Τίτλοι τέλους για Κονταδόρ μετά τον γύρο Ισπανίας

Τίτλοι τέλους για Κονταδόρ μετά τον γύρο Ισπανίας

Τέλος σε μια σπουδαία επαγγελματική καριέρα 14 ετών, η οποία «σκιάστηκε» από έναν αποκλεισμό για ντόπινγκ, ετοιμάζεται να βάλει ο Αλμπέρτο Κονταδόρ, ο οποίος γνωστοποίησε ότι θα αποχωρήσει από την ενεργό δράση μετά το τέλος του εφετινού ποδηλατικού γύρου της Ισπανίας (σ.σ. είναι προγραμματισμένο να διεξαχθέι το διάστημα 19 Αυγούστου-10 Σεπτεμβρίου 2017).

Ο δις νικητής του Γύρου της Γαλλίας, ο οποίος είναι ένας από τους έξι ποδηλάτες που έχουν πανηγυρίσει νίκη και στους τρεις σπουδαιότερους ποδηλατικούς γύρους (Γαλλίας, Ιταλίας και Ισπανίας), ανακοίνωσε σήμερα την απόφασή του μέσω του Instagram.

«Θα μετάσχω στον επόμενο "Vuelta a Espana" από τις 19 Αυγούστου και αυτός θα είναι ο τελευταίος αγώνας μου ως επαγγελματίας» δήλωσε ο 34χρονος Μαδριλένος, ο οποίος έχει πανηγυρίσει στην καριέρα του επτά νίκες στους Γύρους Γαλλίας, Ιταλίας και Ισπανίας, και συνέχισε: «Το λέω αυτό χαρούμενος, χωρίς λύπη. Είναι μια απόφαση την οποία έχω σκεφτεί πολύ καλά και δεν νομίζω ότι υπάρχει καλύτερος αποχαιρετισμός από τον αγώνα στη γενέτειρά μου και στη χώρα μου. Είμαι σίγουρος ότι θα είναι τρεις θαυμάσιες εβδομάδες».

Ο "Pistolero", όπως είναι το προσωνύμιό του για το επιθετικό στιλ του και την ικανότητά του να «επιτίθεται» στις κούρσες του στα βουνά, νίκησε για πρώτη φορά στον Γύρο της Γαλλίας το 2007 για λογαριασμό της Discovery Channel, ενώ πρώτευσε ξανά στον συγκεκριμένο αγώνα το 2009 με την Astana. Ο Κονταδόρ είχε πάρει την «πρωτιά» και στον Γύρο της Γαλλίας του 2010, ωστόσο το 2012 του αφαιρέθηκε αυτός ο τίτλος, καθώς του είχε επιβληθεί διετής αποκλεσμός, επειδή στον αγώνα βρέθηκε «θετικός» στην απαγορευμένη ουσία "clenbuterol".

Ο Κονταδόρ, ο οποίος επέρριψε την ευθύνη για το θετικό δείγμα του σε μολυσμένη μπριζόλα, είχε τιμωρηθεί αρχικά με αποκλεισμό ενός έτους, ποινή που ήρε η Ισπανική Ομοσπονδία Ποδηλασίας. Όμως, το Διαιτητικό Αθλητικό Δικαστήριο (CAS) τον τιμώρησε τελικά με αποκλεισμό, ο οποίος άρχισε να «μετράει» από τον Ιανουάριο του 2011, ενώ «έσβησε» και όλα τα αποτελέσματά του από τον Ιούλιο του 2010 έως τον Φεβρουάριο του 2012, συμπεριλαμβανομένου και του τίτλου του στον Γύρο της Ιταλίας του 2011. Επέστρεψε στους αγώνες, μετά τη λήξη της τιμωρίας του, το 2012 και πήρε τη νίκη στον Γύρο της Ισπανίας.

Εκτός από τις δύο επιτυχίες του στον Γύρο της Γαλλίας, ο Κονταδόρ επικράτησε στον "Giro d'Italia" το 2008 και το 2015, ενώ πρώτευσε στο "Vuelta a Espana" το 2008, το 2012 και το 2014.

 



Γιώργος Λυγγερίδης: Τι περιλαμβάνει η δικογραφία - Η πορεία του «μαύρου» χρήματος
Γιώργος Λυγγερίδης: Τι περιλαμβάνει η δικογραφία - Η πορεία του «μαύρου» χρήματος
Μακάμπι: Χαλάρωμα και πανέτοιμη για τον Παναθηναϊκό AKTOR
Μακάμπι: Χαλάρωμα και πανέτοιμη για τον Παναθηναϊκό AKTOR
Σαν ηφαίστειο που… ξυπνά!
Σαν ηφαίστειο που… ξυπνά!
ΚΑΕ Παναθηναϊκός AKTOR: «Ακόμα 100 εισιτήρια λόγω ακυρώσεων»
ΚΑΕ Παναθηναϊκός AKTOR: «Ακόμα 100 εισιτήρια λόγω ακυρώσεων»
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved