Νικητής το «ευ αγωνίζεσθαι» στο Φεστιβάλ Αθλητικών Ακαδημιών του ΟΠΑΠ

Νικητής το «ευ αγωνίζεσθαι» στο Φεστιβάλ Αθλητικών Ακαδημιών του ΟΠΑΠ

Ποδόσφαιρο, μπάσκετ και βόλεϊ, Ολυμπιονίκες και Παραολυμπιονίκες, συναντήθηκαν στο Δημοτικό Στάδιο Περιστερίου, την έδρα της ΠΑΕ Ατρόμητος, το πρωί αυτής της ηλιόλουστης Κυριακής (26/3), με πρωταγωνιστές 800 παιδιά!

Κοινές συνιστώσες οι αξίες του «ευ αγωνίζεσθαι», της ευγενούς άμιλλας και της ομαδικής προσπάθειας. Το Φεστιβάλ Αθλητικών Ακαδημιών αποτελεί ιδέα και πρωτοβουλία του ΟΠΑΠ, που δημιούργησε και επιχορηγεί ένα εκπαιδευτικό πρόγραμμα σε 125 ερασιτεχνικά σωματεία ποδοσφαίρου, με συνολική συμμετοχή 10.000 παιδιών και 450 προπονητών απ’ όλη την Ελλάδα. Ο παλαίμαχος μεσοεπιθετικός του Ηρακλή Βασίλης Χατζηπαναγής συνάντησε τους διεθνείς παλαίμαχους του μπάσκετ Δημήτρη Διαμαντίδη, Θοδωρή Παπαλουκά, Μιχάλη Κακιούζη, Φραγκίσκο Αλβέρτη, Ευθύμη Ρεντζιά, και τους Γιώργο Καλαϊτζή, Γιάννη Σιούτη, αλλά και τον διεθνή ακραία παλαίμαχο του βόλεϊ Μάριο Γκιούρδα! Αντί να επικεντρωθούν στις διαφορές τους, οι μεγάλοι αστέρες από τρία διαφορετικά αθλήματα βρήκαν μόνο κοινά, με σημαντικότερο εξ αυτών την αγάπη τους για τα παιδιά και τον αθλητισμό! Κόκκινες, πράσινες, κίτρινες και μπλε φανέλες φορούσαν οι μικροί αθλητές και αθλήτριες από 15 Ακαδημίες (νομοί Αττικής, Βοιωτίας και Ευβοίας). Με ασπρόμαυρη φανέλα, ο επί σειρά ετών αρχηγός του Ολυμπιακού, Θοδωρής Παπαλουκάς, έπαιξε ποδόσφαιρο με τα παιδιά, όπως και ο εμβληματικός αρχηγός του Παναθηναϊκού μέχρι τον περασμένο Ιούνιο Δημήτρης Διαμαντίδης. Με ένα τεράστιο χαμόγελο στα πρόσωπά τους, αυθορμητισμό και πάθος απόλαυσαν περισσότερο ακόμη και από τα παιδιά τον αγώνα ποδοσφαίρου. Έστω κι αν ο Παπαλουκάς έκανε χέρι και δεν το καταλόγισαν οι διαιτητές, αλλά και αντιαθλητικό φάουλ στον Διαμαντίδη (σπρώξιμο που θύμιζε σειρά τελικών στα πλέι οφ της Α1)! Κοντά στα παιδιά βρέθηκαν επίσης ο «χρυσός» Παραολυμπιονίκης της άρσης βαρών, Παύλος Μάμαλος, ο «ασημένιος» Παραολυμπιονίκης του μπότσια Γρηγόρης Πολυχρονίδης και η «χάλκινη» παραολυμπιονίκης της σφαιροβολίας Δήμητρα Κοροκίδα.

Ο επί σειρά ετών αρχηγός του μπασκετικού Παναθηναϊκού, Φραγκίσκος Αλβέρτης (μετρά περισσότερους προσωπικούς τίτλους με τους «πράσινους» απ' ό,τι ο Ολυμπιακός στην ιστορία του) τόνισε: «Είναι εξαιρετική η πρωτοβουλία του ΟΠΑΠ που μαζεύει πάρα πολλά παιδιά και τους μαθαίνει το πραγματικό νόημα του αθλητισμού! Μεγαλύτερη χαρά από το να παίζεις δεν υπάρχει! Αυτό πρέπει να κάνουν τα παιδιά, να χαίρονται, να παίζουν, να μαθαίνουν το παιχνίδι, τους κανόνες, την ευγενή άμιλλα και σιγά σιγά να προοδεύουν. Είναι μεγάλη υπόθεση και για τους γονείς να μάθουν πως τα παιδιά πρέπει να χαίρονται χωρίς πίεση, να απολαμβάνουν το παιχνίδι, να γυμνάζονται και από εκεί και πέρα το καθένα θα τραβήξει το δρόμο του».

Ο Δημήτρης Διαμαντίδης είπε από την πλευρά του: «Σίγουρα είναι πολύ όμορφο να βλέπεις τόσα πολλά παιδιά να παίζουν. Είναι μεγάλη χαρά για εμένα που βρίσκομαι ανάμεσά τους/ Παίζουμε κι εμείς μαζί τους γιατί κι εμείς στην ηλικία τους αυτό κάναμε. Είναι αξιέπαινη η πρωτοβουλία του ΟΠΑΠ, πρωτοβουλία που αφορά διοργανώσεις σε διάφορες πόλεις της Ελλάδας. Πραγματικά είναι πανέμορφο να βλέπεις τόσα πολλά παιδιά και τους γονείς από πάνω στις κερκίδες να χαίρονται τα παιδιά τους. Νομίζω πως δεν υπάρχει τίποτα καλύτερο από τον αθλητισμό για το παιδί!»

Για τη σημασία του Φεστιβάλ Αθλητικών Ακαδημιών του ΟΠΑΠ μίλησε και ο Μάριος Γκιούρδας: «Θέλω να συγχαρώ τον ΟΠΑΠ για όλη αυτή την ομορφιά που βλέπουμε σήμερα στο γήπεδο του Ατρόμητου. Παιδάκια που αγωνίζονται χωρίς ουσιαστικά κάποιο στόχο αποτελέσματος, κάτι ιδιαίτερα σημαντικό. Πιστεύω πως είναι πολύ καλό να μεγαλώνουν από μικρή ηλικία τα παιδιά μέσα στον αθλητισμό. Μεγαλώνουν σωστά τόσο σωματικά όσο και ψυχικά. Κανείς δεν μπορεί να ξέρει τη μετέπειτα πορεία που θα έχει ένα παιδί, αλλά αυτό που θα μείνει είναι πως διαμορφώνονται χαρακτήρες με μεγαλύτερη "υγεία" μέσα στους αγωνιστικούς χώρους.

Ο διευθύνων σύμβολους της «ΟΠΑΠ Α.Ε.», Ντάμιαν Κόουπ, δήλωσε: «Είμαι ενθουσιασμένος που βλέπω τόσους ανθρώπους εδώ, στο γήπεδο του Ατρόμητου, σε αυτό το φανταστικό αθλητικό γεγονός. Εμείς στον ΟΠΑΠ, είμαστε ιδιαίτερα υπερήφανοι που μέσα από αυτή τη χορηγία μας δίνουμε τη δυνατότητα να διδάσκουμε τα παιδιά σχετικά με τον αθλητισμό, αλλά και που τα διδάσκουμε να γίνουν καλύτεροι άνθρωποι στη ζωή. Ο ΟΠΑΠ είναι μία εταιρεία απόλυτα αφοσιωμένη σε αυτό το σκοπό και θα συνεχίσουμε να επενδύουμε στο μέλλον των νέων ανθρώπων της Ελλάδας και στην ίδια τη χώρα. Ελπίζω όλοι να απόλαυσαν αυτή την ημέρα και ιδιαίτερα τα παιδιά».

Ο υπεύθυνος μάρκετινγκ της «ΟΠΑΠ Α.Ε.», Πέτερ Ματεγιόφσκι, επισήμανε από την πλευρά του: «Είμαι πραγματικά χαρούμενος που είμαι σήμερα εδώ. Εκανε εκπληκτικό καιρό και δόθηκε η ευκαιρεία στα παιδιά και στους γονείς, να είναι εδώ, να περνούν όμορφα, να τρέχουν και να ζητωκραυγάζουν. Αυτός είναι εξάλλου ο στόχος του Φεστιβάλ Αθλητικών Ακαδημιών του ΟΠΑΠ. Από το 2014 έχουμε διοργανώσει 16 τέτοια Φεστιβάλ, στα οποία έχουν συμμετάσχει 50.000 παιδιά και κάθε φορά είναι όλο και καλύτερα! Σίγουρα, αυτά τα Φεστιβάλ αφορούν συγκεκριμένα το άθλημα του ποδοσφαίρου, αλλά ακόμη περισσότερο από το ποδόσφαιρο, στόχος μας είναι να μεταδώσουμε στα παιδιά της αξίες του αθλητισμού. Δεν είμαστε εδώ για να νικήσουμε. Είμαστε εδώ για να συμμετάσχουμε και να περάσουμε καλά. Να μάθουμε την αξία του «ευ αγωνίζεσθαι», να εκτιμήσουμε το ρόλο των διαιτητών, του συναγωνισμού και αυτό πιστεύω πως είναι το πιο σημαντικό από όλα όσα κάνουμε σήμερα εδώ, με τις ερασιτεχνικές ακαδημίες ποδοσφαίρου».

Τα 800 παιδιά που συμμετείχαν έλαβαν μέρος σε παιχνίδια ομαδικότητας και ποδοσφαιρικών δεξιοτήτων, μαθήματα για θέματα διατροφής μέσα από παιχνίδι, καθώς και σε μία βιωματική εμπειρία αγωνιζόμενοι ως παραολυμπιακοί αθλητές και συμμετέχοντας ενεργά σε επιδείξεις Ολυμπιακών αθλημάτων, όπως ξιφασκία, ελληνορωμαϊκή πάλη και στίβο, ενώ έπαιξαν και σκάκι.

Παράλληλα, οι γονείς παρακολούθησαν σεμινάρια και συμμετείχαν σε διαδραστικά παιχνίδια σχετικά με θέματα ψυχολογίας, διατροφής και πρώτων βοηθειών, από εξειδικευμένη επιστημονική ομάδα.

Στο τέλος όλοι συμφώνησαν πως στόχος του αθλητισμού είναι η δημιουργία πρώτα σπουδαίων ανθρώπων και μετά μεγάλων αθλητών!



ΑΕΚ – Παναθηναϊκός: Ο Τερίμ θα περιμένει τον Μπερνάρ μέχρι την τελευταία στιγμή
ΑΕΚ – Παναθηναϊκός: Ο Τερίμ θα περιμένει τον Μπερνάρ μέχρι την τελευταία στιγμή
Παναθηναϊκός AKTOR: "Πληγώθηκε" από τα λάθη του και από τους διαιτητές και break η Μακάμπι
Παναθηναϊκός AKTOR: "Πληγώθηκε" από τα λάθη του και από τους διαιτητές και break η Μακάμπι
Χαμός στο NBA: Ο αδερφός του Γιόκιτς έριξε μπουνιά σε θεατή στο Νάγκετς – Λέικερς (video)
Χαμός στο NBA: Ο αδερφός του Γιόκιτς έριξε μπουνιά σε θεατή στο Νάγκετς – Λέικερς (video)
ΑΕΚ – Παναθηναϊκός: Προπονήθηκαν Γκατσίνοβιτς, Στάνκοβιτς, πριν το ντέρμπι κορυφής στη Super League
ΑΕΚ – Παναθηναϊκός: Προπονήθηκαν Γκατσίνοβιτς, Στάνκοβιτς, πριν το ντέρμπι κορυφής στη Super League
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved