Η Καβάλα στην υπηρεσία των S.O.

Η Καβάλα στην υπηρεσία των S.O.

Οι φορείς της Καβάλας και πλήθος εθελοντών θα τεθούν τον προσεχή Ιούνιο στην υπηρεσία 300 περίπου αθλητών, προπονητών και συνοδών που θα μετάσχουν, στους αγώνες Special Olympics Αθήνα 2011.

Η όμορφη πόλη της Ανατολικής Μακεδονίας θα δεχτεί τις αποστολές των χωρών Ουγγαρίας, Γεωργίας, Αρμενίας, Ρουμανίας και ΠΓΔΜ πριν την έναρξη των αγώνων και θα τους φιλοξενήσει για ένα τετραήμερο με στόχο την πιο ευχάριστη και άνετη διαμονή τους στην Ελλάδα.

Το πρόγραμμα υποδοχής και φιλοξενίας ξένων αποστολών θα διαρκέσει τέσσερις ημέρες, από τις 20 έως τις 24 Ιουνίου  κι ένας από τους σκοπούς του προγράμματος είναι να προωθήσει την αμοιβαία κατανόηση μεταξύ των διαφορετικών πολιτισμών, δίνοντας έμφαση στα ιδιαίτερα χαρίσματα και δεξιότητες των ανθρώπων με διανοητική αναπηρία καθώς αποτελεί αναπόσπαστο μέρος των Παγκοσμίων Αγώνων Special Olympics Αθήνα 2011.

Στο πλαίσιο του προγράμματος αθλητές και προπονητές - μέλη των διεθνών αποστολών θα έχουν την ευκαιρία να φιλοξενηθούν σε διάφορες πόλεις της Ελλάδος, να γνωρίσουν τον τόπο, τα ήθη και έθιμα κάθε περιοχής αλλά και να εξασκηθούν στα αθλήματά τους, λίγο πριν την έναρξη των αγώνων.

Η διαμονή των αθλητών, στην πόλη της Καβάλας,  είναι χορηγία ξενοδοχείων της πόλης της (Λούση, Τόσκα, Νεφέλη, Ωκεανίς, Εσπέρια), τη σίτισή τους έχει αναλάβει η Λέσχη του ΤΕΙ Καβάλας, ενώ για τις μετακινήσεις τους κατά την τετραήμερη παραμονή τους στην πόλη έχουν προσφερθεί λεωφορεία από το Υπεραστικό ΚΤΕΛ Νομού Καβάλας και από το Σύλλογο Τουριστικών Πρακτόρων του Νομού.

Επίσης, το Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Φιλίππων, επιχειρηματίες της πόλης που ασχολούνται με τη διατροφή και τη σίτιση, τη διοργάνωση εκδηλώσεων και την ηχητική κάλυψη έχουν προσφερθεί να βοηθήσουν στην υλοποίηση τους προγράμματος φιλοξενίας που αποτελεί στοίχημα για την Δημοτική αρχή και το δήμαρχο Καβάλας Κώστα Σιμιτσή.

Ο τελευταίος με δηλώσεις του επεσήμανε τη σημασία του εθελοντισμού, τονίζοντας ότι πρέπει να γίνει υπόθεση όλων των κατοίκων. «Είναι τιμή που η πόλη της Καβάλας, επιλέχθηκε ανάμεσα σε πολλές άλλες ως πόλη φιλοξενίας στο πρόγραμμα, «Αμφιτρύων». Αποδεικνύεται ότι υπάρχει ελπίδα, ότι υπάρχουν οι δυνάμεις για να ανατρέψουμε την κατάσταση. Μπορούμε να τα καταφέρουμε», δήλωσε, προσθέτοντας ότι ο Δήμος Καβάλας και η Δημοτική Κοινωφελής Επιχείρηση «Δημοφέλεια» δίνουν έμφαση στη σωστή οργάνωση του τοπικού προγράμματος φιλοξενίας των αθλητών-προπονητών καθώς αποτελεί μια πολύ καλή ευκαιρία προβολής και διαφήμισης της πόλης αλλά και γενικά του Νομού. Για το λόγο αυτό επιχειρεί να κινητοποιήσει και να ευαισθητοποιήσει όλους τους τοπικούς φορείς, τους πολίτες αλλά και τον επιχειρηματικό κόσμο ώστε όλοι μαζί από κοινού να συμβάλουν στην επίτευξη του κοινού στόχου.



Πόλο: Εύκολα στον τελικό ο Ολυμπιακός
Πόλο: Εύκολα στον τελικό ο Ολυμπιακός
ΠΑΟΚ: Τίτλος αφιερωμένος στον Ιβάν Σαββίδη
ΠΑΟΚ: Τίτλος αφιερωμένος στον Ιβάν Σαββίδη
Φήμες για επανασύνδεση Τσιτσιπά και Μπαντόσα μετά από βίντεο στο Μόντε Κάρλο
Φήμες για επανασύνδεση Τσιτσιπά και Μπαντόσα μετά από βίντεο στο Μόντε Κάρλο
Τελικός Conference League, Ολυμπιακός - Φιορεντίνα: «Ντύθηκε» στα χρώματα του τελικού και το Θησείο
Τελικός Conference League, Ολυμπιακός - Φιορεντίνα: «Ντύθηκε» στα χρώματα του τελικού και το Θησείο
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved