«Μηδενική ανοχή στο ντόπινγκ»

«Μηδενική ανοχή στο ντόπινγκ»

Αποφασισμένος να «καθαρίσει» τον αθλητισμό της Αιθιοπίας, εμφανίστηκε ο «βασιλιάς» μεσαίων αποστάσεων Χαϊλέ Γκεμπρεσελασιέ, πρόεδρος της ομοσπονδίας Στίβου της αφρικανικής χώρας, τονίζοντας ότι έχει υιοθετηθεί μια προσέγγιση «μηδενικής ανοχής» έναντι του ντόπινγκ.

«Δεν υπάρχει καμία δικαιολογία για κανένα από αυτούς που εξαπατούν το άθλημα,» είπε ο 43χρονος δύο φορές Ολυμπιονίκης στα 10.000 μέτρα στην Ατλάντα το 1996 και το Σίδνει το 2000.

«Από σήμερα, κάθε αθλητής που διαπιστώνεται πως κάνει χρήση ντόπινγκ, θα τιμωρείται με απαγόρευση για όλη του την ζωή». Αυτό σημαίνει ότι οι αθλητές της Αιθιοπίας που αποτυγχάνουν στις εξετάσεις και υπόκεινται σε απαγόρευση τεσσάρων ετών, από το τέλος του Δεκεμβρίου και μετά, δεν θα είναι πλέον σε θέση να εκπροσωπήσουν τη χώρα στις διοργανώσεις.

Η τιμωρία είναι πολύ αυστηρότερη από εκείνη που επιβάλεται από τη Διεθνή Ολυμπιακή Επιτροπή της οποίας οι κανόνες ορίζουν ότι οι αθλητές που διαπιστώνεται με ντόπινγκ ,μπορεί να αντιμετωπίσουν απαγορεύσεις τεσσάρων ετών, αλλά μετά το τέλος της μπορούν να αγωνιστούν σε κάθε διεθνή εκδήλωση, συμπεριλαμβανομένων των Ολυμπιακών Αγώνων.

Ο Γκεμπρεσελασιέ δήλωσε ότι η Αιθιοπία θα ξεκινήσει να επιβάλει ισόβιες τιμωρίες για τους παραβάτες, καθώς προσπαθεί να αποκαταστήσει την αξιοπιστία στον απόηχο από τα πρόσφατης θέματα ντόπινγκ. Τον Μάρτιο, η Αιθιοπία ήταν μεταξύ των πέντε χωρών που ανακοίνωσε η Διεθνή Ομοσπονδία Στίβου (IAAF),σαν «κρίσιμες περιπτώσεις» σχετικά με το ντόπινγκ . Η χώρα της Ανατολικής Αφρικής, απάντησε πως θα γίνουν εξετάσεις σε 200 αθλητές της. Με αυτόν τον τρόπο ο διάσημος Αιθίοπας θέλει να δώσει ένα μήνυμα στον κόσμο ότι η χώρα του καταπολεμάει το ντόπινγκ και θα προσπαθήσει να βγει από τη «μαύρη λίστα» της IAAF, όπου βρίσκονται επίσης Κένυα, Μαρόκο, Ουκρανία και Λευκορωσία. Βεβαίως υπάρχει και η Ρωσία, που έχει αποκλειστεί από όλες τις διεθνείς διοργανώσεις του στίβου.



Γυναικεία βογγητά «πάγωσαν» τον Λούκα Ντόνσιτς (vid)
Γυναικεία βογγητά «πάγωσαν» τον Λούκα Ντόνσιτς (vid)
Απολαμβάνει την πίεση ο Μίλτος Τεντόγλου
Απολαμβάνει την πίεση ο Μίλτος Τεντόγλου
Αταμάν: «100% στο Final Four Σλούκας και Χουάντσο»!
Αταμάν: «100% στο Final Four Σλούκας και Χουάντσο»!
Άρσεναλ: Ανανέωσε για ένα χρόνο ο Ζορζίνιο
Άρσεναλ: Ανανέωσε για ένα χρόνο ο Ζορζίνιο
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved