Μια βουτιά στο απέραντο γαλάζιο με τον Έλληνα Παγκόσμιο πρωταθλητή καταδύσεων

Μια βουτιά στο απέραντο γαλάζιο με τον Έλληνα Παγκόσμιο πρωταθλητή καταδύσεων

Ένας παγκόσμιος πρωταθλητής, ο Γιώργος Παναγιωτάκης, μας κρατά σφιχτά από το χέρι και με μία ανάσα μας βυθίζει μαζί του… 101μ. κάτω από την επιφάνεια της θάλασσας!

Περίπου ένα μήνα (18-24 Σεπτεμβρίου) πριν από το 1ο Διεθνές Τουρνουά ελεύθερης κατάδυσης "Authentic Big Blue" στην Αμοργό, όταν οι κορυφαίοι δύτες του κόσμου θα έχουν για πρώτη φορά την εμπειρία να αγωνιστούν στα καταγάλανα νερά του Αιγαίου, νιώθοντας οι ίδιοι «πρωταγωνιστές» του οπτικού αριστουργήματος (1988) του Λικ Μπεσόν, “Le grand bleu”. «Kάτω από τα 30 μέτρα βάθος στη θάλασσα αρχίζεις και πέφτεις χωρίς να κάνεις οποιαδήποτε κίνηση. Αρχίζεις να βυθίζεσαι προς το κέντρο της γης. Μια αίσθηση μαγευτική. Είναι σαν να πετάς. Δεν υπάρχει άνωση. Η αίσθηση του κρύου που νιώθεις εκείνη τη στιγμή στο πρόσωπο από την αλλαγή θερμοκρασίας, η πτώση των καρδιακών παλμών και η πίεση που νιώθουμε από το εξωτερικό περιβάλλον ενεργοποιούν ακόμη πιο έντονα το καταδυτικό αντανακλαστικό και έτσι βιώνουμε πιο έντονα και το αίσθημα της ευφορίας. Αισθάνεσαι ότι μπορεί να μείνεις για πάντα εκεί! Χάνεις την αίσθηση του χρόνου! Το συναίσθημα είναι εθιστικό. Ο άνθρωπος είναι φτιαγμένος για να ζει κάτω από το νερό!»

Υποβρύχιες σκηνές που κόβουν την ανάσα, ένας «χορός» με δελφίνια, σε μία μοναδική υποθαλάσσια εμπειρία. Μία φιλία ανάμεσα σε δύο άνδρες που μοιράζονται το ίδιο πάθος, ένα πάθος δυνατότερο κι από την αγάπη. H ταινία «Απέραντο Γαλάζιο» πρόβαλε την Αμοργό και τα μαγικά νερά της σε όλο τον κόσμο πριν περίπου 30 χρόνια. Ο πρωταγωνιστής Ζαν Μαρκ Μπαρ υποδυόταν τον Jacques Mayol, τον «άνθρωπο-δελφίνι», τον πρώτο καταδύτη στην ιστορία που κατάφερε με μία ανάσα να κατέβει 100 μέτρα κάτω από την επιφάνεια της θάλασσας (1976). Ενόψει του 1ου Διεθνούς Τουρνουά Ελεύθερης Κατάδυσης “Authentic Big Blue”, o κάτοχος του Πανελληνίου ρεκόρ (101μ.) στα σταθερά βάρη με μονοπέδιλο, Γιώργος Παναγιωτάκης που του χάρισε και το χάλκινο μετάλλιο, πρώτο μετάλλιο που κατέκτησε Έλληνας δύτης ποτέ, στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα του 2011, καθώς και Παγκόσμιος Πρωταθλητής (300μ. στη δυναμική άπνοια με πέδιλο (σ.σ. καλύπτουν οριζόντια απόσταση στην πισίνα) το 2016 στη Φινλανδία περιγράφει στο Αθηναϊκό Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων (ΑΠΕ – ΜΠΕ) όσα βιώνει ένας δύτης από την ώρα που θα πάρει ανάσα και θα καταδυθεί μέχρι να αναδυθεί ξανά στην επιφάνεια της θάλασσας! Κατέχει το πανελλήνιο ρεκόρ (8 λεπτά και 46 δεύτερα) και στη στατική άπνοια (στην επιφάνεια της πισίνας με το κεφάλι βυθισμένο στο νερό).

Ο 29χρονος Παγκόσμιος Πρωταθλητής, Γιώργος Παναγιωτάκης, είδε για πρώτη φορά την ταινία “Le grand bleu” σε ηλικία 11 χρόνων. Ήταν αθλητής κολύμβησης από 6 χρόνων, σε επίπεδο πρωταθλητισμού, στον Ναυτικό Όμιλο Μυτιλήνης. «Από τον πρωταθλητισμό φτάνοντας στα 16-17 που άρχισαν οι υποχρεώσεις με το σχολείο, εν συνεχεία τη φοιτητική ζωή, αλλά επειδή ήθελα να μη σταματήσω την ενασχόλησή μου με το υγρό στοιχείο κατέφυγα στην ελεύθερη κατάδυση, στο συναίσθημα που με τραβούσε στη θάλασσα και έτσι βρήκα το σύλλογο ελεύθερης κατάδυσης AIDA Hellas,» εξηγεί ενώ θυμάται από την παιδική ηλικία του: «Κάπως έτσι ξεκινήσαμε όλοι οι δύτες: Πόσο μπορείς να κρατήσεις την αναπνοή σου κάτω από το νερό; Είναι η συζήτηση που γίνεται στην παιδική ηλικία. Έτσι ακριβώς ξεκίνησα εγώ. Δοκιμάζαμε τα όρια μας. Προσωπικά, έψαχνα να βρω κοχύλια κάτω από το νερό στις διακοπές μου στην Καλαμάτα. Έτσι αντιλήφθηκα ότι έχω κάποια άνεση. Και ήθελα να το εξασκήσω λίγο παραπάνω. Με μαγνήτιζε».

Τι αντίκτυπο είχε η ταινία «Απέραντο Γαλάζιο» στον ίδιο και στη μετέπειτα ενασχόλησή του με την ελεύθερη κατάδυση; Πως κατάφερε να γίνει ο δεύτερος Έλληνας στην ιστορία που ξεπερνά τα 100μ., μετά τον Μανώλη Γιάγκο (100μ.); «Μου κέντρισε το ενδιαφέρον η κόντρα που είχαν οι δύο δύτες έξω από το νερό, αλλά ο καθένας μέσα στο νερό είχε το αίσθημα της ηρεμίας. Το αίσθημα του ανταγωνισμού και παράλληλα το αίσθημα της εσωτερικής ηρεμίας. Στο τέλος, επέλεξε ο ένας από τους δύο να αυτοκτονήσει κάνοντας ελεύθερη κατάδυση γιατί ένιωθε την ηρεμία και τη γαλήνη. Καθώς άρχισα να ασχολούμαι εντατικά κι εγώ, άρχισα να αντιλαμβάνομαι πως ο τύπος (σ.σ. ο ηθοποιός Ζαν Ρενό υποδυόταν τον θρύλο της ελεύθερης κατάδυσης Enzo Maiorca) που επέλεξε να πεθάνει με αυτόν τον τρόπο ήταν πολύ ελκυστικός. Γιατί το να θες να χάσεις τη ζωή σου με κάτι που σε ευχαριστεί πάρα πολύ είναι ελκυστικό. Το αίσθημα της ελεύθερης κατάδυσης δεν περιγράφεται με λόγια. Σε ελκύει τόσο πολύ που θέλεις να ξεπερνάς πάντα τον εαυτό σου, να ξεπερνάς τα όριά σου. Το συναίσθημα είναι εθιστικό και γι’ αυτό δεν μου κάνει εντύπωση πως αυτός ο ηθοποιός/αθλητής επέλεξε να πεθάνει με αυτόν τον τρόπο».

Πισίνα ή θάλασσα; «Η θάλασσα με μαγεύει πολύ περισσότερο γιατί έχεις να κάνες με το αγνό στοιχείο της ελεύθερης κατάδυσης. Είναι κάτι που βιώνει κάθε δύτης εσωτερικά. Στην αρχή, κυριαρχεί το αίσθημα του φόβου, ασχέτως αν το έχεις κάνει πολλές φορές. Κι αυτό γιατί πας να κρατήσεις την αναπνοή σου, να τη διακόψεις, πας να αντισταθείς στο αίσθημα της επιβίωσης. Σε φοβίζει... αλλά με το που μπεις μέσα στο νερό, ξαφνικά αυτή η φοβία αρχίζει και φεύγει. Αντικαθίσταται με ένα αίσθημα ευφορίας. Συμπιέζονται οι πνεύμονές σου, μειώνονται οι παλμοί της καρδιάς, ενεργοποιείται το λεγόμενο “καταδυτικό αντανακλαστικό”. Ο άνθρωπος είναι φτιαγμένος για να ζει κάτω από το νερό!»

Το πιστεύετε αυτό βγήκε αβίαστα η επόμενη ερώτηση; «Το πιστεύω αυτό γιατί το βιώνω! Για να το βιώσεις, πρέπει να καταδύεσαι κάτω από τα 30 μέτρα. Αυτά τα συναισθήματα τα βιώνουμε όταν μπαίνουμε στην “ελεύθερη πτώση”, χωρίς δηλαδή να κάνεις οποιαδήποτε κίνηση, αρχίζεις και βυθίζεσαι προς το κέντρο της γης. Η αίσθηση του κρύου που νιώθεις εκείνη τη στιγμή στο πρόσωπο, η πτώση των καρδιακών παλμών και η πίεση που νιώθουμε από το εξωτερικό περιβάλλον ενεργοποιούν ακόμη πιο έντονα το καταδυτικό αντανακλαστικό και έτσι βιώνουμε και πιο έντονα το αίσθημα της ευφορίας. Kάτω από τα 30 μέτρα βάθος στη θάλασσα αρχίζεις και πέφτεις χωρίς να κάνεις οποιαδήποτε κίνηση. Είναι σαν να πετάς. Δεν υπάρχει άνωση. Εμείς το λέμε αρνητική πλευστότητα. Αρχίζεις και νιώθεις αυτή την πτώση (σ.σ. περίπου 1μ. το δευτερόλεπτο) που είναι πραγματικά μαγευτική! Αισθάνεσαι ότι μπορεί να μείνεις για πάντα εκεί!»

Ο κίνδυνος να μείνεις από ανάσα δεν υφίσταται; «Ως αθλητές γνωρίζουμε τα όριά μας, τις δυνατότητές μας. Αν θα δηλώσω 100μ. ξέρω ότι έχω προπόνηση για να καταδυθώ εκεί κάτω. Το ρίσκο και η επικινδυνότητα είναι στα 10 τελευταία μέτρα της ανάδυσης, εκεί που το οξυγόνο είναι στα πιο κρίσιμα σημεία του. Το επικίνδυνο περιστατικό είναι η λιποθυμία του δύτη λόγω χαμηλής περιεκτικότητας οξυγόνου στο αίμα. Ακόμη κι αν λιποθυμήσει ο δύτης, μέσα σε 15 δεύτερα μπορεί να επανέλθει χωρίς επίπτωση στον οργανισμό του».

Πόσο χρόνο χρειάζεται για να ολοκληρώσει την προσπάθειά του στα 101 μέτρα κάτω από την επιφάνεια της θάλασσας; «Διαρκεί 3 λεπτά, με μία ανάσα, για να καταδυθώ στα 100μ. και να αναδυθώ. Για τον δύτη, φαίνεται πως ο χρόνος περνά πολύ γρήγορα την ώρα που κάνουμε την προσπάθειά μας. Εκτός από την αίσθηση ευφορίας, χάνουμε και λίγο την αίσθηση του χρόνου. Τη “μέθη” που βιώνουν οι δύτες με μπουκάλες, τη βιώνουμε κι εμείς κάνοντας ελεύθερη κατάδυση. Το άζωτο που συσσωρεύεται στο σώμα λόγω της πίεσης, προκαλεί φυσαλίδες στο αίμα που όταν πάνε στον εγκέφαλο, μια φυσιολογική διαδικασία, μας δημιουργεί αυτό το αίσθημα της “μέθης”. Ενας δύτης μπορεί να αισθάνεται πως όλη η διαδικασία διήρκεσε μόνο ένα λεπτό αντί τρία».

Φορά ρολόι ένας δύτης για να του υπενθυμίσει το χρόνο που του μένει; «Εχουμε ρολόι, αλλά μόνο για τους κριτές, για να πιστοποιήσουν το ρεκόρ. Οι δύτες το χρησιμοποιούμε κυρίως για να μας υπενθυμίσει σε ποιο βάθος βρισκόμαστε. Μπορούμε να ρυθμίσουμε το ρολόι μας και να χτυπήσει “alarm” σε ένα συγκεκριμένο βάθος, παραδείγματος χάρη αν πλησιάζουμε στο βάθος στόχου που έχουμε θέσει, μπορούμε να το ρυθμίσουμε 10μ. πριν, οπότε να σου υπενθυμίσει “είσαι τώρα 10μ. πριν το στόχο σου”. Η υπενθύμιση του χρόνου θα μας συγχύσει! Μπορεί να έχω καθυστερήσει μερικά δεύτερα επειδή η κατάδυση πτώσης επειδή έχει πολύ ρεύμα εκείνη τη στιγμή».

Ισχύει πως ένας αθλητής ελεύθερης κατάδυσης κάνει διαλογισμό πριν βυθιστεί στο απέραντο γαλάζιο; «Ναι! Προσπαθούμε να γίνουμε ένα με το νερό. Να μπούμε σε mood κατάδυσης και σωματικά, αλλά και πνευματικά. Το δύσκολο κομμάτι της ελεύθερης κατάδυσης είναι να προσπαθήσεις να χαλαρώσεις το πνεύμα σου να γίνει ένα με το νερό. Το νερό είναι η απόλυτη ηρεμία. Στην επιφάνεια του νερού μπορεί να έχει κύματα, αλλά από τη στιγμή που θα ξεκινήσεις να κάνεις την κατάδυσή σου γίνεσαι ένα με το νερό. Δεν ακούς απολύτως τίποτα. Αυτή την ηρεμία επιδιώκεις να την έχεις και πριν ξεκινήσεις την κατάδυση. Πριν ξεκινήσεις βιώνεις όλο το άγχος της προετοιμασίας. Ο καθένας έχει το δικό του τρόπο χαλάρωσης, προσπαθεί να βρει το ρυθμό του. Εγώ χαλαρώνω με το κεφάλι έξω από το νερό. Απλά κλείνοντας τα μάτια και σκεπτόμενος όλη τη διαδικασία της κατάδυσης, από την αρχή μέχρι το τέλος. Κάποιες φορές προσπαθώ, πριν βουτήξω να συντονίσω το ρυθμό της αναπνοής μου με τον κυματισμό της θάλασσας. Άλλες φορές προσπαθώ να μην σκέφτομαι απολύτως τίποτα».

Είναι απαραίτητο να έχει προπονητή ένας αθλητής ελεύθερης κατάδυσης; «Οποιοσδήποτε θέλει να ασχοληθεί με το συγκεκριμένο άθλημα, πρέπει να το κάνει υπό την επίβλεψη ενός έμπειρου εκπαιδευτή, ο οποίος θα μπορέσει να μεταδώσει τις γνώσεις της ασφάλειας. Για μένα, ο Γιώργος Γεωργάς ήταν ο άνθρωπος σταθμός στην πορεία μου ως αθλητής ελεύθερης κατάδυσης. Αυτός που με πήρε από το μηδέν και με έφτασε να είμαι αυτή τη στιγμή παγκόσμιος πρωταθλητής. Από το 2013 ξεκίνησα να συνεργάζομαι μαζί του και οι διάφορες προπονητικές μέθοδοι υπό τις οδηγίες του με έφτασαν στο επίπεδο που είμαι αυτή τη στιγμή».

Στο τέλος, ο Γιώργος Παναγιωτάκης, ο οποίος ζει και εργάζεται στην Κύπρο αυτόν τον καιρό μας μιλά για την προπόνηση και τα μυστικά ενός αθλητή ελεύθερης κατάδυσης: «Προπονούμαι καθημερινά, από τις 7:30 έως τις 8:00 μέσα στο νερό. Η διαδικασία του οραματισμού για να προετοιμαστούμε και πνευματικά πριν τους αγώνες ξεκινά για μένα ένα μήνα πριν. Δεν προσπαθώ να γίνω master yogi, απλά προσπαθώ να κάνω πιο εύκολο το περιβάλλον της προπόνησης στο περιβάλλον του αγώνα. Αυτό είναι ένα μεγάλο στρες. Στην ελεύθερη κατάδυση προσπαθείς να είσαι ήρεμος σε ένα περιβάλλον που είναι αγχωτικό. Εκεί πρέπει να κερδίσεις το στοίχημα. Μέσα από την προπόνησή μου, τον τελευταία μήνα, προσπαθώ να οραματίζομαι το χώρο του αγώνα, το στρες, να γίνω δηλαδή πιο οικείος με αυτά τα συναισθήματα. Στην πραγματικότητα προσπαθείς να νιώσεις αυτά τα συναισθήματα για να μπορείς να τα αντιμετωπίσεις πιο εύκολα, όταν θα τα βιώσεις κατά τη διάρκεια του αγώνα».

Η ενδυνάμωση του διαφράγματος είναι ιδιαίτερα σημαντική τόσο στην ελεύθερη κατάδυση όσο και στα αγωνίσματα άπνοιας σε πισίνα: «Υπάρχουν αναπνευστικές συσκευές που ενδυναμώνουν το διάφραγμα. Αυτός ο κύριος αναπνευστικός μυς συνεισφέρει πολύ κατά τη διάρκεια της κατάδυσης, γιατί την ώρα που ζοριζόμαστε, έχουμε τους λεγόμενους διαφραγματικούς σπασμούς. Όταν αισθανθούμε τη δυσφορία (σ.σ. ότι πρέπει να αναπνεύσουμε), έχουμε άλλο τόσο χρόνο για να κρατήσουμε την αναπνοή μας. Αν παρακάμψεις με το συγκεκριμένο μυ την αίσθηση της δυσφορίας, με το να τον συσπάσουμε σωστά, μπορούμε να εκμεταλλευτούμε ένα έξτρα όφελος από οξυγόνο. Όταν προπονήσουμε σωστά το διάφραγμά μας και έχει την κατάλληλη ελαστικότητα και δύναμη, μπορούμε να παρατείνουμε την άπνοιά μας».

Η καλή φυσική κατάσταση είναι απαραίτητη για έναν δύτη: «Το άθλημα απαιτεί από το σώμα μας να έχουμε υψηλή ενέργεια κάτω από χαμηλή πρόσληψη οξυγόνου. Για να μπορεί να γίνει αυτό, πρέπει να προπονούμαστε σε πολύ υψηλές εντάσεις σε καθημερινή βάση, με διαλειμματικού τύπου προπόνηση, για να έχουμε αυτές τις προσαρμογές και να είμαστε ασφαλείς κάτω από το νερό».

ΑΠΕ-ΜΠΕ

 • Αθλητικά νέα
 • Ειδήσεις
Βάζει το χέρι στην τσέπη η Γιουβέντους
Βάζει το χέρι στην τσέπη η Γιουβέντους
Συνεχίζει αήττητη η Ελλάδα
Συνεχίζει αήττητη η Ελλάδα
Άρης: Πάει για Νοέμβριο το φιλικό με την Μπόκα
Άρης: Πάει για Νοέμβριο το φιλικό με την Μπόκα
Κάναντι: «Ανυπομονώ για τον Ολυμπιακό»
Κάναντι: «Ανυπομονώ για τον Ολυμπιακό»
Έχει σημασία να αποκτήσεις αναγνωρισμένο πτυχίο από το πρώτο Business School στην Ελλάδα
Έχει σημασία να αποκτήσεις αναγνωρισμένο πτυχίο από το πρώτο Business School στην Ελλάδα
Καιρός - Έκτακτο δελτίο από την ΕΜΥ: Έρχονται βροχές και καταιγίδες
Καιρός - Έκτακτο δελτίο από την ΕΜΥ: Έρχονται βροχές και καταιγίδες
Μοιραία πτήση: Ανασύρθηκαν νεκροί οι επιβάτες του αεροσκάφους στην Κομοτηνή
Μοιραία πτήση: Ανασύρθηκαν νεκροί οι επιβάτες του αεροσκάφους στην Κομοτηνή
Κόλαση φωτιάς στη Χαλκιδική - «Γλείφουν» τα σπίτια οι πύρινες «γλώσσες» (pics+vids)
Κόλαση φωτιάς στη Χαλκιδική - «Γλείφουν» τα σπίτια οι πύρινες «γλώσσες» (pics+vids)

Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.


 • Δευτέρα, 25 Σεπτεμβρίου 2017
 • COSMOTE SPORT 7HD
  23:30Απολαύστε συναρπαστικούς LIVE αγώνες από τις κορυφαίες αθλητικές διοργανώσεις που έχει εξασφαλίσει αποκλειστικά για εσάς η COSMOTE TV, και πάντα σε ποιότητα High Definition.
 • Μηχανοκίνητα: NASCAR Cup Series 2017
  23:40New Hampshire ISM Connect 300. Περιγραφή: Βιδιάνος Ρούσσος, Χρήστος Βασιλείου.
 • Τρίτη, 26 Σεπτεμβρίου 2017
 • COSMOTE SPORT 8HD
  00:00Απολαύστε συναρπαστικούς LIVE αγώνες από τις κορυφαίες αθλητικές διοργανώσεις που έχει εξασφαλίσει αποκλειστικά για εσάς η COSMOTE TV, και πάντα σε ποιότητα High Definition.
 • Ποδόσφαιρο: Ρεάλ Σοσιεδάδ - Βαλένθια
  00:30Ισπανικό Πρωτάθλημα 2017 - 2018. 6η αγωνιστική. Περιγραφή: Στέφανος Αβραμίδης.
 • FIBA: Ο Κόσμος του Μπάσκετ E610
  00:55Στιγμιότυπα.
 • Τένις: Στιβ Τζόνσον - Κάιλ Έντμουντ
  01:102017 ATP World Tour 250. Γουίνστον Σάλεμ. Προημιτελικός. Περιγραφή: Μαρίζα Γεωργίτση.
 • SportShow
  01:15Δείτε ενδιαφέροντα θέματα, ρεπορτάζ και highlights για και από τους αγώνες του Σαββατοκύριακου στα ευρωπαϊκά γήπεδα.
 • Μπάσκετ: Βαλένθια - Ρεάλ Μαδρίτης
  01:25Πρωτάθλημα ACB Ισπανίας 2016 - 2017. Tελικοί. 4ος αγώνας. Περιγραφή: Άρης Μπάρκας.
 • Ποδόσφαιρο: Έβερτον - Μπόρνμουθ
  02:00Αγγλικό Πρωτάθλημα 2017 - 2018. 6η αγωνιστική. Περιγραφή: Δημήτρης Σπηλιόπουλος.
 • Ποδόσφαιρο: Κάλιαρι - Κιέβο
  02:30Ιταλικό Πρωτάθλημα TIM 2017 - 2018. 6η αγωνιστική. Περιγραφή: Πάνος Μάλαμας.
 • GP Confidential 2017
  03:30Προεπισκόπηση Μαλαισιανού GP. Στιγμιότυπα.
 • RBAR 2017 - Magazine
  04:00Γερμανία. Στιγμιότυπα.
 • Ποδόσφαιρο: Χετάφε - Βιγιαρεάλ
  04:30Ισπανικό Πρωτάθλημα 2017 - 2018. 6η αγωνιστική. Περιγραφή: Τόλης Χριστοφοράκης.
 • Formula E 2016-17
  05:00Ανασκόπηση της σεζόν. Στιγμιότυπα.
 • FIBA: Ο Κόσμος του Μπάσκετ E610
  05:30Στιγμιότυπα.
 • RBAR World Championship 2017
  06:00Καζάν, Ρωσία. Αγώνας. Περιγραφή: Χρήστος Βασιλείου.
 • Ποδόσφαιρο: Βερόνα - Λάτσιο
  06:30Ιταλικό Πρωτάθλημα TIM 2017 - 2018. 6η αγωνιστική. Περιγραφή: Πάνος Βόγλης.
 • Τένις: Κάιλ Έντμουντ - Νταμίρ Τζουμχούρ
  07:202017 ATP World Tour 250. Γουίνστον Σάλεμ. 1ος ημιτελικός. Περιγραφή: Μαρίζα Γεωργίτση.
 • Μπάσκετ: Γκραν Κανάρια - Ρεάλ Μαδρίτης
  07:55Πρωτάθλημα ACB Ισπανίας 2017 - 2018. Supercopa Endesa. 2ος ημιτελικός. Περιγραφή: Κυριάκος Κουρουτσαβούρης.
 • COSMOTE SPORT 8HD
  08:00Απολαύστε συναρπαστικούς LIVE αγώνες από τις κορυφαίες αθλητικές διοργανώσεις που έχει εξασφαλίσει αποκλειστικά για εσάς η COSMOTE TV, και πάντα σε ποιότητα High Definition.
 • Μηχανοκίνητα: Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Ταχύτητας 2017
  08:20Τρίπολη. 2ος αγώνας. Περιγραφή: Δημήτρης Διατσίδης.
 • Ποδόσφαιρο: Κάλιαρι - Κιέβο
  08:30Ιταλικό Πρωτάθλημα TIM 2017 - 2018. 6η αγωνιστική. Περιγραφή: Πάνος Μάλαμας.
 • Ποδόσφαιρο: Ουνιόν Βερολίνου - Καϊζερσλάουτερν
  08:45Γερμανικό Πρωτάθλημα 2η Κατηγορία 2017 - 2018. 8η αγωνιστική. Περιγραφή: Παύλος Παλαιστής.
 • Topspin
  09:15Η μοναδική εκπομπή για το τένις, φιλοξενεί πλούσια αγωνιστική επικαιρότητα και θεματολογία από το χώρο του τένις, στην Ελλάδα και το εξωτερικό.
 • Μπάσκετ: Φενέρμπαχτσε - Μπεσίκτας
  09:50TBF Τουρκικό Πρωτάθλημα 2016-17. Tελικοί. 1ος αγώνας. Περιγραφή: Κυριάκος Κουρουτσαβούρης.
 • UEFA Champions League Magazine 2017-18 E4
  10:00Μια σειρά εκπομπών αφιερωμένη στο UEFA Champions League με συνεντεύξεις παικτών και προπονητών, παρουσίαση προφίλ των ομάδων και αποκλειστικά πλάνα από την κορυφαία διοργάνωση.
 • GP Confidential 2017
  10:25Προεπισκόπηση Μαλαισιανού GP. Στιγμιότυπα.
 • Ποδόσφαιρο: Γουέστ Χαμ - Τότεναμ
  10:30Αγγλικό Πρωτάθλημα 2017 - 2018. 6η αγωνιστική. Περιγραφή: Χρήστος Σωτηρακόπουλος.
 • Πυγμαχία: Παγκόσμιο Πρωτάθλημα AIBA 2017
  10:45Αμβούργο. Προημιτελικοί. Περιγραφή: Κώστας Κατέβας.
 • Formula E 2016-17
  10:55Ανασκόπηση της σεζόν. Στιγμιότυπα.
 • Μπάσκετ: Βενέτσια - Τρέντο
  11:45Ιταλικό Πρωτάθλημα 2016 - 2017. Τελικοί. 2ος αγώνας. Περιγραφή: Δημήτρης Ζαφειρόπουλος, Γιάννης Μέγας.
 • RBAR World Championship 2017
  11:55Γερμανία. Στιγμιότυπα.
 • WRC 2017
  12:25SS15 Baranowo 2, Πολωνία. Περιγραφή: Γιάννης Μάριος Παπαδόπουλος.
 • Ποδόσφαιρο: Σπαλ - Νάπολι
  12:30Ιταλικό Πρωτάθλημα TIM 2017 - 2018. 6η αγωνιστική. Περιγραφή: Αντρέα Παλομπαρίνι.
 • WRC 2017
  13:25SS23 Paprotki 2 Power Stage, Πολωνία. Περιγραφή: Γιάννης Μάριος Παπαδόπουλος.
 • Ποδόσφαιρο: Πόρτο - Πορτιμονένσε
  13:30Πρωτάθλημα Πορτογαλίας 2017-18. 7η αγωνιστική. Περιγραφή: Κώστας Γιαλιτάκης.
 • Πυγμαχία: Παγκόσμιο Πρωτάθλημα AIBA 2017
  13:35Αμβούργο. Προημιτελικοί. Περιγραφή: Κώστας Κατέβας.
 • Μπάσκετ: Ρεάλ Μαδρίτης - Βαλένθια
  13:50Πρωτάθλημα ACB Ισπανίας 2016 - 2017. Tελικοί. 1ος αγώνας. Περιγραφή: Χαράλαμπος Σαραντινάκης.
 • UEFA Champions League Magazine 2017-18 E4
  14:25Μια σειρά εκπομπών αφιερωμένη στο UEFA Champions League με συνεντεύξεις παικτών και προπονητών, παρουσίαση προφίλ των ομάδων και αποκλειστικά πλάνα από την κορυφαία διοργάνωση.
 • Ποδόσφαιρο: Αλαβές - Ρεάλ Μαδρίτης
  14:30Ισπανικό Πρωτάθλημα 2017 - 2018. 6η αγωνιστική. Περιγραφή: Πάνος Βόγλης.
 • Ποδόσφαιρο: Άρσεναλ - Γουέστ Μπρομ
  14:55Αγγλικό Πρωτάθλημα 2017 - 2018. 6η αγωνιστική. Περιγραφή: Μιχάλης Τσόχος.
 • WRC 2017
  15:00Πολωνία. Τα καλύτερα στιγμιότυπα.
 • Ποδόσφαιρο: Στουτγκάρδη - Άουγκσμπουργκ
  15:30Γερμανικό Πρωτάθλημα 2017 - 2018. 6η αγωνιστική. Περιγραφή: Γιάννης Μάριος Παπαδόπουλος.
 • Μπάσκετ: Βαλένθια - Μάλαγα
  15:35Πρωτάθλημα ACB Ισπανίας 2017 - 2018. Supercopa Endesa. 1ος ημιτελικός. Περιγραφή: Χαράλαμπος Σαραντινάκης.
 • RBAR 2017 - Magazine
  16:00Γερμανία. Στιγμιότυπα.
 • Πυγμαχία: Παγκόσμιο Πρωτάθλημα AIBA 2017
  16:10Αμβούργο. Προημιτελικοί. Περιγραφή: Χρήστος Βασιλείου.
 • Ποδόσφαιρο: Ατλέτικο Μαδρίτης - Σεβίλη
  16:30Ισπανικό Πρωτάθλημα 2017 - 2018. 6η αγωνιστική. Περιγραφή: Δημήτρης Ξαρλής.
 • Αγγλικό Πρωτάθλημα 2017-18 - Ανασκόπηση της Δευτέρας
  16:506η αγωνιστική. Παρακολουθήστε την αγωνιστική δράση της Δευτέρας στο Αγγλικό Πρωτάθλημα.
 • Formula E 2016-17
  17:00Μόντρεαλ. 2ος αγώνας. Περιγραφή: Βιδιάνος Ρούσσος.
 • Μπάσκετ: Αρμάνι Μιλάνο - Τρέντο
  17:30Ιταλικό Πρωτάθλημα 2017 - 2018. Supercoppa. 1ος ημιτελικός. Περιγραφή: Κώστας Κατέβας.
 • Ποδόσφαιρο: Μάντσεστερ Σίτι - Κρίσταλ Πάλας
  17:50Αγγλικό Πρωτάθλημα 2017 - 2018. 6η αγωνιστική. Περιγραφή: Κώστας Ψάρρας.
 • Serie A TIM 2017-18 - Στιγμιότυπα
  18:256η αγωνιστική.
 • Χάντμπολ: Λειψία - Ανόβερο
  18:55Γερμανικό Πρωτάθλημα 2017 - 2018. 6η αγωνιστική. Περιγραφή: Παύλος Παλαιστής.
 • GP Confidential 2017
  19:00Προεπισκόπηση Μαλαισιανού GP. Στιγμιότυπα.
 • RBAR 2017 - Magazine
  19:30Γερμανία. Στιγμιότυπα.
 • Ποδόσφαιρο: Λέστερ - Λίβερπουλ
  19:45Αγγλικό Πρωτάθλημα 2017 - 2018. 6η αγωνιστική. Περιγραφή: Δημήτρης Τσακίρης.
 • UEFA Champions League Show 2017-18 (Ζ)
  20:00Δείτε όλη τη δράση των αγώνων του UEFA Champions League.
 • Μηχανοκίνητα: NASCAR Cup Series 2017
  20:30New Hampshire ISM Connect 300. Στιγμιότυπα.
 • Χάντμπολ: VELUX EHF Champions League 2017-18
  21:002ος γύρος. Στιγμιότυπα.
 • Ποδόσφαιρο: Μάντσεστερ Σίτι - Σαχτάρ Ντονέτσκ (Ζ)
  21:45UEFA Champions League 2017-2018. Φάση ομίλων. 2η μέρα αγώνων. 6ος όμιλος. Περιγραφή: Δημήτρης Τσακίρης.
 • Formula 1 2017
  23:45Παρακολουθήστε τον αγώνα που διεξάγεται στη πίστα του Marina Bay Street, για το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Φόρμουλα 1. Περιγραφή: Κώστας Ψάρρας, Γιάννης Μάριος Παπαδόπουλος.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies
Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τους Όρους Χρήσης