Τα «σκληρά» φάουλ των αθλητών στα social media!

Τα «σκληρά» φάουλ των αθλητών στα social media!

Αυξάνονται συνεχώς οι αθλητές που «έπαιξαν» με τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και… κάηκαν σε χρόνο ρεκόρ!

Τα κοινωνικά δίκτυα αποτελούν αναπόσπαστο κομμάτι της καθημερινότητας μας. Σύμφωνα με πανελλήνια έρευνα του εργαστηρίου Ηλεκτρονικού Εμπορίου (ELTRUN), του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών, για την «Στάση, αξιοποίηση και εμπιστοσύνη των Ελλήνων στα social media», το 68% των Ελλήνων επισκέπτεται σελίδες κοινωνικής δικτύωσης (π.χ. facebook, twitter και instagram).

Τι γίνεται όμως όταν οι αθλητές πέφτουν θύμα της υπέρμετρης ελευθερίας και σχολιάζουν ανενόχλητα οτιδήποτε βλέπουν ή κράζουν ότι δεν τους αρέσει; Πως άραγε ένα like ή ένα hashtag μπορεί να καταστρέψει σε δευτερόλεπτο ότι έχτιζε κανείς με κόπο;

Ο Άντι Λίλα ήταν το τελευταίο θύμα των social media. Ο Αλβανός άσος δεν υπολόγισε, πως μια χαλαρή συζήτηση με συμπαίκτες του θα εξελίσσονταν σε ένα δεκάλεπτο χλευασμού του Χριστιανισμού και των ιερωμένων και θα ξεσήκωνε θύελλα αντιδράσεων σε έναν ολόκληρο λαό!

Ο διεθνής άσος του ΠΑΣ Γιάννινα, κατά την παρουσία του στην χώρα του για τις υποχρεώσεις της εθνικής ομάδας των γειτόνων, είχε ανεβάσει στο Facebook ένα βίντεο που είχε κάνει δηλώσεις κατά του Χριστιανισμού, σε συζήτηση που είχε με έναν ακραίο Ιμάμη. Κίνηση που προκάλεσε πολλά αρνητικά σχόλια, ειδικά στα Γιάννενα.

Προσβλητικός χαρακτηρισμός από Κουτσιανικούλη σε Λάουρα!

Το τηλεοπτικό… φαινόμενο “survivor” και μια παίκτρια του παιχνιδιού θέλησε να πικάρει ο Βασίλης Κουτσιανικούλης, αλλά δεν του βγήκε σε… καλό! Η Λάουρα Νάργες δεν τα κατάφερε στο αγώνισμα της Τετάρτης και ο άσος της ΑΕΛ, πόσταρε μια εικόνα στο Ιnstagram Story, χαρακτηρίζοντας την «ανάπηρη». Μία ατάκα που δεν προβάλει μόνο την συγκεκριμένη παίκτρια φυσικά... ήταν αρκετή όμως για να ξεσηκώσει θύελλα αντιδράσεων στον φίλαθλο κόσμο.

Όταν ο Αραβίδης… προτιμά τα παιχνίδια μέσα στο γήπεδο!

Σάλος προκλήθηκε στα Σπάτα και την ΑΕΚ και στον φίλαθλο κόσμο της Ένωσης τον περασμένο μήνα με το «καρφί» που πέταξε ο Χρήστος Αραβίδης σχετικά με τον παραγκωνισμό του. Ο άσος των «κιτρινόμαυρων» είχε γράψει τότε χωρίς φόβο και πάθος στον προσωπικό του λογαριασμό στο facebook: «Προτιμώ τα παιχνίδια που γίνονται μέσα στο γήπεδο. Οχι, αυτά που γίνονται πίσω από την πλάτη μου. Η πιο μεγάλη τέχνη είναι, να ξέρεις να αποχωρείς την κατάλληλη στιγμή. Και, συνήθως, η έξοδος βρίσκεται εκεί που ήταν η είσοδος». Αυτό έφτανε για να γίνει ένας κακός χαμός στην ΑΕΚ αλλά αφού απολογήθηκε στον Ντούσαν Μπάγεβιτς και ζήτησε συγγνώμη το θέμα θεωρήθηκε λήξαν, έστω και προσωρινά!

«Η Παναγιά και το ψέμα δεν πάνε μαζί…»

Η συνύπαρξη Τζαβέλλα-Αναστασιάδης έφερε προβλήματα και εντάσεις στον ΠΑΟΚ. Αποκορύφωμα ήταν η περιβόητη ανάρτηση του για τον πρώην τεχνικό του ΠΑΟΚ Άγγελο Αναστασιάδη: «Η Παναγιά και το ψέμα δεν πάνε μαζί…». Μια αναφορά που έστειλε τον έμπειρο μέσο στην ομάδα Νέων του Δικεφάλου του Βορρά.

Οι Αφρικανοί της Ελλάδας και τα κουνούπια του δυτικού Νείλου

Λίγες ημέρες πριν από τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Λονδίνου του 2012, η πρωταθλήτρια του τριπλούν Βούλα Παπαχρήστου προκάλεσε με ρατσιστικό μήνυμά της στο Twitter. «Με τόσους Αφρικανούς στην Ελλάδα.. Τουλάχιστον τα κουνούπια του δυτικού Νείλου… θα τρώνε σπιτικό φαγητό!!!» ήταν το σχόλιο της αθλήτριας που προκάλεσε έντονες αντιδράσεις από χρήστες των μέσων κοινωνικής δικτύωσης, οι οποίοι ζήτησαν από την Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή να πάρει θέση για το συγκεκριμένο σχόλιο. Αμέσως κινητοποιήθηκε μέχρι και η Παγκόσμια Ολυμπιακή Επιτροπή, η οποία αποφάνθηκε: «Αν δεν τιμωρηθεί από την Ομοσπονδία της, θα την αποκλείσουμε εμείς οι ίδιοι από τους Ολυμπιακούς Αγώνες».

Σάλος με… ψεύτικα προφίλ!

Οι αθλητές όμως πέφτουν πολλές φορές και θύματα ψεύτικων λογαριασμών. Τουλάχιστον έτσι ισχυρίζονται… Πέρυσι την «πάτησε» ο Ντμίτρο Τσιγκρίνσκι. Μέσω ενός προφίλ στο Facebook, με το όνομά του, γίνονταν ανήθικες προτάσεις σε κοπέλες, αλλά ο Ουκρανός τόνισε πως δεν γνώριζε το παραμικρό.

Κάπως έτσι ενδεχομένως να έγινε και με τον επιθετικό του ΠΑΟΚ, Κλάους Αθανασιάδη. Πριν από μερικούς μήνες, κάποιος με την φωτογραφία του παίκτη των Θεσσαλονικιών, έβαλε στο Instagram μια φωτογραφία με τον αρχιχουντικό Γεώργιο Παπαδόπουλο, την οποία συνόδευε λεζάντα που έγραφε «ΠΟΥ ΕΙΣΑΙ ΡΕ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΕ». Φυσικά δεν άργησε η αντίδραση του Κλάους ο οποίος ισχυρίστηκε πως δεν το έκανε αυτός και ο συγκεκριμένος λογαριασμός twitter δεν είναι δικός του!



Παναθηναϊκός AKTOR: Πέντε χρόνια από τον θάνατο του Θανάση Γιαννακόπουλου – Η συγκινητική ανάρτηση
Παναθηναϊκός AKTOR: Πέντε χρόνια από τον θάνατο του Θανάση Γιαννακόπουλου – Η συγκινητική ανάρτηση
«Μάξι, παικτάρα, τριφυλλάρα – Στο Top-3 ο Φορτούνης»: Τα πρωτοσέλιδα των αθλητικών εφημερίδων
«Μάξι, παικτάρα, τριφυλλάρα – Στο Top-3 ο Φορτούνης»: Τα πρωτοσέλιδα των αθλητικών εφημερίδων
Ρεάλ Μαδρίτης: Ο Ντεσάν επιβεβαίωσε το «άκυρο» για τους Ολυμπιακούς Αγώνες - Τι συμβαίνει με Εμπαπέ
Ρεάλ Μαδρίτης: Ο Ντεσάν επιβεβαίωσε το «άκυρο» για τους Ολυμπιακούς Αγώνες - Τι συμβαίνει με Εμπαπέ
NBA: «Ισοπεδωτικοί» οι Λέικερς, ο Μπράνσον «εκτέλεσε» τους Ουόριορς | Αποτελέσματα και βαθμολογίες
NBA: «Ισοπεδωτικοί» οι Λέικερς, ο Μπράνσον «εκτέλεσε» τους Ουόριορς | Αποτελέσματα και βαθμολογίες
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved