Όταν ο υιός Μπαλτάκος αποθέωσε τον Σπανούλη!

Όταν ο υιός Μπαλτάκος αποθέωσε τον Σπανούλη!

Πιστός στην τακτική του «διαίρει και βασίλευε», του «ήξεις-αφήξεις» αλλά και με... αποθέωση για τον Βασίλη Σπανούλη και το “back to back” στο ελληνικό πρωτάθλημα (!!!), ο πρόεδρος του Ερασιτέχνη Παναθηναϊκού, υιός Μπαλτάκος, μίλησε στον ΣΠΟΡ FM.

Επανάλαβε για μια ακόμη φορά την πρόθεση του να παραιτηθεί ώστε να διευκολύνει τις διαδικασίες, όμως ελάχιστα δευτερόλεπτα μετά επικαλέστηκε αρχικά την εκκαθάριση της ΚΑΕ Παναθηναϊκός, εν συνεχεία το τυπικό των διαδικασιών και εν τέλει… μεταφυσικά φαινόμενα για να στηρίξει την τακτική της καθυστέρησης για να παραμείνει στη θέση του. Κι όλα αυτά μόλις 24 ώρες μετά την ξεκάθαρη τοποθέτηση του Δημήτρη Γιαννακόπουλου και το «παραιτηθείτε τώρα, αναλαμβάνω όλα τα χρέη» με την ελπίδα να σωθεί ένας Σύλλογος που αγωνιστικά και οικονομικά καταρρέει…

Ιδού τα κυριότερα αποσπάσματα της συνέντευξης Μπαλτάκου:

-«Θέλω χωρίς περιστροφές και επειδή βλέπω ότι υπάρχει μια γκρίζα ζώνη και αμφιβολίες για τις προθέσεις μας, να δηλώσω ξανά ότι αυτό που είχε δηλώσει για παραίτηση ισχύει 100%» τόνισε χαρακτηριστικά και συνέχισε: «Οταν εγώ το δήλωσα ο κ. Γιαννακόπουλος επανήλθε και είπε ότι θέλουμε τα στοιχεία μέχρι τις 30 Απριλίου. Μετά είπε να φύγουμε αμέσως για να αναλάβει. Θα ηταν χαζό να βγω και να πω έλα. Αυτό που έκανα ήταν να βρω όλα τα στοιχεία που ζήτησε και να τα στείλουμε εμπροθέσμως. Ζητήθηκε μετά η συνάντηση, βρήκαμε μια ημερα να βολεύει και τους δύο, πήγαμε όχι με υποχρέωση να δώσουμε στοιχεία, αλλά να καλωροσίσουμε τους ανθρώπους που έχουν το ενδιαφέρον να αναλάβουν ερασιτέχνη και θεωρήσαμε καλό, για λόγους ευγένειας να τους παρουσιάσουμε κάποια στοιχεία πριν την τελική παράδοση στις 30 Απριλίου».

-Συνεχίζοντας ο υιός Μπαλτάκος άρχισε να τα... γυρίζει: «Αυτό ερμηνεύτηκε ως προβολή. Πρόθεση μας μέχρι χθες ήταν να παραδώσουμε τα στοιχεία στις 30 Απριλίου. Χθες ο κ. Γιαννακόπουλος είπε ότι έχει σκοπό να αναλάβει όλα τα χρέη και να βάλει το απαραίτητο ποσό 3-4 εκατομμύρια για να κάνει ξανά τον Παναθηναϊκό πρωταθλητή σε όλα τα σπορ παντοτινο. Εμείς επικροτούμε αυτό που είπε. Και εφόσον δημόσια δεσμεύτηκε για ανάληψη χρεών και να βάλει αυτό το ποσό εμείς δεν έχουμε κανένα λόγο να παραιτηθούμε».

-Αμέσως μετά ρωτήθηκε ο πρόεδρος του Ερασιτέχνη για το λόγο που δεν διευκολύνει άμεσα τις διαδικασίες με την παραίτηση της διοίκησης του: «Ο Παναθηναϊκός δεν είναι καλύβα να μπαίνει ο ένας και να βγαίνει ο άλλος. Πρέπει να ακολουθηθεί μια διαδικασία. Είμαστε σωματείο, έχουμε μέλη, εκλέγει μέλη και χρειαζόμαστε τα νόμιμα, όχι στα κλεφτά, να παρουσιάσουμε τον απολογιστικό μας έλεγχο, την εκκαθάριση και να παραιτηθούμε για να πάμε σε εκλογές. Αν ο κ. Γιαννακόπουλος δεν επιθυμεί να βάλει τα χρήματα που δικαιούται ο Ερασιτέχνης από την ΚΑΕ, ό,τι οφείλει, είναι δικό του δικαίωμα. Δεν θα πω εγώ ποτέ, πρώτα βάλε μου 250 χιλιάδες, να τα βάλει και μετά. Δεν θα κινηθω νομικα εναντίον. Πρέπει όμως να ζητήσω παραστατικά, εκκαθαρίσεις για να πάω σε απολογιστική συνέλευση, να παραιτηθούμε, αλλά για να παραιτηθούμε, πρέπει και εκείνος να μας διευκολύνει σε αυτά που ζητάμε για να παραιτηθούμε. Εμείς αυτό που ζητάμε είναι η είσοδος του Δημήτρη Γιαννακόπουλου! Το έχω ξαναπεί: Θα το εκλάβω και σαν δική μου, προσωπική επιτυχία να μπει ο κ. Γιαννακόπουλος στον Ερασιτέχνη. Εγώ ανέλαβα μια διοίκηση σωτηρίας, που διαδέχθηκε μια άλλη διοίκηση σωτηρίας. Δε μπορώ να κάνω τον Παναθηναϊκό πρωταθλητή σε όλα τα σπορ. Δεν έχω τη δυνατότητα και το αναγνωρίζω ως μειονέκτημά μου. Σκοπός μου ήταν να βρω έναν άνθρωπο να μπορεί να βάλει λεφτά, για να ανταγωνιστεί τον Ολυμπιακό, που έχει ετήσιο μπάτζετ 4-5 εκατομμύρια ευρώ. Ο κύριος Γιαννακόπουλος έχει αυτήν τη δυνατότητα. Θα ήθελα να φύγω, για να έρθει ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος, να αναλάβει τον Ερασιτέχνη. Ζητάμε από τον κύριο Γιαννακόπουλο να μας δώσει τα στοιχεία, για να παραιτηθούμε. Θα ήταν αφελές να πω δεν φεύγω και να βάλω το εγώ μου πάνω από τον σύλλογο»!

-Ερωτηθείς στη συνέχεια για τα χρέη του Ερασιτέχνη και για τους λόγους που δεν παραιτείται άμεσα η διοίκησή του, είπε: «Είναι ζήτημα τα μέλη, δεν γνωρίζω ποια διοίκηση θέλει να βάλει ο κ. Γιαννακόπουλος, ο κόσμος θα την αξιολογήσει, αλλά πρέπει να γνωρίζουμε για διαδικαστικούς λόγους. Είναι μέλη; Δεν μπορεί για παράδειγμα ο κ. Παπαθεοδώρου να γίνει πρόεδρος στον Παναθηναϊκό, ακόμα και αν θέλει να επενδύσει ένα δισεκατομμύριο, γιατί δεν είναι μέλος. Δεν τίθεται θέμα να ζητάμε εγγυήσεις από τον κ. Γιαννακόπουλο. Ζητάμε να μάθουμε ποιοι είναι για να ξεκινήσει η διαδικασία. Ο Ερασιτέχνης δεν λέει αν έχει αυξηθεί ή μειωθεί το χρέος. Σε εσάς προσωπικά (σ.σ. στον Βασίλη Παπαθεοδώρου) είχα πει ότι θα πρέπει δημόσια να επικοινωνήσει ο Παναθηναϊκός τα πεπραγμένα των τελευταίων ετών και αυτό θα κάνουμε. Ετοιμάζουμε συνέντευξη Τύπου, όπου θα επικοινωνήσουμε τα πάντα, για να έχουν όλοι οι Παναθηναϊκοί μια εικόνα. Η επιστολή του κ. Γιαννακόπουλου έλεγε τέλη Μαΐου. Εμείς λέμε, πείτε μας τώρα τα στοιχεία 5 λεπτών, για να είμαι κι εγώ νόμιμος και να παραδώσω σύμφωνα με τη διαδικασία. Δημιουργούνται εντυπώσεις χωρίς κανένα λόγο. Δεν υπάρχει λόγος να γίνεται αυτό».

-O υιός Μπαλτάκος ξεκαθάρισε ζητώντας και δημόσια συγγνώμη, πως παλαιότερη αναφορά του σε συνέντευξή του, ουδεμία σχέση είχε με την οικογένεια Γιαννακόπουλου και την περίοδο που εκείνη διοικούσε τη «Μάνα του Λόχου», τονίζοντας ότι ο Θανάσης Γιαννακόπουλος παρέδωσε το Σύλλογο χωρίς χρέη στους επόμενους: «Είχε δημιουργηθεί μια υποψία από δική μου ευθύνη, όταν είχα πει πως κάποιοι άνθρωποι από πολύ ψηλά, θα βρεθούν πολύ χαμηλά, υπονοήθηκε λοιπόν ότι εννοούσα και δημιουργοήθηκε λανθασμένα κάτι τέτοιο, ότι εννόησα κάτι αρνητικό για τις διοικήσεις από 2009 και πίσω. Ζητώ συγγνώμη. Αναφέρομαι στον κ. Θανάση Γιαννακόπουλο που όχι μόνο παρέδωσε ένα σύλλογο πρωταθλητή, αλλά και ένα συλλογο καθαρό από χρεέη και μάλιστα ξεπλήρωσε ό,τι ελάχιστο υπήρχε στην επόμενη διοίκηση. Ο σύλλογος ό,τι χρέη απέκτησε τα απέκτησε μετά από τον κ. Θανάση Γιαννακόπουλο. Επειδή έχω μεγαλώσει με αυτούς τους ανθρώπους με λυπεί που δημιούργησα αυτή την εντύπωση από δικό μου λαθος».

-Στο φινάλε της συνέντευξής του προσπαθώντας να δημιουργήσει εντυπώσεις έκανε λόγο για αόριστες απειλές που δέχεται και έδωσε... μεταφυσική εξήγηση αναφέροντας ακόμα και  τον Βασίλη Σπανούλη και το back to back του Ολυμπιακού:

«Πριν από λίγο δέχτηκα ένα μήνυμα το τρίτο στη σειρά, εκβιαστικό και απειλητικό. Ούτε το περιεχόμενό του θα πω, ούτε αυτόν που το έστειλε. Δεν πρόκειται να κάνω πίσω. Θέλω να πιστεύω ότι κουβαλάω στην πλάτη μου πολλά περισσότερα. Εδώ έχω μπει ως Θύρα 13. Δεν εκφράζω τα συναισθήματα της Θύρας 13 αλλά στην καρδιά μου και στην ψυχή μου την έχω από 14 χρονών που πήγα γήπεδο. Συνεπώς δίνοντας μια μεταφυσική διάσταση περιμένω το επόμενο διάστημα μια τεράστια καμπάνια προπαγάνβδας εναντίον μου από συγκεκριμένα Μέσα, την καλοσωρίζω και περιμένω να τη δω. Γιατί αυτές ακριβώς οι καμπάνιες και οι προσπάθειες σπίλωσης του ονόματος και της οικογένειάς μου, είναι αυτές που μου δίνουν σθένος να μην κάνω πίσω για τον σύλλογο και για οτιδήποτε συλλογικό έχω συμμετάσχει στη ζωή μου. Είτε αυτό είναι η ομάδα μου, είτε αυτό είναι αυτή τη στιγμή ο Σύλλογος».

Οταν ζητήθηκε, πάντως, από τον Δημήτρη Μπαλτάκο να πει από ποιον δέχτηκε απειλητικά μηνύματα, τότε θυμήθηκε τον Σπανούλη... «Δεν θα τοποθετηθώ παραπάνω, δεν θέλω να δημιουργώ κουτσομπολιά και σπέκουλες αν και το κάνω είναι η αλήθεια. Απλά θα δώσω μια μεταφυσική εξήγηση, δεν την έδωσα πριν γιατί παρασύρθηκα. Επιθέσεις έχει δεχτεί και ο κ. Γεωργιάδης, έτσι δεν είναι; Ανέλαβε αντιπρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας. Επιθέσεις έχει δεχτεί και ο κ, Κοντονής. Προήχθη σε υπουργός Δικαιοσύνης και είναι και στην 15άδα της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ. Επιθέσεις έχει δεχτεί και ο κ. Καμμένος και είναι αντιπρόεδρος της κυβέρνησης. Και άλλες επιθέσεις έχει δεχτεί, δυστυχ'ως για εμάς και ο κύριος Σπανούλης, ο οποίος έκανε back to back πρωταθλήματα και ανυπομονούμε να τον κερδίσουμε στις επόμενες σειρές. Συνεπώς και μεταφυσικά μιλώντας, θα είμαι πολύ κοντά στο να χτίσουμε γήπεδο στο Γουδή, αν υλοποιηθούν οι απειλές αυτές».

Ο Μπαλτάκος μίλησε ακόμα:

Για το γεγονός ότι κανένα ομαδικό σπορ δεν προκρίθηκε στο τελικό: «Ένα επιχείρημα παραπάνω για να αναλάβει ο κύριος Γιαννακόπουλος. Είναι κακή η χρονιά. Το πρόβλημα εντοπίζεται καθαρά στο μπάτζετ. Από εκεί έρχονται όλα τα υπόλοιπα θεμιτά και αθέμιτα. Δεν ήμουν διατεθειμένος να κάνω τα αθέμιτα. Υπήρχε και ένα θέμα ροής χρημάτων. Όταν έχουν προϋπολογισθεί διάφορα χρήματα από πηγές τα οποία ξαφνικά δεν έρχονται δημιουργείται ένα πρόβλημα. Εμείς φταίμε για το αγωνιστικό φέτος. Θέλουμε να βάλει ο κύριος Γιαννακόπουλος. Αρκεί να συνεργαστεί».

Ακολούθως έκανε ιδιαίτερη αναφορά στον Παύλο και τον Θανάση Γιαννακόπουλο: «Ο κύριος Παύλος και ο κύριος Θανάσης Γιαννακόπουλος θα μείνουν στην ιστορία και στις καρδιές μας. Και θα μείνουν όχι μόνο για για τα έξι ευρωπαϊκά και τους δεκάδες τίτλους. Θα μείνουν στην ιστορία λόγω της ευπρέπειας, του επιπέδου και του ήθους τους. Αυτά σε κάνουν ηγέτη. Δέκα ευρωπαϊκά να πάρεις, δεν γίνεσαι ηγέτης αν δεν βάζεις τον Σύλλογο πάνω από το εγώ σου».

Για το αν μπορεί να γίνει γήπεδο στο Γουδή χωρίς χώρο μπάσκετ: «Το τέλειο σενάριο θέλει όλο τον Παναθηναϊκό μαζί. Ο κύριος Γιαννακόπουλος έχει ζητήσει το ΟΑΚΑ. Δε νομίζω ότι υπάρχει διάθεση από πλευράς ΚΑΕ συστέγασης. Αν είναι τεχνικά εφικτό δεν το γνωρίζω. Το θέλω όσον αφορά εμένα προσωπικά. Στη ζωή μου προσπαθώ να απευθύνομαι στην μειοψηφία. Απευθυνόμαστε σε έννοιες. Οι υπηρέτες των εννοιών μας τοποθετηθεί στην σωστή πλευρά της ιστορίας. Θα αναλάβω το κόστος για να εξασφαλίσω το γήπεδο. Αυτή θα είναι μεγαλύτερή μου επιτυχία στον σύλλογο. Για να μπορεί ο σύλλογος να έχει μέλλον θα πρέπει να έχει εγκαταστάσεις».

 



Παναθηναϊκός AKTOR: Τρέλα από 11.000 “πράσινους”
Παναθηναϊκός AKTOR: Τρέλα από 11.000 “πράσινους”
Diamond League: Δεύτερος ο Τεντόγλου, πέμπτη η Στεφανίδη
Diamond League: Δεύτερος ο Τεντόγλου, πέμπτη η Στεφανίδη
Conference League: Στη διάθεση του κοινού το τρόπαιο - Ακυρώθηκε η έκθεση στη Ν. Φιλαδέλφεια
Conference League: Στη διάθεση του κοινού το τρόπαιο - Ακυρώθηκε η έκθεση στη Ν. Φιλαδέλφεια
Προφυλακίστηκε ο 31χρονος συλληφθέντας οπαδός για τη δολοφονία Λυγγερίδη
Προφυλακίστηκε ο 31χρονος συλληφθέντας οπαδός για τη δολοφονία Λυγγερίδη
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved