας Υπουργείου Εσωτερικών Τζανέτος Φιλιππάκος.
 
«Οι εντυπώσεις μας είναι εξαιρετικές. Νομίζω ότι είναι μία διοργάνωση η οποία έχει ιδιαίτερη επιτυχία. Το γεγονός ότι συμμετέχουν παραπάνω από 60 χώρες απ’ όλο τον κόσμο και το μεγάλο ενδιαφέρον με το οποίο παρακολουθούν τους αγώνες νομίζω ότι αξίζουν συγχαρητήρια στην ομοσπονδία και ειδικά σε αθλήματα όπως η πάλη που τα φώτα της δημοσιότητας για πολύ λίγο και για σύντομα διαστήματα πέφτουν πάνω τους. Είναι γνωστό ότι το περισσότερο διάστημα δουλεύουν αθόρυβα και δουλεύουν κυρίως για ένα μεράκι και για μία τρέλα Τους αξίζουν συγχαρητήρια για την επίμονή τους και για την σοβαρή προσπάθεια που γίνεται» τόνισε ο υφυπουργός Παιδείας Δημήτρης Μπαξεβανάκης.

Από τη μεριά του ο Γενικός Γραμματέας Υπουργείου Εσωτερικών Τζανέτος Φιλιππάκος τόνισε: «Να συγχαρούμε τους διοργανωτές. Έχει γίνει παρά πολύ καλή δουλειά παρά τις δυσκολίες που αντιμετωπίζει η πατρίδα. Η Πάλη είναι συνδεδεμένη με την Ελλάδα και μας έχει δώσει πολλούς πρωταθλητές. Τιμά την Ελλάδα. Προσπαθούμε ρομαντικά να επιτύχουμε το καλύτερο»
 
Ατυχος ο Παγκαλίδης

Το ελληνικό ενδιαφέρον ήταν στραμμένο στον Ηλία Παγκαλίδη, αλλά δυστυχώς η πορεία του σταμάτησε στον β’ γύρο των ρεπεσάζ της κατηγορίας των 85κ. της ελληνορωμαϊκής. Ο Ελληνας παλαιστής έχασε στις λεπτομέρειες την παρουσία του στον αγώνα για τη διεκδίκηση του χάλκινου μεταλλίου. Η αναμέτρηση κόντρα στον Άλεξ Σόζε από την Ουγγαρία κρίθηκε στις λεπτομέρειες, με τον Μαγυάρο να παίρνει τη νίκη με 2-1 χάρη σε έναν πόντο από ποινή που δέχθηκε ο Παγκαλίδης, ο οποίος προσπάθησε πολύ στα τελευταία δευτερόλεπτα και στο τέλος ξέσπασε – απογοητευμένος – σε κλάματα, με τον Σόζε να προσπαθεί να τον παρηγορήσει. 

«Έχω κρατήσει πολλά θετικά και πολλά αρνητικά από την απόδοσή μου. Ήθελα να φτάσω στο μέγιστό μου, έκανα όμως λάθη και τα πλήρωσα. Τι να κάνουμε; Ο χρόνος πίσω δεν γυρνάει. Είναι αλήθεια ότι το χάλκινο μετάλλιο στο πανευρωπαϊκό ανέβασε τον πήχη, αλλά και την ψυχολογία μου. Ήθελα να φτάσω ακόμα πιο ψηλά μέσα στην πατρίδα μου”, τόνισε ο Ηλίας Παγκαλίδης

Οι θέσεις των Ελλήνων αθλητών στην ελληνορωμαϊκή:
42κ. Παναγιώτης  Ιωάννης Τρίμης       15ος
46κ. Ευάγγελος Φώτιος Μπούκης        13ος
50κ. Αντώνιος Παροτσίδης                  7ος
54κ. Κωνσταντίνος Δαμιανάκης          16ος
58κ. Γεώργιος Νικολόπουλος              27ος
63κ. Γεώργιος Θεόδωρος Σωτηριάδης 17ος
69κ. Δημήτριος Νικολαΐδης                 20ος
76κ. Ιωάννης Ξυνόπουλος                   24ος
85κ. Ηλίας Παγκαλίδης                          7ος
100κ. Κωνσταντίνος Μανωλόπουλος   17ος

«Χάλκινη» ελπίδα για την Γκουγκούδη

Η Γεωργία Γκουγκούδη έχει την ευκαιρία για ένα καλό πλασάρισμα αλλά και γιατί όχι, ένα μετάλλιο, χάλκινης απόχρωσης. Η Ελληνίδα αθλήτρια στις «16» των 56κ. ηττήθηκε τεχνική πτώση από την Σένα Ναγκαμότο. Η Ιαπωνέζα αθλήτρια επιβεβαίωσε την ανωτερότητά της και στη συνέχεια των αγώνων και θα διεκδικήσει το χρυσό μετάλλιο στον τελικό της κατηγορίας την 4η ημέρα της διοργάνωσης.

Ετσι, η Γκουγκούδη πέρασε στον β’ γύρο των ρεπεσάζ όπου την Πέμπτη (7/9) θα αντιμετωπίσει την Αναστασία Μπλάιβας από τη Γερμανία. Σε περίπτωση που η νεαρή Ελληνίδα νικήσει την Γερμανίδα, τότε στον τελικό των ρεπεσάζ για το χάλκινο μετάλλιο την περιμένει η Πολωνή Ανγκέλικα Αγκνιέσκα Μιτκόβσκα.
 

Αντίθετα, πρόωρους αποκλεισμούς επιφύλαξε για τις άλλες δύο Ελληνίδες η τρίτη ημέρα της διοργάνωσης. Στα προκριματικά των 49κ. η Μαρία Τριανταφυλλίδου ηττήθηκε με πτώση από την την Βέιλ Ρέι Μπέικερ από τις Ηνωμένες Πολιτείες. Στη φάση των «16» στα 65κ. της πάλης κορασίδων η Θεοδώρα Τελιανίδου ηττήθηκε με πτώση από την Σλοβάκα Σουζάνα Μόλναρ.

Οι σημερινοί νικητές

Παγκόσμιος πρωταθλητής στα 42κ. Παίδων της ελληνορωμαϊκής αναδείχθηκε ο Γκουρμπάν Γκουρμπάνοφ από το Αζερμπαϊτζάν. Ο νικητής κέρδισε ένσταση στα τέσσερα δευτερόλεπτα πριν το τέλος και επικράτησε 5-4 του Ουκρανού Χενάντι Ζαβερτάιλο. Τα χάλκινα μετάλλια μοιράστηκαν οι Γέρασιλ Μαμιρμπέκοφ (Καζακστάν) και Ντάνιελ Ντιμίτρο Πραματάροφ (Ιταλία).

Το χρυσό μετάλλιο στα 46 κιλά κατέκτησε ο Βλάντισλαβ Κούζκο από την Ουκρανία, επικρατώντας με 3-0 του Νιχάτ Μάμαντλι. Στο τρίτο σκαλί του βάθρου ανέβηκαν οι Τεμούρ Κοζρεβάνιτζε (Γεωργία) και Άνβαρ Αλακιάροφ (Ρωσία).
Ο Βλάντισλαβ Κραβτσένκο (Ουκρανία) αναδείχθηκε παγκόσμιος πρωταθλητής παίδων στα 69 κιλά. Σε έναν αμφίρροπο τελικό κατάφερε να νικήσει τον Άσου Άσου από την Ινδία Τα χάλκινα μετάλλια πήραν οι Ντουράν Τοσούν (Τουρκία) και Νταβίτ Σολογκασβίλι (Γεωργία)

Το χρυσό μετάλλιο στα 76 κιλά πήρε ο Μεχράν Σεγέντ Τζαφάρ Σααντατιφάρντ. Ο Ιρανός επικράτησε 2-0 του Ούγγρου Ίστβαν Τάκακς. Τα χάλκινα μετάλλια μοιράστηκαν οι Γκιόργκι Τσοπουρασβίλι (Γεωργία) και Ακιλμπέκ Ταλαντμπέκοβ (Κιργιστάν).

Στον τελευταίο τελικό της ημέρας ο Μουχάμεντ Φουρκάν Ντουρσούν από την Τουρκία νίκησε 5-3 τον Ρώσο Μουκαμάντ Εβλόφ και αναδείχθηκε παγκόσμιος πρωταθλητής παίδων στην κατηγορία των 85 κιλών. Χάλκινο μετάλλιο κατέκτησαν οι Άλεξ Ζόκε (Ουγγαρία) και Μοχαμάντ Γκορμπαναλί Νοσράτι (Ιράν).

Η Ρωσία πρωταθλήτρια ομάδα

Την Τετάρτη ολοκληρώθηκαν οι αγώνες της ελληνορωμαϊκής και απονεμήθηκαν οι τίτλοι στις πρωταθλήτριες ομάδες. Πρώτη αναδείχθηκε η Ρωσία και ακολούθησαν το Ιράν και η Ουκρανία. Τις απονομές έκανε ο πρόεδρος της ελληνικής Ομοσπονδίας Πάλης Δημήτρης Τραμπάκουλας.

Το πρόγραμμα της Πέμπτης

Το πρωινό πρόγραμμα την Πέμπτη (7/9) ξεκινάει στις 10:30 με τέσσερις ελληνικές συμμετοχές στην πάλη κορασίδων – εκτός αυτής της Γκουγκούδη – ενώ το απογευματινό πρόγραμμα αρχίζει στις 17:30.
Στα προκριματικά θα αγωνιστούν στα 46κ. η Αθηνά Γιατζόγλου που κληρώθηκε με την Νατάλια Βάλζακ από την Πολωνία, στα 60κ. η Αννα Μαρία Πανταζή με την Καναδή Κίρτι Σαξένα και στα 70κ. η Μαρία Μακρίδη με την Ρωσίδα Αλένα Τιμοφέεβα.

Στα 52κ. η Ρουμπίνι Τριανταφυλλοπούλου στις «16» θα βρεθεί αντιμέτωπη με την Ινδή Μινάκσι Μινάκσι.
Ο ΕΟΤ, η Περιφέρεια Αττικής κι ο Δήμος Φυλής είναι οι υποστηρικτές της διοργάνωσης. Τα νερά Θεόνη και η Ipirotiki είναι χορηγοί των αγώνων, ενώ το Αθηναϊκό Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, η Cosmote TV και το Sportime είναι χορηγοί Επικοινωνίας.



Σούπερ προσφορές* από το Pamestoixima.gr για τους αγώνες των ελληνικών ομάδων στη Euroleague
Σούπερ προσφορές* από το Pamestoixima.gr για τους αγώνες των ελληνικών ομάδων στη Euroleague
Αθλητικές μεταδόσεις: Πού θα δείτε Παρτιζάν-Ολυμπιακός και τις υπόλοιπες «μάχες» της EuroLeague
Αθλητικές μεταδόσεις: Πού θα δείτε Παρτιζάν-Ολυμπιακός και τις υπόλοιπες «μάχες» της EuroLeague
Παναθηναϊκός AKTOR, Αταμάν: «Να υπερασπιστούμε τη δεύτερη θέση με ομαδικότητα και επιθετική άμυνα»
Παναθηναϊκός AKTOR, Αταμάν: «Να υπερασπιστούμε τη δεύτερη θέση με ομαδικότητα και επιθετική άμυνα»
Δεν θα υπολόγιζε τίποτα ο Φελίπε Μέλο!
Δεν θα υπολόγιζε τίποτα ο Φελίπε Μέλο!
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved