Αναζητούν λύσεις

Αναζητούν λύσεις

Όλο το ρεπορτάζ από τη σύσκεψη του Ερασιτέχνη Παναθηναϊκού στο Onsports.

Με τον Αχιλλέα Μακρόπουλο να ανακοινώνει πως θα είναι ο επικεφαλής του ψηφοδελτίου που θα διεκδικήσει την προεδρία του Παναθηναϊκού ΑΟ, και την απόφαση της ύπαρξης ενός ενιαίου ψηφοδελτίου στις προσεχείς εκλογές στις 16 ή 23 Μαΐου,  ολοκληρώθηκε η σύσκεψη των μελών –υπερηλίκων στην πλειοψηφία τους- του Ερασιτέχνη Παναθηναϊκού στο ξενοδοχείο «Zafolias» στην Λεωφόρο Αλεξάνδρας.

Τα μέλη της διοικούσας επιτροπής κ.κ. Αχιλλέας Μακρόπουλος, Μάνος Κρεζίας και Γιάννης Παπαδάτος, εκτός φυσικά του Νίκου Πλυτά, ο οποίος εξακολουθεί να νοσηλεύεται στο ΚΑΤ, άκουσαν με προσοχή τις απόψεις και τις προτάσεις των μελών της «Μάνας του Λόχου».

Το «παρών» έδωσαν μεταξύ άλλων οι κ.κ. Ρισβάς, Κρεζίας, Μακρόπουλος Αχιλλέας και Νίκος, Πιστιόλης, Παπαδάτος, Σωπήλης, Λουμίδης, Κήμης, Δημητράς, Τσίλης, Τζήμας, Μαρουδιάς, Ιθακίσιος, Χρυσοστόμου, Παναγιωτόπουλος, Μαλακατές, Φέρτης, Δόγας, Αυγουλέας και Λεκάκης. Ενώ δεν υπήρξε δυναμική παρουσία των οπαδών ή γενικότερα… νέων ανθρώπων, αφού στις 7μ.μ. η γυναικεία ομάδα μπάσκετ του συλλόγου αντιμετώπιζε τον Αθηναϊκό τον Βύρωνα.

Διαπληκτισμός με Ρισβά

Την απορία του για την παραίτηση του σχήματος του Νίκου Ρισβά σε τόσο σύντομο χρονικό διάστημα, μόλις 4 μήνες, εξέφρασε ο Σταύρος Παναγιωτόπουλος, ο οποίος ενημέρωσε τους παρευρισκόμενους, ότι με την παραίτηση αυτή, η διοίκηση που θα εκλεγεί στις 23 Μαΐου θα έχει μονοετή ισχύ, σύμφωνα με το καταστατικό.

Ο Αχιλλέας Μακρόπουλος παρενέβη, λέγοντας: «Ο Ρισβάς πάλεψε αυτούς του τέσσερις μήνες που βρέθηκε στην προεδρία του συλλόγου και δεν άντεξε τις λασπολογίες στο πρόσωπό του, μετά την συναυλία. Δεν ήταν θέμα φόβου ή ανανδρίας. Και οι τέσσερις μήνες όπου ήταν στην προεδρία του συλλόγου δεν χρέωσε τον σύλλογο». Ο Μάνος Κρεζίας ξεκαθάρισε: «Η διοίκηση θα πρέπει να βγαίνει Μάιο και να έχει σχεδιάσει το δικό της μπάτζετ. Πήραμε μπάτζετ με άνοιγμα 1.300.000 ευρώ και θα το αφήσουμε λίγο κάτω από τα 3 εκ. ευρώ. Έτσι κι αλλιώς θα γινόντουσαν εκλογές σε 3 εβδομάδες, παραιτήθηκε ο πρόεδρος και ακολουθήσαμε και το ΔΣ».

Ο Σταύρος Παναγιωτόπουλος απάντησε: «Όταν η διοίκηση Ρισβά ήταν υποψήφια τον Δεκέμβριο, παραπλάνησε τη Γενική Συνέλευση και είχε πει ότι έχει εξασφαλίσει χορηγούς και έσοδα 1.200.000 ευρώ».

Ακολούθως ο πρώην πρόεδρος του Ερασιτέχνη, Νίκος Ρισβάς, φανερά εκνευρισμένος κατευθύνθηκε προς το μέρος του, και του είπε: «Είσαι απαράδεκτος και κουβαλάς διχόνοιες σε μια ημέρα που το κλίμα θα πρέπει να είναι ενωτικό για το καλό του Παναθηναϊκού». Και αποχώρησε από την αίθουσα.

Έγγραφη συγνώμη στους Γιαννακόπουλους

Εντύπωση προκάλεσε η δήλωση του Νίκου Τσίλη που απευθυνόμενος στον κύριο Σταύρο Παναγιωτόπουλο του είπε: «Τώρα κατάλαβες ότι υπάρχει χρέος; Τόσα χρόνια είχαμε βρει την… αγελάδα, την οικογένεια Γιαννακόπουλου και την αρμέγαμε ήταν καλά»;

Ενώ αξιοσημείωτη είναι και η τοποθέτηση του Πανίκου Χρυσοστόμου, ο οποίος ανέφερε μεταξύ άλλων: «Πρέπει όλοι μας να υπογράψουμε σε μία έγγραφη συγνώμη προς τον Θανάση Γιαννακόπουλο, και σε όλη την οικογένειά του καθώς όλοι καταχραστήκαμε την καλοσύνη του όλα αυτά τα χρόνια»!

Ενώ ο επικεφαλής του έτερου ψηφοδελτίου στις εκλογές του Δεκεμβρίου, Χρόνης Ακριτίδης επεσήμανε: «Είναι τιμή και υποχρέωσή μας να συστρατευτούμε και να σώσουμε τον Παναθηναϊκό. Δεν είναι αυτοσκοπός η θέση του προέδρου. Πρέπει να πούμε την αλήθεια στον κόσμο».

Ο Λίμπερμαν… Αγκάσι

Αν βγάζαμε MVP της συνάντησης στο ξενοδοχείο πλησίον της Λεωφόρου Αλεξάνδρας θα ήταν αδιαμφισβήτητα ο Σωτήρης Λουμίδης. Ο πρόεδρος της οικονομικής Επιτροπής του Ερασιτέχνη, επί της διοίκησης του Μιχάλη Κίτσιου, μπέρδεψε τον πρώην άσο του Παναθηναϊκού Λίμπερμαν Αγκάμεζ με τον διάσημο τενίστα Αντρέ Αγκάσι και θέλοντας να δώσει ένα παράδειγμα καταδεικνύοντας τα ποσά που διατίθενται στους βολεϊμπολίστες και τους υπολοίπους αθλητές του συλλόγου, είπε: «Κοίταξα πως ένα τμήμα με μικρό προϋπολογισμό, της τάξεως των  40.000 Ευρώ, ήταν όσα χρειαζόταν το αυτοκίνητο, το σπίτι και το e-mail του… Αγκάσι»!

Εν συνεχεία ο κύριος Λουμίδης, σημείωσε: «Στα δυο χρόνια που ήμουν στον Ερασιτέχνη μου δόθηκε η ευκαιρία να δω τα νούμερα. Και έχω να σας πω ότι το μεγαλύτερο πρόβλημα δεν είναι το οικονομικό. Σκοπός του σωματείου είναι η διάδοση του αθλητισμού. Θεωρώ ότι ή θα κρατήσουμε 2-3 τμήματα για πρωταθλητισμό και θα «κλείσουμε» τα υπόλοιπα ή θα ξεκινήσουμε από το μηδέν και στα 14. Ακόμη θα μπορούσαμε να πάρουμε ένα δάνειο για παράδειγμα 1 εκατομμυρίου από τον ΟΠΑΠ».

Νέα σύσκεψη της «πράσινης» οικογένειας

Ο Αχιλλέας Μακρόπουλος, υποσχέθηκε πως μέχρι τις εκλογές, θα πραγματοποιηθεί νέα σύσκεψη μεταξύ όλων των μελών της Παναθηναϊκής οικογένειας, εκπρόσωποι της ΠΑΕ, της ΚΑΕ, των φιλάθλων, των παλαιμάχων και του Τύπου για να ενημερώσει η διοικούσα επιτροπή την ακριβή οικονομική κατάσταση που βρίσκεται ο σύλλογος και να αποφασίσουν από κοινού για το πώς θα πορευτεί ο σύλλογος από εδώ και στο εξής.

Ο Κωνσταντίνος Ιθακίσιος, ιδιαίτερα καυστικός, τόνισε: «Ο Παναθηναϊκός δεν έχει την πολυτέλεια για ψευτοδιλήμματα. Και όσο και αν μας πονάει από την στιγμή που ο μεγαλύτερος αντίπαλός μας, ο Ολυμπιακός, έχει δικό του γήπεδο, δεν θα μας φτάσουν τα λεφτά της παγκόσμιας οικονομίας»!

«Συστράτευση και ενότητα»

Ο επικεφαλής της Διοικούσας Επιτροπής, Αχιλλέας Μακρόπουλος μεταξύ άλλων υπογράμμισε: «Σε μια τόσο κρίσιμη εποχή για τον Ερασιτέχνη Παναθηναϊκό, τον αγαπημένο ένδοξο Σύλλογό μας με πάνω από 500 τίτλους, οφείλουμε όλοι να συστρατευθούμε με έναν και μοναδικό στόχο: Να βοηθήσουμε τις αθλητικές ομάδες του Συλλόγου, ώστε να ορθοποδήσουν, να ανασάνουν οικονομικά, με αποτέλεσμα οι αθλητές και οι αθλήτριες του «τριφυλλιού», που ιδρώνουν την φανέλα τους για την δόξα του Συλλόγου να αγωνίζονται με τα ελάχιστα ή καθόλου προβλήματα. Να προσφέρουμε όλοι, να ομονοήσουμε, να συνεργαστούμε, με μόνο στόχο την έξοδο του Συλλόγου από την σημερινή απελπιστική οικονομική κατάσταση. Να σεβαστούμε την πολύχρονη- ένδοξη ιστορία του, και στη μνήμη όλων αυτών των αείμνηστων παραγόντων αλλά και αθλητών που τίμησαν τη φανέλα τους, να εκτελέσουμε το καθήκον μας ως πιστοί φίλοι, οπαδοί και λατρευτές της μεγάλης Παναθηναϊκής ιδέας.

Σε λίγες μέρες θα διεξαχθούν οι εκλογές για την ανάδειξη της νέας Διοίκησης, η οποία θα έχει ένα πολύ δύσκολο έργο και για να ανταπεξέλθει στις υποχρεώσεις και στην αποστολή της, θα πρέπει να έχει τη συμπαράσταση, την κατανόηση και τη βοήθεια, την οικονομική, των δυνάμεων και την ηθική όλων των άλλων πιστών φίλων του Συλλόγου.

Προτείνω προκειμένου να υπάρξει φως και ελπίδα για το αύριο του Ερασιτέχνη Παναθηναϊκού, να συγκροτηθεί ενιαίο ψηφοδέλτιο, στο οποίο να μετάσχουν όλοι εκείνοι που είναι αποφασισμένοι να προσφέρουν τις υπηρεσίες τους. Πιστεύω ότι υπάρχουν Παναθηναϊκοί με τέτοια διάθεση και πάθος».

  • Αθλητικά νέα
  • Ειδήσεις
Ποσό - μαμούθ από Αμπράμοβιτς σε Κόντε για μεταγραφές
Ποσό - μαμούθ από Αμπράμοβιτς σε Κόντε για μεταγραφές
Ολυμπιακός: Δεν επιστρέφει Αργεντινή ο Πελεγκρίνο
Ολυμπιακός: Δεν επιστρέφει Αργεντινή ο Πελεγκρίνο
ΠΑΟΚ: «Παρών» ο Σαββίδης στο ΔΣ
ΠΑΟΚ: «Παρών» ο Σαββίδης στο ΔΣ
Έτσι διαμορφώθηκε η βαθμολογία των πλέι οφ μετά την «καμπάνα» στον Παναθηναϊκό
Έτσι διαμορφώθηκε η βαθμολογία των πλέι οφ μετά την «καμπάνα» στον Παναθηναϊκό
Πανελλήνιες 2017: SOS θέματα για τη Νεοελληνική Γλώσσα
Πανελλήνιες 2017: SOS θέματα για τη Νεοελληνική Γλώσσα
Πτώση αεροσκάφους Mirage 2000 της Πολεμικής Αεροπορίας στις Σποράδες
Πτώση αεροσκάφους Mirage 2000 της Πολεμικής Αεροπορίας στις Σποράδες
Education Festival: Δωρεάν σεμινάρια Μηχανολογίας-Μεταφορών από ΙΕΚ ΑΛΦΑ και Mediterranean College
Education Festival: Δωρεάν σεμινάρια Μηχανολογίας-Μεταφορών από ΙΕΚ ΑΛΦΑ και Mediterranean College
Καιρός: Συνεχίζονται και τη Δευτέρα τα έντονα καιρικά φαινόμενα
Καιρός: Συνεχίζονται και τη Δευτέρα τα έντονα καιρικά φαινόμενα

Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies
Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τους Όρους Χρήσης