Το Σεντ Ντενί αναβαθμίζεται εξαιτίας των Ολυμπιακών Αγώνων

Το Σεντ Ντενί αναβαθμίζεται εξαιτίας των Ολυμπιακών Αγώνων

Πώς οι Ολυμπιακοί Αγώνες αναβαθμίζουν το Παρίσι.

Το πιο υποβαθμισμένο τμήμα της Γαλλίας αναμένεται να είναι μεγάλος νικητής, τώρα που το Παρίσι αναμένεται να φιλοξενήσει τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2024, μιας και χιλιάδες σπίτια και ένα νέο κολυμβητήριο θα κατασκευαστεί στο Σεν-Ντενί, με αφορμή το κορυφαίο αθλητικό γεγονός.

Το φτωχότερο από τα 101 «διαμερίσματα» της Γαλλίας, το Σεν Σεν-Ντενί, εκτείνεται προς τα ανατολικά και βόρεια από το Παρίσι, ενώ σε ένα μεγάλο μέρος υπάρχει μια έκταση «γκρίζων προαστίων», εγκαταλελειμμένων εργοστασίων και φυσικά μεγάλη φτώχεια. Το Παρίσι έμαθε τη Δευτέρα ότι σχεδόν βέβαια, θα είναι η επιλογή της ΔΟΕ για τους Αγώνες του 2024, αφού ο μοναδικός αντίπαλός του, το Λος Άντζελες, συμφώνησε να περιμένει άλλα τέσσερα χρόνια. Η Βουδαπέστη, η Βοστώνη, το Αμβούργο και η Ρώμη είχαν απομακρυνθεί από την διεκδίκηση.

Μια σειρά τρομοκρατικών επιθέσεων έχουν τρομάξει πολλούς υποψήφιους επισκέπτες και οι Γάλλοι αξιωματούχοι ελπίζουν ότι οι Αγώνες θα τονώσουν τον τουρισμό. Οι διοργανωτές των αγώνων λένε ότι ο στόχος τους για την προσπάθεια αναβάθμισης του Σεν Σεν Ντενί, βοήθησε στη Διεθνή Ολυμπιακή Επιτροπή (ΔΟΕ).

«Λαμβάνοντας υπόψη την διαφορές που εξακολουθούν να υπάρχουν ανάμεσα στο Παρίσι και τα προάστιά του, αυτός ο νέος τόπος εργατικής τάξης, με νέους ανθρώπους όλων των χρωμάτων και όλων των προελεύσεων, μας επιτρέπει να πούμε στη ΔΟΕ ότι αυτά τα παιχνίδια είναι μια θαυμάσια ευκαιρία να φανεί ότι το Παρίσι είναι μεγαλύτερο από το Παρίσι», δήλωσε στο Reuters ο Στέφαν Τρούσελ, πρόεδρος του Σεν Σεν Ντενί. «Εξετάσαμε την επιτυχία των αγώνων στο Λονδίνο και σίγουρα, το γεγονός ότι το Λονδίνο πέτυχε να αφήσει μια ισχυρή κληρονομιά, μια φυσική κληρονομιά στα ανατολικά του Λονδίνου, ήταν πολύ σημαντικό για εμάς».

Το Σεν Σεν Ντενί έχει τη φήμη του σοσιαλιστικού προπύργιου, όπου το Κομμουνιστικό Κόμμα της Γαλλίας έχει ισχυρή παρουσία. Ήταν η περιοχή όπου οι θάνατοι δύο νεαρών από την αστυνομία ξεκίνησαν τις ταραχές του 2005. Η ανεργία μέσα και γύρω από τις κύριες πόλεις Σεν Ντενί πλησιάζει το διπλάσιο του εθνικού μέσου όρου σε ποσοστό άνω του 18%. Τρεις στους 10 από τους 1,5 εκατομμύρια κατοίκους είναι μετανάστες ή παιδιά των μεταναστών, κυρίως από την Αφρική, ενώ παρόμοιο ποσοστό θεωρείται ότι ζει σε συνθήκες φτώχειας.

Οι Αγώνες στο Παρίσι, οι οποίοι έχουν σχετικά μέτριο προϋπολογισμό από τα πρόσφατα πρότυπα, φτάνοντας περίπου τα 7 δισεκατομμύρια ευρώ, θα αφήσουν πίσω τους δύο μόνιμες νέες εγκαταστάσεις, και οι δύο στην περιοχή Σεν Σεν Ντενί.

Πρόκειται για το ίδιο το Ολυμπιακό Χωριό, το οποίο θα μετατραπεί μετά τα παιχνίδια για να προσφέρει περισσότερα από 3.500 σπίτια, καθώς και ένα κέντρο κολύμβησης για να βρίσκεται δίπλα στο γήπεδο Stade de France, που χτίστηκε για το Παγκόσμιο Κύπελλο ποδοσφαίρου 1998 και θα αναγεννηθεί ως Ολυμπιακό Στάδιο, όπου θα γίνουν αγώνες στίβου.

Το Παρίσι 2024 , υποστηριζόμενο με ενθουσιασμό από τον νέο πρόεδρο της χώρας, Εμανουέλ Μακρόν, σχεδιάζει να αξιοποιήσει στο έπακρο τις υπάρχουσες αθλητικές εγκαταστάσεις της πόλης και να επωφεληθεί πλήρως από τα ορόσημα του.

Οι μπόξερ θα συναγωνιστούν παράλληλα με τους παίκτες του τένις στα γήπεδα του Roland Garros, στη δυτική περιθώρια της πόλης, ενώ τα στάδια της Παρί Σ.Ζ και Stade Francais θα φιλοξενήσουν αντίστοιχα αθλήματα ποδοσφαίρου και ράγκμπι. Οι αγώνες μαραθωνίου και ποδηλασίας θα ξεκινήσουν και θα τελειώσουν στον Πύργο του Άιφελ, στη σκιά του οποίου θα γίνει το βόλεϊ παραλίας, ενώ στον ποταμό Σηκουάνα θα γίνει η ανοικτή κολύμβηση.

Η επίσημη επιβεβαίωση που θα γίνει τον Σεπτέμβριο θα σημάνει ότι μία από τις πιο δημοφιλείς πόλεις του κόσμου ως τουριστικός προορισμός, θα φιλοξενήσει ακριβώς μετά από εκατό χρόνια τους Ολυμπιακούς Αγώνες. Μεταξύ των αστεριών εκείνων των Αγώνων το 1924 ήταν ο «χρυσός» Αμερικανός κολυμβητής Τζόνι Βασιμίλερ, ο οποίος αργότερα έγινε γνωστός για το ρόλο του στις ταινίες Ταρζάν.



Στο Παγκόσμιο Συλλόγων η Ατλέτικο Μαδρίτης
Στο Παγκόσμιο Συλλόγων η Ατλέτικο Μαδρίτης
Η ανάρτηση της Ελένης Βουλγαράκη για τον Φώτη Ιωαννίδη
Η ανάρτηση της Ελένης Βουλγαράκη για τον Φώτη Ιωαννίδη
NBA: Ισόβιος αποκλεισμός στον Πόρτερ για παράνομο στοιχηματισμό!
NBA: Ισόβιος αποκλεισμός στον Πόρτερ για παράνομο στοιχηματισμό!
Champions League: Η Ρεάλ Μαδρίτης "έκλεψε" την πρόκριση στην Αγγλία!
Champions League: Η Ρεάλ Μαδρίτης "έκλεψε" την πρόκριση στην Αγγλία!
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved