Αποσύρεται από την Εθνική ο Αφρουδάκης

Αποσύρεται από την Εθνική ο Αφρουδάκης

Την άμεση αποχώρησή του από την εθνική υδατοσφαίρισης ανακοίνωσε ο αρχηγός της ομάδας, Χρήστος Αφρουδάκης, στο περιθώριο της συνέντευξης Τύπου για το final-4 του κυπέλλου.

Ο παίκτης της Βουλιαγμένης δεν αναφέρθηκε σε λεπτομέρειες ή τους λόγους που τον οδήγησαν σε αυτή την απόφαση, η οποία πάντως κυκλοφορούσε στο χώρο ως φήμη εδώ και αρκετό καιρό.

«Δράττομαι της ευκαιρίας, χωρίς να θέλω να επισκιάσω τη συνέντευξη Τύπου του Final-4, να ανακοινώσω ότι αποχωρώ από την εθνική ομάδα. Έχω ενημερώσει τον προπονητή της εθνικής και τον πρόεδρο (σ.σ. της ΚΟΕ) γι΄ αυτή μου την απόφαση. Νομίζω πως δεν είναι η κατάλληλη ώρα για ερωτήσεις και απαντήσεις, γιατί μπορεί να μας πάρει νύχτα», ανέφερε ο 33χρονος περιφερειακός, που τόνισε επίσης ότι «... θεώρησα σωστό να το κάνω και να το ανακοινώσω γιατί είμαι και αρχηγός της εθνικής ομάδας και θεωρώ τον αρχηγό της εθνικής ομάδας ένα θεσμό.

Λίγο έως πολύ ήταν γνωστό. Ήταν μέχρι να ανακοινωθεί και επίσημα από τα χείλη μου. Οπότε να ευχαριστήσω όλους αυτούς που από το 2001 και τον Κούλη Ιωσηφίδη με κάλεσαν στην εθνική ομάδα, μέχρι και το Θοδωρή Βλάχο, που συνέβαλαν στο να είμαι μέλος αυτής της ομάδας και δη αρχηγός τα τελευταία χρόνια. Είμαι πολύ περήφανος για ό,τι έχω κάνει σε προσωπικό επίπεδο, αλλά αυτό που θέλω να περάσω στη νέα γενιά είναι πως εχθρός του καλού είναι το καλύτερο και σίγουρα ακόμη και εγώ και όλοι οι αθλητές μπορούμε να κάνουμε κάτι ακόμη καλύτερο. Μπορούσα να είμαι ακόμη καλύτερος και σε εθνικό, αλλά και σε συλλογικό επίπεδο. Όταν τελειώσει το Final-4 του κυπέλλου θα έχουμε την ευκαιρία να πούμε περισσότερα» είπε.

Υπενθυμίζεται ότι ο Χρήστος Αφρουδάκης δεν έχει αγωνιστεί στο αντιπροσωπευτικό συγκρότημα μετά τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο, καθώς ο ομοσπονδιακός τεχνικός, Θοδωρής Βλάχος, είχε αποφασίσει να τον αφήσει (όπως και τον Μανώλη Μυλωνάκη) εκτός των προκριματικών του World League.

Ο Χρήστος Αφρουδάκης έκανε ντεμπούτο στην εθνική ανδρών το 2001, σε ηλικία μόλις 17 ετών, λίγο καιρό αφότου είχε κατκατήσει τον τίτλο στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα νέων της Κωνσταντινούπολης. Συνολικά φόρεσε το σκουφάκι με το εθνόσημο σε 371 αγώνες και μετείχε σε τέσσερις Ολυμπιακούς Αγώνες και πέντε Παγκόσμια Πρωταθλήματα, έχοντας ως κορυφαίες στιγμές της καριέρας του τα χάλκινα μετάλλια στα Παγκόσμια του Μόντρεαλ (2005) και του Καζάν (2015), αλλά και την τέταρτη θέση στους Ολυμπιακούς της Αθήνας.



Βέροια: Ο Πρόδρομος Κουτσούκης ενεπλάκη σε τροχαίο δυστύχημα
Βέροια: Ο Πρόδρομος Κουτσούκης ενεπλάκη σε τροχαίο δυστύχημα
Συνεχίζεται η άνοδος της τιμής του ελαιόλαδου
Συνεχίζεται η άνοδος της τιμής του ελαιόλαδου
ATP: Ο Τζόκοβιτς στην κορυφή για 417η εβδομάδα, στο Νο11 ο Τσιτσιπάς
ATP: Ο Τζόκοβιτς στην κορυφή για 417η εβδομάδα, στο Νο11 ο Τσιτσιπάς
Λάτσιο: Εποχή Τούντορ στην ομάδα της Ρώμης
Λάτσιο: Εποχή Τούντορ στην ομάδα της Ρώμης
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved