«Καλύτερα με δύο Ολυμπιακούς»

«Καλύτερα με δύο Ολυμπιακούς»

Ο προπονητής της ΕΑΠ, Γιώργος Χριστόπουλος, μιλάει για τη φετινή χρονιά, που βρήκε την ομάδα του εκτός 4άδας την τελευταία στιγμή.

Στα υψηλά… θεωρεία της Α1 είχε βάλει φέτος στόχος η ΕΑΠ, την τελευταία στιγμή, ωστόσο, έμεινε εκτός 4άδας.
Στο πιο κρίσιμο παιχνίδι της σεζόν, εκείνο απέναντι στην αδιάφορη Λαμία δύο αγωνιστικές πριν από το τέλος της κανονικής περιόδου, η αχαϊκή ομάδα έχασε και μαζί απώλεσε τις ελπίδες της να αφήσει κάποιον από τους «μεγάλους» εκτός play off.
Ο προπονητής της ομάδας, Γιώργος Χριστόπουλος, μιλάει στο Onsports για τη φετινή χρονιά.

-Γιατί η ΕΑΠ δεν κατάφερε τελικά να μπει στην 4άδα;
«Αυτή η ομάδα έπαιξε πολύ καλό βόλεϊ όλη τη χρονιά. Δεν υπήρχε όμως άλλη ομάδα που να παίζει στην Ευρώπη και να πηγαινοέρχεται επί 2,5 μήνες δύο φορές την εβδομάδα. Μόνο για το ταξίδι στη Φινλανδία χρειαστήκαμε 23 ώρες. Είχαμε προβλήματα τραυματισμών, όπως του Ροντρίγκο και του Σικέιρα, αλλά και οικονομικές δυσκολίες, που δεν μπορείς να φανταστείς. Απλώς επιλέξαμε να μην τις δημοσιοποιήσουμε».

-Το παιχνίδι της χρονιάς όμως ήταν απέναντι σε μία τελείως αδιάφορη Λαμία και το χάσατε…
«Ήταν όντως το παιχνίδι της χρονιάς, αλλά η Λαμία εκείνη τη μέρα έπαιξε το καλύτερο παιχνίδι της σεζόν και εμείς είχαμε τη χειρότερη υποδοχή μας. Η Λαμία προφανώς δε μας πηγαίνει ως ομάδα. Προτιμούσα να παίξω το τελευταίο ματς με δύο Ολυμπιακούς και άλλους τόσους Παναθηναϊκούς για να έχουν τα παιδιά κίνητρο».

-Ποιος ήταν ο βασικός στόχος σας στην αρχή της σεζόν;
«Για μας βασικός στόχος ήταν η 4άδα. Αλλά τη χάσαμε για ένα βαθμό. Δικός μου στόχος ήταν επίσης να φτιαχτεί ομάδα με νέους παίκτες. Παίξαμε στο πρωτάθλημα με επτά Πατρινόπουλα και φτάσαμε στο σημείο να κάνουμε 9 σερί νίκες. Τρία χρόνια παιδευόμαστε να φέρουμε πιτσιρικάδες στη μεγάλη ομάδα και φέτος τα καταφέραμε. Είχαμε πολύ χαμηλό μπάτζετ, αλλά εγώ πίστευα στα παιδιά. «Αν περάσουμε στην 4άδα, όλα μπορούμε να τα κάνουμε», αυτό λέγαμε. Ήμασταν σίγουροι ότι αν περνούσαμε, θα κάναμε ζημιές».

-Όμως δεν τα καταφέρατε. Τι έφταιξε;
«Φταίω κι εγώ, φταίει κι ο πρόεδρος. Έπρεπε να πάμε χαλαρά, να μην έχουμε μεγάλες φιλοδοξίες. Εγώ είχα πει πάμε με Πατρινόπουλα και βασικός στόχος μας να είναι η 4άδα. Το άγχος όμως και η πίεση για κάτι μεγάλο μας βάρυναν τα πόδια».

                                            «Θα το ξανάκανα»

-Έχετε μετανιώσει για την ομάδα που –δεν- κατεβάσατε στο παιχνίδι Κυπέλλου με τον Άρη;
«Όχι, θα το ξανάκανα. Ήταν στη μέση η Ευρώπη, είχαμε πολλούς τραυματισμούς, έπαιξε ρόλο και το οικονομικό. Δε σατιρίσαμε το θεσμό, όπως ισχυρίστηκαν κάποιοι».

-Θεωρείτε τη σεζόν επιτυχημένη για την ΕΑΠ;
«Υπό τις φετινές συνθήκες, είμαι ικανοποιημένος. Επουδενί η χρονιά δεν ήταν αποτυχημένη. Αποτυχία είναι να μείνεις μακριά από τους στόχους σου. Εμείς τον χάσαμε για ένα βαθμό. Όταν ήρθα στην ομάδα, είχα πει ότι θέλω να μπει η Πάτρα στο κλαμπ των μεγάλων και αυτό έχει γίνει. Κάναμε υπερπροσπάθεια και πιστεύω ότι η χρονιά ήταν απόλυτα πετυχημένη. Ο Ασπιώτης και ο Μαντέκας κλήθηκαν στην Εθνική ομάδα. Φέραμε πολύ κόσμο στο ματς με τη Ματσεράτα. Δεν είχαμε ποτέ καμία συνεργασία, πορευτήκαμε μόνοι μας. Ποια άλλη επαρχιακή ομάδα κέρδισε τόσο μεγάλους αντιπάλους; Είναι άδικο η προσπάθεια τόσων χρόνων να αντιμετωπίζεται έτσι. Αν χαθεί η Πάτρα, χάθηκε ακόμα μία δύναμη στο ελληνικό βόλεϊ».

                                        «Μου έμεινε πίκρα»

-Οι σχέσεις σας με τον πρόεδρο παραμένουν καλές;
«Ναι, απλώς κάποια πράγματα με στενοχώρησαν. Όταν έχεις συμφωνήσει πχ. κάτι με το διευθυντή του, το πετυχαίνεις και στο τέλος σου λέει ότι δεν είναι απόλυτα ικανοποιημένος, σε πειράζει. Η φετινή χρονιά με βρίσκει πικραμένο».

-Θα παραμείνετε στην ΕΑΠ και του χρόνου;
«Σκέφτομαι να μείνω εκτός για λίγο, να ξεκουραστώ ένα χρόνο. Δεν έχω καθίσει ούτε μία σεζόν, είμαι κουρασμένος».

-Αν παραμείνετε στον πάγκο και σύμφωνα με πρόσφατες δηλώσεις του κ. Ρογδάκη το μπάτζετ πέσει περισσότερο, είστε έτοιμοι να αλλάξετε στόχους;
«Ας προχωρήσουμε με πιτσιρικάδες κι ας αλλάξουν οι στόχοι μας. Θεωρώ ότι και πάλι θα κάνουμε την υπέρβαση μας. Για μένα πολύ σπουδαίο ρόλο παίζουν η προσπάθεια και η διαχρονικότητα».



Euro 2024: Έτσι θα πάνε στα τελικά Γαλλία, Γερμανία, Ολλανδία
Euro 2024: Έτσι θα πάνε στα τελικά Γαλλία, Γερμανία, Ολλανδία
Αποδέχτηκε την πρόταση του Κοτς και αναλαμβάνει διοικητικό ρόλο στην Φενέρ ο Ατζούν
Αποδέχτηκε την πρόταση του Κοτς και αναλαμβάνει διοικητικό ρόλο στην Φενέρ ο Ατζούν
Το «El Clasico» Άρης – ΠΑΟΚ κρίνει το πρωτάθλημα και είναι στη Nova!
Το «El Clasico» Άρης – ΠΑΟΚ κρίνει το πρωτάθλημα και είναι στη Nova!
Conference League: «Αστακός» η OPAP Arena για τον τελικό – Το σχέδιο δράσης της ΕΛΑΣ
Conference League: «Αστακός» η OPAP Arena για τον τελικό – Το σχέδιο δράσης της ΕΛΑΣ
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved